אני הגעתי למומבאי, הודו, יחד עם אבא שלי לצורך עסקים (אנו עובדים בחברה משפחתית הנמצאת בקשרים עסקיים עם הודו). רצינו לשלב בתוכניות שלנו יום של טיול בעיר כדי לראות את מומבאי. תיאמנו יום של טיול פרטי לשנינו, לאבא שלי ולי, עם מדריך מקומי בשם Manish Golchha המדריך הגיע בזמן שהוסכם עליו למלון שלנו (שהינו בהילטון של מומבאי). הוא הגיע עם נהג, וזה היה מאוד נוח כי בכל פעם שיצאנו מן הרכב כדי לראות משהו הנהג המתין עם הרכב וחסך מאיתנו טרחה של חיפוש חניה. המדריך, מאניש, היה מאוד מעוניין לברר מה בדיוק אנו אוהבים ומעוניינים לראות. אבא שלי רצה לבקר בשוק מקומי. אז מאניש הוביל אותנו לשוק אחרי שוק. הוא מכיר את כל השווקים ופסענו אחריו, הן ברכב והן ברגל, וכיסינו את כל סוגי השווקים בהדרכתו. פרחים, בגדים, פסלים ועוד. מאניש ואנחנו מייד התחברנו. כשרצינו לקנות משהו בשוק, והמוכר המקומי נתן מחיר מפולפל, מאניש העמיד אותו על טעותו והורה לו בדיוק כמה אנו מוכנים לשלם, והנחה אותנו כיצד מתמקחים. אם קבצנים או עוברי אורח ניסוי להתקרב ולקבל מאיתנו נדבה, הוא היה מסלק אותם. הוא גבר, המאניש הזה, ואסרטיבי מאוד והרגשתי איתו סופר-בטוחה, אפילו ללכת במקומות הכי צפופים (כמו נסיעה ברכבת) כי הוא היה גם סוג של מעין שומר ראש. אני מאוד רציתי לראות בפעם הראשונה מקדש. מאניש הוביל אותי לתוך שלושה מקדשים שונים במומבאי. בגלל שכל כך התרגשתי מהטקסים, ובגלל שמאניש הוא הינדי בעצמו וחווה את הטקסים האלה כחלק משגרת יומו, הוא לקח אותי עימו לתוך כל המקדשים הללו ולבקשתי עברנו ביחד את הטקסים השונים, כשאני מחקה את התנועות הטקסיות שהוא עושה והוא מצידו מנחה אותי בלחישה מה לעשות ומתי. לשפוך שמן, לתת פרחים לאלים, לקבל ברכה מהנזיר... את כל הדברים האלה עשיתי יחד עימו! כי הוא היה הספונסר, כרטיס הכניסה שלי לתוך תוככי המקדשים. זו היתה חוויה עצומה, כמו להיות חלק משבט אחר ולחוות הכל ברמה הכי אמיתית כמו אחת מהמקומיים. אני ממליצה מאוד לכל מי שמבקר במומבאי ורוצה לקבל טיול תפור אישית לפי הרצונות שלו, לקבוע טיול עם המדריך Manish Golchha. הוא בחור חמוד, די חתיך (-: וממש כיף איתו. המייל שלו הוא [email protected] . האנגלית שלו מצויינת והוא בחור משכיל ובעל תואר בתחום ההנדסה.