06-07
זהו ! נחתנו בשעה טובה ומוצלחה באולאן בטאר, בירתה של מונגוליה..
המשימה הראשונה שמחכה לנו אחרי 30 שעות ושלוש טיסות היא המקלחת.
המונית הישנה שאספה אותנו היתה מתוצרת אופל -; זה מה שנקרא: :יקחך האופל". את כל הדרך הארוכה מן השדה אל העיר היא קרטעה אחרי הכל היא בת שלושים. לאט לאט אבל בטוח הגענו למלון.
המלון ";גאנה גסא האוז" נראה יותר כמו אכסניה . בעליו גילה תושיה מסחרית והוסיף חדרים על הגג. החדרים היו גרים (אוהל מונגולי) בעלי מקלחת ושרותים. כן, יש גם מיטות. אמנם אוהל אך אכסולסיבי. בכזה אחד הוא שיכן אותנו.
שום דבר לא עניין אותי , אלא, האם יש מים חמים?
איזה תענוג...להיפגש עם מקלחת חמה...כמה מעט דרוש על מנת לענג אותי?..
לאחר שחזרתי להיות בת תרבות יכולתי לחשוב על ההמשך.
בעשרת הדיברות של התייר הכתובים בתנ"ך של המטיילים , הלוא הוא הלונלי פלנט נאמר : "בהגיעך לעיר לך לטייל ברחובה המרכזי." צייתנו לדיבר וירדנו לטייל ברחובה של העיר אולאן בטאר.
מה יותר מתאים מאשר לטייל בשדרות השלום. השדירה המרכזית . מקום משכן הפרלמנט ,הבורסה והמוזיאון ההיסטורי. מקום משכן בית הכל בו הגדול הקרוי " Department store " . בית כל בו היכול להתחרות בקלות רבה עם קניון רמת אביב.
יד הגורל התערבה בדמות סוכנות הנסיעות ." קונגור Konghor expedition " איתה התכתבתי לפני כן. נו..אין ברירה...חובה להיכנס לסוכנות הנסיעות על מנת לארגן את הטיול בתוך מונגוליה.
מונגוליה הינה מדינה רחבת ידים. תשתית הכבישים בה גרועה. מרבית הדרכים במדינה הינם דרכי עפר. לצורך כך צריך נהג מקומי מיומן בעל רכב עם הנעה קדמית . אך נהג בלבד אינו מספיק. ,מאחר והוא אינו דובר אף שפה אחרת פרט למונגולית. דרוש לכן גם מדריך דובר אנגלית. המדריכים הינם סטודנטים בחופשה הרוצים לשפר את הידע שלהם בשפה האנגלית.
כך מצאנו עצמנו מסכמים על טיול לצפון ההררי. טיול בן 10 ימים בג'יפ שטח רק שלנו, לינה בשקי שינה באהלי גרים. כמו טירונות השרדות של הסיירת. הג'יפ כולל גם נהג - שהוא גם נווט מעולה - ומדריך דובר אנגלית. "לא הייתי קורא לזה אנגלית" היה אומר אפרים קישון - אבל אפשר להבין עם קצת רצון טוב. כך הבנו מסוכן הנסיעות.
קבענו מועד לתחילת הטיול יום א' ה- 08\07, בשעה 9 בבקר.
בהצלחה לנו...
הדיבר השני בתנ"ך הלונלי פלנט הוא : כנס לחנויות .
אין טוב מסופרמרקט לצורך זה. לפיכך, בחרנו במיני מרקט הקרוי "אודסה" ,זכר לרוסים ששלטו פה עד 1991.
נחשו מה יכול להיות בסופר בעל שם כזה? אל תצעקו בבת אחת את התשובה...כולכם צדקתם. אכן חצי קיר עם בקבוקי וודקה. קנינו מעט ( לא וודקה! ) וחזרנו עייפים אך מרוצים למלון.
השעה קרובה לעשר והשבת נכנסת. כן, כאן יש להתרגל ששקיעת השמש הינה מאוחרת.
למחרת יום שבת , היום האידאלי לטייל בחנויות. אי אפשר לקנות כלום. בעלי יותר ממרוצה.. לא מבזבזים כסף.
אנו מחכים, בעיקר, ליום המחרת.
הידד מונגוליה! אנו באים..