טיילנו 3 שבועות עם ביקור באתרים שונים עם מדריך צמוד שלקח אותנו ברכב שלו, דאג לכל הסידורים מול המלונות ואתרים בהם ביקרנו.
הגענו לסרי לנקה בטיסה משולשת מנתבג לירדן, אח"כ לדוחא ולבסוף נחתנו בקולומבו. חשבנו הרבה האם לקחת טיסה משולשת תוך כדי עצירה במדינות שאינן חברות גדולות שלנו. אבל בדיעבד אני שמח שהלכנו על זה, מדובר בשדות התעופה מהאיכותיים יותר, במיוחד זה של קטאר בדוחא, טיסה במטוסים של קטאר היא חוויה נעימה במיוחד עם כסאות, מסכים אינטראקטיביים, ארוחות לילדים שמוגשות כ 10 דק לפני שמגישים לכולם (החלק השולי בעניין הטיסות אבל עדיין מראה על נכונות החברה לשפר את חווית הטיסה). בקיצור מי שחושש מטיסות דרך מדינות אלה, אין מה לדאוג, לכו על זה בכיף!
נחתנו בקולומבו, המדריך (דניש) קיבל אותנו בשדה התעופה עם חיוך ואכפתיות שטיפוסית לו שבהתחלה היה לי ממש מוזר שנותנים לי שירות כ”כ טוב. שומרים איתו על הקשר עד היום ו מתכננים לבקר שוב. הוא פשוט הפך את הטיול שלנו למושלם!!!
פרטיו: +94770702486, זמין בווטסאפ.
לפני הכול חשוב לציין שבחירת מלונות בוטיק לא המוניים הפכה את הטיול האותנטי וייחודי לכן מומלץ מאוד לא להגיע למלונות גדולים מדי של מאות יחידות.
דניש לקח אותנו למלון בנגומבו הקרובה (נסיעה של 20 דק) משדה התעופה בה העברנו 2 לילות ראשונים לטיול. ישנו במלון golden sands מלון עם חדרים איכותיים, בריכה גדולה ונקייה, חופים יפהפיים, בקיצור כל מה שצריך כדי לנוח קצת אחרי הטיסות ולהתחיל את הטיול בקצב נעים, ללא ריצה מידית אחרי הנחיתה.
כדי לא לעבור בפרוטרות על כל הטיול, רק אציין את המקומות הייחודיים יותר והאתרים בהם כדאי לבקר:
1. Anhuradhapura ~ מנזרים עתיקים שמאפשרים לך לחוש את עומק המסורת של דת הבודהה. את השלווה והרוגע של הדת והסביבה. אגב כל תושבי האי מגדירים את עצמם כדתיים. עם זאת זה לא מבוטא בקיצוניות של רמת הדתיות כמו שזה קורה בדתות האחרות.
2. Trincomale~עיירת נופש שיושבת על חוף האוקיאנוס ההודי, הצש הרגוע שלו. חא יודע למה אבל דווקא צד המזרחי של האי מאופיין בים נוח בהרבה ורגוע מה מערבי שלו.
אתם חייבים לבקר באי pigion island שהוא שמורת טבע. לשם מגיעים עם סירת מנוע ונשארים ליום שלם. יש צל ואפשר לנוח בין לבין. תביאו מספיק נשנושים ומים. הציוד יביאו החברה אותם תבחרו כדי להגיע אל האי.
בנוסף אפשר לצאת לשייט כדי לראות דולפינים ולוויתנים. הסיכוי טוב שתראו אותם, עם זאת קחו בחשבון שלהיות בסירת מנוע בים זו לא חוויה שכל אחד בנוי לזה. ילדים שלי בקושי צלחו:/
3.שמורת טבע yala. טיפ חשוב ביותר הוא צוות שיקח אתכם לשמורה. היה לנו צוות מדהים אותם סידר דניש. החברה מכירים את המקום כמו כף ידם, ראינו לאופרדים, משפחות פילים, תנינים. והיה פשוט מדהים.
4.horton plains
שמורת טבע מדהימה שיושבת בגובה של מאות מטרים, שם יכולנו להתרענן מהחום והלחות טיפוסית של האי. אורך הטרק של כ3 שעות לכל כיוון, בטרק אתם מגיעים לקצה הר עם נופים מטריפים שנוגעים בעננים. עשינו את זה עם שני הילדים וספתא וכולם צלחו את זה בכיף.
5. Lion rock
מקום היסטורים שמוכר ע"י יונסקו. טיפוס על ההר המפורסם היה מדהים, במיוחד לנוכח היסטוריה אליה נחשפנו מדניש שממש בקיע בכל הפרטים המעניינים.
6. Koneswaram temple
מנזר הכי צבעוני ויפה שפגשנו שיושב עם פסגת הר עם נוף אל האוקיינוס.
7. Nuwara eliya
אויר פסגות, נופים מדהימים, פלנטציות תה אינסופיות ושוב נופים ואויר צח שמחיה את הדם בכל נשימה מחדש.
שכרנו וילה עם נוף מדהים ליומיים. טיפ למעוניינים, הבאנו שק מתנות שונות לילדים והלכנו לכפר קטן בהרים, בו כולם עובדים בפלנטציות של התה. הפינוקים הקטנים שחילקנו לילדים עשו כ"כ טוב לכולנו!
8. Hikkaduwa
חוות צבים ייחודית שקיבלה אישור לאסוף את הצבים הישר מהחוף ולגדל את היצורים הקטנים כדי שיקפצו למים העמוקים בגיל כמה חודשים ולא להיות טרף קל עם היוולדתם. שחרור צבים לאוקינוס היה פשוט מדהים גם לנו וגם לילדים.
כמובן היו עוד מקומות, אבל לא רוצה להעמיס :)
המלצה:
גם מבחינת קביעת תקציב לגבי עלויות ביקור במקומות שונים וגם מבחינת תאום ציפיות, ממליץ בחום לשבת עם המדריך כל כמה ימים כדי לקבוע את המסלול מראש מבחינת תאום ציפיות ועלויותיו. זה יעזור למדריך להתאים עבורכם את הטיול בצורה אופטימאלית.
חייב לציין שדניש הוא זה שיזם זאת ואחרי שבוע ראשון כבר היינו מתורגלים לשיטה זו.
לכל המתלבטים ממליץ בחום על מדריך שלנו (דובר אנגלית ואיטלקית שוטפת) שהפך את הטיול שלנו למושלם, דאג לדברים הקטנים מסביב כמו התאמות ושינויי המסלול תוך כדי הטיול, שמר על הילדים ברכב כשרצינו לתפוס איזה טראק של כמה שעות.
אשמח להמליץ ולעזור למעוניינים.
0544842045
לושה