בהזדמנות זו חוזר וממליץ לעיין היטב ב בלוג של שלמה שטרן
מצרף בזאת , שוב , לינק אל הפוסט הראשון (מתוך 15/16 - כולם ראויים לעיון גם בגין חוש ההומור וגם לצפייה בתמונות וגם כחומר רקע עיוני לטיול) .
https://family.lametayel.co.il/%D7%99%D7%A4%D7%9F++%D7%98%D7% 99%D7%95%D7%9C+%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94
כבר בתחילת הפוסט הראשון מצהיר שלמה שטרן על השורה התחתונה של אסופת הבלוגים האדירה שלו :
המסר המרכזי - לא חייבים לטייל ביפן בטיול מאורגן. אפשר, כדאי וגם משתלם לטייל לבד ביפן.
שלמה שטרן גם מביא-מייד בתחילת הבלוג הראשון- סימוכין/תימוכין לדעתו מ 3 כתבות (+) של מטיילים , כולם מטיילים מבוגרים ( אנו בגילאי 60+) .
אני יכול רק לאושש את נושא העלות . טיול מאורגן ליפן אורך בין 12 ל 16 ימים ( 10 עד 14 לילות) . עלותו , בשנת 2013 ( אין הבדל משמעותי בעלות לעומת שנים קודמות) בין 4700$ לטיול קצר ועד 6000$ (ויותר) לטיול ארוך יותר - כל זה עלות ליחיד . אנו נסענו ל 33 לילות - 35 ימים חמישה שבועות ברוטו כולל טיסת פנים הלוך וחזור מטוקיו ( רק עלות טיסה זו כ - 570$ לזוג). והטיול כולו עלה לנו( כולל הוצאות נלוות כגון רכישת מזכרות , מספר נסיעות במוניות ובתחבורה ציבורית , נשנושים בדרך - מרכיבים שהינם מעבר לעלות הישירה של הטיול המאורגן ) פחות - חוזר מעט פחות מן העלות של הטיול הזול ביותר ליפן .
אם הצלחתי להניא לפחות זוג אחד של מטיילים עתידיים ביפן - להניא אותם מלנסוע בטיול מאורגן ולהעדיף טיול עצמאי : בכך כבר באתי על שכרי .
בברכה
אלי .