פורטוגל : האיים האזוריים + מדירה זוג מבוגרים חודש ימים אוק/נוב 21 , ועל הדרך ; מעט פורטוגל

אנו , זוג מבוגרים , ערכנו טיול בן חודש ימים ב אוק/נוב 2021 ב פורטוגל . הטיול התרכז בעיקר באיים (באוקיינוס האטלנטי) השייכים לפורטוגל. התחיל בעיר Porto , וסיים ב ליסבון (רק ביקור קצר , בעיקר לצורך בדיקת הקורונה טרם החזרה לארץ). אתרכז ק בעיקר בנושא הלוגיסטיקה והשיקולים השונים להתנהלות. אזכיר מעט פחות את האטרקציות ( למרות שלדעתי הן העיקר בכל טיול). לצערי הכישורים המחשוביים שלי די דלים , כך שקשה לי להעלות תמונות. כמו כן לינקים אל ספקי שירותים/אטרקציות אתן במשורה/סוג של רמז , כך שמי שיחפוץ בכך יוכל להגיע אליהם דרך ה אומניפוטנט/יודע הכל (ואף מעבר לכך) הלא הוא : הרב Google! מכיוון שאני נוטה לנמק מהלכים שלי , אתחיל עם השיקולים :

א. אנו זוג מבוגרים (כאמור , בראשית העשור השמיני) כבר שנים רבות בגימלאות , בעלי ניסיון עשיר (וזה בלשון המעטה, בכדי לסבר את האוזן - אני כותב בלוג זה כ 10 ימים לאחר החזרה מפורטוגל , בעוד שבועיים אנו נוסעים אל האמירויות למשך 9 לילות , פחות מחודש לאחר החזרה מן האמירויות אנו נוסעים ל ארה״ב למשך 5 שבועות, הכל באם הקורונה תאשר לנו!) בטיולים בכל 7 היבשות בעולם. הפעם החלטנו , בהתחשב במגבלות/אפשרויות הטיול בעת הקורונה , להתרכז בפורטוגל (בה כבר היינו -רק בליסבון- לפני למעלה משני עשורים).

ב. יצאנו לטיול באמצע אוקטובר 2021 , וחזרנו באמצע נובמבר - חודש מלא. היו לי התלבטויות קשות עם הביקור בפורטוגל (מי שזוכר - בספטמבר סגרה פורטוגל שעריה בפני ישראלים, והיתה אי בהירות אם ומתי תיפתח לישראלים/בעלי דרכון ישראלי בלבד! פורטוגל נפתחה לישראלים רק באוקטובר אך עובדה זו קיבלה אישור רשמי (שמועות היו סביב סוף ספטמבר/תחילת אוקטובר) רק לקראת השבוע השני של אוקטובר.

ג. ביקשנו לערוך טיול אשר יקיף את האיים השייכים לפורטוגל - גם האיים האזוריים , וגם מדירה- , להתחיל בפורטו בצפון(בה לא ביקרנו בטיול הראשון)- טיול מקיף יותר (עם תוספות, כפי שיתברר)להמשיך אל עבר האיים האזוריים Azores Islands (ביקרנו שם ב 5 איים) , משם להמשיך אל מדירה Madeira , ולבסוף להגיע אל ליסבון לביקור קצר - טרם החזרה ארצה - מתוך השיקול שבעיר הבירה יהיו יותר אפשרויות לבצע את בדיקת הקורונה ההכרחית בכדי לטוס לארץ.

ד.בחרנו לטוס עם החברה הטורקית - Turkish Airlines - חברה סדירה כולל מזוודות קונקשיין מאד קצר בהלון/חזור , ארוחה ובחירת מושבים - online יום לפני הטיסה- . טסנו ישירות אל פורטו (לא דרך ליסבון) , וחזרנו מ ליסבון (קונקשיין קצר כאמור באיסטנבול) .הייתי במעקב יומיומי אחר הטיסות עם הטורקים , בכל פעם דחיתי מועד היציאה בגלל אי הבהירות עם כניסה לפורטוגל , עד שקיבלתי החלטה להזמין לתאריך 19 באוקטובר ( עם חזרה ב 18 בנובמבר). המחיר של הטורקים היה מנצח : הרבה יותר נמוך מאשר טיסה עם אלעל/Tap הפורטוגלית : 325$ לאדם הלוך חזור (להזכירכם - הגעה אל פורטו , וחזרה מליסבון).

ה.באשר לאטרקציות (כאמור לטעמי הן עיקר הטיול , הלוגיסטיקה עליה אני עומד בהרחבה בבלוג זה הינה האמצעי ולא המטרה של הטיול) נקטתי את דרך הפעולה הבאה : במקום בו נוכל בעצמנו לבצע אטרקציות - נשכור רכב / נשתמש בתחבורה ציבורית . במקומות בהם נוכל להיעזר בטיולים מקומיים מאורגנים - לא נשכור רכב, היכן שנחוץ מדריך - נשכור / סיורי הליכה (ב פורטו+ליסבון).

ו. ההתניידות בין האיים : כאמור מ פורטו טסנו אל האי Terceira אשר ב Azores המזרחיים . מצאתי טיסה ישירה עם Ryan Air ( במחיר זול להפליא - כולל 2 מזוודות 20kg כ״א ועוד מזוודה קטנה 10kg וכולל בחירת מושבים , ללא אוכל , במחיר. כ 100€ לשני נוסעים). מ Terceira ( ובכל הטיסות האחרות בין האיים) עם חברה מקומית Sata Azores אל Sao Jorge Island אשר ב אזוריים המרכזיים . משם במעבורת אל Pico Island , משם במעבורת - טיול יום הלוך/חזור אל Faial Is. משם בטיסה (Sata) אל האי Sao Miguel האי. הגדול של האזוריים. משם בטיסה (Sata) אל האי Madeira - כבר לא שייך ל אזוריים. ממדירה בטיסה ( הוזמן אצל Sata בוצע ע”י Tap) אל ליסבון . מ ליסבון - לאחר 2 לילות - טיסה ארצה עם הטורקים (קונקשיין קצר , קצת למעלה משעה , באיסטנבול).

ז. באשר לבתי המלון : בגדול שני עקרונות מנחים - הראשון היכן שיש ברשותנו רכב , ניתן לקחת לינה שלא במרכז העיר (זול יותר) , השני מכיוון שיש לי בעייה עם מקומות קטנים/צפופים ולאחר בדיקות מקיפות ( ב Booking.com ) החדרים בבתי המלון הינם קטנים יותר , בוודאי במרכזי הערים. האלטרנטיבה הינה הסגנון של Airb&b - יש גם ל בוקינג ונקרא Appartments. ב אפרטמנט יש חדרים / סטודיו גדולים יותר ברובם עם מרפסת וחלונות גדולים. נכון , ברוב האפרטמנטס אין ארוחת בוקר , אך יש מקרר בו נוכל לאחסן מוצרים שנקנה ב סופר סמוך. בסיכומו של דבר היו לנו 14 לילות עם ארוחת בוקר , 3 ימים עם ארוחת צהריים מלאה (בטיולים מאורגנים מקומית ב אזוריים ) ורק 9 לילות ללא ארוחת בוקר (פורטו ו ליסבון).

ח. אשר לאטרקציות : אני נוהג להסתכל במסלולים של הטיולים המאורגנים , לבצע חלק מן האטרקציות (יש גם אטרקציות אשר לא נראות לי), ולהוסיף אחרות אליהן אני מגיע ממקורות אחרים (TripAdvisor למשל). במקרה הנדון - הסתכלתי על המסלול באיים האזוריים ( בהם היינו 14 לילות) של שתי חברות טיולי עומק (לא יודע אם מותר/אתי להזכיר שמות . מי שמעוניין יכול על נקל למצוא אותן ב גוגל). ביצענו אותם חלקים אשר עניינו אותנו. אגב , באיים האזוריים יש בעייה קשה עם מזג האוויר - גשם וערפל - אשר מכבידים/מקשים על הטיול.

ט. נושא הביטוח : לפני שאעבור אל הטיולים עצמם , מבקש לציין את נושא ביטוח הנסיעות. אנו זוג מבוגרים והביטוח הרפואי שעשינו כולל גם כיסוי על החמרה במחלה קיימת (מעל גיל 70 כיסוי זה הינו חובה, אם בכלל החברה מוכנה לעשות ביטוח - ספוילר יש גם חברה שלא מוכנה) וכולל כיסוי ל קורונה (חובה כיום)., וגם ביטול השתתפות עצמית להשכרת רכב (כמובן רק לאותם ימים בהם שכרנו רכב) , שום ביטוח כבודה! מבירור אשר ערכתי בין חברות שונות (וגם פניתי אל סוכן ביטוח פרטי , עליו יש המלצות מעולות ב למטייל) עולה כי חברה אחת - הפועלת ישירות מול הצרכן, ולא דרך סוכנים, המחיר שלה דרמטית נמוך יותר מן האחרים , כמעט חצי מחיר , אין טעות , כמעט חצי מחיר לעומת החברות האחרות - AIG !

תמונת הפרופיל של wizo1234
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של wizo1234

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לפורטוגל

לפני שעה
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים לאייטם המלא
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים