סלובניה בשמונה ימים

תמונה ראשית עבור: סלובניה בשמונה ימים

נסענו לסלובניה לשמונה ימים בכיפור - סוכות האחרון (2012) היעד נבחר בשל העלות הלא גבוהה . טסנו עם חברת ארקיע, לאחר חיפושים רבים של טיסה ישירה.
לרוב החברות יש עצרה באירופה ואז המשך לסלובניה, בשביל 3 שעות זה לא ממש שווה.
נחתנו בסלובניה בסביבות השעה 9 וחצי לקחנו את המזודות והלכנו לקחת את הרכב השכור. הרכב היה שייך לחברת Sixt, השירות היה אדיב וגם שהחזרנו את הרכב הכל היה בסדר גמור, רק דבר אחד שהיה תור ארוך מאוד בלקיחת הרכב חיכינו למעלה מחצי שעה.

**האם שווה לקחת רכב בנפרד מהכרטיסים- לא תמיד ולכן במקרה זה לא הייתה ברירה. קניתי חבילה של טוס וסע.

לקחנו את הרכב ונסענו לכיוון skofja loka עיריה ציורית קטנה ונחמדה, קיימת עוד מימי הביינים. החננו את הרכב באיזשהו חניון והלכנו רגלית. טילנו בערך כשעה וחצי. יש שם מסעדות, סימטאות קטנות, בתי קפה נחמדים. משם רצינו לנסוע לעיר kranj אך הינו מאוד עייפים מהטיסה והחלטנו לנסוע ישר לבלד לפנסיון לנוח ואח"כ לטייל.
בלד בתקופה הזו די שוממת, לא היו הרבה אנשים סוף ספטמבר המקום מחוץ לעונה.

ישנו בבלד 3 לילות ועישנו טיול כוכב:
ביום השני- טילנו באגם בלד, בשל הגשם לא יכלנו לשוט באגם, הקפנו את האגם ההקפה לוקחת כשעתיים וחצי. טיילנו לנו בכיף כי עדין טפטף. ראינו סנאים, ציפורים תופסות תולעים, ברבורים, ברווזים ופרחים. לאחר מכן נסענו לערוץ וינטגר. הלכנו אותו בגשם, חוויה לכל החיים.
לאחר מכן חזרנו לפנסיון להתייבש ולהתכונן לארוחת הערב. הכניסה לערוץ וינטגר עולה כסף והמסלול הוא כחצי שעה הלוך וחזור.
הערוץ מאוד קרוב לבלד משהו כמו 10 דקות נסיעה.

** מבחינת שילוט- השילוט מאוד ברור וקל להבנה מאוד קשה לפספס. גם אם אין לכם את המפה הטובה ביותר אפשר להסתמך על השילוט.

ביום השלישי נסענו לפארק טריגאלוב- הלכנו ברגל וראינו במבי, אני בטוחה שיש עוד הרבה חיות אך לא יצאנ לנו לראותם, עלינו להר וגל , על ההר קר שווה לקחת משהו חם ללבוש. משם הלכנו למפלי סביצ'ה עלייה של כ- 20 דקות ואח"כ ירידה.
הטבע בסלובניה מרהיב ביופיו, הכל שופע מים צבעים מרהיבים של ירוק כחול וחום. אין אפילו לכלוך אחד הכל מאוד מאוד נקי.

** חניה- בחלק מהמקומות תדרשו לשלם חניה, משהו בסביבות 3-3.5 יורו ללא הגבלת זמן.

ביום השלישי התחלנו בנסיעה בתוך הפארק לכיוון בובץ', נסענו בין ההרים ובתוך עיירות קטנות וציוריות. נסענו דרך טולמין. הגענו לבובץ' לאחר כ- שעתיים נסיעה מעייפת כי יש המון המון פיתולים. נחנו אכלנו וטילנו קצת בעירה. ביום למחרת עשינו ראפטינג בנהר ה- Soca . המים היום קרים, לבשנו חליפות כנגד הקור ובאמת שהיה כיף. הרפטינג על לנו (לזוג) 37 יורו. לשעה וחצי- שעתיים.
משם נסענו לכיוון לובליאנה.

כשאר נסענו חזרה ללובליאנה נסענו חלק מהדרך דרך הפארק וחלק מהדרך בכביש המהיר A2 כי הנסיעה בין הכפרים והירידה והעלייה בהרים מאוד קשה. צריך הרבה ריכוז.
הגענו למלון נחנו קצת והלכנו להסתובב בעיר.

**תחבורה ציבורית- התחבורה הציבורית בסלובניה מצויינת, מגיעים בזמן ולוקחים אותך ממקום למקום בנוחות. בסלובניה לא משלמים לנהג ולכן במלון אפשר לקנות כרטיס נטען, בבית המלון גבו מאיתנו 1.20 יורו עבור נסיעה, אח"כ גילינו שבתחנת הדלק אפשר לטעון את הכרטיס ועלות נסיעה היא יורו 1.

בלובליאנה טילנו בעיר- מספיק יום ואפשר עוד חצי יום לאוהבי בתי הקפה.

ביקרנו במערת הנטיפים- שווה ביקור, המחיר לזוג עם עוד ישלוב של אטרקציה הוא 55 יורו. אנחנו בחרנו באטרקציה של תערוכת פרפרים ותערוכה של החיות שחיות בתוך המערה.
יש שם גם אופציה לטיול בטירה ובפארק.

**יש הנחה לסטודנטים כדי לקחת תעודת סטודנט.

ביום האחרון היינו באזור הקניון הגדול שלהם ועברנו שם לפחות 3 שעות, את הרכב שכרתי לעוד יום נוסף אחרת היינו תקועים בלי רכב ומהשעה 10 בבוקר בשדה כשהטיסה בשעה 23:00.
הציעו לנו להישאר במלון ללא תשלום אך החדר שלנו כבר הוזמן והמלון היה בתפוסה מלאה ולכן היינו צריכים לעזוב.

כמה דברים כללים:
1. ליד שדה התעופה יש תחנת דלק שאפשר למלא.
2. עלות של ליטר דלק עולה 1.5-1.6 יורו המחיר יצא כמעט כמו בארץ.
3. אם רוצים לחסוך עדיף לקנות את כל החטיפים והמים בסופרים ולא בתחנת הדלק, מים בסופר עולים כ 0.43 סנט ואילו בתחנת הדלק יורו.
4. בשדה תעופה בסלובניה כמעט ואין דיוטי פרי הוא נסגר יחסית בשעה מוקדמת כדי להצטייד בקצת אוכל ומים.
5. כל שאר הטיפים שלי על מסעדות ומקומות לינה מפורסמים באתר.

בסה,כ מאוד נהננו טיול טבע מהנה מאוד :)

תמונת הפרופיל של MaayanSun
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של MaayanSun