בחודש אוגוסט האחרון (2012) יצאתי לטיול בסרי לנקה כסיפתח לטיול הגדול שלי אחרי צבא.
רוב הישראלים מגיעים לסרי לנקה ע"מ לגלוש, הם נוחתים ובאי ומיד נוסעים לעיירה ארוגם ביי וגולשים מהבוקר עד הערב במשך שבועות. אפשר להבין אותם, אבל אותי עניין לראות את האי - הערים העתיקות, הג'ונגלים, ההרים, מטעי התה וכן גם את החופים.
ביליתי באי 16 יום, ואני ממצליץ על האי כיעד לחופשה של שלושה שבועות למי שמחפש מקום מעניין ולא יקר לטייל בו.
לא אפרט באירוך על כל מקום ומקום בו הייתי, מי שירצה לשאול על מקום ספציפי מוזמן לפנות אלי, להלן רשימת המקומות בהם עברתי:
קנדי- עיר מרכזית בסרי לנקה בה נמצאים בין היתר אגם יפה, הופעות נחמדות ומקדש השן.
דמבולה - עיירה שההיילייט המרכזי שלה הוא המקדש שנבנה בתוך מערות בהר שמשקיף על האזור (אתר מורשת עולמי,כניסה 10 דולר)
סיגיריה- אתר היסטורי מרשים, עתיקות רבות ונוף מרהיב( אתר מורשת עולמי, כניסה עולה 30 דולר)
פסיקודה וקלקודה-עיירות חוף, בחוף המזרחי , נפגעו קשה בצונאמי וכעת נמצאות בפיתוח. תוך שנתיים יהפכו לעיירות קיט יפות עם מלונות מושקעים(החופים היו יחסית מבודדים ומאוד יפים)
ארוגם ביי- עיירת גלישה מלאה בתיירים, אווירה של נופש וכיף. גלים אין סופיים, תענוג!
אלה-עיירה קטנה ומקסימה בהרים שממנה ניתן לצאת לטיולי יום יפים.
נוארו אילה- עיירת קיט בגובה 1900 מ', יקרה יחסית , מבנים אירופאים רבים, מטעי תה ומפעלי תה, מרוצי סוסים ועוד.
הורטון פליינס- שמורת טבע יפיפיה ומטופחת. נופים מדהימים. (כניסה 20 דולר , מספיק לטייל בשמורה כ3 שעות .יש להגיע לפתח השמורה ב7 בבוקר כדי להנות משמים בהירים יחסית, רוב הזמן המקום מכוסה עננים)
דלהוסי+אדמס פיק- דלהוסי היא עיירה (יותר נכון רצף של גסטהאוסים) במיקום יפהפה למרגלות אדמס פיק. אדמס פיק היא פסגה בגובה כ2300 מ' ובראשה סלע עם טביעת כף רגל שמשוייכת לאדם או לבודהה. נוף יפהפה במקרה ולא מעונן.
קולמבו- בירת סרי לנקה, בירה אסייתית טיפוסית עם חלקים יותר יפים אבל ברובה פשוט צפופה ומלוכלכת - לא חובה.
נגומבו- עיירת חוף לא רק משדה"ת , נחמד לשהות שם יום יומיים ולהירגע.
מומלץ לטייל עם ספר לונלי פלנט בסרי לנקה. מאוד עוזר לקבל רעיונות לגבי אטרקציות ומקומות להגיע אליהם.
אני התבססתי לאורך כל הטיול על תחבורה ציבורית. לא הכי נוח , מזכיר את הנסיעות בטיולית בצבא. אבל מאוד זול וקל להגיע ממקום למקום. פשוט לשאול את המקומיים איפה האוטובוס ליעד הבא שלכם.
ניתן לאכול בכל מקום שבו יש תחלופה של הרבה אנשים, ככל שתרבו לאכול ב"מסעדות" של מקומיים כך תחסכו כסף. וכמובן שניתן להתמקח על כל דבר, הם מראש מעלים מחירים לתיירים.
אני יודע שלא פירטתי פה יותר מדי, ואני מזמין אתכם לשאול אותי שאלות אם ביקרתי ביעד שמעניין אתכם.
תהנו