בלה איטליה - אגם גרדה אפריל 2018

תמונה ראשית עבור: בלה איטליה -  אגם גרדה אפריל  2018

שבוע באגם גארדה – לאחר טיול מוצלח מחוץ לעונה באוסטריה חפשתי יעד אירופאי קריר ובמחיר סביר , בעקבות עיצה של חברה הוחלט לטוס לאיטליה עליה שמענו רבות ומעולם לא בקרנו (למעט בעלי שביקר בילדותו את סבתו שהייתה נשואה לסוחר איטלקי עשיר , יש לו דוד חורג איי שם ברחבי איטליה )

מי אנחנו ? זוג + 3 מתבגרים אמא ורד , אבא , שושו ( 18) , גוגי/ גביקוש (15) ופוזה ( 13).

החלטנו לטוס מספר ימים לאחר חופשת חג הפסח אז ירדו מחירי הטיסות משמעותית . ספויילר – הולך להיות קטע עם הטיסות . או כלשונם של הילדים “עשיתי פדיחה “ עליה אני ממש , אבל ממש מתפדחת לספר , אבל אין ברירה אני מקריבה את עצמי, למען יראו ויראו . מי שסקרן מוזמן לקפוץ לסוף . חייבת לציין שמשום שעבר זמן מאז הטיול אולי יהיו פרטים שנשמטו מזכרוני , מה לעשות ותלאות היומיום מנעו ממני את מלאכת הכתיבה בבלוג שהמידע עוד טרי . אני אשתדל לעדכן בהמשך . חייבת לציין את הבלוג של לי על איטליה פה בלמטייל בו נעזרתי רבות לתכנון ותוכלו למצוא בו פרטים רבים לתכנון . תודה לי ותודה לכל מי שכתב על הטיול שלו בגרדה .

13.4.18 – טיסת ריינאייר לברגמו – היתה נהדרת , טרמינל 1 , בידוק מהיר וחלק , מטוס עם מושבים מרווחים מלא בישראלים, משפחות עם סבים וסבתות ותינוקות צווחנים ומתוקים . מוכרים שתיה , כריכים ונשנושים .

נוחתים בשעות אחר הצהריים בברגמו , עומדים בתור לביקורת דרכונים ומיד מחליטים שהשפה איטלקית משעשעת אותנו מאוד ( טוטי אי פספורטי ) שפה נהדרת , אנשים יפים , ארץ חמה , נוחה ונעימה מאוד לטיול . בכל מקום התקבלנו בחיוך ובחום רב , קיבלנו שירות ויחס נהדר , גם בסופר , בחנויות , וגם במקומות הלינה והתיירות חוץ מקטע לא נעים בונציה עליו אספר בהמשך . איזה מתח אה ?blush

אוספים את הרכב – אירופקאר – נוסעים לכיוון מקום הלינה שלנו בפסקירה דל גרדה , בתכנון עצירה בברשקה ב KFC אהוב בטנם של ילדיי ובעלי ולידו פרימארק אהוב שלי . מגיעים שעה לפני הסגירה לא מספיקים הרבה . קצת מבאס אבל עוד נחזור .

וזה התכנון במחברת :

יום שישי – נחיתה ונסיעה של 30 ד' לברשיה ארוחת kfc  וקניון פרימרק - 8 ד' נסיעה אחד מהשני

Berscia KFC – ferccia rosa shopping

Elnos shopping center Berscia – פרימרק

מגיעים לצימר בשעה 22:00 בלילה – השאירו לנו מפתחות בכספת עם קוד והוראות פתיחה

דירה מקסימה מרוהטת ב “טוב טעם “ מודרני , מצוידת מכל וכל כולל מכונת כביסה וג'ל כביסה , 2 חדרי שינה וסלון עם ספה נפתחת נוחה מאוד .

הנוף מהמרפסת –

14.4.18 – יום שבת – מונטה באלדו –

היום יום בהיר ויפה , מיד מחליטים לעלות למונטה באלדו . ארוחת בוקר ממיטב תוצרת לידל הצמוד לקניון . החלטנו שלא צריך להפעיל וויז כי ראינו את הסופר ליד הדירה כשבאנו בלילה אממה עשינו סיבוב של 10 דקות ובחזרה החלטנו להפעיל וויז והסתבר שהדירה מעבר לפינה smiley

בניגוד לתיאור של תורים ארוכים ומייגעים בחום בקיץ לא המתין לנו כל תור , ואף קיבלנו בונוס לנסוע ברכבל עם זמרת סלב מישראל שטיילה שם עם משפחתה . אנחנו עומדים ומחכים לרכבל ובינתיים מפטפטים כדרככם של ישראלים שנפגשים בחו”ל ומרגישים כאילו פגשנו את השכן ממול , הזוג נראה לי מוכר ממש ואני לוחשת לביתי “ מאיפה אני מכירה אותה ?“ היא בתגובה :”מאיפה לי ?” ואז ברגע זה נפל האסימון זו XXXX רק בלי איפור (אבל עדיין יפה)

יש לציין שהנסיעה לאתר הרכבל עוברת לאורך האגם ומאוד מאוד יפה ואיטית , יש הגבלת נסיעה לעד 60 קמ”ש ואף פחות , והיו המון רכבים על הכביש . אני מניחה שבקיץ זה עוד יותר משמעותי ובטח יש פקקים מייגעים .

למעלה היה לנו שלג והילדים מאוד מאוד נהנו . הנוף משגע . ישבנו לנו בעלי ואני בבית קפה מול בנוף בזמן שהילדים השתעשעו בשלג . הביקור לקח כ 3 שעות והילדים היו עייפים כשירדנו , תכננתי להמשיך למפלי ורונה אבל החבר'ה הטילו וטו . בכלל בטיול הזה הרגשתי חזק את אפקט המתבגרים – הם היו יותר רטנונים , היה קשה להעיר אותם ולהניע אותם לתזוזה , הם התלוננו , הטילו וטו על ימין ועל שמאל ושבשו תוכניות , אבל הפעם החלטתי שמטיילים בכיף וברגוע ומה שנספיק נספיק angry.

אז החלטנו לטייל בעיירה הצמודה לאזיצה , אכלנו גלידה (לא משו בכלל ) וחזרנו לצימר .

וזה היה התכנון המקורי – שימו לב שזמני הפתיחה שציינתי תקפים לעונה בה טיילנו =

יום שבת – לבדוק מזג אוויר - רכבל מונטה באלדו – עיירה מלציסטה -שוק שבת בבוקר + מפלי מולינה/מפלי ורונה (צפון) /אגם טנו ריבה דל גרדה - אפשרות לפארק חבלים בוסטה פארק חבלים – הרפתקאות ב גו'נגל מתאים לבוגרים –פתוח רק בשבת וראשון - קרוב.

אתר הרכבל מונטה באלדו - https://funiviedelbaldo.it/en/

Funivia Malcesine

Via Navene Vecchia, 12
 37018 Malcesine (VR)

HOW TO REACH THE CABLEWAY

• Motorway A22 coming from Verona
  • Exit Affi
  • follow the signs for Garda
  • follow the signs for Malcesine

APP Funivia

מחיר – 22 יורו 15 (ילידי 2003 ומעלה ) + 8/5 יורו רכבל כסאות

SUMMER TIMETABLE AND PRICES FOR CABLE CAR:

The cable car Funivia Malcesine Monte Baldo is constantly opened everyday from 25th of march 2018 till 11th of november 2018 with the following business hours:

Ascents from Malcesine valley station start at 8,00 o'clock every 30 minutes till 18,00 o'clock, from San Michele middle station at 08,15 o'clock every 30 minutes till 18,15 o'clock.

משם ממשיכים למרחצאות בקולה – אין לי תמונות משם . בעלי צילם בטלפון שלו . המקום ממש מומלץ למנוחה אחרי יום טיול . המים חמים ונעימים . יש מרחב מקורה ומחומם כסאות נוח , נעים לצאת מהמים לתוך המתחם המקורה ולא לקור בחוץ . בטיול הזה גוגי היה עם אצבע חבושה לאחר ניתוח לתיקון אצבע עקומה ( לפני כמה שנים שבר את האצבע ומאז הוא ניחן ביכולת מדהימה להצביע ימינה וישר ביחד ) מאוד חששנו איך הוא יצליח להתנהל אבל בדיעבד היה מצוין הוא שמר על יד מחוץ למים , התמודד בגבורה גם בגארדה לנד וגם במרחצאות אקוודנס בהמשך הטיול . אחלה .

טיפ שרשמתי לי –

פארק מים תרמיים בקולה,הפארק פתוח עד שעות הלילה והעלות 23 אירו למבוגר, 15 לילד מעל מטר ועשרים, לאחר השעה שתיים המחיר מוזל. מדובר בבריכה חיצונית מאוד גדולה עם מים חמים ונעימים, בתחתית הבריכה יש המון חלוקי נחל קטנטנים שהילדים נהנו לשחק בהם. הבריכה בעומק משתנה בערך מטר עד מטר וארבעים. בקצה הבריכה ישנה מערה ובתוכה סילוני מים חמים במגוון עוצמות, במקום היו מעט מבקרים כך שכל הבריכה היתה לרשותנו. כולנו מאוד נהננו ונשארנו בבריכות עד שעות הלילה. מומלץ מאוד. יש להצטייד במגבות

15.4.18- יום ראשון – יום אפור עם תחזית לגשם קל – פארק הסרטים – מובילנד –

המקום נראה דיי נטוש , מיד בכניסה מחליטים להכנס למתקן הראשון משמאל , מין מתקן מתהפך שהופך אותך ביחד עם ארוחת הבוקר .. הוא נראה חביב ולא מזיק . ראו הוזהרתם . בעלי שלרוב מצלם אותנו מבחוץ מחליט בצעד אמיץ ( או שמא פזיז ) וחסר תקדים להכנס איתנו למתקן , אחרי שיצאנו מתנדנדים , הלומים וקצת צרודים , הוא מלמל משהו בסגנון “עכשיו הבנתי למה הוא אמר להוריד את המשקפיים “ devil

וכאילו שלא הספיקה לנו הבחילה , התחנה הבאה – מבוך האימים , גוגי משתפן עוד בשלב התור וחוזר ל”שמור על אבא “ שהפעם לא לוקח סיכון(מפה ועד לסוף הטיול ) ונשאר ל” שמור על התיקים“

אני לומדת נסיון ממבוך הפחד האילתי, מרגיעה את פוזה “ תזכרי שזה רק בובות זה לא אמיתי “ , נכנסים אני , שושו ופוזה ביחד עם זוג נוסף – נעמדים בשורה וכך ברכבת אוחזים במותניים לתוך מין מבוך חשוך שבו מיצגים של זוועות לעיניים – איברים ערופים , גוויות קמות לתחייה , בכל חדר קופצות עליך דמויות שונות – פרדי קרוגר שמנסר אותך קלות , תליין , וכיוב' . אני מרגיעה את הבת שלי שחונקת אותי כל פעם שדמות יוצאת החוצה “ אל תדאגי … זה רק שחקן ...אההההה ..אבל למה הוא נוגע בי !!! “

עוד בקרנו בסירת מרוץ שעושה פעלולים – נחמד מאוד ורטוב .

עלינו , הפעם כל המשפחה לרכב ספארי לטיול בארץ הדינוזארים – משעשע .

את הפארק מיצינו לאחר כ 3 שעות וחזרנו לדירה למנוחה והתארגנות לקראת ארוחת האבירים שהוזמנה לאותו ערב

לסיכום – הפארק היה קצת בלי דופק , דיי שומם ונראה עייף וזקוק לשיפוץ . לדעתי מתבגרים פחות ייהנו ולא בטוח שהוא שווה את התשלום . לעומת גארדה לנד אין בכלל מה להשוות .

ארוחת אבירים –

הרבה נכתב על הקונספט אז אספר על החוויה שלנו – לארוחה יש להגיע עם חוש הומור ורוח שטות – מגיעים למקום מתחלקים לקבוצות ומקבלים כתר לפי צבע הקבוצה שלך . אנחנו זכינו בצבע האדום . נכנסים לטירה– מסתדרים בשורות רכבת – ונכנסים כל קבוצה בפוזה אחרת זו בדילוגים, זו בקפיצות וזו בניתור – בכניסה בתוך הטירה מחכים לכם המלך והנסיכה לצילומים משפחתיים , את התמונה תקבלו לאחר הארוחה ותוכלו ולרכוש אותה בתשלום (שאינו זכור לי ) מאוד מומלץ מזכרת נהדרת .

בעצם המופע מתבסס ברובו על תרגילי רכיבת סוסים , כל אביר מתחרה על ליבה של הנסיכה או על הצלתה – לא זוכרת ולא ממש לא משנה , הם מתחרים ביניהם כשתפקידו של הקהל לעודד את האבירים – כל קבוצה את האביר בצבע שלה . מבלי להשתחצן הקבוצה שלנו נתנה את העידוד הכי מושקע – כולל מחיאות כפיים , דפיקות על השולחן עם קערת המרק ממתכת ( בלי מרק כן ?) , שריקות , צעקות וכו' וכו' , כיד הדימיון הטובה עליכם , באופן שלא היה מבייש את אצטדיון טדי במשחק של בני יהודה - הפועל סכנין . אפילו יצא לבעלי ברגע של התרגשות “יאללה ביתר “ devilblush

למרות שעודדנו כהלכה וכנדרש את האביר שלנו שהיה בסה'כ ממש אחלה , תכלס היינו בעד האביר הירוק שהתמודד מולו ועודדנו גם אותו במרץ – המסכן התמודד עם קבוצה דיי רדומה שעודדה אותו בקושי , ועם סוס צעיר ומפוחד שכל ההופעה הלך הצידה, ולמרות זאת , הוא הצליח להרגיע אותו ולבצע את התרגילים ללא דופי וכמובן זכה בליבה של הנסיכה (ושלנו).

גוגי מבסוט בארוחת אבירים-

היה מעולה ממש , צחקנו מלא , והיה אווירה נהדרת של גיבוש וכיף .

מילה על האוכל – דיי טעים , מרק , פיצה , עוף במלח( קצת יבש ) וקינוח של שטרודל תפוחים וגלידת וניל , שתיה לבחירה קולה או יין .

יעד חובה – מומלץ בחום גבוה !

יום שני – מפלי מולינה וכמעט ורונה –

ימים יפים ובהירים לפנינו במשך כל השבוע – היום החלטנו לבקר במפלי מולינה – עד שהמתבגרים מגרדים את עצמם מהמיטות ומועילים בטובם לזוז , השעה 11 ואנו מתחילים בנסיעה בדרך היפה לשמורה . הוויז לוקח אותנו לתוך הישוב , לא שמנו לב לכניסה לחניה – ממש בכניסה לישוב , אבל חנינו ללא בעיה ממש בכניסה לשביל המוביל לשמורה . השמורה שוממת , וחוץ מאיתנו ועוד מטייל בודד עומדת לרשותנו המלאה . מזג אוויר אביבי ונעים , והנוף דיי מזכיר את שמורות הגליל , דיי נהנו לטייל שם , והנדנדה הידועה עמדה כולה לרשותנו , כולנו, חוץ מבעלי , עשינו בה כמה סיבובים ונהנו מאוד . היא מגיעה ממש עד המפל השוצף וניתן להרגיש את המים מבלי להתרטב – חוויה . פה התחיל לרדת גשם קל והתחלנו בעליה התלולה חזרה לחניה .

יש לציין שמדובר בעלייה דיי תלולה ובטח עם עגלות וילדים צעירים , על אחת כמה בחום הקיץ מהווה אתגר לא פשוט . מה גם שאנחנו חנינו ממש בכניסה לשביל והחניה בעצם דורשת המשך עליה של עוד כמה מטרים . לא פשוט . שווה ? לשיקולכם . אנחנו נהנו .

הירידה בהלוך לשמורת המפלים -

הנדנדה המשגעת במפלי מולינה – רק שלנו !! -

משם בתכנון – טיול בעיר ורונה . אבל כאמור לעיל – תכנונים ומתבגרים לחוד . מחליטים לקפוץ לקניון בכניסה לורונה ל – תנחשו ...נכון , פרימארק , וכמה שמחנו לגלות שיש בו גם KFC – נהדר . אבל משם כבר לא יצאנו להמשך הטיול בורונה וכך היא נשארה לפעם הבאה . סליחה יוליה , אמשש לך ת'ציצי בהזדמנות אחרת . מבטיחה angry.

שוב – מתוך דפי התכנון המקורי –

מפלי מולינה (מסלול שחור או אדום) _+ ורונה( קניון adigeo ופרימרק – בתוך העיר ורונה ) + פארק חבלים (הרפתקאות בגו'נגל ) אם יהיה זמן /כוח + מרחצאות בקולה או אקוודנס .

יום שלישי – פעמיים כי טוב ואנחנו בגארדה לנד –

בקצרה – היה מעולה ממש , לא היו כמעט תורים בכלל למעט אולי מספר דקות במתקנים המבוקשים , מזג אוויר נהדר , אווירה בפארק שמחה ונהדרת , יש מוזיקה והופעות רחוב , חרשנו את כל המתקנים וחזרנו לאלו שאהבנו פעמיים . יצאנו משם לקראת הסגירה עייפים ומרוצים . אחלה פארק !!

אנחנו רכשנו את הכרטיסים דרך בעלת הדירה שלנו , אבל יש המון מקומות שניתן לרכוש אותם באותה הנחה , יש שילוט ברור – לרוב בתחנות דלק , חנויות מזכרות – למשל בפאסקירה – כך שאין שום סיבה לחכות בתורים ולשלם בקופה מחיר מלא .

פה מגיעים לפדיחה מספר 1 בטיול – לפי זכרוני שתעתע בי אותו שבוע , אנחנו אמורים לעבור היום למקום הלינה השני . אני מבקשת מבעלת הדירה צ'ק אאוט מאוחר , היא בודקת ואומרת שלמזלנו אין בעיה והדירה פנויה עד יום חמישי . חוזרים מהפארק מתארגנים , אורזים ויוצאים לדירה מרחק של כמה דקות נסיעה , מגיעים לקבלה ומתברר שאנחנו מוזמנים ל...מחר smiley . בירור קצר , מעלה כי הדירה הקודמת הוזמנה עד מחר , טלפון קצר ובעלת הדירה מגיעה במיוחד כדי לפתוח לנו אחרי שכבר החזרנו את המפתחות . פדיחה אבל לא נורא ...הכל טוב ..מקום הלינה למחר נראה מעולה והילדים התקשו להפרד משולחן הפינג פונג .

יום רביעי – שייט בסירת מירוץ וביקור בסרמיונה –

היום אנחנו עייפים מאתמול , קמים מאוחר , ועוברים לדירה החדשה שלנו במלון דירות ברטלוטה – מקבלים דירה של 2 חדרי שינה וסלון מרווחת ונהדרת , יש פה בריכה ( המים היו עדיין קרים ) וג'קוזי , שולחן פינג פונג , דמקה ענק ואופניים לשימוש חופשי והכי הכי נוף של כרמים משגע – בניגוד לדירה העירונית פה יש תחושה כפרית למרות שזה ממש 2 דקות נסיעה .

הילדים לא רוצים לזוז ואנו נחים ומשחקים במתקנים עד שהרעב קורא לנו לארוחת צהריים וגם כי בכל זאת צריך לעשות משהו … אחרי ארוחה נחמדה בקבאב בפסקיארה , אנחנו פונים לטיילת לשכור סירת מנוע , מקבלים המלצה למקום השכרה עם הנחה קטנה לאורחי המלון – לא זוכרת את שמו אבל הוא נמצא ממש בתחילת הטיילת של פסקיארה . יש דוכן קטן להשכרת סירות צמוד למרינה – לא תפספסו . קיבלנו בקבלה כרטיס ביקור שהקנה לנו הנחה של 10 % כאורחי המלון . שימו לב , יש מחירון תשלום נפרד על כל שעה להשכרת סירה ותשלום נפרד על הדלק – למה ? ככה .

בעלי מפקפק בכך שנקבל סירה לשייט עצמי , ללא ליווי , “ נראה לך שיתנו לנו ככה סתם “ אני מנסה להרגיע אותו שקראתי פה באתר על עוד אנשים ששכרו סירה , ואכן קיבלנו סירה חמודה בלי יותר מידיי הוראות , הנהיגה דיי פשוטה , והאגם כמעט כולו ריק ועומד לרשותנו . עשינו סיור לשעה קלה לאורף החוף ונהגנו כל אחד לפי התור – היה מעולה ! מומלץ !

משם ממשיכים לעיירה סירמיונה – חונים בכניסה לעיר –

מנווטים לגלדריית mirkoz המומלצת ובצדק , שפע טעמים והכל טעים .

ישבנו לצפות בשקיעה בנמל, עם גלידה וברבורים מקסימים . החבר'ה לא רצו להמשיך אז יצאתי לבד לטיול בעיירה , יש בה קסם מיוחד ואפילו ריח טוב באוויר , באותה שעה החנויות כבר החלו להסגר .. היה שווה להקדיש לה יותר זמן . תגיעו קצת מוקדם משעת השקיעה – שעתיים לפני תטיילו ותסיימו בגלידה מול השקיעה .

יום חמישי –  ונציה

לפי טיפ מעולה שלקחתי מאחד הבלוגים פה חנינו בחניון המומלץ – city park –

“ החניונים נמצאים ממש לפני גשר ה- Ponte Della Liberta שמוביל אל תוך ונציה. יוצאים מה Sr11 לרחוב Via Dei Petroli. לאחר שחונים לוקחים כל אוטובוס מה Sr11 שחוצה את הגשר אל תוך ונציה. עניין של דקות ספורות."

Venice city park -Via dei Petroli, 5
 Marghera VENEZIA

יש באיזור מספר חניונים באותו המחיר 4 יורו ליום . אנו חונים ופונים לכיוון תחנת האוטובוס , איך שמגיעים מגיע האוטובוס ואנחנו ממהרים לעלות , נכנסים ומבינים מיד שאין איך לשלם באוטובוס , והאוטובוס כבר החל בנסיעה . האוטובוס עובר את הגשר בנסיעה קצרה מגיעים ל “תחנה המרכזית “ שם קנינו את הכרטיסים למונית הימית בקיוסק לכיוון כיכר סן מרקו , 20 יורו לאדם לכרטיס משולב לתחבורה הציבורית ( ככה ששלמנו על הנסיעה באוטובוס בדיעבד ) , צלמו את התחנה עם מספר האוטובס כדי שתזכרו מהיכן לחזור – השייט בעצם מהווה אטרקציה בפני עצמה ונוף מקסים ומרשים של ונציה , ממש פלא אדריכלי העיר הזאת , אי אפשר להישאר אדישים . מגיעים לככר סן מרקו ונכנסים לביקור קצר בכנסיה , נחמד . ונציה צפופה בתיירים מכל הלאומים . נכנסנו לטייל בתוך הסמטאות . ניתן לתמונות לדבר

מאכילים את היונים בככר סן מרקו – לאחר מכן ראינו שלטים המבקשים לא להאכיל – אז אל תלמדו מאתנו ותכבדו את הבקשה ..

לאחר שיטו קצר בסמטאות , קנינו מדוכן פסטה תוצרת בית ברטבים שונים – לא משו ..- ישבנו לנשנש לצד אחת התעלות בסמטה . תמיד יש פה מי שיבקש ביס .

שם פגשנו סלב – יונה הצ'חצ'ח מביטוח ישיר –

ממשיכים בשיטוט הנחמד – מגיעים לשער האנחות – מבט מהכיוון השני –

המון חנויות ליצירות מזכוכית – וגם אנחנו פה –

לאחר כשעה של שיטוט דיי התעייפנו וגם היינו רעבים וחפשנו מקום לנשנוש , קראתי הרבה שאין בונציה מקומות ראויים או שיקר מידיי , אנחנו הגענו לסמטה שבה חנות שוקולד מהממת , כולל טעימות חופשי לרוב – הילדים משום מה התביישו לטעום אבל אני לא blush – היה טעים ושווה . חנות מקסימה , על הקירות המילה שוקולד בכל השפות – גם בעברית . ניתן לרכוש שוקולדים בטעמים מיוחדים וגם עוגיות . טעים טעים ושווה . אממה לא משביע . לידה יש מעין בית קפה שמו FARINI – שהייתי אומרת עליו מושלם אלמלא קטע לא נעים שהיה לנו, עליו תכף אספר – עם מגוון רחב של פיצות מהממות ישר מהתנור , סנדיווצים , עוגות , קפה מעולה ועוד … ויש גם שירותים !!! בחינם !!! אחלה מקום לנוח , לאכול ולאסוף כוחות להמשך .

חנות השוקולד שמה NINO –

הרחוב בו נמצא בית הקפה – FARINI-

נחנו שם שעה קלה , לפני שהמשכנו הבן שלי ביקש קפה לדרך והוא ואני הזמנו עבורו קפה בדלפק בתמונה לעיל , אך בטעות הוא שפך את הקפה ישר על העוגות במדף למטה – לפי מיטב זכרוני נהרסו שם קוראסון אחד ופאי אישי . מיד התנצלנו וניסינו למשוך את תשומת הלב של הצוות על מנת לבקש לשלם על הנזק , העובדת שם הגיבה בכעס ניכר , מיד קראה ,ככל הנראה , לאחראית המשמרת שחטפה מצידה עצבים , תוך שהם מתעלמות במופגן מאיתנו , שעמדנו שם נבוכים והמומים , בקשתי מהבן שלי שילך לקרוא לבעלי אולי הוא יצליח לדבר איתם , אבל גם ממנו התעלמו . לאחר שהבנו שאין עם מי לדבר עזבנו את המקום . אז תשדלו לא לשפוך שם קפה cheeky

ממשיכים – הליכה קצרה משם מובילה אותנו לגשר רומא . פה הילדים כבר נשברים ומבקשים לחזור – אני הייתי ממשיכה לאי מוראנו או בוראנו . יש לציין , שהילדים פחות התרשמו מונציה ובעצם גם בעלי . אני חושבת שבכל זאת זה יעד חובה . ובמחשבה נוספת – לא הייתי מביאה לפה ילדים קטנים , המתקשים בהליכה או בעגלות , במיוחד לא בחום של הקיץ – סביר להניח שיהיה להם משעמם ושהם לא ממש יהיו בעניין .

יום שישי – פארק החבלים – פארק חבלים הרפתקאות בגונגל – וטיול אופניים בפסקיארה –

היום שוב לוקחים את הבוקר באיזי , טיול אופניים נחמד לסופר מהקרוב ולאגם החמוד ליד הדירה , ארוחת בוקר קצרה ויוצאים לדרך – הנסיעה לפארק עוברת בדרך נופית מקסימה העולה עד לאתר הפארק , ממנו נשקף נוף מהמם של האגם , שלא מבייש את הרכבל במונטה באלדו – ופה אני מעיזה אפילו לומר שבקיץ הייתי מוותרת על התורים ברכבל ומגיעה לפה לנוף + פעילות נחמדה .

קצת על הפארק – מדובר בפארק חבלים בתוך יער אורנים נחמד . ביחס לפארקים דומים בהם בקרנו בתאילנד ובאוסטריה , מדובר בפארק ברמת קושי נמוכה עד בינונית מינוס גם במסלולים “הקשים “ יחסית . הצוות שם פשוט מקסים , קיבלו אותנו בברכת ברוכים הבאים בעברית , דאגו לי לנעלי סינקרס סגורות ( חובה נעלים סגורות , סנדלים לא תופס ) , לפי הנוהל כולם עושים מין מסלול הכרות לבדוק את הרמה , לאחר שהסברנו למדריכה שאנו מנוסים ובקשנו שתוותר על מסלול ההכרות – היא “שדרגה “ אותנו למסלול משולב שלדבריה חדש ומיועד למבוגרים . תכלס היה נחמד ובכלל בכלל לא קשה . יש שם מסלולים גם לקטנים ובהחלט ניתן לומר שגם ילדים מגיל 5 יכולים להנות שם בלי קושי . הבטחות שם היא ממש מוקפדת וליוו אותנו צמוד . הילדים נהנו בסהכ . דיי מומלץ .

הנוף מחניית הפארק -

הדרך לפארק -

לאחר הפעילות אכלנו ארוחת צהריים בבורגר קינג הסמוך בדרך חזרה לפאסקירה . בתכנון טיול אופניים ארוך יותר –

מפאסקירה דל גארדה יוצא שביל אופניים ארוך שמגיע , כפי שנאמר לי , עד לפארק סיגורטה מרחק של כשעתיים נסיעה – גם למי שלא לן באיזור ממש מומלץ להיגע לעיר העתיקה של פאסקירה , להשכיר אופניים ולצאת לקראת השקיעה – כשעתיים לפני – לטיול אופניים – השביל ממש פסטורלי , מישורי וקל לרכיבה. פגשנו ברבורים , וברווזים , דגים שקופצים , נחש במים ...ציפורים ועוד . אם לא היה מחשיך (וגוגי לא היה מנג'ס שהוא רוצה לחזור היינו ממשיכים לרכיבה ארוכה יותר- הוא היה מודאג כי אמרנו בקבלה שנחזור תוך שעה והתעכבנו , כמה שהסברתי שזה בסדר ונחזיר את האופניים מאוחר יותר שהרי סוף היום ואף אחד כבר לא ייקח אותם – הוא לא נרגע sad ) . ממש מומלץ ! צילמתי את הכניסה לשביל וכמה תמונות לרושם –

נקודת הכניסה לשביל – צמוד לכניסה לעיר העתיקה של פסקיארה –

בחזרה עצרנו לגלידה מעולה בעיר העתיקה של פסקיארה . מומלץ ממש !

היום שבת – וזה היום האחרון של הטיול – אנו מתארגנים בנחת , הטיסה בערב , נוסעים למרחצאות אקוודנס –

מרחצאות מטופחים מאוד , יש מתחם נפרד ומקורה לקטנים (BIMBI ) , פינות רומנטיות , מגוון זרמים נהדרים , מתחם דשא מרווח , אין מגלשות , אבל עדיין היה נהדר .

משם יצאנו למילאנו לשדה התעופה – שימו לב – להגיע לתחנת הדלק עם כסף מזומן לתדלוק –באיטליה מתדלקים בסכום משוער שמטעינים מראש במכונה , אין עודף . אנחנו היינו עם שטר של 100 יורו וכרטיס אשראי שמשום מה לא עבר בכמה תחנות בסביבה של השדה . בעזרת אנשים חביבים שפרטו לנו כסף וחיכו עד שראו שהכל בסדר . יסתדרנו בסוף . בכלל חוף מחווית הקפה בונציה נתקלנו באנשים חביבים וחמים .

מגיעים לשדה התעופה ולפדיחה המדוברת לעיל – נכנסים לשדה הקטן של איזיג'ט השדה נראה נטוש וריק , באותה השניה נפל לי האסימון – יש טיסה אבל בכיוון ההפוך -מתל אביב למילאנו smileycool לא יודעת מה קרה שם , שהרי קיבלתי תזכורות לטיסה ובצעתי צק אין שבוע לפני ואיך שהוא לא שמתי לב לזה . היו רגעים של לחץ , התקף לב קטן , התקף חרדה מישני . יאמר לזכותו של בעלי שהוא לא איבד עשתונות לרגע , היה קול ושמר על קור רוח , ואפילו עודד .. פנינו לדלפק של איזי ג'ט הפקידה המקסימה בדקה איתנו את הטיסות הקרובות – טיסה של אל על ואיזי ג'ט בימים הבאים היו סביב 3000- 4000 ש”ח לאדם . לא יאמן . בירור קצר העלה שיש מחר בערב טיסה של חברת NEOS שעד כה לא שמעתי את שמה , במחיר מנצח של 179 יורו לאדם . מיד רכשנו כרטיסים בנייד ופנינו לחפש מלון – השדה במילאנו דיי קטן ויש בו 2 מלונות – הילטון ומוקסי (של מריוט) – מוקסי נתנו מחיר סביר יחסית – 350 יורו לילה ל 2 חדרים . לא כולל ארוחת בוקר . יש שאטל חינם בין הטרמינלים .

מלון מוקסי – הוא מלון מקסים ממש , ומאוד נעים ונוח למי שיש לו קונקשים במילאנו או צריך מקום ללינה לפני הטיסה . המלון מעוצב למשעי , חדש ומתוקתק , יש בית קפה מקסים , והמון מקומות לישיבה מפנקת – כורסאות , וספות מעוצבות , ספרים , משחקים , מחשבים ואינטרנט חופשי ,ניתן להעביר במקום כמה שעות גם בלי לינה – בין טיסות לקנות משהו במסעדה ולנוח .

בעצם היה לנו צק אאוט מהחדר ב 12 בצהריים וטיסה רק ב 18:30 – אבל עדיין היה נעים לשהות בלובי המלון – לקחנו שאטל לטרמינל הגדול שם אכלנו ארוחת צהרים – מקדונלד'ס ומסעדה איטלקית נהדרת .

הטיסה של נאוס היתה נהדרת וגם החברה הזו מומלצת ושווה לבדוק טיסות דרכה .

הלקח – לבדוק היטב שמזמינים טיסות נפרדות !!

עוד מסקנה – בדיעבד היה עדיף לקחת את הדירה במלון הדירות לכל השבוע ולא לפצל מאוד נהנו מהמתקנים למרות שהבריכה לא היתה רלוונטית בעונה זו .

תם ונשלם – למרות הסיום הצורם היה נהדר ואחלה טיול .

נתראה בטיול הבא emoji

תמונת הפרופיל של ורד בד
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ורד בד

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאגם גארדה

טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים