יצאנו 2 זוגות בני 50+-
יום ראשון 24.9 הטיסה של בולגריה אייר יצאה בזמן, עברה חלק. נחתנו ב7:20. את הלילות הראשונים בלבד סגרנו כדי להיות גמישים. קראנו הרבה על בולגריה אך לא ממש תכננו לפרטי פרטים את הנסיעה. פעם ראשונה של טיול כזה...מלחיץ קצת אבל שחררתי, כשאני סומכת על שותפיי לטיול. סים דרך airalo. הקליטה הייתה ברובה טובה ושימשה אותנו הרבה מאוד. גוגל מפס וווייז עבדו טוב. הורדנו גם מפס מי וזה שימש אותנו בטיולים בהרים. הזמנו 1000 לבה דרך בנק הפועלים בשדה. נוח מאוד. מלונות ורכב הזמנו עם כרטיס האשראי, כל השאר במזומן. בהרבה מקומות אין בעיה עם אשראי. העדפנו מזומן. רכב ב"top". ביציאה מהשדה יש שאתל שלוקח לסוכנות ושם מקבלים את הרכב וחותמים על הניירת. קיבלנו פז'ו 2008 חדשה. אוטו נוח מאוד. המזוודות לא ככ נכנסו אז הבחורה בשירות סייעה לנו והורידה את המדף העליון ואת התחתון (שמעל גלגל הספייר) והצלחנו לדחוף הכל פנימה. יצאנו לדרך! נסענו לכיוון הרי הרודופי עם עצירונת בפלובדיב. עיר נחמדה, הגענו ביום ראשון אז חניות היו חינם בצידי הכביש באזור העיר העתיקה. בערב בטוח יהיה שוקק ותוסס יותר. המשכנו אחרי בירה וקוקטייל זולים בנסיעה מפותלת וארוכה לכיווון הגשרים המופלאים. לאחר נסיעה ארוכה יותר ממה שהיינו אמורים הבנו כנראה פספסנו את הפנייה. עייפנו ורעבנו אז ויתרנו. המשכנו לסמוליאן בתקווה למצוא בדרך מקום לאכול.אכלנו באתר סקי כלשהו ממש קרוב לסמוליאן. 4 מנות בשר ושתייה ב140 שח...הגענו למקום הלינה, oak residance hotel and relax. הסתובבנו לחפש גז לערכה. יש לציין שכולם רוצים לעזור למרות חוסר בידיעת האנגלית. קנינו בסופר גבינות ויין, ירקות ופירות ועשינו ארוחה נחמדה בבית כי היינו רצוצים. לילה ראשון טוב לנו. גמר חתימה טובה.
יום שני, 25.9 אחרי ארוחת בוקר פשוטה ביותר. יצאנו לטייל בSmolyan Waterfall canyonכשהגענו לתחילת המסלול הציעו לנו לנסוע עם ג'יפ לתחילת המסלול (5 לבה לבן אדם) התגלה כמיותר...כקילומטר+ בעלייה מתונה. ההליכה בשביל עצמו יפה מאוד! עלייה ארוכה עד המפל אבל אפשרית לכולם. המפלים לא שוצפים אבל יפה מאוד.אכלנו במסעדה בסמוליאן.Radost Restaurant. מבשלים עם המון שמן (פטריות צפו בשמן, פולנטה חסרת טעם עם בשר ובולגרית גם היא שחתה בשמן. סלט עלים עם שאריות חול...היו גם דברים טעימים (בשר עגל שמבושל בבישול ארוך, חזיר בבצל ופלפלים-לא יודעת כי לא אוכלת-) ארוחה גדולה לארבעה ב70 לבה.
יום שלישי 26.9 נסענו למסלול Struilitsa-Kaleto-Lakata Ecotrail . הנסיעה לדווין מפותלת ויפה. מסלול יפה. משם המשכנו לכיוון מערת לוע השטן קרוב לטריגראד. הדרך מהממת ביופיה, בחלקה צרה וקצת מפחידה. נכנסנו למערת לוע השטן ללא הדרכה כיוון שההדרכה לוקחת כשעה והיא בבולגרית בלבד. יש דף הסבר בעברית, אותו צילמנו לנו ונכנסנו. מערה ענקית ומרשימה. נהר זורם בתוכה. העלייה ממנה ב288 מדרגות ברזל תלולות...התרכזתי בספירת המדרגות כדי לא לחטוף סחרחורת...יש שביל קצרצר מהיציאה מהמערה עד החנייה. רואים חלק מהמפל.בדרך חזרה לסמוליאן הבנו שדווין יכלה להיות נחמדה יותר לטיולי כוכב מאשר סמוליאן. עצרנו בעיירה שירוקה לקה המתוקה וישבנו במסעדה kalina tavern.המלצרית הבינה מעט אנגלית והייתה נחמדה ושירותית מאוד. היה טעים ומשביע ארוחת גדולה לארבעה רעבים ב102 לבה .
יום רביעי 27.9 התכנון היה להגיע למסלול Devil's Path Ecotrail.קראנו ביקורות שהמסלול לא מתוחזק בכלל ואף יש חלקים שמסוכן. החלטנו להגיע, להתחיל ולהחליט תוך כדי תנועה.הגענו לחנייה של המסלול. המקומי הסביר לנו שהמסלול 'קאפוט' ברובו. הציע להסיע אותנו ב10 לבה לבן אדם לסוף המסלול ושנחזור אותו. הוא פחות מסוכן כי הוא בעלייה, וייקח לנו כשעתיים הליכה(במקום 10 קמ, רק 5). לפי האזהרות שקראנו על הסכנה והתחזוקה הגרועה של השביל והנסיעה הארוכה שלנו לבנסקו, לקחנו את הצעתו. החלטה זו התבררה כמצוינת, הדרך לתחילת המסלול הייתה מהממת ביופיה. המסלול מגוון, עם גשרים וסולמות. מקסים (לדעתי הכי יפה ממה שעשינו עד כה). נהדר. ראינו מרחוק את המרפסת של תצפית עין העיט. המשכנו בנסיעה של שעתיים וחצי לבנסקו. הגענו למלון Amira.מלון מפנק, ספא, ג'קוזי ובריכה מ9:00 עד 21:00. התפנקנו כשעה. המלון זול, 613 שח לזוג לשני לילות.בערב יצאנו לאכול במסעדת the house. מסעדה טובה שהומלצה לנו ע"י הבחורה בקבלה המלון. הרבה בבנסקו סגור ושומם סגור כי זו לא העונה.
יום חמישי 28.9 יצאנו עם הרכב לכיוון בקתת ויחרן. אכן, כמו שקראנו, הכביש בשיפוצים, מכינים אותם לעונת החורף. נסענו עד מקום שמשאיות חסמו, חזרנו לחנייה ליד העץ העתיק ביותר בבולגריה והלכנו ברגל. בסהכ הוספנו למסלול 1.5 ק"מ לכיוון (אפשר על הכביש, אנחנו מצאנו סימון שביל צהוב שהתחיל מהחנייה, במדרגות עץ. התכנון להגיע לשלושת האגמים אך קודם צריך להגיע לבקתה. כשהגענו החלטנו ללכת לאגם קטן שיותר קרוב ולא לשלושת האגמים. האגם נקרא okoto. השילוט מסודר מאוד. הלכנו עם הסימונים הכחול והצהוב. רוב השביל בעלייה מתונה. הרגשתי שאין לי אוויר והתקדמתי לאט. האגם קטן ונחמד. משם החלטנו להמשיך לאגם נוסף. שוב, לא חלק משלושת האגמים. זה היה חישוב של מרחק וקושי. האגם נקרא muratovo והוא בצורת לב במפה. שוב עלייה...המשכנו בשביל הצהוב כחול. מאתגר.. הייתה עוד עלייה עד לאגם. הנוף מרהיב. התחיל קצת להתקרר אבל היינו מצויידים היטב.עשינו עצירה לצילומים, קפה ונשנושים והתחלנו את הירידה. הירידה הייתה קלה ומהירה (כשעלינו חשבנו שיהיה קשה יותר כי העלייה הרגישה תלולה בחלקים אבל התבדנו). כשהגענו לגשר הלבן מעל הנחל, חצינו אותו וירדנו מהצד השני של הנחל (היה נחמד לא לחזור מאותה הדרך) בסימון השביל הירוק/אדום. הגענו לבקתת ויחרן ומשם המשכנו רוב הדרך על הכביש. עלינו לעץ העתיק. כל העצים באזור מרשימים, היה קיצור דרך מסומן שחתך את ההליכה על הכביש. נראינו גמדים בין העצים...מרשים. הגענו לרכב מרוצים ועייפים...החלטנו להמשיך עם הרכב קצת בתוך העיר בנסקו כדי לראות ממנה עוד חלקים. הגענו לעיר העתיקה. העיר יפה, יש דוכני מזכרות וקצת יותר שוקקת אנשים. ישבנו בפיצרייה boyanovi לנשנוש וקפה. פיצה טעימה, גדולה (גודל המדיום זה 26 סמ) ולא יקרה. התחילו עננים וירד גשם. זמן מעולה לחזור להתפנק בספא במלון אמירה המצויין לפני שנעזוב. סביב 21:00 הגענו לארוחה דשנה בhouse שביקרנו בה גם אתמול. יום מצוין.
יום שישי 29.9 נוסעים לאגמי רילה. קצת מעונן אבל ממש לטובתנו. חנינו בחנייה שנראתה מלאה, לא חיכינו אפילו דקה לרכבל. עלינו איתו עלייה של כ25 דקות למעלה. התחלנו את המסלול בשביל האדום, מימין ליציאה מהרכל. עלייה ארוכה, אבל לא נוראית. נוף מדהים. הגענו לאגם הכיליה, הפסקת קפה והמשכנו. לא עלינו לאגמים השישי והשביעי. נראה לנו מאתגר מידי...המסלול מקסים, לא קשה ומרהיב. עוברים חמישה אגמים וחוזרים עם השביל האדום/צהוב חזרה. ביקר אותנו שועל בשביל והיווה אטרקציה. ישנו בalpine 103 הקרוב לרכבל. מלון ביער, מיקום מבודד אך מקסים. התעצלנו לנסוע עם הרכב לעיר לארוחת ערב לכן נשארנו במלון, התפנקנו בספא ואכלנו במסעדה של המלון. ארוחה מפנקת ויחסית לשהות כאן יקרה אך עדיין...205 לב לארבעה אנשים..שבת שלום וחג סוכות שמח!
יום שבת 30.9 עקב דיבורים על כך שהרכבל במוסלה בשיפוץ ולכן סגור ומשפחות שהגיעו נאלצו לחזור, שינינו תכנון והחלטנו לנסוע בנחת אחרי ארוחת הבוקר הטובה במלון לblack rock trail, מסלול קצר לסלע גדול. משם המשכנו לbeli iscar ecotrail. שם הלכנו את כל 8 הגשרים. ההליכה משלבת יער וכביש וכל המסלול כולו הלוך חזור הוא כ 8-10 ק"מ. המשכנו למלון art otel בסופיה, קיבלו את פנינו עם בר מפנק בחינם מ18:00-20:00. אנשים נעימים שרצו מאוד לעזור ואפילו איפשרו לנו חנייה בחינם במלון.רצינו טיפה עיר אחרי כמויות הטבע הגדושות והמצויינות בטיולנו.
יום ראשון 1.10 אחרי לילה טוב וארוחת בוקר נפלאה במלון הלכנו ברחבי סופיה. מדרחוב ויטושה במרחק הליכה קצרה מהמלון, כנסיות, קתדרלות ועוד. מידי פעם ישבנו לבירה/קפה וצהרים. הלכנו הרבה...שוק הנשים אכזב מאוד. סתמי ובאזור פחות נעים. ראינו את חילופי השומרים בבית הנשיא (או משהו) וברחבה ליד היה פסטיבל של מיחזור. מסתבר שפעם או פעמיים בשנה(בסתיו ובאביב) יש פסטיבל של מיחזור. המוני מתנדבים עם וסטים צהובים ואנשים רבים בשורה אנושית מעבירים הררי פקקים של בקבוקים ומיכלי פלסטיק שהביאו מהבית למשאיות ענק. הארגון היה מרשים. מסביב הרבה דוכנים של אוכל ואווירה טובה.יש לציין שבבולגריה הכל כתוב בבולגרית וכמעט ללא אנגלית. מעט האנשים שיודעים אנגלית (גם נותני השירותים) ואני יכולה להבין את אלה שאומרים שהם לא נחמדים אך רוב מי שנתקלנו בו היה נחמד וניסה מאוד מאוד לעזור. עוד דבר שהפריע לנו היה העישון. כל מקום, ציבורי ופרטי, (אפילו במסלולי הטיול) מלווה עננה של ריח.מזג האויר היה נהדר.מלבד הוצאות הרכב ובתי המלון ששילמנו בכרטיס, הוצאנו 1000 לבה לזוג (כרטיסים לאתרים,אוכל,דלק)חופשה של 8 ימים כ7000 ש"ח.
היה נפלא מכל בחינה. תהנו!