חודש לפני הטיסה חיפשתי כרטיסי טיסה ללונדון במחירים טובים וגיליתי שלחברת מונרך יש טיסות זולות שלא מפורסמות באתרי טיסות בישראל מכיוון שהמחירים שלהם ממש ממש זולים.אז הזמנתי שני כרטיסי טיסה ב240$ כל אחד כולל מזוודה של 20 קילו לשליחה ושתי מזוודות בנות 10 קילו כל אחת לעלייה למטוס. http://www.monarch.co.il/
גם מלון בדקתי באלפי אתרים וגיליתי שהפעם זול יותר להזמין דרך אתר המלון. היה לי חשוב למצוא מלון נקי מרכזי שנמצא באזור טוב. וכמובן ליד תחבורה ציבורית. מצאתי מלון מרשת פריימר אין London St Pancras hotel http://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london/london/london-st-pancras.html?ARRdd=15&ARRmm=11&ARRyyyy=2016&NIGHTS=1&ROOMS=1&ADULT1=1&CHILD1=0&COT1=0&INTTYP1=DB&SID=4
המלון נמצא 200 מטר מתחת הרכבת קינג קרוס {תחנת רכבת אוטובוס וטיוב לכל רחבי לונדון וכולל רכבת משדה התעופה לוטון}. מצד שני של המלון 200 מטר נמצאת תחנת הרכבת שמקשרת את על אירופה -יוסטון. בפתח המלון נמצאת תחנת אוטובוס קומותיים שפועל 24 שעות בכל רחבי לונדון. המלון נמצא בשכונה של אוניברסיטאות מול הספריה הלאומית. מתחת למלון ובכל הרחובות הסמוכים לו, נמצאים המוני פאבים מקומיים מקסימים. סופר שפתוח 24 שעות ומסעדות רבות.
מכיוון שזו הפעם הראשונה שלנו בלונדון וחששתי מהנסיעה ברכבת בלילה עד למלון החלטתי להזמין שאטל מהשדה.{המחירים: באוטובוס 8 פאונד אבל חייבים להזמין מראש ולדייק בהגעה. ברכבת ישירה 15 פאונד ושאטל עד למלון 20 פאונד}. יצרתי קשר עם נהג בשם אוהד, Ohad
Hadar travel London הראשון שהופיע בגוגל, וקבענו שנהג יחכה לי עם השם שלי בשדה!
אף אחד לא חיכה לי שם!!!!!-הזהרו מהחברה הזו!!!!
לשמחתי היה שם אורי,נהג ישראלי בעל חברת שאטלים בלונדון- נהג אדיב, מסביר וסובלני שלקח אותנו באותו סכום עד למלון וגם חזרנו איתו. מומלץ מאד- 447859823052+ שוחחנו בווטסאפ.
03-9399735 07794733883.
סוף סוף הגיע יום הטיסה, יצאנו בזמן,צוות נחמד ותומך מאד וטיסה נעימה במיוחד. בשדה קנינו סים מקומי ב 15 פאונד עם 2 ג'יגה- שהספיק לנו!
הגענו למלון, קיבלנו חדר ענק ונקי. שקט מאד! יצאנו לסיבוב פאבים באיזור ואז גילנו שמוכרים שתיה חריפה עד השעה 23:00 המטבחים בדרך כלל נסגרים בסביבות 22:00.
היום הראשון בלונדון- מזג אויר היה מושלם לטיול ברגל אז החלטנו ללכת ברגל לשוק קמדן המהמם שנמצא 15 דקות הליכה מהמלון. https://www.camdenmarket.com/ בדרך גילינו בית מאפה ביתי עם מאפים מעולים,טעימים וזולים במיוחד. טעמנו מחמישה סוגי מאפה גדולים ושתי כוסות אספרסו ושילמנו 7 פאונד!!! השוק מקסים ויש בו הכל,בגדים,תיקים,משחקים,עור, נעלים ואוכל- לא זול!!! עדיף להסתובב להנות לטעום ולא לקנות שם! היינו שם ארבע שעות, הסתובבנו בדוכנים טעמנו כמעט מכל דוכן אוכל שתינו קצת וחזרנו למלון. בערב ירדנו לתחנת הרכבת וקנינו כרטיס אויסטר-{הכרטיס מתאים לכל סוגי התחבורה בלונדון- מטעינים אותו בסכום ונוסעים במקסימום 7.60 פאונד ליום. בסוף הטיול אתה מחזיר במכונה את הכרטיס ומקבל את יתרת הסכום שנשאר לך בכרטיס} הטענו ב30 פאונד ובסוף הטיול קיבלנו 13 פאונד בחזרה!.
בערב עשינו סיבוב באזור בית הפרלמנט, הביג בן וגלגל הענק- מדהים בלילה! אחר כך נסענו לרחוב אוקספורד וטיילנו ברגל עד כיכר פיקדילי.
היום השני בלונדון- היום החלטנו לנסוע לראות את החלפת השומרים בארמון ביקנהם. בחורף יש טקס בכל יום זוגי! הגענו כמובן מוקדם על מנת לתפוס מקום. המקום היה כבר מלא מהשעה 10:30. בשעה 11:30 התחיל הטקס שערך 40 דקות- נחמד!!!{לא קורה כלום אם פספסים}
משם חזרנו לכיכר פיקדילי ולאזור הסוהו..ונסענו לביג בן לראות את האזור גם ביום- מומלץ!
לאחר מכן נסענו לגשר לונדון. כשיוצאים מהטיוב ליד הגשר חצינו את הכביש וגילינו מרקט מקסים- borough market http://boroughmarket.org.uk/ שוק אוכל מדהים!!! אכלנו שם צ'יפס אנד פיש מעולים ואוכל הודי מושלם. ולא ויתרנו על ביקור בבית השוקולד וכל הקינוחים הטעימים.
משם המשכנו ברגל לגשר מצודת לונדון- http://www.towerbridge.org.uk/ חצינו ברגל את הגשר וחזרנו למלון. בערב ביקרנו בפאב מקומי מתחת למלון!
היום השלישי- בבוקר נסענו לסיבוב ברחובות סוהו המהממים ובצ'יינה טאון. בשעה 15:00 חזרנו לכיכר לצפות בהצגה מאמא מייה- הצגה שמבוססת על השירים של להקת אבבא- אין צורך בידע באנגלית- ממש הצגה טובה ומומלצת לכל מי שמכיר את שירי הלהקה. הזמנתי כרטיסים מהארץ ב-19 פאונד וכשהגענו אמרו לנו ששידרגו לו את הכרטיסים בחינם!
לאחר ההצגה עשינו סיבוב בשוק שנמצא באזור וחזרנו לאוקספורד ולמלון!
היום הרביעי בלונדון- נסענו לשכונת נוטינג היל המקסימה במיוחד- לא לוותר עליה!!!!! עשינו סיבוב בשוק פורטובלו המהמם- חוויה שאסור לפספס! לא תכננו אותו במכיוון שחשבתי שזה שוק יד שניה. האיזור מקסים השוק נפלא ובתחילת הרחוב ישנן הרבה חנויות של טורקים שזולות במיוחד. מעילים 10 פאונד מגפיים 5 פאונד תיקים,בגדים ועוד ועוד! http://www.portobelloroad.co.uk/ לאחר סיבוב של שלוש שעות חזרנו לפרימרק לקניות!
היום החמישי בלונדון- היום חייבים לסיים את כל הקניות! מהבוקר עלינו על הטיוב לאוקספורד וטיילנו בין החנויות. בצהריים חזרנו למלון ויצאנו לסיבוב בשכונות מסביב למלון עד כיכר ראסל.
בערב סיימנו בפאב מקומי עם המון אוהדים סקוטים שהגיעו למשחק כדורגל!.
היום השישי והאחרון בלונדון- הנהג הגיע בזמן- חזרנו לארץ עם המון חוויות וטעם של עוד גם ממזג האויר, מהמלון, מהאוכל מטיסה, מהשאטל ומחוויות הקניות!