אם אתם מטיילים בצפון איטליה ומתכננים ונציה- אל תדלגו על פדובה. זו עיר מדליקה ועתיקה עם אנרגיה צעירה של המון סטודנטים, ושווקים שבאמת גורמים לך להזיל ריר. והבונוס: פדובה יכולה להיות בסיס לינה חכם וזול יותר עבורכם כשיש אירועים גדולים בוונציה.
יש המון מה לראות בעיר העתיקה הזאת אבל אם שואלים אותי יש מקום אחד "הסטורי" שחובה לבקר בו והוא- קומפלקס האוניברסיטה העתיקה הנמצא ממש במרכז העיר. חוויה חזקה . אם אתם שם ויש לכם זמן תקפצו לגן הבוטני של האוניברסיטה שנחשב לעתיק ביותר באירופה.
פדובה מצטיינת באווירה ההיסטורית של רחובותיה וכיכרותיה בצד האנרגיה המופלאה (לדעתי) שתוכל למצוא בה בכל מקום אולי בזכות הכמות הגדולה של הסטודנטים והצעירים.. ועל זה אני רוצה לספר לכם כאן ..
מסעדת Pasticceria Graziati העתיקה היא אחת מחנויות הקונדיטוריה הוותיקות ביותר בפאדובה. המקום ידוע בזכות בעוגות וב- La Pazientina , עוגת שכבות מורכבת ומאפה מיוחד מפאדואה שלא תמצאו בשום מקום אחר.
חובה לבקר בשוק מרקאטו סוטו איל סלונה (Mercato Sotto il Salone) המוגן במרפסת התומכת בפלאצו דלה ראג'ונה (Palazzo della Ragione) ותיהנו ממאכלים המגיעים למקום מכל רחבי ונטו, אחד האזורים המגוונים ביותר בקולינריה באיטליה. כאן תמצאו מגוון משובח של לחם טרי, בשר ודגים, סלמי ופרושוטו מעושן, גבינות משובחות וגם- פסטה בעבודת יד.
כיכר פראטו דלה ואלה , Prato della Valle מסמלת עבורי את פדובה ונחשבת לכיכר הגדולה ביותר באיטליה. הפייאצה הזאת היא אתר חובה בעת כל ביקור בעיר. זוהי פיאצה אליפטית עצומה המוקפת בתעלה ופסלים מסביב. מידי שבת נערך בפיאצה הזו שוק ושווקי פשפשים מתקיימים בכיכר רחבת הידיים מדי חודש.
אם אתם אוהבים שווקים .. פדובה היא העיר שווה בנושא . שווקים צבעוניים מתקיימים מדי יום בפיאצה דלה ארבה, בו מוכרים פרחים בשלל צבעים, פירות וירקות עסיסיים, תבלינים ועשבי תיבול. דוכנים המוכרים בגדים, תכשיטים ועור משתרעים לעתים קרובות עד פיאצה דיי סינורי הסמוכה.
ההמלצות שלי לגבי חניה ותנועה בעיר מתרכזות בשני דברים שחשוב לדעת :
מרכז העיר סגור לתנועה (ZTL) ולכן מומלץ לחנות באחד החניונים שבקרבת מרכז העיר ולהכנס למרכז ברכב או ברגל . מרכז העיר העתיקה לא גדול.
התחבורה הציבורית המבוססת על "טראם" מדהימה, רצופה וזולה . לכן ניתן להגיע מכל מקום לכל מקום במהירות וחשוב לקחת את זה בחשבון באם אתם בוחרים שלא להתגורר ממש במרכז העתיק ולהמנע מבעיות חניה ולחץ (כך לפחות אני עשיתי)
ההמלצה הגדולה ביותר שאני יכול לתת לכם בנושא פדובה היא -באם אתם מגיעים לפסטיבלים או לאירועים גדולים המתרחשים בוונציה כגון קרנבל המסכות או הביאנלה של האומנות.. אני ממליץ בחום ללון בפדובה .
לינה בפדובה בעת פסטיבל בוונציה מבטיחה עיר מדליקה שווה ביקור ,ולינה במחירים שפויים. העובדה שהיא מקושרת ברכבת ישירה היוצאת מספר פעמים בשעה ומרוחקת במרחק של 25 דקות נסיעה- מאפשר לך "לתפוס שתי ציפורים במכה אחת" ..
זהו זה
תעשו חיים
עוד עדכונים ופוסטים בקרוב .
מתכננים לנסוע לאיטליה? אני הייתי במקומות האלה.
הרשמו כעוקבים אחרי כאן בבלוג ובפייסבוק , ותפיצו לחברים את מפת הפסטיבלים .זאת הדרך בה תוכלו להתעדכן בהמון מידע חשוב ולתכנן "איך להיות במקום הנכון ברגע הנכון".