טיול ג'יפים מרוכז בגאורגיה

תמונה ראשית עבור: טיול ג'יפים מרוכז בגאורגיה
אגם זינוואלי

יצאנו (זוג חברים) לטיול מתומצת בגאורגיה. מתנת יום הולדת מפרגנת מבנות הזוג…

הנסיעה הייתה בתחילת ספטמבר. זו עונה נוחה מאוד מבחינת מזג אוויר אך מנגד הזרימה בנחלים מתונה ופחות עוצמתית מתחילת הקיץ. בניגוד למגמה בנסיעות מאורגנות, לא הרגשתי קושי

לשומרי הכשרות, קיימות 2 מסעדות בשריות כשרות בטביליסי, הראשונה (דוד) במתחם בית הכנסת הגדול (במרחק הליכה מהכיכר הגדולה במרכז העיר העתיקה) שפתוחה עד 23:00 ומציעה אוכל בינוני. השנייה (ירושלים) נמצאת אפשהו באיזור (חפשו בגוגל) ומציעה אוכל קצת יותר איכותי. החיסרון הוא שהיא נסגרת ב 21:00. צרפתי בסוף דף עם מידע יהודי ששלח לי הרב של חב”ד מאיר קוזלובסקי ([email protected]‏). בבקר ניתן להכין חביתות עם כלי קטן שתביאו אתכם, יחד עם ירקות, גבינה צהובה (ניתן להביא קפוא), לחם מקומי (לבן או פורי), חמאה דבש, קפה וכד'. צהרים, יתבססו על טונה, פסטרמה, פירות, פריכיות, פורי וכד'.

מחיר הדלק הוא כ 1.5 לארי (כ 3.5 ש”ח) לליטר בנזין. דיזל במחיר דומה. מיכלי גז נדירים ויקרים (40 לארי) ולכן כדאי להביאם במזוודה הגדולה (סיכון קל שיזרקו לכם). ניתן לקנות מול המלון שציינתי בטביליסי (POINT) או במסטייה.

נחתנו ביום ראשון ב 12 בלילה, כדאי לבצע את הדברים הבאים בשדה התעופה:

1. לרכוש סים באחד משני הדוכנים בצידו הימני של אולם ההגעה. המחיר הוא 5 לארי ל 1GB או 7 לארי ל 2GB. אני ממליץ לרכוש קרדיט נוסף עבור שיחות מקומיות (תמיד תצטרכו להתקשר לספק הג'יפים או למסעדה).
  1. להמיר כסף ללארי ולחסוך זמן יקר בהסתובבות בעיר.

פגשנו בשדה התעופה את נציג ספק הג'יפים (מישהו בשם אליהו). מצד אחד האיש היה נחמד וסיפק טיפים לטיול, מצד שני, הוא סיפק לנו ג'יפים משנת 2002 עם שמשה סדוקה, קפיצים גמורים וזוללי דלק. לא הייתי ממליץ להתעסק עם ספקים כאלו. שווה להשקיע עוד 150$ ולקחת רכב חדיש ונוח.

עם הרכב (שמומלץ שיהיה נוח), נסענו לטביליסי לבית המלון. בתחום הזה, Booking עושה את העבודה ואין מניעה להזמין בכל ערב את המלון ללילה בהתאם למיקום השהייה שלכם. התארחנו בPoint Hotel שמציע מיקום מצוין עם חדרים באיכות סבירה (ולא יותר).

יום שני

יצאנו בנסיעה לכיוון סוונטיה. זהו האזור הצפון מערבי של גאורגיה, והוא מציע נופים מדהימים ומפגש עם תרבות ישנה. למרות שמדובר בנסיעה מפרכת (כ 8 שעות), אני מציע להשקיע את המאמץ. (בסופו של דבר זוכרים את סוף הטיול ולא את תחילתו).

יציאה מוקדמת תבטיח הזדמנות לעצור בדרך (רבע מהזמן לערך) להתרעננות בשמורת בורג'ומי. בכניסה לשמורה יש רכבל המעלה לתצפית נחמדה ובית קפה. ניתן להיכנס לשמורה (1 לארי) ולטייל בפארק. מיקום מעניין שלא הספקנו להגיע אליו הוא העיירה אחלציחה. במידה והצלחתם לצאת מוקדם (8), לא הייתי מוותר על ביקור במקום.

הדרך ממשיכה בקוטאיסי (שם תוכלו לעצור למערכת הנטיפים פרומתאוס הנמצאת באזור מרטווילי. הסיור אורך ככשעה. המחיר 7 לארי/3.5 לסטודנט לכניסה – לענ”ד לא חיוני ולא יותר מנחמד) וזוגדידי (כדאי להצטייד בדלק).

משם יש כשעתיים וחצי של נסיעה למסטיה (גם שם יש דלק). הלינה תהיה במסטיה (בוקינג או הגעה לכל בית שיש ברחוב המציע שירות לינה ואירוח). אם לא תהיו עייפים, ניתן לשבת על בירה והופעות בקפה לילה (LEILA) בנמצא ברחוב המרכזי ליד תחנת המשטרה.

יום שלישי

יציאה לכיוון קרחון צ'אלאדי (chaladi). כחצי שעה של נסיעה ובסופה חנייה ליד גשר ללא המשך לרכב. הליכה של כחצי שעה שבסופה מגיעים למשהו שנראה כמו הר חול אבל בפועל הוא קרחון שנמס ויוצר זרימה מדהימה. מקום מדהים לעצירה קפה/תה ונשנוש קצר. סה”כ קצה לקצה ממסטיה יהיה כ 3 שעות.

לאחר החזרה למסטיה, ניתן להמשיך לרכבל הנמצא בדרך לאושגולי (תוכלו לקבל מפות והכוונה תחנת המידע לתיירים במסטיה (i). המחיר 5 לארי (אם אינני טועה) והנוף הנשקף מבית הקפה בפסגה מדהים (במיוחד כשיושבים על ספה מול אח בוערת עם כוס קפה). לאחר הירידה ממשיכה כשעה וחצי לאושגולי.

אושגולי היא כפר עתיק שלא ממש ניתן להיכנס אליו ברכב. במעבר בשבילי הבוץ המרוצפים צואת פרות, תבחינו בנשים חולבות פרות ובבית מיושנים. הנוף מדהים ובכל נק' שתעצרו תיפגשו עם אלמנטים מדהימים לצילום.

הלינה באושגולי תלויה בסגנון שלכם. תוכלו לישון בבתי משפחות ולחוות את התרבות (הרועשת) המקומית. או להיכנס לGuest House ה”פנסי” עם הגג האפור שמציע מעט ציויליזציה. המחיר ינוע בין 25-40 לארי לאדם ללא ארוחות. אם תגיעו מוקדם תוכלו לטייל מעט באזור.

רביעי

אם תקומו מוקדם (7:30), ותסגרו יום לפני עם המקומיים, תוכלו לעלות להר שחארה בטיול סוסים האורך כ5 שעות (קצה לקצה+שהייה). המחיר הוא 40 לארי לאדם + 40 למדריך.

בכדי לחזור מאושגולי, ניתן לחזור בדרך ממנה הגעתם. אנחנו החלטנו לבחור בדרך ההרפתקאות ולצאת בדרך שטח באורך 180 ק”מ שאורכת כ 5 שעות.

כאן מגיעה אזהרה – אל תצאו לדרך בלי מיכל מלא במסטיה! אין בדרך הזו קליטה סלולארית ולא תחנות דלק. לענ”ד הדרך הזו לא רלוונטית בחורף או בתחילת הקיץ. רק כאשר יבש ורגוע.

אם הצטיידתם בדלק (ובהרבה ביטחון וזהירות), הדרך מדהימה ועוברת בעמק מדהים בין פסגות מושלגות, כפרים נטושים, מפל עם מי גופרית (שלטענת המקומיים מאוד בריאים) ונופים מדהימים.

הדרך תביא אתכם לאיזור מרטווילי שם תוכלו להמשיך בטיול ג'יפים בקניון Okatse ובקניון Kumistavi. אני ממליץ להשקיע מאמץ אחרון ולהגיע בסוף היום חזרה לטביליסי.

חמישי

יום נוסף בהחלט יעשה טוב לחלק הזה (לנו היה רק יום אחד). עיקרו הוא נסיעה בדרך הצבאית אל הר קזבגי. הדרך נוחה לנסיעה והרבה פחות מאתגרת מהחלק הקודם.

ניסע כשעה אל אזור אגם זינוואלי (Zhinvali), שם ניקח את האזור המזרחי של האגם (המלאכותי שנוצר מסכר שבנו שם). לאחר כשעה של נסיעה מגיעים לאזור ראפטינג. המחיר יקר (כ 70 לארי לאדם) ובסוף הקיץ, מפלס המים לא באמת מאתגר. בכל אופן, יש להיערך לכ 5 שעות (המקומיים איטיים). החנייה היא בסיום והסעה מביאה אתכם לנק' ההתחלה. לדעתי בתחילת הקיץ מדובר בחוויה מדהימה. (הקואורדינטות אגב הן 42.233862, 44.847343).

לאחר הראפטינג, ניסע חזרה לפיצול ונמשיך על הדרך הצבאית לכיוון מצודת אננורי (Ananuri). זוהי תצפית נחמדה ולא יותר. נמשיך לתצפית על הר קזבג שבסיומה קפה/תה בבית הקפה שפורסם פה בשם Cafe 5047m. מקום חמוד ונעים עם אפשרות לפגוש ישראלים נוספים במטיילים באזור (ד”ש לסטודנטים התל-אביביים...).

בנק' הזו אפשר ללון באזור ולטייל למחרת בעמקי SNO ו TROSO (אנחנו לא הספקנו).

בכל אופן, כדאי להקדיש שעתיים באחד הערבים לסיור בטביליסי. ניתן לעלות ברכבל (1 לארי) למבצר בראש העיר ולקבל תצפית נחמדה על כל העיר. הירידה ברכבל או ברגל שבסופה ניתן לשבת לבירה ו/או ארוחת ערב.

מצורפת תמונה של האתרים בGoogle Maps איתה השתמשנו לניווט.

תמונת הפרופיל של Yoni Hadad

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
טסים לאירופה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם גל החום לאייטם המלא