זהו הפרק האחרון ב סאגה הנוכחית, ובו ידובר על מהלך הטיול בסרדיניה + קורסיקה , וכן על עוד נושא "זניח" , לא בר חשיבות!?
לאחר הנחיתה ב סרדיניה שד"ת בדרום האי CAGLIARI בשעת לילה , מיהרנו אל סוכנות השכרת הרכב (כאמור - הסוכנות היחידה אשר יש לה סניף בצפון סרדיניה , מקום עגינת המעבורת אל קורסיקה - סוכנות אשר עקב היותה הבלעדית בכך היינו "שבויים" שלה (כמו כזכור עם הסוכנות בקורסיקה בצד השני של המעבורת - אף היא סוכנות יחידה במקום - אשר גם שם היינו "שבויים" בידיה , EUROPCAR ). לאחר לקיחת הרכב - רכב לא גדול , הפעם בחרנו רכב אוטומטי (לא הפרש גדול במחיר מ ידני) ובכדי לאפשר לאשתי להחליף אותי מדי פעם (לא אוהבת גיר ידני) - ונסענו אל ה B&B הראשון שלנו (2 לילות) בפאתי קליארי. הגענו כאמור מאד מאוחר , כאשר לפנינו 2 ימי טיול: הראשון למחרת ההגעה(עם חזרה אל הלינה) ולמחרת עזיבת מקום הלינה , אטרקציות ב קליארי , נסיעה די ארוכה אל היעד הבא (צפון מערב ALGHERO) תוך ביקור באטרקציות בדרך. למחרת הגעתנו יצאנו אל עבר האי (מחובר בגשר ליבשה) Sant'antioco ביקרנו שם בכפרי דייגים ,רואים גם צוקים היורדים אל הים. כמו מקובל שם לערוך טיולים - סיורי מכרות (כיום נטושים). בכפר דייגים במסעדה פגשנו קבוצת מטיילים איטלקית -בוגרים - אשר ערכו טרקים בין מכרות למשך מספר ימים (לטענתם , זו הפעם הרביעית שלהם - תושבי רומא - לעשות מסעות /טרקים רגליים בהרים בין המכרות , כאשר הם נעזרים ברכב אשר מסיע את הכבודה שלהם ממקום לינה אחד למשנהו). כאן , באי זה , היה מרכז של אחת התרבויות הקדומות באי - התרבות הפיניקית , ויש שם אתר פיניקי המכונה "תופת TOFFET" כן , בדיוק המילה "העברית"! לטענת הטרקרים - לא רואים באתר המקומי כמעט דבר , חבל להתאמץ להגיע לשם - ואם רוצים לראות אילוסטרציה מהימנה של התופת , כדאי לראות זאת ב מוזיאון הארכיאולוגי של קליארי! (וכך אבן עשינו , ביום שלמחרת ביקרנו במוזיאון וראינו דגם של ה TOFFET). לאחר מסעדת הדגים והמפגש עם קבוצת הטרקרים של המכרות ( אגב , בכפרי הדייגים יש גם חופי רחצה BEACHES לא גדולים וראינו שם מתרחצים , באמצע חודש מאי). המשכנו טייל בין כפרי הדייגים וחזרנו אל מקום הלינה. למחרת נסענו אל קליארי - ביקרנו בעיר העתיקה , הגענו גם אל מקום הנקרא הרובע היהודי - לא היה שם דבר יהודי! מדוע נקרא כך? כי בזמנו (לפני מאות שנים) גרו שם יהודים! ביקרנו כמובן גם במוזיאון הארכיאולוגי - נמצא בעיר העתיקה , מוזיאון מרשים - ובין היתר ראינו את ה TOFFET - כך בדיוק כתוב שם באותיות לטיניות! לקראת צהריים המשכנו צפונה , אל עבר היעד הבא. בדרך עצרנו ב עיירה ציורית ORGOSOLO , ציורית "תרתי משמע"! מצד אחד , זוהי עיירה קטנה , בין הרים , עם בתים קטנים , אך מצד שני - העיירה מפורסמת ב גראפיטי שלה בחוצות הבתים ציורי הקיר! הסתובבנו בין עשרות ציורי הקיר - מחזה משונה ויפה בו זמנית! לאחר מנוחה קצרה / בית קפה המשכנו בנסיעה לכיוון צפון מערב העיר ALGHERO ללינה 2 לילות (הפעם במחנה קמפינג). כפי שציינתי כבר קודם לבחירת מקומות הלינה אני מחפש חדרים גדולים יותר (לעתים אפרטמנט מהווה פתרון הולם - מצוייד במקרר לאכסן בקבוקי שתייה , אני שותה הרבה גם בלילה וגם בזמן הנסיעות הארוכות) , וכן חנייה חופשית לרכב השכור : מקומות לינה הממלאים אחר התנאים לעיל ניתן ביתר קלות למצוא בעיירות קטנות / באיזורי טבע פתוחים לא במרכזי ערים! העיר ALGHERO עיר נמל , מאד מתויירת ואחת האטרקציות בה הינה שייט אל מערת נטיפים NEPTUN CAVE , לקחנו את השייט מן הנמל (יש סוכנויות נסיעות רבות בנמל המציעות זאת) , יש גם חנייה בנמל ( בסימון לבן - החנייה ללא תשלום). לאחר החזרה מן השייט ומן הביקור במערת הנטיפים ( משלמים לחוד עבור השייט ולחוד עבור כניסה למערה בטיול מודרך, החזרה לנקודת המוצא בנמל לאחר כ 2/2.5 שעות) - יצאנו במכנית דרומה , לאורך החוף אל עיר החוף BOSA! לפי התיאורים (ולדעת מקומיים איתם התייעצתי) דרך זו אמורה להיות SCENIC ROUTE , ברובה לאורך הים , יפה? כן ! אך רחוק מאד מן הדרך ב אמאלפי! (בין סורנטו ל סאלרנו , מדרום ל נפולי). ישבנו ב בוזה בבית קפה על החוף - יש שם חוף רחצה , ולאחר מנוחה ו"התבשמות" מן הנוף/אווירה חזרנו (בדרך אחרת . לא רצינו להיכנס לעיקולים עם רדת חשיכה) ולאחר עצירה "מנהלתית" - כולל ארוחת ערב - חזרנו אל מקום הלינה. למחרת בבוקר יצאנו צפונה אל עבר עיירת נופש STINTINO אשר נמצאת על חצי אי בקצה הצפון מערבי של סרדיניה. העיירה מאד מתויירת , פקקי ענק בכניסה , חופי רחצה עם מאות מכוניות חונות עד מרחק ניכר מן החוף.מכוניות אקזוטיות : אולי מכונית/אופנוע מרוץ נמוכה על שלשה גלגלי ענק מתייצבות בשורה על גבעה סמוכה. הרבה אופנועים כבדים נעמדים לצורך צפייה על חופי הרחצה. אפילו מקום "לעמוד" עם המכונית לצורך מספר תמונות - אפילו זאת לא יכולתי למצוא , ועצרתי במקום חנייה של אופנועים , עד אשר הגיעה קבוצת אופנוענים "ורמזה" לי בעדינות לשחרר מקום! אכן עיירה של בילויים. עצרנו בבית קפה על יד המזח לצורך התרשמות מן הנוף, ולאחר זמן המשכנו מערבה. היעד הבא ללינה - 4 לילות בבית מלון - היה בעיר הצפונית הגדולה OLBIA. בדרך אל היעד עצרנו בעיירת חוף נוספת CASTELSARDO יש שם בתים קטנים צבעוניים במעלה הגבעות , המשכנו משם - כבר מחוץ לעיר הגענו - על הכביש - אל תצורת סלע מעניינת סלע הפיל ELEPHANT , לאחר עצירה קצרה לצילום המשכנו (עוד כשעתיים נסיעה) עד העיר אולביה - מקום הלינה האחרון בסרדיניה. באופן כללי החלק הצפוני של סרדיניה מפותח יותר ועשיר יותר מן הדרומי. מצפון ל אולביה ישנו החלק היפה הנקרא COSTA SMERALDA ,אל חלק זה הביא בראשית שנות ה -60 איש החברה הגבוהה דאז אגא חאן את חוג הסילון האירופי , בנו ווילות והפך את המקום לאיזור הנדל"ן היקר ביותר באירופה! לפי פרסומים שונים - מ"ר נמכר ב 300000 אירו -. היו לנו ב OLBIA 4 לילות וביניהם 3 ימי טיול. ביום הראשון נסענו צפונה אל נמל PALAU ועברנו ברכב עם מעבורת אל האי מדאלנה וממנו על כביש מחבר אל האי CAPRERA . באי זה חי בשנותיו האחרונות GARIBALDI אשר נחשב ל "מייסד" של איטליה המודרנית - איחד את הנסיכויות למדינה אחת. שם , בבית המגורים שלו , יש המוזיאון שלו , ושם מחוץ לבית מעט במורד נמצא גם קברו (קבר משפחתי).ביקרנו שם , נראה קצת מוזנח המקום. חזרנו מ קאפררה אל האי MADDALENA ומשם בחזרה במעבורת אל ה MAINLAND של סרדיניה ונסענו אל אתר ארכיאולוגי Coddu Ecchju אתר קבורה (קבר ענקים) מן התקופה הנוראגית (התושבים הקדומים של סרדיניה). למחרת נסענו שוב אל קוסטה סמראלדה אל איזור הווילות של עשירי סרדיניה/איטליה/אירופה והעולם PORTO CERVO . הסתובבנו עם המכונית בין הווילות של "עשירי אירופה/עשירי עולם" , עברנו על יד הרבה בתי מלון (ממש צמודים האחד למשנהו) , הצבעים של הבתים/בתי המלון חום/ורוד בהיר , נראים כאילו נבנו עשרות רבות של שנים לאחור (נראה כאילו יש החלטה של גורם מוסמך לאחידות בצבעים) , העיירה בנויה על גבעות ובאחד הסיבובים (לא כל כך ידענו מה והיכן עדיף לראות) עצר לידינו (לא כל כך מרצונו - ביקשתי לעשות רוורס והפרעתי לו :התרעם עלי! התנצלתי ) אמרתי שאינני מקומי , ואודה לו באם ידריך אותי היכן הכי כדאי/מה המקום הכי "שווה" ב PORTO CERVO? , חייך ואמר ללא היסוס HOTEL CALA DI VOL כמובן שמייד שמנו פעמינו לשם! ברחבת החנייה של המלון על יד הכניסה (אנו לא היעזנו לחנות שם וחנינו ברחוב בחוץ) הקבילו את פנינו צמד הגדולים : FERRARI & LAMBORGHINI , כל אחת מהן "מלחכת" את הכביש (כל כך נמוכות) כאשר הלמבורגיני עם דלת הנהג פתוחה - מי שיודע , דלת הלמבורגיני נפתחת כלפי מעלה! (לא הצידה כמו ביתר המכוניות של "עמך") , ואילו מכסה המנוע של הלמבורגיני עשוי זכוכית שקופה ,כך שניתן לראות היטב את המנוע!(היינו כבר לפני כעשור -בטיול אחר באיטליה -בביקור בבית החרושת של למבורגיני אשר נמצא באיזור MODENA שהינו כ 100ק"מ מדרום ל VERONA , וכמו כן ביקרנו גם במוזיאון של פרארי אשר נמצא לא רחוק משם ב MARANELLO). המלון הינו (כמובן) מלון יוקרה והצוות במלון/בקבלה מתייחס אליו ככזה: !BEST HOTEL IN THE WORLD (מי אני "שאשבור" להם את המילה?) אל המלון הגיע מיניבוס עם תיירים (אטרקצייה תיירותית , הלא כן?) וכולם - גם אנחנו - ניצלו את ההזדמנות "לעשות סלפי!" עם שתי יצירות העל הממונעות!. לאחר ה SELFIE נכנסנו אל המלון , אל המרפסת הצופה אל חוף הים - חוף פרטי של המלון, כמובן וגם בריכת שחייה - והתיישבנו ל קאפוצ'ינו חובה! , גמענו מלוא ריאותינו אווירת אריסטוקרטיה/אצולת העולם , השבענו את עינינו בכל הנוף , על הדרך גם שתינו את הקאפוצ'ינו! המחיר של הקאפוצ'ינו - 2 כוסות , כולל ביסקוויט קטן - היה 18 אירו (יקר,אך לא כל כך נורא , חשבתי שיעלה יותר. בטיול הנוכחי שלנו עצרנו עשרות פעמים ל קאפוצ'ינו , והמחירים נעו בין 1.5 אירו לכוס באוטוסטרדות לבין 2,5/3 אירו בבתי קפה בערים , לפני כיובל שנים , באחד הביקורים הראשונים ב וונציה ,ישבנו בבית המלון DANIELI על החוף/הטיילת בצמוד לגונדולות , אף הוא מלון יוקרה אריסטוקרטי לדעתי בן כ 150 שנה . שם גם שתינו קאפוצ'ינו , עלה 14 אירו עבור 2). לאחר מכן , "מלאי חשיבות עצמית" , חזרנו אל המלון שלנו ב OLBIA לא לפני שהסתובבנו במרכז העתיק של העיר - מדרחוב - לארוחת ערב. ביום שלמחרת (יום הטיול האחרון שלנו מהמלון באולביה , יצאנו שו צפונה COSTA SMERALDA אל עבר אתר ארכיאולוגי נוסף - קבר מתקופת הנוראגים (התושבים הקדומים בסרדיניה) באיזור AZARCHENA (איזור עשיר באתרים ארכיאולוגיים קדומים!). כשהגענו ראינו מספר תילים נמוכים מפוזרים של אבנים שבורות המתוארכות כמה אלפי שנים לאחור על פני שדה עשב מרובע של כ 100מ"ר , שום דבר שאפשר להבין ממנו משהו! אכזבה! אולי מתאים לחובבי ארכיאולוגיה המתעניינים בתקופה? למדנו לקח מכך , ובהמשך הטיול שלנו ב קורסיקה , אחת האטרקציות המומלצות בטיולים הינה אתר ארכיאולוגי פרהיסטורי בחלק הדרומי של קורסיקה FILITOSA עם עמודים - והחלטנו לוותר עליו. לאחר "הביקור" באתר הקבורה הפרהיסטורי המשכנו אל עבר/לכיוון העיירה "שלנו" עיירת האצולה PORTO CERVO. ראשית עצרנו (ואכלנו) במסעדת דגים בנקודת תצפית מעולה על המפרץ . לאחר מכן ירדנו אל העיירה/סוג של כפר בו מתגוררים (לא בעונת התיירות) רק כמה מאות תושבי קבע. אך העיירה מתבססת על תיירות! איזה תיירות? תיירות הממון של אירופה! ראשית עצרנו במלון "שלנו" HOTEL CALA DI VOLPE , לאכזבתנו האורחים עם הפרארי & למבורגיני עזבו באותו בוקר את המלון! אז לשם מה היינו צריכים להישאר? ואז שמנו פעמינו אל מרכז העיירה. רואים שם מכוניות יוקרה מסתובבות כמו זבובים : לקסוס , PORCHE מסוגים שונים. בכדי לסבר את האוזן - ראינו גם JAGUAR המשמש כ TAXI! במרכזהמסחרי הקטן ראינו בוטיקים יוקרתיים של גדולי המותגים : LOUIS VITTON , PRADA , PINKI , GUCCI , DOLCE GABBANA ... ועוד. בילינו שעה/שעתיים של אחה"צ במקום , וחזרנו לקראת ערב אל OLBIA שוב אל המדרחוב לשבת בבית קפה על GELATTO הגלידה האיטלקית בעלת מוניטין עולמי!. חזרנו אל לילה אחרון (ה 4 במספר) בפאתי אולביה. למחרת בבוקר (ב 19 במאי 2022 , בתום 8 לילות/ימים בסרדיניה) , לאחר COLAZZIONE /ארוחת בוקר במלון , יצאנו אל עבר המעבורת לקורסיקה - עיר הנמל SANTA THERESA DI GALLURA להחזר הרכב ולמעבר (במעבורת) אל קורסיקה. פרטים על המעבורת והחזר הרכב הובאו כבר בפוסט קודם!
הגענו אל CORSICA (במעבורת מסרדיניה) ב 19 במאי 2022 אל עיר הנמל בדרום האי BONIFACIO אספנו את הרכב (כבר פורט ב פוסט קודם) אצל יורופקר ב 12 בצהריים , לטיול מעגלי בן 5 ימים בקורסיקה נגד כיוון השעון (דהיינו : BONIFACIO מזרחה>>צפונה BASTIA >> מערבה דרך ההרים CORTE >> מערבה עד החוף PORTO >>דרומה אל הבירה AJACCIO >> מזרחה BONIFACIO ) הכיוון של נגד כיוון השעון (בניגוד לכיוון ההפוך, נבחר לאחר העדפה קלה לצורך ביצוע האטרקציות). ביום הראשון בקורסיקה ביקרנו ב בוניפאציו , עיר מאד מתויירת - קורסיקה בכללותה מתויירת בעיקר בתיירים צרפתים ויקרה יחסית לאיטליה ולסרדינייה - ביקרנו בעיר העליונה רחובות תלולים בחלקם מדרחוב עם חנויות בוטיק למזכרות ובתי קפה. הבתים במרכז ההיסטורי ישנים מאד בעלי מספר קומות כמובן ללא מעלית וראינומספרבתים עם חדרי מדרגות צרים מדרגות אבן ומעליהם לקומות עליונות מדרגות עוד יותר צרות תלולות מאד עשויות עץ! לא ברור לי כיצד ניתן אפילו לעלות במדרגות כה צרות/תלולות (שלא לדבר על העלאת מצרכים!). בעיר העליונה/העתיקה יש רכבת קטנה/צעצוע העורכת סיור (כשעה/אולי מעט פחות אורכו) באתרי העניין של בוניפאציו. הלילה הראשון היה לנו במחנה קמפינג (עם בריכה , לא היה לנו זמן לנצל) באיזור על יד בוניפאציו. ללמחרת, ביום השני בקורסיקה נסענו לאורך החוף המזרחי , עצרנו ב פורטו וקיו בסופרמרקט לצורך הצטיידות קלה בטיול בקורסיקה (בעיקר , שתייה!), והמשכנו כל הדרך עד BASTIA עיר הנמל הגדולה בצפון (השנייה בגודלה לאחר הבירה אז'אקסיו) . כאן לא התרשמנו במיוחד. ראינו בנמל אוניות קרוז , היינו בכיכר המרכזית , ביקרנו ברחוב נפוליאון (גיבור מקומי בכל קורסיקה) - מדרחוב וביקרנו בשוק מזכרות מקומי. כאן לא ראינו תיירים! המשכנו לקראת ערב ללינה באיזור כפרי והררי עם הגעה קשה - ה WAZE לא ידע לכוון בדיוק אל מקום הלינה - איזור כמעט ריק מישובים - ונעזרנו למזלנו במקומיים , כמעט שלא עברו מכוניות בכבישים. הגענו אל ה B&B ושם היה לנו (בפעם היחידה בקורסירה - ארוחת בוקר) . לילה אחד ויצאנו בבוקר אל עבר היעד הבא - CORTE / CORTI בהרים במרכז האי. הסיבה לשימוש בשני שמות : בקורסיקה משתמשים בשתי שפות צרפתית + קורסיקאית , ישתנועה בדלנית בקורסיקה (אינני יודע מה היקף התמיכה בה) אשר דוגלת בהיפרדות מצרפת! ראיתי גראפיטי על גשרים בדרכים ובעיר ההררית קורטה ראיתי הרבה גראפיטי על הקירות - גראפיטי פוליטי ( בקורסיקאית , שאלתי מקומיים וקיבלתי הסבר , אגע שוב בנושא הפוליטי בתיאור הביקור ב AJACCIO עיר הולדתו של נפוליאון). קורטה אף היא מאד מתויירת , ראינו אטובוסים עם תיירים , ואף בה יש רכבת צעצוע העוברת בין האטרקציות בעיר מספר פעמים ביום (הזמנים לא התאימו לנו!). ראינו במרכז גם גראפיטי על הקירות( ציורים , לבד מן הגראפיטי הפוליטי) ישבנו בצהרי היום (היה חם מאד) בבית קפה על גלידה GLACE . אחה"צ המשכנו בדרכנו מערבה אל העיר PORTO במרכז החוף המערבי! כאן היו לנו 2 לילות ( כל יתר 4 הלינות בקורסיקה היו בנות לילה 1 בלבד). בחרנו דווקא כאן שני לילות משום שפורטו הינה נקודת היציאה המרכזית לשתי אטרקציות ימיות - אטרקציות אשר בדרך הטבע תלויות בתנאי הים. קראתי פוסטים על קרוזים ב פורטו אשר בוטלו עקב ים סוער. מכיוון שרציתי מאד באטרקציות השארתי לעצמי PLAN B אם משום מה לא אצליח לבצע את הקרוז ביום הראשון , עדיין אוכל לבצעה ביום שלאחריו. כשהגענו אחה"צ נכנסנו ראשית אל מקום הלינה - APPARTMENT SELF CONTAINED ואח"כ נסענו אל הנמל לברר אפשרויות הקרוז. ובכן לא היתה שום בעייה. יש מספר חברות המתפעלות קרוזים. בגדול יש שני סוגים של קרוזים : א. לשמורה הימית SCANDOLA בערך כשעתיים וחצי (עם עצירה ל 30 ד' על אי בדרך) ב. שייט בין צוקים לאורך החוף CALANCHE למשך שעה וחצי. אלו שני סיורים נפרדים (כ"א לכיוון אחר). ניתן להזמין כרטיס משולב לשתי האטרקציות במחיר מוזל, שילמתי 55 אירו לאדם עבור 2 האטרקציות). יש מספר יציאות ביום (חברות שונות , לכל חברה מספר יציאות בזמנים שונים). למחרת לפני הצהריים הגעתי אל נמל היציאה(החנינו את המכונית , יש חנייה חינם ביום א' במספר מקומות בקורסיקה). פורטו היתה מלאה בתיירים - רבים הגיעו באוטובוסים אל איזור הנמל (לעלות על קרוז). בצהריים המסעדות בנמל היו מלאות עד אפס מקום! החברה שלנו דחתה בשעה את מועד היציאה , רצינו בינתיים לשבת במסעדה/בית קפה - חיפשנו מקום וב 2/3 בתי קפה לא היה מקום ישיבה אחד! לצורך עלייה על ספינת הקרוז יש ללכת ממקום החנייה דרך לא כל כך קצרה עד שיורדים אל ספינת הקרוז (בחזרה - עלייה!) , עלינו על הספינה לקרוז - היתה די מלאה. רואים את הפארק הימי SCANDOLA יש מדריך (בצרפתית) . עוצרים בדרך לכמחצית השעה בכפר מקומי ( עם הרבה פרות COWS ) . חוזרים אל נקודת היציאה לאחר כ 2.5/3 שעות. מחכים לקרוז השני (מחליפים ספינה) לסיור הימי השני ב CALANCHES יש שני סוגים של ספינות האחת סירה קטנה זודיאק 12 מושבים ללא גג , וספינה גדולה 30/40 מושבים עם 2 גג . העדפנו לחכות לשנייה - הגדולה יותר. כאן הסיור בן כשעה וחצי ורואים את הצוקים הגבוהים הנופלים אל החוף , הסלעים בצורות שונות רובם וולקאניים , שוב מדריך מעולה בצרפתית . לטעמנו ה CALANCHE היה מרשים יותר - עם הצוקים המשוננים/וולקאניים המשתפלים אל הים! לאחר החזרה מן הקרוז השני נכנסנו אל אחת ממסעדות הדגים באיזור הנמל(לפנות ערב המסעדות כבר היו כמעט ריקות - התיירים חזרו מן הקרוז ועזבו את המקום). למחרת עזבנו את PORTO ונסענו דרומה לאורך החוף המערבי של קורסיקה אל עבר הבירה AJACCIO עיר הולדתו של נפוליאון בונאפרטה! הדרך עוברת בין צוקים לאורך החוף / עיקולים רבים! אטרקצייה מאד מקובלת בקורסיקה הינה טרקים בהרים, יש מסלול הנקרא G20 ראינו בדרכים מדי פעם טרקיסטים אשר הגיחו מן השבילים לאורך הכבישים. מה שכן ראינו - רבים מהם , ואף צילמנו/הסרטנו ווידאו , היו רוכבי אופניים רבים (לעיתים בקבוצות של 5/6 רוכבים/ות - האחד אחרי השני) וכן מספר גבוה של רוכבי אופנועים כבדים ( לבושים בבגדי עור שחורים ) שועטים בכבישים ההרריים הפתלתלים בקבוצות ( 6/8 לעיתים). בהרבה מקרים אני האטתי מהירות נסיעתי בכדי לאפשר להם לעקוף אותי וכך אוכל להסריט אותם! הגענו אל אז'אקסיו לקראת הצהריים. באיזור הנמל מאד פקוק . בעיקר בקרבת בית הולדתו של נפוליאון. מצאנו סוף סוף מקום חנייה קרןב מאד אל הנמל (ראינו שם עוגנת אוניית קרוז ענקית של NORWEGIAN ). החנייה מאד זולה : 2 אירו ל 4 שעות! (יש לשלםבמדחן ולהקליד את מספר לוחית הרכב, יוצאת קבלה אותה מניחים בתוך הרכב על ה דשבורד). יצאנו לסיבוב בעיר העתיקה , ראינו את הבית בו נפוליאון נולד (הפך למוזיאון , היה סגור ביום הגיענו) . בחזית הבית יש בית קפה קטן . נכנסתי לשיחה עם בעלי המקום. תוך כדי שיחה עלה הנושא של שתי השפות המדוברות בקורסיקה , ואז בעל המקום אמר לי : NOUS NE SOMMES PAS FRANCAISE , NOUS SOMMES CORSE! (בחלק לעיל בו הזכרתי את CORTE ציינתי כי עוד אגיע אל דרישות ההתבדלות מצרפת , בעת התיאור של הביקור ב AJACCIO .לאחר שראינו (מבחוץ) את בית הולדתו של נפוליאון , הלכנו אל רכבת הצעצוע הקלה (גם כאן יש כזו כמו ב בוניפאציו וב קורטה) ועלינו עליה (8 אירו לנוסע) לסיור באטרקציות של אז'אקסיו (כ 45 דקות , יוצאת מאיזור הנמל , יש גם CITY TOUR באוטובוס פתוח היוצא מאותו מקום - ממול). לאחר מכן הסתובבנו בין חנויות המזכרות (אני לקוח אובססיבי של מזכרות - אך ורק תלויות על הקיר , הקירות בביתי עמוסים במזכרות!). המשכנו אל הלינה. כאן לצערי קרתה לי תקלה. כאשר הזמנתי ( עוד מן הארץ למעלה מחודש מראש את הלינות בקורסיקה , לא הקפדתי על הלינה ב אז'אקסיו - היתה NON REFUNDABLE - לא יכולנו להשתמש בה והזמנתי לינה אחרת :טובה יותר ובעלות נמוכה יותר מהיום למחר! עדיין לא ברור לי מדוע לא גליתי את הלינה הזו מראש? אך כאן היה לנו נזק כספי). למחרת 24 במאי 2022 עזבנו מוקדם בבוקר את מקום הלינה הטובה! בעיר הבירה של קורסיקה , ושמנו פעמינו אל בחזרה אל BONIFACIO להחזרת הרכב ולעלייה על המעבורת בחזרה אל סרדיניה. על הרכב והמעבורות כבר עמדתי בפוסט קודם.
אזדקק ל פוסט נוסף על מנת להשלים תיאור הטיול .
א