טיילנו בסלובקיה זוג+4 ילדים בגילאים 10.5,9,7,5
משך הטיול 8 ימים (17-24.8.25), טיול כוכב ממלון demanovska rezort הסמוך לעיירה ליפטובסקי מיקולש.
הנסיעה הארוכה ביותר שעשינו היתה שעתיים וחצי (בחזרה לשדה התעופה), וכל יום נסענו בין חצי שעה לשעה ורבע לכיוון לטיול של אותו היום.
המלון מומלץ מאוד, זה מלון דירות עם מטבחון שמאפשר בישול, ובמלון עצמו ניתן גם לאכול ארוחת בוקר ו/או ערב. יש גן שעשועים, בריכה עם מתנפחים, מיני לונה פארק ופינת חי. אנחנו העברנו בו שני בקרים ארוכים ואפשר גם יותר.
טיפים כלליים
מומלץ מאוד להשיג את הספר "המשפחה המטיילת סלובקיה ודרום פולין" - כל המסלולים המתוארים כאן נלקחו מהספר.
בסלובקיה יש אגרה לכבישים מהירים, אצלנו היא שולמה ע"י חברת השכרת הרכב
כדאי להזמין אטרקציות ובפרט רכבלים דרך go pass, שלושה ימים מראש- זה חוסך כ 2 יורו לכל כרטיס ומקצר את התורים (גם להזמין באותו רגע כדאי, לא יחסוך כסף אבל יחסוך את התורים)
מומלץ לתכנן את המסלולים/אטרקציות לפי מזג האויר הצפוי, באוגוסט יכולים להיות ימים של 30 מעלות וימים של 12 מעלות, וכן ימים גשומים.
בכל החניונים יש מדחנים ואפשרות לתשלום אונליין -המחירים משתנים מ 5 יורו ליום ל 5 יורו לשעה.. תלוי במיקום.
יום ראשון
טיסת ארקיע מנתב"ג לפישטני (כ 3 וחצי שעות), נחתנו ב 21:00 שעון סלובקיה (שעה קדימה)
שדה התעופה בפישטני קטנטן, אין מסעדות אלא רק מכונות שתיה. יש טיסה אחת בכל פעם, המזוודות יצאו די מהר. מחוץ לשדה המתין לנו הבחור מהשכרת הרכב, ותוך כמה דקות כבר היינו בנסיעה עם הרנו 8 מקומות שהזמנו. אחלה רכב.
התלבטנו אם לעשות את הנסיעה למלון בלילה או לישון בפישטני. החלטנו לנסוע, בדיעבד זו היתה החלטה טובה, כעבור נסיעה של שעתיים ורבע בכבישים נוחים- הגענו למלון (באיזור 1:00 בלילה).
יום שני
אחרי ארוחת בוקר במלון נסענו למסלול מפלי הרייבנוק. המסלול יוצא מהעיירה סטארי סמוקוביץ, נסיעה של כ 45 דקות מהמלון. אחרי שמצאנו חניה למיני ואן שלנו (5 יורו לשעה! סטארי סמוקובץ יקרה מאוד) עלינו עם פוניקולור (רכבל הרים סגור, שהנסיעה בו היא בעמידה, כ 10 דקות) שנמצא פה ומהנקודה העליונה של הרכבל מטיילים בשביל הירוק במשך כ 3 שעות. אנחנו ירדנו כל הדרך למטה ברגל, אבל אפשר גם לרדת בפוניקולור שאיתו עלינו ולחסוך כ 40 דקות הליכה (לא מעניינת במיוחד).
אחרי המסלול אכלנו בפיצריה בשם pizza gustosa, מרחק הליכה קצר מהפוניקולור. פיצות ענקיות וטעימות. בסטארי סמוקובץ יש המון מסעדות מכל הסוגים.
משם נסענו נסיעה קצרה של כ 10 דקות למגלשת הרים חמודה בטטרנסקה לומניצה (Tatrabob). המחירים משתנים לפי גיל (אפשר לגלוש בזוג או לבד), נעים סביב ה 7-10 יורו
יום שלישי
נסענו כ 25 דקות לחניון שלמרגלות הר חופוק. עולים בשני רכבלים סגורים (פעם היו שלושה, אחד מהם רכבל כסאות פתוח - כבר לא קיים) לפסגת ההר. על הפסגה קר מאוד (אצלנו היה 6 מעלות), כדאי להצטייד בביגוד חורפי כולל כובעים וכפפות. על הפסגה יש מסלולים קלילים, אפשר לטפס על גבעת סלעים שקרובה מאוד לרכבל, או סתם להצטלם עם הנוף. לא מדובר בטיול של יום שלם אלא של שעתיים + ולא יותר.
משם נסעו נסיעה קצרצרה של 5 דקות לפארק חבלים טרנזניה. מגובה 140-150 יש מסלול מאתגר ומפחיד (גבוה!), אצלנו גם הילד בן ה 9 בגובה 135 הורשה לעשות אותו (מתאפשר רק אם מדובר בילד אחראי ואתלטי). לילדים קטנים יותר (מגיל 5) יש מסלול חמוד וקצר (פעילות של שעה ברוטו). אנחנו ממליצים לחנות במסעדה Three Domkey במרחק 3 דקות הליכה (דרך היער, מקסים!) כדי לחסוך את דמי החניה בחניון, וגם ממליצים לאכול בה ארוחת צהרים לפני/אחרי. יש מנות סלובקיות מסורתיות לצד פסטה, שניצל וצ'יפס.
המשכנו עוד כרבע שעה נסיעה למגלשת הרים שהיא בעיני חובה למי שנמצא באיזור - Fun Park Ziarce אורכה בערך קילומטר, יש שם גם טרמפולינות, נדנדת ענק (מעל גיל 15) ודוכן גלידה.
יום רביעי
היום עשינו את הנסיעה הארוכה ביותר, כשעה ורבע עד לשמורת הטבע גן העדן הסלובקי. מחנים את הרכב ליד מלון דדינקי השוכן למרגלות אגם דדינקי. סמוך למלון יש מספר דוכני גלידות.
אנחנו בחרנו במסלול קניון Zejmarska Roklina. המסלול עולה בתחילתו סמוך לרכבל כסאות פתוח (עוד נגיע אליו) ונכנס לתוך העיירה Biele Vody ואחרי הליכה של כמה דקות- הכניסה לשמורה עצמה. למעשה אפשר גם לחנות בעיירה, לקצר את הדרך ולחסוך את דמי החניה, אולם אם תרצו לבצע מסלול מעגלי- עדיף לחנות ליד המלון. בכניסה לשמורה תשלמו 2-3 יורו לאדם ומכאן למעשה מתחיל המסלול עצמו. המסלול מתאים לילדים מגיל 5-6 שלא מפחדים לעלות בסולמות, הוא יפה ומעט מאתגר. חלקו עשוי להיות קצת בוצי וחלק - לא מומלץ אחרי גשם. לנו הוא לקח כשעתיים (עלינו לאט בסולמות ועשינו די הרבה עצירות) - עד לנקודה הגבוהה של הרכבל (Geravy).
פה יש קיוסק ומסעדה, מרחב דשא גדול וטרמפולינה (חופשית). אפשר לרדת ברגל כ 50 דקות חזרה למלון או לרדת ברכבל הכסאות החוויתי. ילדים קטנים יכולים לשבת במנשא על אחד ההורים (הכסא הוא בעקרון לאדם יחיד).
לאורך האגם בסמוך למלון יש אינספור מסעדות. אנחנו בחרנו ב - PIZZA & CAFE Lumaro - פיצריה מצויינת עם גן שעשועים קטן. בדיעבד- ממליצים להזיז את הרכב לשם כי ההליכה לאורך הנהר לא מספיק בטוחה (לא תמיד יש מדרכה) וליד הפיצריה יש חניון חופשי גדול. זאת גם נקודה טובה להנות מהאגם העצמו ולהאכיל ברווזים.
יום חמישי
היום היה צפי לגשם ולכן החלטנו לנוח קצת במלון. בשעות הבוקר הילדים נהנו מהלונה פארק ופינת החי במלון. לאחר מכן קנינו לילדים מתנות (לגו בעיקר) ב Tesco מרחק נסיעה קצר - סופרמרקט מומלץ להצטיידות באוכל אם רוצים לבשל. יש במתחם גם דקתלון ומקדונלדס.
בשעות אחר הצהריים הפתענו את הילדים בחוויה מגניבה של ריחוף, בהוריקן פקטורי, מרחק של 15 דקות נסיעה, סמוך לטטרלנדיה (עוד נגיע אליה). מתאים מגיל 5 (לאמיצים!), חוויה של 2 דקות באוויר, ברוטו צריך להקדיש שעתיים למקום - המתנה, הדרכה וכו'. חובה להרשם מראש. סמוך לשם יש גן החיות Kontakt (אנחנו ויתרנו) שאפשר לשלב עם הביקור. מהמרפסת של ההוריקן פקטורי אפשר לראות חלק מהחיות כולל הנמרים והדובים.
יום ששי
ביום ששי חזרנו למתחם של ההוריקן פקטורי, הפעם לפארק המים טטרלנדיה. אנחנו בחרנו לנצל יום קריר יחסית (17 מעלות) עם סיכוי לגשם (בסופו של דבר לא ירד). היתרונות הם שיש פחות אנשים ופחות תורים, במיוחד למגלשות שבחוץ, החסרון הוא כמובן שקר לצאת החוצה.. מי שנשאר בתוך הבריכות עצמן (בפנים או בחוץ) לא מרגיש את הקור, הבריכות מחוממות ל 30-40 מעלות. אנחנו הקדשנו לפארק כ 7 שעות, מ 10 עד 17.
שימו לב שבכניסה יש לוקרים בתשלום - להשארת חפצים יקרי ערך. מומלץ להגיע עם מעט חפצים (כי אין איפה להניח), ובמעבר הבלתי נמנע במלתחות (בין הקופות לפארק עצמו) - מומלץ להתלבש ולהשאיר כל מה שאפשר בלוקרים שבמלתחות (חינם). קחו אתכם למתחם הפארק עצמו כמה שפחות ציוד.
המסעדות בפארק יקרות מאוד אבל מגוונות וכל אחד ימצא שם מה לאכול.
יום שבת
בשבת התלבטנו בין פארק צמרות העצים לבין שטרבסקה פלאסו ולבסוף נסענו כשעה לפארק צמרות העצים. האיזור נמצא יחסית בגובה ולכן קר שם, כשעולים לפארק עצמו (רכבל סגור מהחניון) - עוד יותר קר. מומלץ בחום לרכוש כרטיסים ב gopass ולחסוך את התור. בפסגה יש גן שעשועים קטן ומסעדה, וגולת הכותרת - מסלול נגיש של 600 מטר בגובה 24 מטר שעובר סמוך לצמרות עצים. נוף יפה וחוויה מגניבה. אטרקציה נוספת היא עליה למגדל של 8 קומות וגלישה מטה במגלשה (לא חובה, אפשר לעלות ולרדת במדרגות). במרחק של 300 מטר הליכה מהרכבל, יש גם פארק שעשועים חביב מעץ, בתשלום נוסף. שימו לב כשאתם רוכשים את הכרטיסים - כל דבר נמכר בנפרד או כעסקת חבילה: רכבל, המסלול עצמו (חובה..), הגלישה במגלשה ופארק השעשועים.
לדעתי צריך להקדיש למסלול עצמו כחצי שעה ולפארק עוד שעה-שעתיים. מדובר בפעילות כוללת של עד חצי יום.
אכלנו בפיצריה Rustika בז'דיאר, 10 דקות נסיעה משם. מדובר בפאב-פיצריה חשוך ומלא אופי, פיצה טעימה ושירות מהיר.
יום ראשון
ביום האחרון של הטיול, תכננו במקור לעשות רפטינג רגוע ברוז'מברוק, מרחק של 25 דקות נסיעה בכיוון שדה התעופה, אבל בסופו של דבר עשינו קארטינג לילדים + מבוך במתחם שסמוך לבית ההפוך בליטובסקי מיקולש, כמה דקות נסיעה מהמלון (בית שבנוי הפוך, אטרקציה שאפשר לוותר עליה לפי הביקורות שקראנו, מספיק להתרשם מבחוץ). לאחר מכן נסענו למפל לוצקי (עוד כ 20 דקות נסיעה), מפל קטן באמצע עיירה- נחמד, שווה ביקור רק אם אתם באיזור. מרחק של 700 מטר מהמפל אכלנו (שוב) בפיצריה בשם אוליבירו, פיצה טעימה מאוד אבל זמן המתנה ארוך (כ 40 דקות) עד שהגיעה הפיצה. מכאן נסענו כשעתיים וחצי לשדה התעופה בפישטני.