לפני הכל, חשוב לי לציין - יש המון מקבצי נדבות בבטומי, ויש להם תעוזה וחוצפה שאין כדוגמתם. למשל - ילד יכול להיתלות על רגל של תייר ולא לשחרר (התייר ממשיך ללכת והילד תלוי על הרגל שלו). להתעלם מהם, לא לענות, לא להתייחס, לא לגעת!!!! הרשויות בבטומי מנסות למגר את התופעה, וממש מבקשים לא לתת כסף לקבצנים.
אנחנו התאסנו במלון שרתון. היה מצוין.
יום 1
אופציה 1: לבקש בקבלה של המלון להזמין ג'יפ (עם נהג). אפשרי רכב ל-4 או 6 אנשים ולהגיד שרוצים לנסוע ל National Park. עולה 150 לארי לכולם יחד. בפארק אפשרי לעשות אומגה, וניתן גם לעלות למפל (העליה למפל קצת קשה, אבל שווה). יש מסעדה ממש חמודה. ממליצה לשבת אחרי הטיול לאכול/לשתות משהו==זה אותו טיול שחברות הנסיעות מציעה בכ 50$ (!).
אופציות נוספות:
o הגן הבוטני –ממולץ להגיע בשעות הבוקר ולהתחיל מהנקודה התחתונה ולעלות מעט ואז לקחת קולנועית ... עולה 5 לארי לכיוון עד הצד הצפוני. לגן 9 אזורים פיטו-גיאוגרפיים שונים כמו: מזרח אסיה, צפון אמריקה, ניו זילנד, דרום אמריקה, אזור ההימלאיה ועוד. הגן רחב הידיים מכיל גם שלושה פארקים – עליון, תחתון ולאורך החוף.
o הטירה הביזנטית מדרום לעיר – Gonio-Apsaros עם המגדלים המחורצים ושרידי אבנים של אמות המים הרומיות העתיקות, היא מראה שאסור לפספס.
o העיר העתיקה מציעה מסלולי הליכה מקסימים לאורכו של העבר העשיר של המקום.
o טיול אופניים לאורך טיילת החוף במסלול שאורכו 8 קילומטרים. בנוסף, ברחבי העיר יש שבילי אופניים צבועים באדום.
o בנוסף לחופי הים כדאי גם לטייל באגם נוריגלי (Nurigeli). משפחות עם ילדים יוכלו ליהנות מפארק המים או מהדולפינריום וממרכז הפנאי טסיטסנלה (Tsitsnatela) שבו מגדל גבוה, גלגל ענק ואטרקציות מרתקות אחרות.
יום 2 - מפלי מקחונצטי
מפלי מקחונצטי Makhuntseti Waterfall ממוקמים כחצי שעה נסיעה מהעיר. לסגור דרך נציג הקבלה של המלון נהג מונית שייקח אתכם לשם ויתלווה אליכם לאורך היום.
יום 3 - קניות
שוק "חופה " – שוק של מותגים ( חיקוים ) מחירים ממש זולים.
o קניון אופוריה – הדבר הכי קרוב למרכז קניות נורמלי.
o קניון בטומי - מרכז קניות שהדבר היחיד הרלוונטי בו הוא סופרמרקט בקומת הקרקע
o חנויות בעיר ( רחוב K. GAMSAKHURDIA ), חנות DE FACTO בסמוך למלון==לא לצפות ליותר מידי.
טיפים:
אוכל:
o החצ'פורי הכי טעים – חצ'פורי תרד (חובה!) בבית קפה/מסעדה בשם 24/24 שנמצאת ליד הכניסה לרכבל.
o חינקלי – אנחנו אכלנו במסעדה שהשם שלה בערך – בירה בווראית או משהו כזה. יוצאים מהמלון, עוברי את הכביש וממשיכים ישר. נמצאת בצד שמאל. יש שם 2 סוגים – רגיל וגם סוג שנמצא בתוך לי חרס, בתוכו רוטב שמנת ומיני חינקלי. 2 הסוגים ממש טעימים.
o מסעדת GRILL TOWN – קרובה למלון שרתון. אוכל טוב
o יינות מזן CHKHAVERI המאופיינים בארומה עזה ובטעם מתקתק.
אופציות לערב:
o לטייל לאורך הטיילת ברגל או לשכור סוג של רכב גולף.
o לטייל לאורך שדרת ניוּ (New Boulevard) ולראות את ריקוד המזרקות.
o כיכר בטומי (Piazza Batumi) מארחת הופעות מוסיקה מרשימות.
o פאב בקומה 20 במלון .
o בר קוויט וומן פאב (Quiet Woman Pub) הוא גרסה מקומית של הפאב האירי הידוע שנושא את אותו השם, ממוקם במקום מרכזי – פיאצה סקוור (Piazza Square) – ומציע מגוון מרשים של בירות.
o מועדון הלילה דיסכוריום (Siscorium) משתרע על שטח ענק וניתן לראות ממנו כמעט את כל העיר. אין בעיה למצוא מקום ישיבה כולל כסאות ליד הבר.
o דולפינריום – הקופות נפתחות בשעה 11:00. לקנות מראש כרטיסים למופע. מופע ראשון בשעה 16:00
o רכבל – לצאת לתצפית בחלק העליון==אח"כ לאכול חצ'פורי במסעדת 24/24.