יום 4/26 טיול בשמונת הגשרים - טיוטה

תמונה ראשית עבור: יום 4/26 טיול בשמונת הגשרים - טיוטה

draft

קמנו מוקדם והתארגנו מהר במטרה להגיע מוקדם לליפט של המוסלה- ההר הכי גבוה בבלקן. הטיפוס על ההר והירידה בחזרה לא אמורים להיות קשים- 14 קילומטר בשבע שעות טיפוס. בדרך עוצרים בארבעה אגמים מרהיבים וביום יפה אפשר מהפסגה לראות את יוון. היום לעומת זאת היה אמור לרדת גשם ולהיות בפסגה 5 מעלות, מה שהופך את הטיפוס למאתגר מאוד (קור, ערפל ורוחות חזקות). קצת חששתי מהמחשבה לאבד את הדרך בפסגה כשאני לא רואה כלום לפרקים בגלל ערפל וגשם חזק אבל עדיין הייתי נחוש להעפיל לפסגה ולהשלים הטיול טיפוס על שלושת ההרים הגבוהים בבלקן (הר המוסלה- קרוב לאל, הר האולימפוס ופסגת ויחרן). אז הגענו היום (רביעי) במיוחד כי הליפט סגור בשני ושלישי. הגענו לבורובץ' ולמרבה האכזבה היום הם לא פתחו גם את הליפט בצורה לא מתוכננת. ממש התאכזבתי כי כבר התכוננתי נפשית למאמץ והרגשתי שהטיפוס הוא מין אתגר שילמד אותי על הנחישות שלי והיכולת להתמודד עם מאמץ. נסענו חזרה לסמוקוב ובדרך ניסיתי את מזלנו במאפייה (מי שהיה בבולגיה יוכל להעיד על איכות המאפים שלהם). אז נכנסנו למאפיה והיא הייתה ממש לא טובה (לא משהו מפתיע אמנם אבל עדיין משהו שממשיך את רצף האכזבות). אחרי העצירה הקצרה ניסינו למצוא מסלול שלכד את העין של אמא כבר מלפני יומיים (סיפור מצחיק: בפיצולי כבישים יש שלטים בצבעים שונים, כאשר שלט חום מסמל מסלולי טיול. אז אמא אמרה לי עידו תנסה לקרוא מה כתוב בשלטים הירוקים וכמובן שלא היו שלטים ירוקים שם ועד שהיא הבינה את זה שהתבלבלה בצבעים כבר לא הספקתי לתרגם להם הכל- לא יודע בולגרית שוטפת). אז נסענו לכביש בו השלט החום והמשכנו ליד הנחל בלי יסקר, הגענו למסלול שנקרא שמונת הגשרים (8 קילומטרים כשלוש שעות הליכה) המסלול היה מעולה ונהנינו מההליכה ביער וליד הנחל, בסוף המסלול יש גם תצפית יפה על ההרים. בטבע יש דובים וסנאים לכן כדאי מאוד לנסות לעצור מדי פעם בהליכה ולקחת הפסקות כדי להתחבר לטבע באמת. אחרי המסלול מצאתי מאגר מים בהמשך אותו כביש ששווה בדיקה אבל היינו צריכים לחזור חזרה אחרי שעברנו עיירה נטושה שבה מלא בתים מחוררים מירי ושם משטרה אמרה לנו בנחמדות שהמשך האזור הוא בשליטה משטרתית. אז החלטנו לנסוע חזרה הביתה ולהתארגן לארוחת ערב מוקדמת. נסענו למסעדה מהיום של רילה (להוסיף שם) והיום כן היה להם מה שאני שואל כבר ארבעה טיולים במסעדות וכל פעם אין- מרק ארנבת, שהיה די טעים. אחרי שאכלנו ושתינו חזרנו הביתה לשחק מונופול ביחד והיה ממש כיף. מחר אנחנו עוזבים את הבית ב(גובדרצי) (להוסיף בית) שנותן מענה למי שעושים סקי בבובובץ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבורובץ