חופשת סקי ראשונה בורבץ 2018

תמונה ראשית עבור: חופשת סקי ראשונה בורבץ 2018

חופשת סקי ראשונה עם גיא ובהרכבה עצמית בורבץ בולגריה 2018

19.3.2018-25.3.2019

*כרטיס טיסה בעזרת הטבה הוזמן חצי שנה מראש 205 דולר כפול שתיים שווה 1470 שח באל על.

*שישה לילות בחדר טריפל (אנחנו שניים) עם ארוחת בוקר במלון FOREST STAR HOTEL 920 שח.

*לילה אחד בסופיה במלון בוטיק עם ארוחת בוקר HOTEL ST.GEORGE 250 שח.

*ביטוח לזוג ספורט חורף אתגרי כולל טלפון אחד ומצלמה אחת 195 דולר שווה 683 שח.

*חבילה אחת שיחות,SMS,1.5GB גלישה 129 שח.

יום שני 19.3.2018

הגעה לסופיה בסביבות 10:00 בבוקר.

ביציאה חיכה לנו טוני הנהג(בחור חביב אך אינו דובר אנגלית). ההסעה שהזמנתי דרך המלון עולה 40 יורו

נסיעה כשעה וחצי .

המלון נקרא גם GORSKA ZVEZDA.

עד שהחדר יהיה מוכן ערכנו סיבוב הכרות בעיירה ונכנסנו למסעדת JOY ליד הגונדולה.

אכלנו מרק עגבניות, מרק פטריות, פיצה מרגריטה טעימה עלה 20 לבות ועוד 2 יורו טיפ.

חיפשתי SIM DATA אך לשווא.

נכנסנו לחנות סקי גיא התלהב מקסדה ALPINA דגם מקורי שבהרצה ונפרדתי מ 110 לבות.

חזרנו למלון וקיבלנו את החדר(חדר פשוט אך מספק ללא מפונקים כמונו).

אהבתי את זה שהמלון קטן ,כזה משפחתי ושנעים לשבת בלובי ולקשקש על משקה וחוץ מזה צמוד למלון יש קופה ו CHAIR LIFT(ינקייב).

אחרי מנוחת התאוששות יצאנו שוב ובחוץ יורד שלג קל.

עשינו קניות בסופר ונפרדנו מ 40 לבות.

מכיוון שאין מקרר אז את מה שדרוש קירור השארנו על עדן החלון מבחוץ חחח.

בערב ישבנו בלובי על בריזר GRAPFRUIT (אשכוליות) ואני על בירה הייניקן עלה 10 לבות.

יום שלישי 20.3.2018

השכמה ב 07:30 ובשעה 08:00 התייצבנו לארוחת בוקר שאותנו ממש מספקת.

שרה הכינה לנו קאפוצ'נו מושקע ובעיקר אכלנו ביצה מקושקשת גבינה בולגרית מלפפון עגבניה וצנימים עם חמאה וריבה.

החלפנו לבגדי סקי והתייצבנו בשעה 09:00 בחדר הסקי שבכניסה למלון אצל לבה(לובומיר) המדריך (איש יקר ,הגון ,מקצוען וחברמן בקיצור גבר גבר).

לבה אירגן לנו את ציוד הסקי :מגלשיים ,נעליים ,מקלות וקסדה.

את הנעליים אנחנו משאירים בסוף היום להתחמם על הראדיאטור.

שיעור שעתיים לגיא ולי עולה 110 לבות והציוד 10 פלוס 10 שווה 20 לבות ליום.

לבה לקח אותנו למדרון שמול מלון RILA , הסביר לי ותרגלנו קצת.

אח"כ דשדשתי לקופה וקניתי שני כרטיסי SKIPASS ליום שלם: מבוגר 45 לבות , סטודנט (גיל 14-22) 35 לבות.

חזרנו לתרגל במסלול שעולים אליו עם ה T BAR.עלינו ירדנו עלינו ירדנו מספר פעמים ומידי פעם נפלתי חחח היה חם ושמשי.

עלינו ב CHAIRLIFT למסלול מאתגר (פחדתי קצת אך עם לבה אני מרגיש בטוח ובידיים טובות).

הנוף מדהים האוויר צלול היה ממש כיף!!!

סיימנו בשעה 12:30 ולבה החזיר אותנו למלון והשעיר לי שעורי בית חחחח.

החלפנו לבגדים נוחים ומורעבים ממש הגענו למסעדת KRYSTAL שצמודה למלון ולמיטב זכרוני יש 10 אחוז הנחה לאורחי המלון.

אנשי המסעדה מאוד נחמדים ו ZAKARI המארח פינק אותנו בשוט וויסקי על חשבון הבית.

הזמנו מרק עגל , סלט חסה עם חתיכות תפוז קשיו ופרמזן(מעולה הסלט).

ולמנה עיקרית שיפוד פרגית לגיא ואני מנת חצי עוף בעיצוב יפה של ירקות בשתי המנות.

שתינו ספרייט ותפוזים.

החשבון יצא 28 לבות והשארנו עוד 4 לבות טיפ.

לאחר הארוחה התארגנו וחזרנו להתאמן במתחם האימונים ליד מלון RILA

גיא מידי פעם קפץ למסלול האדום.

היה כיף

סיימנו בשעה 16:30

ישבנו בחדר שמירת הציודים ,כל הגוף כואב ובקושי הצלחנו להוריד את המגפיים.

התארגנו על בגדי ים והלכנו למלון SAMOKOV הגדול למתחם הספא והבריכה

עלה 17 ועוד 17 שווה 34 לבות.

הבריכה קצת קרה ולכן פנינו ישר למתחם הספא חמאם אדים חמאם טורקי סאונה ועוד.

ממש מרגיע.

אחרי כשעה וחצי יצאנו משם ועשינו קצת קניות בסופר ALDO נפרדתי מ 40 לבות.

חזרנו למלון הקטן והחביב שלנו.

שוב היינו רעבים והפעם אכלנו ב פיצה נאפולי, האנשים נחמדים האוכל טעים אך יצא יקר כ 100 שקלים(סלט, פיצה מרגריטה קוקטייל מרגריטה וכו.)

בשעה 22:00 נשפכנו ונרדמנו.

יום רביעי 21.3.2018

השכמה בשעה 07:30

בשעה 08:00 ארוחת בוקר קלילה עם קפה הפוך טעים ששרה מכינה לנו.

בשעה 09:00 נפגשנו עם לבה המדריך וצעדנו לכיוון הגונדולה שנמצאת כ 5 דקות הליכה.

כל הדרך אנשים מברכים את לבה המדריך לשלום.

שילמתי לסקי פס 35+45=80 לבות.

בגונדולה כל תא רכבל הוא לשישה אנשים, הנוף ממש מקסים.

עצירה ראשונה בגובה 1736 אך אנחנו המשכנו לתחנה העליונה שנמצאת ב 2306.(יש הרבה שלג).

טוב שלבה המדריך אתנו מפני שהוא ממש מתמצא, עשינו מספר פעמים את המסלול .

לבה אמר לי שגיא מקצוען ושאני לא צריך לשלם עליו(אצילי מצידו) המחיר 80 לבות לשעתיים.

נפלתי בערך פעמיים וזה לא פשוט לקום חחח.

פעם אחת היתה בליטה בקרקע ונפלתי והגולש שהיה מאחורי סטה הצידה ואחד המגלשים שלו נתקע בין הסלעים.

המשכנו לגלוש והיה מאוד מאוד כיף.

בתום השיעור לבה רצה לקחת אותנו חזרה לגונדולה ואני רציתי להזמין אותו לשתייה אך הוא אמר שהוא ממהר לעוד עבודה והודה לי.

גיא ואני נכנסנו לבית הקפה והזמנו שוקו חם ופנקייק עם שוקולד וקצפת והתחממנו.

בחוץ השלג התגבר וירד בכמויות.

המשכנו עוד קצת להתאמן ולגלוש על השלג הטרי אך התחיל להיות קר באצבעות והרוח מאוד התגברה וזה נראה כבר קצת מסוכן.

חזרנו לכיוון המסוע שמסיע לתחנה של הגונדולה וכבר עמדנו עליו אך המפעיל הפסיק את עבודת המסוע ואמר לכולם לרדת וללכת ברגל.

ההליכה לתחנה בערך 200 או 300 מטר היתה קשה מאוד היינו ממש בתוך סערת שלגים עם רוחות.

השקענו הרבה אנרגיה ומאמץ גם להחזיק את המגלשים ואת המקלות ולעלות במדרגות תלולות.

לבסוף הגענו מותשים לתחנה וחכינו בתור לעלות לגונדולה אך עקב הרוחות עצרו את עבודתה ולאחר כשעה אחד העובדים הודיע כי הגונדולה סגורה להיום.

ביחד עם האנשים שהיו שם התחלנו לצעוד ברגל כשהציוד על כתפנו.

גיא מקצוען הוא ועוד בודדים עלו על המגלשיים, בשלב מסוים רציתי גם לעלות על המגלשיים אך הסוליה החיצונית של המגפיים הייתה מלאה בקרח ולכן לא הצלחתי לנעול את המגלש למגף.

צעדנו בשלג עמוק עד לתחנת יסטרבץ אקספרס וירדנו איתה למטה למקום שלא הכרנו ומשם המשכנו עם גוגל מפות כשגיא על המגלשיים ואני לסרוגין עד שהגענו לתחנה התחתונה נקודת ההתחלה.

היינו מותשים כך שעצרנו באמצע הרחוב הראשי התיישבנו על המדרכה ונשנשנו בננה ושוקולד MERCI.

לבסוף הגענו למלון התארגנו מהר ושוב הלכנו לספא שבמלון סמוקוב ביחד עלה 30 לבות

בנוסף הזמנתי עיסוי ספורטיבי ב 50 לבות ל 45 דקות היה מעולה.

בסביבות 21:30 הלכנו למסעדה שצמודה למלון, אווירה מאוד נחמדה ערב קריוקי.

אכלנו מרק עגל, סלט בולגרי, ניוקי טעים, ספגטי עגבניות עם גבינה מעולה ושתינו בירה ומשקה קל .

יצא אחרי טיפ 35 לבות.

הוצאתי כסף בכספומט ונגמר עוד יום מרתק.

יום חמישי 22.3.2018

ישנו דיי טוב וכל הלילה ירד שלג וכך גם בכל היום .

האווירה קסומה .

כרגיל ארוחת בוקר טובה וקלילה , מחליפים חוויות עם כמה צעירים ישראלים וקצת פטפוט עם חבורת בריטים, פוגשים את לבה שמברך אותנו בעברית בוקר טוב אחים שלי וקובעים לשעה 09:15.

חזרנו מאורגנים לעמדת הציוד ומתברר שמישהו לקח את נעלי הסקי של גיא(מבאס).

לאחר עיכוב קל גיא קיבל נעלי סקי חלופיות והבטחה שהפושע ימצא במצלמות האבטחה וכך היה.

שילמתי ללבה 80 לבות על השיעור של אתמול.

מחוץ למלון יש קופה קניתי סקי פס יומי 35+45=80 לבות ומשם עלינו ב CHAIR LIFTכ 10 דקות נסיעה לגובה 1760 הטמפרטורה כ מינוס 2 גרדוס וקר לנו באצבעות.

ההתחלה קצת תלולה ולמזלי לבה איתי וגם מסביר טוב כך שאני מרגיש בטוח.

הצלחתי יפה ,ולשם שינוי אני תלמיד בסדר חחח.

המסלול מדהים עם שלג טרי ושלג שיורד עלינו אך לא מפריע להיפך ומכיוון שאנחנו בתנועה אז אצבעות הידיים כבר לא קרות וכבר לא מציק בהן.

בגדול עשינו מספר פעמים את המסלול הארוך וגם את המסלול הקצר יותר.

בסביבות 12:30 לבה עזב אותנו ואנחנו עשינו הפסקה ליד המסלולים במסעדה של DEVA (גיא בחר)

מסעדה חמודה עם נוף למסללולים .

את המגלשיים והמקלות משעינים בחוץ על הגדר וזה מקובל ואין גנבות.

לידנו בספסל התחממה החתולה של המסעדה .

הזמנו 2 שוקו חם פיצה FUNGI עם גבינה ופטריות היה ממש טעים.

בחוץ יורד שלג חזק ואנחנו בפנים מתחממים עם השוקו.

מעניין שהטאבון של הפיצות בחוץ –קטע.

לקינוח הזמנו פנקייק עם גלידה וקצפת.

חזרנו למסלול הארוך שהעליה אליו צמודה למלון שלנו ושוב כאבו לנו האצבעות בידיים והבנו שאנחנו צריכים כפפות חדשות.

גיא עשה את המסלול בקלילות וחיכה לי בסופו, לי קצת קשה מכיוון שאני פחדן אז אני עושה יותר פניות ועצירות פיצה ולכן מאמץ יותר את השרירים שכבר עייפים מיום גלישה.

השעה 15:30 והחלטנו שמספיק להיום וכדאי שנלך לקנות כפפות.

הגענו לחנות שבפינה מול הרחוב הראשי והמוכרת הייתה מאוד נחמדה וחביבה.

התפרענו על השופינג :שתי זוגות של כפפות F4 שבתוכן עוד זוג כפפות עם אצבע שמתאימה לסמארטפון לכל אחד 60+60=120 לבות.

גטקס וגופיה של JACK WOLFSKIN ב 85 לבות כפול 2

מסיכה לפנים 21 לבות

מכנס סקי מהמם מהמם של F4 ב 140 לבות(המכנס היפה באתר חחח).

המשכנו לסופר לקניות שוטפות(בננות שוקולד וכו') כ 20 לבות.

חוזרים לכיוון המלון והשלג עם הרוח נכנס לעניים שקצת דומעות.

החלטנו קצת לשבת בלובי של המלון ושרה פקידת הקבלה בישרה לנו שנעלי הסקי של גיא נמצאו.

כיף להסתכל החוצה ולראות את השלג עם הרוח זה מחזה שאנחנו לא רגלים לראות וזה מקסים אותנו.

חזרנו לרחוב הראשי להמשך שופינג קניתי נעלים אטומות למים עם פרווה בפנים ב 89 לבות.

וחיפשנו גוגלס חדשים לגיא ובנתיים עשינו סקר בחנויות.

השופינג גרם לנו להיות רעבים אז הגענו שוב למסעדת קריסטל שצמודה למלון.

הזמנו סלט טעים עם חסה פרמזן תפוז ושקדים חבלז.

למנה עיקרית גיא קיבל המבורגר מפנק בעיצוב מגרה ואני ניסיתי את מנת הטלה שבדיעבד מספיקה לשלושה אנשים וגם שתיתי חצי ליטר בירה לחיזוק העצמות(לא נוהג).

עלה כ 40 לבות והשארנו לזכרי 7 לבות טיפ.

חזרנו לחדר ,עשיתי קצת כביסה ונשפכתי מעייפות בערך ב 23:00 נגמר עוד יום של הרפתקה.

יום שישי 23.3.2018

קמנו קצת באיחור והגענו לארוחת הבוקר ב 08:05 ארוחה סבבה עם קפה הפוך טעים וחיוך משרה.

נפגשנו עם לבה ושילמתי 80 לבות לשיעור ועוד 100 לבות על ציוד לחמישה ימים.

פגשנו גם את קיקי החביב שותפו העיסקי של לבה.

צעדנו לכיוון הגונדולה וראינו שיש תור גדול.

למזלנו לבה התעשט מהר ומתברר שיש שטל בחינם שלוקח ל CHAIR LIFT שמגיע ליסטרבץ אקספרס.

פיטפטתי בשטל עם מבוגר מקומי שגם עושה סקי ושהבת שלו ביקרה בישראל והתלהבה מים המלח ומהבוץ.

הגענו ליסטרבץ ובעזרת לבה ירדתי מסלול אדום עם טכניקה משתפרת לאט לאט מצד לצד והגענו לתחנה האמצעית של הגונדולה נדחפים לרכבל עד לתחנה העליונה ובעזרת לבה ירדנו כפעמים עד שלוש לתחנה האמצעית כשבדרך עוברים שני קטעים אדומים.

דווקא בפעם השלישית בסוף הקטע האדום הבאתי בסיבוב חיתוך חזק ולמעשה הסתבסבתי אחורה לנפילונת.

נגמר השיעור ולבה ירד בגונדולה לעיסוקיו.

אנחנו עלינו בגונדולה לתחנה העליונה לטובת פעמיים שוקו פאי תפוחים ופנקייק עלה כ 30 לבות במסעדה שבגודולה.

חזרנו לכיוון המלון ועלינו ב CHAIR LIFT למעלה גיא המשיך לגלוש במסלולים שם ואני נשארתי בפיסגה להתאמן במסלול כחול כהה על טכניקה.

סיימנו ב 16:15 לאחר שירדתי את המסלול הארוך

בערך בשעה 18:00 התארגנו לסקי לילה אך הפעם הנעליים שלי נעלמו.

פניתי למיגלנה מנהלת המלון וסידרו לי נעליים חלופיות ובזמן ההמתנה לידה שמחתי לראות שאת קופסאות המתנה שהבאנו להם (פרלינים ותמרים מארץ הקודש)הם שמו בחלון הראווה.

ב 18:30 יצאנו לסקי לילה הקופה שליד המלון היתה סגורה קצת נלחצנו.

מתברר שלסקי לילה משלמים רק בקופה שנמצאת ליד מלון RILA צמוד ל CHAIRLIFT.

היה תור ארוך אז השארתי את גיא בתור ועקפתי את התור משמאל כדי להגיע לקופה 20+20=40 לבות שני כרטיסי סקי פס לילה .

חזרתי אל גיא התור רץ יפה מפני שכל פעם עולים 4 אנשים.

ההספק של ה CHAIRLIFT זה 1500 איש בשעה.

אחרי שהגענו למעלה התפצלנו וכל אחד גלש בקצב שלו החוויה היתה אדירה ומדהימה.

גיא המשיך לעשות מסלולים ואני התקדמתי ל TBAR התלול ספק כחול כהה אולי אדמדם שמול מלון RILA.

הייה ממש ממש כיף הלך לי דיי טוב ואני מרגיש שהטכניקה שלי בסדר גמור.

השלג טוב מאוד ואני מצליח להגיע למהירות.

נשארנו עד לשעה 21:30 משמע בין האחרונים, היום הזה היה ממש מוצלח.

חזרנו מפורקים אך מרוצים ובשעה 22:35 התייצבנו אצל זכרי במסעדה: סלט מעולה, חצי ליטר בירה(לחיזוק העצמות חחח) שני שיפודים והשארנו גם טיפ יפה ונפרדנו מ כ 40 לבות.

מחר יום אחרון .

מגלנה מנהלת המלון הציעה לנו למחר טראמפ בחינם לסופיה עם בעלה ואיתה אך בנימוס הודנו לה וביקשנו שתזמין מונית ל 13:30.

בסביבות 24:00 כיבינו את האורות וישנו טוב מאוד.

יום שבת 24.3.2018

קמנו כרגיל בשעה 07:30

בשעה 08:00 ארוחת בוקר עם הקפה ההפוך והחיוך המקסים של שרה.

התארגנו מהר ויצאנו לחצי יום של סקי עלה 62 לבות.

הספקנו לפטפט עם לבה המאמן התותח שלנו ולאחר מכן התפצלנו.

גיא הלך לגונדולה יסטרבץ , אני עליתי על ה CHAIRLIFT ינקייב שליד המלון .

המזג אוויר יפה לא חם לא קר פשוט תענוג.

אני מתאמן על כחול כהה ומשפר טכניקה לאחר מספר פעמים ירדתי את המסלול ולפני הסוף עצרתי ליד המסלול האדום שמוביל למטה עד מול מלון RILA.

התלבטתי אם לעשות את המסלול האדום מפני שהבטחתי בעבודה לא להיפצע וגם אנשים מרגיזים אמרו לי למה אתה צריך סקי אנשים רק נפצעים כך שפחדתי ממנחוס.

עמדתי וצפיתי ואני רואה קטנטנים ומבוגרים עושים את הירידה ושלא כהרגלי לקחתי החלטה הרפתקנית "מה שיהייה יהייה".

התחלתי את החיתוך לצד ימין עד כאן סבבה ובחיתוך שמאלה נתתי הטיה חזקה מידי ונפלתי הצידה.

הצלחתי לקום מהר והמשכתי את הירידה בסטייל.

כשהגעתי למטה ראיתי שגדלו לי שערות על החזה(בדיחה של גברים) ונהייתי גיבור ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות את האדום הזה שוב רק בלי נפילה.

מהר עליתי על ה CHAIRLIFT האמצעי, מהר עשיתי את המסלול והגעתי לירידה למסלול האדום, לקחתי נשימה עמוקה(הייתי לבד בלי גיא או לבה המדריך) והתחלתי את החיתוך ימינה עם הטיה ואז פיצה , חיתוך שמאלה וגלשתי כמו מלך את המסלול .

אין טעם להתגרות במזל אז חתחתי בשיא בשעה 11:45חזרתי למלון ו נפרדתי בהתרגשות מהמגלשיים המגפיים והמקלות הראשונות שלי , פיטפטתי קצת עם קיקי והלכתי לארגן את המזוודות.

גיא חזר ב 12:30 מבסוט אחרי שעשה כשלוש פעמים את המסלול מהנקודה העליונה לאמצעית ביסטרבץ ובסוף ירד בעזרת מפה מלמעלה 2369 מ' עד לתחילת הגונדולה.

בשעה 13:00 נפרדנו ממגלינה מנהלת המלון ולובו(לבה לובומיר) המדריך התותח אחלה בנאדם שלנו וביקשתי שימסרו ד"ש לשרה החביבה שהייתה תמיד נחמדה אלינו.

בשעה 13:30 טוני אסף אותנו ונסענו לסופיה למלון בוטיק ST GEORGE שילמתי לטוני 40 יורו.

המלון יפה והחדר מצוין.

יצאנו לרחוב ויטושה ואחרי זמן קצר הגענו לסטארבקס : שני קפה סנדביץ מוצרלה עלה 20 לבה ומשם לקחנו מונית ב 7 לבה לקניון פרדייס הגדול.

בחוץ היה כ 2 גרדוס(מעלות) אך בתוך הקניון התבשלנו מחום לבסוף בחנות ספורט קניתי לגיא שתי זוגות נעלים אנדר ארמור( ספורט) ונייק (סניקרס) מהממות סה"כ ב 250 לבה.

יצאנו מהקניון והנהג מונית הראשון רצה 15 לבה למלון אמרתי לו סע לשלום ולקחתי מונית אחרת ב 10 לבה.

כבר נהייה מאוחר אז חזרנו למלון התקלחנו ויצאנו .

הגענו למסעדת RAFFY ופשוט ווואו מסעדה מעולה

גיא הזמין מוחיטו תות שהיה מעולה ,התחלנו עם סלט RAFFY כמה סוגי עלים ירוקים , אבוקדו ואגוזים ולהמשך שני מגשים גדולים של סושי היה מעולה.

החשבון יצא כ 50 לבות.

23:30 כיבוי אורות(מוקדם).

יום ראשון 25.3.2019

ישנו מעולה ובשעה 07:30 אספה אותנו המונית לשדה התעופה , השארתי לנהג טיפ קטן ונפרדתי מ 15 לבה .

לסיום חגגנו קצת בדיוטי פרי כ 650 שח.

אופציה נוספת למתחילים: זה לעשות יום ראשון בסופיה ולקנות ממש בזול לעומת בארץ ויותר זול מבאתרי הסקי את כל הביגוד הדרוש .

עצה חשובה: לא להתקמצן על שיעורים עם מדריך סקי זה מקטין סיכוי לפציעה!

לסיכום: טיסות 1470 שח

לינה 920 שח