טיול יום לסמרקנד
לסמרקנד נסעתי ברכבת המהירה (כן... כן... bullet train) רכבת מהירה המגיעה עד ל- 300 קמ"ש. הזמנתי כרטיסים דרך האתר של חברת הרכבות, הוא חצי באנגלית חצי ברוסית אבל אפשר להסתדר.
רכבת נוחה מאוד, נקייה מאוד (תקופת קורונה וכולם עם מסכות) מחלקים סנדווצים,קפה ותה. הרכבת יוצאת בול בזמן
אני חייבת לציין שבתור אישה לבד - הרגשתי ביטחון מלא להסתובב, (מוניות, רכבות, רחובות, לא הייתה לי הרגשה שמסתכלים עלי או יש איזשהי בעיתיות להפך, תמיד עושים בשבילי את המקסימום
הנסיעה מטשקנט לסמרקנד אורכת בערך שעתיים ורבע.
שהגעתי לסמרקנד פגש אותי מדריך שהסתובב איתי במשך כל היום , (מהסיבה שלא נתנו לי ללכת לבד גם נחמד לשמוע הסברים למי שאוהב ולהבין מה בכלל רואים ואת ההיסטוריה. המדריך דיבר אנגלית שוטפת מה שהקל על ההבנה.
מחיר ליום הדרכה עלה באזור 35$ , אני קניתי את הכרטיסים ובין האתרים נסענו במונית שחסך זמן והיה מאוד קל) בסיום כל נסיעה אני שלמתי את המונית.
האתרים שבהם ביקרנו:
Registan - כיכר
Bibi-Khanym Mosque
Observatory of Ulugbek
Gur-e Amir Сomplex
היה מאוד מעניין לשמוע את ההסברים על שושלת אמיר טימור, הילדים שלו, סיפורי הירושה (מי בעצם ישלוט באימפריה במקומו) הרגשתי ממש כמו ב"משחקי הכס"
חשוב לציין! - בין האתרים השתמשנו באפליקציה של Yango -כמו בטשקנט האפליקציה זמינה לעומת בוכרה שלא ניתן להשתמש באפליקציה.
סיימתי את היום בסביבות 17:00 וחזרתי לטשקנט. הרכבות קו סמרקנד טשקנט זמינות לאורך היום לעומת הקו לבוכרה ומאוד קל להגיע ולבקר שם.
שווה טיול של יום אחד