שלום, אשתי ואני מטיילים בדרך כלל פעם בשנה בחול. מה שמייחד לדעתי את הטיולים שלנו הוא ההשקעה בתכנון ובארגון. אנחנו מטיילים לבד ודואגים לכל מה שצריך בעצמנו. ההסתייעות בסוכן נסיעות מצומצמת ביותר ואת רוב השירותים אנו מזמינים באמצעות האינטרנט. חלק מההכנה לטיול הוא ביקור באתרי אינטרנט, בלוגים של מטיילים וכד כאשר בראש האתרים עומד מבחינתנו אתר זה. לאחרונה התחלתי להיעזר בכלים של AI לתכנון הטיולים ולכתיבת סיפור המסע וזה מייעל את התכנון ומשפר אותו מאד.כמי שמסתייע רבות באתר זה וגם תורם טיפים אחרי כל טיול, החלטתי להעלות בלוג משלי. בבלוג זה אשמח לשתף את המתעניינים בחוויות הטיולים שעשינו וכן בעצות וטיפים שימושיים הקשורים בנסיון שרכשתי במהלך השנים. אשמח לענות לפניותיכם ולסייע כמיטב יכולתי.

שייט לסקוטלנד ואיסלנד 2026

תמונה ראשית עבור: שייט לסקוטלנד ואיסלנד 2026

1.    יום ראשון, 31 במאי 2026 - אמסטרדם

אז סוף סוף זה הגיע. אחרי המתנה ארוכה, ואחרי שלא נסענו כבר יותר משנתיים וחצי, אנחנו מתארגנים, מתכוננים ומתרגשים לקראת השייט שלנו באנייה Eclipse של חברת Celebrity, שנערך לציון יום ההולדת 70 המשותף לשנינו.

מכיוון שהשייט יוצא מאמסטרדם, הזמנו טיסה ליום ראשון בשעה 16:00 כדי שיהיו לנו יומיים לפני השייט למקרה של עיכוב בטיסה, עיכוב בקבלת מזוודה וכד'. בסביבות הצהריים התארגנו ונסענו לשדה התעופה. תהליך הצ'ק אין עבר מהר מאד כך שהיה לנו מספיק זמן לקצת קניות בדיוטי פרי ולאכול צהרים. זו הייתה טיסה די ארוכה, קרוב לחמש שעות, במטוס קטן וצפוף.

נחתנו באמסטרדם בשעה 20:10. נאלצנו להמתין יותר משעה בביקורת הדרכונים בשל חוסר יעילות מוחלט של ההולנדים. לאחר מכן לקחנו מונית מהירה מאוד - נהג נחמד, מכונית BMW מפוארת, 120 קמ"ש - ותוך 20 דקות כבר היינו בעיר, בבית המלון.

האמת היא שהיה יום מאוד מאוד מעייף, אבל אנחנו כבר מתרגשים לקראת יום שלישי. ובינתיים, מחר אנחנו מתכננים לטייל קצת באמסטרדם ולראות את העיר.

2.    יום שני, 1 ביוני 2026

אחרי שקרסנו אתמול בערב למיטה בעייפות נוראית, ישנו מצוין וקמנו רעננים ליום טיול רגלי באמסטרדם, ממש לפני שאנחנו עולים על השייט מחר.

סיכום היום:

• אזור הפלנטג' (Plantage): התחלנו את הטיול בסיור באזור התעלות הירוק והיפה הזה, וטיילנו ברחובות נעימים.

• מוזיאון השואה הלאומי (Nationaal Holocaust Museum): במהלך הסיור נתקלנו במקרה במוזיאון השואה ונכנסנו לביקור מרגש מאוד. המוזיאון מציג את ההיסטוריה של יהודי הולנד בתקופת השואה. זהו מוזיאון מומלץ מאוד - אמנם הביקור קשה רגשית והנושא כואב, אך הוא בהחלט חשוב ושווה ביקור. כתובת המוזיאון: Plantage Middenlaan 27, Amsterdam

• מרכז העיר ושכונת יורדן (Jordaan): המשכנו לשוטט ברחבי מרכז העיר וביקרנו גם בשכונת יורדן הציורית והיפה.

חזרנו למלון בשעות אחר הצהריים, עייפים אך מרוצים לאחר הליכה של יותר מ 14 קילומטרים. אנחנו מחכים בציפייה רבה למחר - תחילת השייט שלנו.

3.    יום שלישי, 2 ביוני 2026

יום השייט הגיע. קמנו בבוקר בהתרגשות, אכלנו את ארוחת הבוקר במלון, ובשעה 11:00 פינינו את החדר ונסענו במונית לטרמינל שממנו עולים לאונייה.

תהליך העלייה לאונייה

התהליך היה מהיר ויעיל בצורה בלתי רגילה כפי שמקובל בחברות שייט רציניות:

• המזוודות: ברגע שיצאנו מהמונית, ניגשו אלינו סבלים של חברת השייט שלקחו את המזוודות והעבירו אותן לאנייה. המזוודות היו מתויגות מראש (עם צבע, מספר חדר וקומה), כך שלא נדרשנו לעשות דבר, ומאוחר יותר הן הונחו על יד דלת חדרנו.

• הצ'ק-אין: מכיוון שעברנו את כל שלבי ההכנה והזנת הפרטים בצורה דיגיטלית (באפליקציה) מראש, נותר לנו לענות רק על כמה שאלות קצרות של פקיד הצ'ק-אין. כל התהליך ארך כ-2-3 דקות בטאבלט, ומשם צעדנו לגשר לתוך האונייה.

• קבלת הפנים: בכניסה קיבלו אותנו עובדי האונייה בשירה ובמוזיקה, מה שיצר מיד אווירה עליזה של חופשה וכיף.

ההתמקמות באונייה

לאחר העלייה, עשינו סיור היכרות באונייה בזמן שהחדרים עוד הוכנו. כל האזורים הציבוריים - חדרי האוכל, המזנונים ובתי הקפה - היו פתוחים ומלאים באורחים.

• חיבור לאינטרנט: התחנה הראשונה שלנו הייתה עמדת האינטרנט, שם הפעלנו את החבילה שרכשנו מראש ווידאנו שהיא פועלת על כל המכשירים.

• החדר: בסביבות 15:30 החדר היה מוכן. בתיבת דואר קטנה בכניסה חיכו לנו הכרטיסים האלקטרוניים, שמשמשים אותנו גם לפתיחת החדר, גם לרכישות והזמנות באונייה וגם ככרטיס הזיהוי שלנו באונייה.

תדרוך הבטיחות וההפלגה

חלק בלתי נפרד מהפרוטוקול של חוקי השייט הבינלאומיים הוא תדרוך בטיחותי. נדרשנו לצפות בסרט על לבישת חגורת ההצלה ולהגיע פיזית אל אחד עובדים האחראים כדי שיסמנו שעברנו את התדרוך - בלי זה האונייה לא יכולה להפליג.

מכיוון שלא כל האורחים עשו זאת בזמן, למרות הכריזה הבלתי פוסקת, האונייה התעכבה והפליגה ב-18:00 במקום ב-17:00. ההפלגה עצמה הייתה חגיגה גדולה של מוזיקה והודעות. זה מחזה מרשים לראות את האונייה - שהיא "מפלצת" לא קטנה - מתרחקת לאט לאט מהרציף ומסתובבת כאילו מדובר בסירה קטנה של שישה מטר שיש לה יכולת סיבוב ותמרון מושלמים, ולא באוניית ענק.

קשה לתפוס את הגודל כשמסתכלים על הנתונים: מדובר במפלצת ששוקלת למעלה מ-120 אלף טון. האורך שלה הוא כ-300 מטר, והרוחב והגובה שלה מפני הים הם כ-70 מטר. המבנה הזה פשוט עצום, עם מעליות שמחברות את הקומות - אפשר לעלות מקומה 2 ועד קומה 15 בקלות.

קיבולת האנייה מגיעה לכמעט 3,000 נוסעים וכ-1,400 אנשי צוות. המשמעות היא שיש בערך שני אנשי צוות על כל שני אורחים, נתון שמעיד על רמת שירות מאוד מאוד גבוהה ואישית.

ארוחת הערב וההמשך

לאחר שהתארגנו בחדר והתאוששנו, הגיע הזמן לארוחת הערב. אמנם יש אפשרות לאכול במזנון, אבל בחרנו בחדר האוכל המרכזי. זה חלל מאוד מפואר, והמנות שמוגשות שם הן ברמה של מנות שף - מוקפדות, אסתטיות וטעימות להפליא. בחדר האוכל יש שתי משמרות, ואנחנו בחרנו במשמרת השנייה, מה שהפך את החוויה להרבה יותר איכותית ונינוחה.

במהלך השייט צפויים לנו גם שני ערבים שבהם נדרש לבוש קצת יותר אלגנטי (קוד הלבוש מוגדר Chic). אומנם הימים של הערבים הפורמליים המחייבים חליפות ושמלות ערב עברו מן העולם, אך עדיין מדובר בלבוש מכובד ומרשים, ואנחנו נתלבש כך מחר.

בזה בעצם סיימנו את היום. חזרנו לחדר, נרגענו מההתרגשות של היום הראשון, והלכנו לישון.

4.    יום רביעי, 3 ביוני 2026

התעוררתי הבוקר ליום מרגש במיוחד - היום זה יום הולדתי ה-70. מדובר בציון דרך משמעותי ומרגש מאוד עבורי. לאורך כל היום קיבלתי ברכות ואיחולים חמים ומרגשים ממשפחה ומחברים, גם בוואטסאפ וגם בפייסבוק, וזה מילא אותי בהתרגשות גדולה.

פעילות וכושר בלב ים

בשעות הצהריים עלינו לחדר הכושר, כפי שאנחנו רגילים בשגרה שלנו. חדר הכושר באונייה גדול מאוד ומצויד היטב, הוא ממוקם בקומה האחרונה וצופה אל הים - חוויה נהדרת להתאמן בה. המקום כולל את כל המכשירים הנדרשים, מים קרים ומגבות. לאחר האימון, אכלנו ארוחת צהריים קלה והלכנו לנוח.

ערב חגיגי (Chic Night)

בשעות הערב הוגדר קוד הלבוש באונייה כ-"Chic Night" (ערב אלגנטי). מדובר בלבוש מכובד ומסודר. ברחבי האונייה היו פרוסות עמדות עם צלמים מקצועיים, וכל מי שרצה יכול היה להצטלם; חוויה מומלצת מאוד שסיפקה תמונות איכותיות.

בידור ותרבות

בשעה 19:00 נכנסנו למופע מרשים באולם התיאטרון של האונייה. זהו אולם גדול ומפואר הממוקם בחלק הקדמי של האונייה, עם 1,115 מקומות ישיבה נוחים ומרווחים, ומערכות סאונד ותאורה משוכללות.

המופעים באונייה איכותיים מאוד, בסגנון ברודוויי, והם מסונכרנים עם זמני ארוחות הערב כדי שכולם יוכלו ליהנות מהם:

• מי שאוכל במשמרת הראשונה - רואה את המופע אחרי הארוחה.

• מי שאוכל במשמרת השנייה - רואה את המופע לפני הארוחה.

הערב נהנינו ממופע רוק מיוחד עם ביצועים מעניינים לשירים מוכרים, שבוצע על ידי צוות זמרים ולהטוטנים מוכשרים ששילבו שירה עם אקרובטיקה מרשימה.

ארוחת ערב חגיגית

לאחר המופע הלכנו לארוחת הערב (אנחנו במשמרת השנייה). לכבוד יום ההולדת הזמנו בקבוק יין לבן כשר, שכן ניתן למצוא יין כשר על האונייה.

לאחר שהוגש היין, נהנינו מארוחה חגיגית, איכותית ומשובחת כפי שאנחנו רגילים. כשסיימנו לאכול, נשארנו לשוחח עם שתי הנשים הנחמדות שישבו בשולחן שלידנו. בערב הראשון עוד לא יצא לנו לדבר, אך הערב הכרנו אותן - התברר שהן מאירלנד.

ניהלנו שיחה נעימה ומעניינת מאוד; הן סיפרו לנו על עצמן, ואנחנו שיתפנו אותן בסיפורנו. כך חתמנו את הערב, והלכנו לישון בתחושה של סיום יום הולדת מיוחד ומרגש במיוחד.

5.    יום חמישי, 4 ביוני 2026 - אדינבורו

גשר Queensferry

לקראת הבוקר עגנה האונייה באדינבורו. הפעם העגינה לא הייתה ליד הרציף כרגיל, אלא בלב ים, ולכן הגענו ליבשה באמצעות סירות ההצלה שאותן הופכים למוניות צפות (נקראות "טנדרים") שהסיעו אותנו אל הרציף הקרוב. משם לקחנו את אוטובוס מספר 99, שהביא אותנו למרכז אדינבורו.

טיול בעיר

אדינבורו היא עיר נחמדה מאוד. יש בה רחובות יפים, חנויות שאנחנו אוהבים ובתי קפה נעימים. מיד עם הגעתנו נכנסנו לבית קפה מצוין, ושתינו קפה לצד סקונס - מעדן שאנחנו מאוד אוהבים. המשכנו לטייל בעיר עד שעות הצהריים. מכיוון שכבר ביקרנו באדינבורו שלוש פעמים בעבר, הרגשנו שמיצינו את העיר, ועלינו על האוטובוס (באותו מקום שירנו ממנו בבוקר) חזרה לרציף, משם חזרנו בטנדר לאונייה.

המשך היום באונייה

לאחר שהתארגנו, אכלנו ארוחת צהרים בחדר האוכל ונחנו מעט. בערב צפינו במופע מדהים של סטנדאפיסט בריטי, כנראה מפורסם, ששמו גארת אוליבר (Gareth Oliver). הוא הציג מופע מצחיק במיוחד שכלל גם קטעי פיתום (דיבור באמצעות בובה), וגרם לנו לצחוק גדול ולהנאה יוצאת מן הכלל.

סיימנו את הערב בארוחת ערב רגילה, עייפים ומרוצים.

6.    יום שישי, 5 ביוני 2026 - קירקוול

הבוקר עגנה האונייה בעיר קטנה ונחמדה מאוד בשם קירקוול (Kirkwall), שנמצאת באיי אורקני שבסקוטלנד. הירידה לחוף הייתה ממש צמודה לעיר, אך למרות זאת, העיר ארגנה הסעות חינם כדי להקל על נוסעי האוניות להגיע למרכז, ומשם טיילנו ברגל.

סיור בקירקוול

הסתובבנו בסמטאות יפהפיות, מאוד נקיות ומטופחות. היו שם חנויות נחמדות, בתי קפה מזמינים, וכמובן כנסייה במרכז העיר. המקום באמת נחמד והאנשים מאיר פנים. העיר נראתה מלאה חיים בזכות 3,000 נוסעי האונייה שירדו כולם יחד לטייל בה.

הפלגה ומופע פרידה

לקראת צהרים חזרנו לאונייה ואכלנו ארוחת צהרים. כשהתחלנו להפליג להמשך המסלול, זכינו לחזות במופע פרידה מרגש מאוד של להקת בנות מקומית. הן הופיעו בתלבושות מסורתיות, עם מוזיקה סקוטית מקסימה. כל נוסעי האונייה עמדו על הסיפון ובמרפסות החדרים, צופים לכיוון הרציף, נהנים מהמופע ומריעים להן במחיאות כפיים סוערות וקריאות עידוד. זה היה רגע מרגש מאוד.

בידור וסיום היום

בשעות אחר הצהריים המאוחרות הופיע שוב גארת' אוליבר (Gareth Oliver), הפעם במופע חדש ושונה מזה שהיה ביום רביעי. הבחור פשוט מוכשר ביותר; הייתה שעה של בידור וצחוק בלתי רגילים.

לגבי מופע הערב  - הוא היה קצת מאכזב לטעמנו. הופיעו שלוש נשים במופע שירה בסגנון רוק, אבל הביצועים לא היו לטעמנו; הם היו שונים מאוד מהמקור, רועשים בצורה מוגזמת, הן ממש "צרחו" את השירים. זו הייתה אכזבה קלה, אבל לא נורא - אנחנו מבינים שיש גם מופעים שהם פחות מוצלחים, ואנחנו בטוחים שהמופעים הבאים יהיו הרבה יותר טובים.

7.    שבת, 6 ביוני 2026

למזלנו, בשבת זו הפלגנו בים כך שלא הפסדנו אף יעד עגינה - מה שחסך לנו את הדילמה אם לרדת לטייל או לא. ניצלנו את היום למנוחה ולקריאה, ללא אירועים מיוחדים.

האונייה הפליגה במים סוערים למדי. האוקיינוס הפתוח והרוח החזקה שהכתה בצידה של האנייה גרמו לטלטולים עזים שהובילו לסחרחורות, וההליכה על האונייה נראתה כמו הליכה של שיכורים.

לפני הצהריים האזנו להרצאה מרתקת על איסלנד מאת מנהל הבידור באונייה - היעד העיקרי שלנו במסלול. קיבלנו סקירה מעניינת על המדינה, פרטים על שלושת המקומות שבהם נעגון והמלצות לסיורים. זו הייתה הרצאה מעניינת ומועילה מאד.

מופע הערב

לפני ארוחת הערב, צפינו בתיאטרון האונייה בהופעה של אמן אשליות אמריקאי (קוסם) בשם ביל קוק (Bill Cook). מדובר בבחור מוכשר ביותר, שמשלב במופע שלו לא רק קסמים אלא גם קטעי בידור הומוריסטיים. הוא משלב את הקהל באופן פעיל ומעלה אנשים לבמה. ההופעה הייתה מרתקת, מרשימה ומצחיקה מאוד, וסיפקה פיצוי מצוין על המופע המאכזב של הערב הקודם. היה זה ערב מוצלח ביותר, שלאחריו סיימנו את היום.

8.    יום ראשון, 7 ביוני 2026 - רייקיאוויק

מפל גודאפוס

היום הגענו סוף סוף לאיסלנד! האונייה עגנה בסביבות השעה 10:00 במעגן הראשי של רייקיאוויק בירת איסלנד (פרוש השם ריייאוויק הוא "מפרץ העשן"). זו גם העיר הגדולה באיסלנד והיא מונה כ 135,000 תושבים כאשר מספר התושבים בכל איסלנד עומד על כ 400,000 בלבד! האונייה נשארת כאן למשך הלילה ותפליג רק מחר ב-14:00, מה שנותן לנו זמן רב לטייל ולספוג את המדינה.

הטיול ב-"גולדן סירקל"

במקום להזמין את הסיורים היקרים של האונייה, החלטנו בשייט הזה ללכת על חברה בינלאומית גדולה בשם "ויאטור" (Viator) שמתמחה בארגון טיולים בכל העולם. יש לה מסלולי טיולים מקבילים לטיולים של חברות השייט והם מותאמים לנוסעים וללוח הזמנים של האוניות. הכל היה מתוקתק ומאורגן למופת: האוטובוס הגיע בדיוק בזמן, והמדריך הקריא רשימת שמות כדי שכל אחד ייכנס ויתפוס את מקומו הקבוע למשך כל הטיול. בכל עצירה המדריך הכריז על שעת החזרה לאוטובוס והצמיד שלט כאשר השעה כתובה עליו. הסיור נמשך כ-7 שעות והיה פשוט מצוין.

תחנות הסיור:

• פארק לאומי טינגווליר (Thingvellir): התחנה הראשונה הייתה השבר הגאולוגי המפורסם. זה מקום מרשים מאוד, שבו ניתן לראות את התוצאה של תנועת שני לוחות טקטוניים גדולים: הלוח הצפון האמריקאי והלוח האירואסייתי, רק שבניגוד למה שקורה בשאר כדור הארץ, כאן החיבור בין הלוחות והתזוזה שלהם גלויה לעין מעל פני הקרקע בדמות קניון או חריץ פתוח.

• גייזר סטרוקור (Strokkur): הגייזר המפורסם שמתפרץ לגובה רב כל 7 עד 15 דקות. היינו צריכים להיות זריזים עם המצלמות, כי ברגע שזה קורה, זה פשוט קורה ונגמר. מראה מרשים מאוד.

• מפל גולפוס (Gullfoss): מפל עצום עם כמויות מים אדירות. הלכנו גם בשביל העליון לתצפית מגבוה, וגם ירדנו כ-100 מדרגות (שכמובן צריך היה לעלות בחזרה!) כדי לראות את המפל מזווית נמוכה יותר ולהרגיש את המים הניתזים ממנו. קשה להפסיק לצלם את המפל...

האתרים היו מטופחים, נקיים ומסודרים מאוד, עם שירותים זמינים ומרכזי מבקרים נוחים.

חזרה לאונייה ושינוי תוכניות

בגלל שעת החזרה המאוחרת לאוניה (19:30), ויתרנו על ארוחת הערב (ב 20:15) במקום הקבוע שלנו, ובמקום זאת אכלנו בחדר האוכל הכללי (המזנון) בסיפון 14, שבו אנחנו בדרך כלל אוכלים את ארוחות הבוקר והצהרים. זה היה הפתרון הכי פרקטי כדי להספיק להגיע למופע שהתקיים בתיאטרון האונייה. על המופעים אנחנו לא מוותרים.

המופע היה מרתק ומיוחד במינו: הופיעה להקה מקומית קטנה שכללה שני זמרים ושני נגנים  שניגנו ושרו שירים איסלנדיים מסורתיים. למרות שהמוזיקה נשמעה לנו קצת מוזרה כי אנחנו לא רגילים לסוג זה של מוזיקה, היה מאוד מעניין לשמוע את המוזיקה המקומית, והקולות שלהם השתלבו בצורה יוצאת מן הכלל. זו הייתה חוויה תרבותית יפה שסיכמה את היום בצורה מצוינת.

בסיום המופע חזרנו לחדר, כשאנחנו עייפים ביותר - אפשר לומר אפילו תשושים - לאחר יום גדוש ומרגש. נכנסנו למיטה לשנת לילה טובה, כשאנחנו כבר מתכננים ומצפים לסיור העצמאי שלנו ברייקיאוויק מחר.

9.    יום שני, 8 ביוני 2026 - סיור ברייקיאוויק

בניין האופרה ברייקיאוויק

מכיוון שהאונייה מתוכננת להפליג ליעד הבא בשעה 14:00, היה לנו יום קצר יחסית. ניצלנו אותו לסיור עצמאי ורגוע בעיר רייקיאוויק.

סיור בעיר

הסעה מאורגנת מטעם עיריית רייקיאוויק חיכתה לנו ברציף והורידה אותנו באזור בניין האופרה המרשים. משם יצאנו לטייל ברחובות הקטנים והיפהפיים של העיר - הכל נקי מאוד, עם בתים צבעוניים בגווני פסטל, בתי קפה מזמינים וחנויות נחמדות. מזג האוויר האיר לנו פנים, השמש זרחה והיה נעים מאוד להסתובב בחוץ.

אתרים מרכזיים בהם ביקרנו:

• הקתדרלה: בניין מודרני ומרשים מאוד שנמצא על גבעה, שונה מאוד מקתדרלות עתיקות באירופה. גם החלל הפנימי של הכנסייה מרשים למרות הפשטות שלו, ובמיוחד האורגן הגדול.

• האגם ובניין העירייה: טיילנו לכיוון האגם הסמוך לבניין העירייה, שם נהנינו להסתכל על הברווזים שתושבים מאכילים.

• בניין האופרה: נכנסנו לסיור בתוך הבניין - מבנה מרהיב העשוי כולו מזכוכית, גם מבפנים וגם מבחוץ.

חזרה לאונייה

כשהגענו לתחנת האוטובוסים העירוניים כדי לחזור לאונייה, התברר שיש תור ארוך מאוד ומכיוון שרק אוטובוס אחד יצא בכל פעם, הבנו שזה ייקח זמן רב. כדי לא להסתכן באיחור, קיצרנו את הדרך והזמנו מונית שהחזירה אותנו בתוך כ 10 דקות לאונייה.

המשך היום

בשעה 14:00 בדיוק האונייה הפליגה ליעד הבא.

בערב צפינו במופע קברט בסגנון ברודווי בתיאטרון האונייה. זה היה מופע מרשים מאוד, עשוי בצורה מקצועית על ידי צוות הבידור המוכשר הקבוע של האונייה - בהחלט בילוי מהנה. לאחר המופע אכלנו את ארוחת הערב הרגילה שלנו, ובזה סיימנו את היום.

10.           יום שלישי, 9 ביוני 2026 - אקוריירי

בוף מבעבע וקיטור שיוצאים מהאדמה באתר Námafjall

הבוקר הגענו בשעה 10:00 לעיר אקוריירי (Akureyri), העיר השנייה בגודלה באיסלנד, המונה כ-20,000 תושבים.

הסיור באקוריירי

גם כאן הזמנו סיור דרך חברת "ויאטור" (Viator). הסיור חיכה לנו בדיוק בזמן, ב-10:30, ברציף שבו עגנה האונייה. הפעם נסענו במיניבוס נוח ל-16 נוסעים, שהיה הרבה יותר נעים וקומפקטי מאוטובוס גדול.

תוכנית הסיור המקומית כללה את מפל גודפוס, אגם מיווטן ו 3 שעות לרחצה במעיינות תרמיים שמי שהיה מעוניין נדרש להזמין להם מקום מראש. מכיוון שאף אחד מהנוסעים לא היה מעוניין ברחצה במעיינות, המדריך ניצל את הזמן הפנוי כדי לקחת אותנו למקומות נוספים ומעניינים. התוצאה הייתה סיור אינטנסיבי מאוד של 5.5 שעות; לוח הזמנים היה לחוץ, העצירות היו קצרות מדי, ולא היה זמן אפילו לעצירה לשירותים, קפה או כריך.

מראות וחוויות:

• מפל גודפוס (Godafoss): זהו מפל שאינו גבוה במיוחד אבל רחב מאד, בצורה של פרסה, עם זרימה אדירה של מים.

• אגם מיווטן (Mývatn): אגם גדול ורדוד שנוצר כתוצאה מפעילות געשית והאזור שבו הוא נמצא מכיל אתרי טבע מעניינים שנוצרו כתוצאה מתזוזה של הלוחות הטקטוניים. תוך כדי נסיעה הקפנו את האגם, והמדריך הסביר לנו על הטופוגרפיה, הטבע וההיסטוריה הוולקנית של האזור, שנראית כאילו קפאה בזמן.

• בוץ מבעבע: אזור גאותרמי בשם Námafjall שבו בריכות בוץ חם מבעבע כתוצאה מפעילות געשית בלתי פוסקת. האזור כולו נראה כמו מדבר חול יוצא דופן, ומתוכו מבעבע הבוץ החם. ריח הגופרית היה חריף מאוד וההליכה מתאפשרת רק על שבילים מוסדרים בגלל הטמפרטורות הגבוהות. באתר יש גם סדקים שפולטים ענני קיטור והאדמה צבועה בצבעים מרהיבים של צהוב, כתום, אדום ואפור כתוצאה מהמינרלים המצויים בה.

מופע הערב

המופע הערב היה מופע יחיד של זמר אורח בריטי מוכשר בשם ג'ייסון אוסטרובסקי ששר משירי אלטון ג'ון. הביצועים שלו היו קרובים מאד למקור, הקול שלו דומה לקולו של אלטון ג'ון, הוא התלבש כמוהו ואפילו צורת הנגינה שלו בפסנתר דומה לצורת הנגינה של אלטון ג'ון. ג'ייסון הלהיב מאד את הקהל שרובו קהל מבוגר שמכיר היטב את שיריו של אלטון ג'ון.

שיאים של אור והפלגה

לאחר 5.5 שעות חזרנו לאונייה, שהפליגה ליעדה הבא בשעה 19:00. היום הזה היה מיוחד במיוחד ושברנו בו שני שיאים:

• שעות אור: בשל הקרבה לקוטב הצפוני בחודש יוני, השמש זרחה בשעה 02:03 ושקעה בשעה 00:18 (18 דקות אחרי חצות). התוצאה היא שכמעט אין חושך - יצאנו לסיפון ב-22:30 והשמש עדיין הייתה גבוהה בשמיים!

• חציית חוג הקוטב: אירוע מיוחד ומרגש בהפלגה מאקוריירי ליעד הבא, כאשר חצינו את קו חוג הקוטב הלוך וחזור.

11.           יום רביעי, 10 ביוני 2026 - סיידיספיורדור

ערוץ Studlagil

בשעה 9:00 בבוקר עגנו מול העיירה סיידיספיורדור (Seydisfjordur). זוהי עיירה קטנה מאוד, המונה כ-700 תושבים, ממוקמת בקצהו של הפיורד הקרוי בשם זה. הפיורד עצמו והשטח סביבו מרשימים ביותר; ההרים מושלגים לחלוטין בחודש יוני, מה שיוצר מראה חורפי מרהיב למרות שאנחנו בשיא הקיץ. ההגעה לחוף היתה באמצעות סירות הטנדר.

הסיור לערוץ סטודלאגיל (Studlagil)

גם כאן הזמנו סיור מאורגן דרך חברת "ויאטור" (Viator). האוטובוסים המתינו לנו ברציף אליו הגענו עם סירות הטנדר למסלול מבוקש מאוד:

• מפלים בדרך: בדרך הלוך ובדרך חזרה עצרנו לראות מספר מפלים. בולט מכולם היה מפל "ראודופוס" (Raudufoss) - מפל גבוה מאוד (139 מטר), שנופל ברעש גדול, מרשים ביופיו ובעל זרימה חזקה מאוד. בנוסף, ראינו עוד שני מפלים מרשימים.

• ערוץ סטודלאגיל: זהו ערוץ עמוק וצר שקירותיו בנויים ממבנה סלעים ייחודי בצורה של משושים. ניתן להגיע אליו בשני מסלולים: מסלול ארוך (כ-3 ק"מ) למי שמגיע ברכב פרטי ומעוניין בנוף יותר מעניין ומיוחד, ומסלול קצר יותר שבו נסענו עם האוטובוסים. כדי להגיע לנקודת התצפית על הערוץ והמים, נדרשנו לרדת 239 מדרגות - מאמץ לא קטן, שכמובן צריך היה גם לטפס אותן בחזרה, אך נהנינו מאוד מהחוויה. קיים גם שביל שעוקף את המדרגות אולם הוא ארוך ותלול וייתכן שדורש מאמץ גדול יותר.

מזג האוויר היה הפכפך; התחלנו את הנסיעה בערפל כמעט מלא שהתפזר לאיטו. לאורך כל הדרך הנוף היה מרהיב ביותר, עם הרים מושלגים מסביב ומפלי מים לרוב שגרמו לנו להרגיש כאילו אנחנו נוסעים באלסקה של החורף ולא באיסלנד של הקיץ.

פרידה מאיסלנד והמשך השייט

חזרנו לאונייה בשעות אחר הצהריים, ובשעה 18:30 הפלגנו לכיוון היעד הבא שלנו - איי שטלנד שבסקוטלנד. אנחנו צפויים להגיע לעיר לרוויק (Lerwick) ביום שישי בבוקר לאחר הפלגה ארוכה באוקיינוס. עם ההפלגה הזו נפרדנו מאיסלנד לאחר שזכינו לבקר בארבעה מקומות שונים. אמנם זה לא מספיק למי שרוצה להכיר היטב את איסלנד אבל הוא מספק הצצה על המקומות החשובים והמבוקשים.

בידור באונייה

• מופע קסמים: בשעות אחר הצהריים הופיע שוב ביל קוק (Bill Cook), אמן האשליות שהופיע לפני מספר ימים. הפעם הוא הציג סדרה של טריקים מדהימים, בדגש על קלפים.

• מופע הערב: לפני ארוחת הערב נהנינו ממופע מרשים מאוד של צוות הבידור של האונייה. זה היה מופע מקורי ומשולב שכלל ריקודים, אקרובטיקה עוצרת נשימה ומוזיקה ברמה גבוהה מאוד ומקצועית, שזכה לתשואות רמות מכל הקהל.

12.           יום חמישי, 11 ביוני 2026

אחרי ארבעה ימים אינטנסיביים מאוד באיסלנד, היום הזה שהיה יום נינוח של הפלגה ללא עגינה הגיע בדיוק בזמן. הים סער למדי, והאונייה התנדנדה מצד לצד בגלל הגלים והרוח החזקה.

סרט על אלביס פרסלי

לפני הצהריים צפינו בסרט חדש באורך של שעה וחצי על אלביס פרסלי שנקרא "Epic" (שיצא לאקרנים בשנת 2026) באולם הקולנוע וההרצאות של האונייה.

• תוכן הסרט: הסרט מציג חומרי ארכיון נדירים ומעובדים באיכות גבוהה מאוד. הוא מתמקד בחזרתו של אלביס לבמות בלאס וגאס בשנות ה-70.

• התרשמות: הסרט כלל קטעים מקוריים של ראיונות עם אלביס וקטעי הופעות שלו כשהיה בשיאו. הסרט מחמיא לו מאוד, וכל מי שזוכר אותו ואוהב את השירים שלו נהנה ממנו מאוד - וכך גם אנחנו.

13.           יום שישי, 12 ביוני 2026 - לרוויק

הבוקר עגנו מוקדם מול העיר לרוויק (Lerwick) שבאיי שטלנד, סקוטלנד. מדובר בעיר המונה כ-7,500 תושבים, והיא העיר הצפונית ביותר בסקוטלנד ובריטניה כולה, וכן הנמל העיקרי של איי שטלנד. גם הפעם הגענו לעיר באמצעות סירות "טנדר" מהאונייה.

סיור בלרוויק

מדובר בעיירת נמל קטנה, נחמדה ונעימה עם סמטאות יפות. טיילנו ברחוב הראשי - "קומרשל סטריט" (Commercial Street) - המלא בחנויות נחמדות, ועשינו סיור רגלי בעיר:

• בית העירייה: ממוקם בנקודה הגבוהה של העיר, ניתן לעלות לקומה השנייה שלו, לאולם הדיונים, שם מצאנו ויטראז'ים מרשימים מאוד (במידה ולא מתקיימות שם ישיבות).

• המצודה (Fort Charlotte): המשכנו לחצר המצודה, שם מוצבים תותחים הצופים אל הנמל.

• המוזיאון של לרוויק: בהליכה של דקות ספורות הגענו למוזיאון, שהכניסה אליו היא ללא תשלום. המוזיאון מציג את ההיסטוריה של איי שטלנד ואת צורת החיים לאורך הדורות. התצוגות יפות ומעניינות מאוד, ומומלץ בחום להקדיש זמן לסיור שם.

מופע וסיכום היום

בערב, לפני ארוחת הערב, נהנינו ממופע נוסף של ג'ייסון אוסטרובסקי. הפעם הוא בחר שלא להתמקד בזמר מסוים, אלא סיפר את סיפור חייו ושילב בו ביצועים לשירים של אמנים שהשפיעו עליו לאורך הקריירה שלו. אלו היו כולם שירים מוכרים ומרגשים, וההופעה הייתה יפה ומרשימה מאוד.

לאחר המופע אכלנו את ארוחת הערב הרגילה שלנו וסיימנו את היום. זה היה יעד העגינה האחרון שלנו במהלך השייט - מחר צפוי לנו יום נוסף של שייט בים בדרכנו חזרה.

14.           שבת, 13 ביוני 2026

יום השייט האחרון היה יום הפלגה ללא עגינה ושימש למנוחה לקראת הדרך הביתה. את הזמן ניצלנו למנוחה וקריאה וכבר שמחנו שלמחרת אנחנו חוזרים הביתה למשפחתנו.

מופע הערב היה הפקה מקורית של צוות הבידור של האנייה והוא כלל קטעי שירה, ריקודים ואקרובטיקה, תלבושות מיוחדות ומקוריות וכוראוגרפיה מדהימה.

לאחר המופע, קפטן האנייה וצוות הקצינים והמנהלים נפרדו מהנוסעים ברחבה המרכזית של האנייה (הפואייה). הם זכו לתשואות רמות והבעת תודה מרגשת של כל הנוסעים.

15.           יום ראשון, 14 ביוני 2026

מוקדם מאד בבוקר האנייה עגנה חזרה באמסטרדם. קמנו מוקדם ועקב שעת הקימה המוקדמת לא עלינו לאכול ארוחת בוקר בחדר האוכל שכבר היה פתוח. ב 6:45 התייצבנו בתיאטרון האנייה. זו השעה שנקבעה לנו בהתאם לשעת הטיסה הביתה כאשר הזמנו את ההסעה לשדה התעופה. את המזוודות הוצאנו יום קודם למסדרון, לאחר שאת הדברים הנחוצים השארנו בתיקי יד, והן נלקחו על ידי צוות האנייה. מספר דקות לאחר שהתייצבנו בתיאטרון נקראנו לרדת אל האוטובוס שחיכה לנו ברציף. קיבלנו מראש את מספר האוטובוס וגם קיבלנו תגים למזוודות עם מספר זה. ירדנו לרציף, מצאנו את המזוודות ועלינו לאוטובוס. מכיוון שהיה זה יום ראשון התנועה היתה מאד דלילה ותוך כ 20 דקות הגענו אל שדה התעופה.

בשדה התעופה היתה לנו המתנה של 4 שעות לטיסת "אל על" שחלפו להן מהר מאד. התורים לבידוק הביטחוני ולביקורת דרכונים היו ארוכים לעייפה ויעילות עובדי השדה היתה נמוכה ביותר.

הטיסה חזרה היתה צפופה ורועשת, ישבנו בסוף המטוס ושם ישבו מספר משפחות עם ילדים, אבל היא עברה מהר ובסביבות 17:30 נחתנו בשלום חזרה בנתב"ג.

סקירה כללית של האונייה: Celebrity Eclipse

האונייה "Celebrity Eclipse" שייכת לחברת Celebrity Cruises (חברת בת של Royal Caribbean) ונמנית על סדרת ה-"Solstice" - הסדרה השנייה בגודלה בצי. מדובר באונייה מרווחת מאוד, נוחה ונגישה, שהושקה בשנת 2010 ועברה שיפוץ יסודי בשנת 2015.

נתונים טכניים

• משקל: 122,000 טון.

• אורך: 317 מטר.

• מספר סיפונים: 16.

• מספר נוסעים (קיבולת מלאה): 2,852.

• מספר אנשי צוות: כ-1,280.

• מספר חדרים: 1,426.

חוויה קולינרית

באונייה קיימות אפשרויות מגוונות לכל סוגי ההעדפות והתזונה:

• Moonlight Sonata: מסעדה מפוארת בסיפון 4 המציעה מנות שף וארוחות גורמה. השירות שם ברמה גבוהה במיוחד, עם שני מלצרים קבועים לכל שולחן וסומלייה הזמין להצעת יינות וקוקטיילים. הארוחות מתקיימות בשתי משמרות: 18:30 ו 20:15.

• Oceanview Café: מזנון (Buffet) בסיפון 14 שפתוח החל משעות הבוקר המוקדמות ועד סביבות השעה 22:00, כאשר התפריט משתנה בין ארוחת בוקר, צהרים וערב. המזנון מציע מגוון עצום של מאכלים שמתאימים לכל סוגי הדיאטות. הישיבה מבוססת על מקום פנוי ויש כאלה בשפע.

• מסעדות נושא וגורמה: ניתן למצוא מסעדות בסגנונות שונים (צרפתית, סטייקים, סושי ועוד), הכרוכות בתוספת תשלום.

• ברים ובתי קפה: כ 10 ברים, טרקלינים ובתי קפה פזורים בכל רחבי האנייה ומאפשרים שתייה מכל סוג בתשלום (שירות זה אינו כלול בעלות השייט).

שטחים ציבוריים ובילויים

• אזור המרכז (סיפונים 3, 4, 5): זהו "לב" האונייה, העשיר בחנויות דיוטי פרי (הנפתחות כשהאונייה בים), קזינו גדול ומפואר, ואזורי ישיבה שבהם מתקיימות הופעות של מוזיקה חיה, ריקודים וזמרים. חלק מהחנויות מציעות מבצעים טובים מאד על פריטים מסוימים (בפרט שעונים).

• תיאטרון: אולם הקולנוע/תיאטרון הגדול והמרווח (1,115 מקומות ישיבה) ממוקם בקדמת האונייה ובו מתקיימים המופעים המרכזיים. האולם מונגש באופן מלא עם מקומות מיוחדים לנכים בכיסאות גלגלים/קלנועיות.

בידור ומופעים

מחלקת הבידור באונייה Celebrity Eclipse (ובאוניות אחרות מסדרת Solstice של החברה) מחולקת למספר תתי-צוותים. סך כל עובדי המחלקה - כולל צוותים טכניים של תאורה וסאונד ומדריכי ילדים ונוער - נע לרוב סביב 40 עד 50 איש מתוך כ-1,280 אנשי הצוות שבאונייה.

הגרעין המרכזי של הבידור וההופעות מורכב כך:

צוות ההפקה והבמה (Production Cast)

זהו הצוות שמעלה את המופעים המרכזיים בתיאטרון האונייה. הצוות מונה לרוב 12 עד 16 מופיעים קבועים:

• 4 זמרים ראשיים

• 8 רקדנים

• עד 4 אקרובטים ואמני אוויר (Aerialists) המשתלבים במופעים המיוחדים.

צוות מנהל השייט (Cruise Director's Staff)

הצוות שאחראי על הנחיה והפעלת הפעילויות השוטפות ברחבי האונייה - מחידוני טריוויה ומשחקי בינגו ועד למסיבות בסיפון העליון.

• מנהל השייט (Cruise Director) וסגנו (Activities Manager).

• 8 עד 12 אנשי צוות בידור (Activities Staff / Cruise Staff).

מוזיקאים

לצד ההפקה המרכזית, ישנו הרכב קבוע של נגנים שמופיעים ברחבי האונייה לאורך היום והערב:

• 10 עד 15 מוזיקאים, הכוללים בדרך כלל את תזמורת הבית (Showband) שמלווה את המופעים, פסנתרנים, נגני גיטרה, ולעיתים קרובות גם רביעיית כלי מיתר קלאסית.

המופעים הקבועים בתיאטרון האונייה מתקיימים פעמיים בכל ערב והם מסונכרנים עם זמני הארוחות בחדר האוכל המרכזי כך שאף נוסע לא יפסיד אותם. בחלק מהערבים מוצגים מופעים בסגנון ברודווי (שירים, ריקודי, אקרובטיקה ובידור) ובחלק מהערבים מופיעים אומנים אורחים - חלקם מקומיים שמצטרפים בנמלי העגינה וחלקם אמנים חיצוניים שהחברה שוכרת ומגוונים את רפרטואר ההופעות.

פעילויות נוספות: במהלך היום ניתן ליהנות ממגוון רחב של פעילויות, החל מהרצאות וסרטים באולם הקולנוע ועד משחקי בינגו ופעילויות תוכן רבות. בשעות הערב מתקיימות מסיבות ריקודים גם בפואייה וגם במועדון שבסיפון העליון.

שירות החדרים

שירות החדרים הוא נדבך מרכזי בחוויית השירות באונייה. לכל קבוצת חדרים מוקצה חדרן או חדרנית, שהם האחראים הישירים על כל נושא הניקיון וסידור החדרים. הם למעשה אנשי הקשר הישירים והקרובים ביותר לנוסעים, וניתן לפנות אליהם בכל שאלה או בקשה - הם מסייעים כמעט בכל נושא ומפגינים אדיבות רבה.

סדר היום של השירות:

החדרנים מסדרים את החדר פעמיים ביום, בהתאם ללו"ז של הנוסעים:

• סידור הבוקר: מתבצע כשאנחנו יוצאים מהחדר לארוחות או לפעילויות מחוץ לאונייה. החדרן/ית מנקה את החדר, מחליף מגבות ומכין את החדר למשך היום. בשייט ארוך הם מחליפים את המצעים פעם אחת באמצע התקופה.

• סידור הערב (Turn-down Service): מתבצע בשעות הערב, בזמן שאנו נמצאים בארוחת הערב, בתיאטרון או בפעילויות אחרות. זהו סידור המיועד ללילה וכולל:

• הצעת המיטה לשינה.

• הנחת העלון היומי על המיטה - עלון הכולל את כל הפרטים על תוכניות היום הבא, המסלול וכל מידע נחוץ.

• הנחת שוקולדים על הכריות.

• עמעום אורות וסגירת וילונות, כדי שהחדר יהיה מוכן ומזמין לשנת הלילה.

רמת השירות

החדרנים עושים עבודה יוצאת מן הכלל. הם עובדים קשה מאוד, נותנים שירות ברמה גבוהה מאוד ותמיד זמינים לייעוץ בכל עניין שקשור לשייט. הם היו אדיבים מאוד לאורך כל הדרך. מומלץ לתת להם טיפ אישי כבר בתחילת השייט בלי קשר לסכום האוטומטי שנגבה מכל נוסע עבור טיפים, זה מבטיח שירות מצוין.

תהליך הצ'ק אין ביום הראשון

גם כאן מדובר בתהליך מהיר ויעיל ביותר. בתקופה שלפני תחילת השייט הנוסעים נדרשים להתקין את האפליקציה של Celebrity, להזדהות עם מספר הזמנה כך שבאזור האישי מופיעים פרטי השייט וההזמנה. במהלך הזמן, הנוסעים משלימים את כל הפרטים הנדרשים, כולל הצהרת בריאות יום לפני העלייה לאוניה. בדרך זו כל פרטי הנוסעים (כולל צילומי דרכונים) מצויים בחברת השייט עוד לפני הגעת הנוסעים. כל נוסע מתבקש לבחור מראש חלון זמן להגעה ומקבל תגים למזוודות עם שמו ומספר החדר. עם הגעת הנוסעים לטרמינל, הם מוסרים את המזוודות לעובדים שמעבירים אותן לאוניה וכל מה שנשאר הוא לאמת מספר פרטים ולהיכנס לאוניה - תהליך שלוקח מספר דקות.

ירידה מהאוניה ועליה חזרה כאשר עוגנים בחופים

נוסעים שיורדים לחוף באופן עצמאי נגשים לאזור היציאה בסיפון 2 או 3 בהתאם להנחיות שנשמעות במערכת הכריזה, מזדהים באמצעות כרטיס הזיהוי ויורדים מהאוניה. נוסעים שהזמינו סיור מאורגן של האוניה ממתינים בתיאטרון ומשם נלקחים על פי מספר הטיול שאותו הם מקבלים מראש.

כאשר חוזרים לאוניה מזדהים באמצעות כרטיס הזיהוי ועוברים סריקת גוף וסריקת תיקים.

צוות האוניה דואג לזרימה מהירה של הנוסעים גם בירידה מהאונייה וגם בעליה אליה כך שזמני ההמתנה הם מינימליים.

תמונת הפרופיל של שמוליק
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של שמוליק

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים בלמטייל

לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך לאייטם המלא
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה לאייטם המלא
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ לאייטם המלא
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ
המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים? לאייטם המלא
המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים?
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות לאייטם המלא
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות