שבוע. זוג דתי. נחיתה רומא, עם רכב שכור אל מונטה ארגנטיו,משם אל טוסקנה, אל סיינה, מונטרוסו ומנרולה ברביירה האיטלקית, פיזה, לוקה, שבת בפירנצה אורבייטו וחזרה ליומיים טיול ברומא.
רכב השכרנו בנמל תעופה דרך בוקינג.
חנייה בכל מקום בתשלום. לשים לב ולא להיכנס לאזורי ztl. מקבלים דוחות אוטומטית.
כבישי אגרה תשלום בדרך במזומן ,אשראי, טו מנוי שתעשו מראש בחברת ההשכרה.
מקומות לינה הזמנו מדי יום בבוקינג ( בטוסקנה דרך air b@b). כדאי לחפש מקומות עם המלצות ישראלים- תרבותית יש לנו נטייה לצפות באירוח לדברים דומים, ובכלל- בתקופות שאנחנו חווים גזענות בעולם כיהודים וישראלים, כדאי לראות מראש שהמארחים יהיו נעימים ומכילים.
באיטליה בכל מקום דורשים צילום דרכון, זו דרישת החוק שם, אז המארח יבין מהיכן אתם ונרצה שיהיה מכיל ואמפטי.
סים מקומי קנינו בחנות ייעודית בקניון באיטליה אחרי הנחיתה.
גוגל map שימש לניווט. ממליצה להוריד לפני טיסה גם באופליין ( למקרה שנתקעים בלי אינטרנט).
כמו כל הטיולים בשלוש השנים האחרונות, גם זה היה ספונטני להפליא.
החלטה של רגע התגשמה בכרטיס טיסה שמצאנו לרומא. כיוון שכבר ביקרנו ברומא החלטנו לצאת משם לכיוון אחר באיטליה.
טוסקנה והרביירה האיטלקית.
בניתי את הכל בספונטניות, תוך כדי תנועה. מניחה כאן לטובת הציבור הרחב:).
יום 1
נחיתה בחצות הלילה fco נמל תעופה רומא .
רכב בנמל תעופה. יש חברות שעובדות 24:7 ויש כאלה שלא. חשוב לודא מראש.
הזמנתי מבעוד מועד לינה בעיירה קרובה , 10 דק נסיעה מנמל נתעופה. לא היה לנו סים אז ניווטתי דרך האופליין של גוגלmap.
kalaso design guest house rome airport
26 Via dei Dentici, 00054 פיומיצ'ינו, איטליה
מקום נעים, חנייה ברחוב ענה בדיוק על כל צורכינו. בבוקר גילינו עיירה נחמדה עם מרינה וחוף קטן וקניונים סמוכים, בwow קנינו סים ייעודי עם 200 גיגה, 35 יורו. תקף לחודש. שנינו התחברנו אליו והוא לא נגמר גם בסוף הטיול...
אוכל וכלים בטרולי אחד (תראו המלצה בפוסט של יוון/ גיאורגיה).
יצא במקרה שהגענו בשבוע בו מציינים את חג עליית מרים השמיימה. ובכל מקום שהיינו מציינים את החג באופן שונה- בסיירה בפאליו (מרתון סוסים), במונטה ארג'נטיו בתחרות חתירה מסורתית, בצינקווה טרה- הילדים מתלבשים בתלבושת מסורתית ויורדים לשיר ולנגן ליד החוף. היה ממש מעניין.
יאלללה מטיילים!!
יום 2- שלישי
יציאה בבוקר אל מונטה ארג'נטיו- מהמם!
מפה-
זהו אי שמחובר ברצועת חוף צרה לאיטליה, זה הכביש עליו נסענו. התחלנו בפורטו ארקול, העתיקה. עלינו לתצפית נוף מהממת, יש אזור מיוער ממנו תיירים יורדים ברגל לשוניות ולחופים למטה. מרינה קטנה.
משם המשכנו אל פורטו סן סטפנו, עיירה תיירותית, גדולה יותר, חופים לכל אורך הדרך וגם במרכז. חנויות, מסעדות, טיילת לאורך החוף, מרינה עם סירות להשכרה. יש גם מעבורות - כנראה גם אפשרות מעבר לסרדיניה וטוניס...
מקסים. מומלץ להגיע ללילה ואז להקיף את האי. אנחנו היינו יום ובערב נסענו לישון בטוסקנה-
לינה בעיירה מקסימה, דירה לזוג.
Vicolo dell'Arco, 10, Civitella Marittima, טוסקנה 58045, איטליה
אצל פרנצסקה. 3465880677
airb@b
ממליצה בחום, פרנצסקה לבבית, הדירה מקסימה ומשקפת את טוסקנה והעיירה.
יש כיריים ותנור, מרפסת קטנה, סלון וחדר שינה. המקלחון מאתגר אנשים גבוהים, אבל זו חוויה אותנטית.
העיירה ציורים , פשוטה ויפהיפיה. יש קפה מקומי. טיילנו בה למחרת בבוקר לפני שהמשכנו הלאה.
יום 3- רביעי
סיינה, סן גמניני, פיזה
טוסקנה לדתיים היא חוויה אחרת. רב התיירים שמגיעים לטוסקנה מגיעים בשביל יין ואוכל טוב. לנו זה לא היה רלוונטי. יש יקב אחד שסיפרו לי שכשר, אבל אנחנו בכל מקרה לא חובבי אלכוהול... אז החוויה היתה מורכבת עבורנו מנופים מדהימים בכבישים כפריים, שדות חמניות יפיפיים, גפנים, בתים כפריים וטיולים בעיירות מקומיות.
יצאנו אל סיינה
מפה
לא ניתן להיכנס לעיר העתיקה עם רכב יש הגבלה ztl. כדאי לחנות בחניון מסודר צמוד, שממנו יש מדרגות נעות תלולות ורבות אל העיר העתיקה, הנמצאת בפיסגה. בחניון יש גם שירותים ציבוריים בתשלום.
סיינה יפהיפיה, ובמזל נקלענו ליום חגיגי בו הוליכו אוהדים מקומיים בשירה ברחבי העיר סוסים שהתחרו בפאליו המתוכנן לאותה השבת.
את מירב היום בילינו בסיינה.
אחר כך נסענו לסן גמניני, קטנה, חנייה בחוץ לא מרשימה כמו סיינה. ומשם אל פיזה.
פיזה היתה מאכזבת בעיני.
לינה בפיזה, מיותר! אנחנו עשינו טעות ונשארנו שם לילה. פיזה צריך רק 20 דק לראות את המגדל שנוטה על צידו וזהו. אין מה לעשות בעיר בכלל.
יום 4- חמישי
קמנו ונסענו היישר אל הרביירה האיטלקית, הכוללת 5 עיירות- ומכאן שמה באיטלקית- צינקווה טרה. מומלץ להגיע לפחות ללילה אחד. אנחנו נסענו עם הרכב למונטסרו. בגלל שלא הזמנו לינה, נאלצנו להשאיר את הרכב מחוץ לעיירה וירדנו עם אוטובוס תיירים מקומי בתשלום. בדיעבד גילינו שזה אוטובוס תיירים רשמי שעובר הלוך ושוב בין העיירות ויש גם מעבורת ציבורית שעושה זאת.
בתכנון מראש ממליצה לתכנן מספר ימים כולל לינה למעבר בין העיירות.
אנחנו ביקרנו רק במונטסרו ומנרולה והמשכנו ללינה בלוקה.
הכביש לריביירה האיטלקית מאתגר, צר, דו סיטרי, בנוי מפותל על הר- אך מספק תצפיות יפהפיות! העיירות מהמממות!!!!
מומלץ לטייל בהן וגם ללכת לבלות בחופים.
יצאנו לכיוון לוקה מהכביש העובר דרך לה ספזיה. עיר נמל ענקית מרשימה. מרינה יפה, טיילת לאורך הים. לא נשארנו אבל עושה רושם שניתן בכיף ללון שם ומשם לצאת אל הרביירה.
נסענו ללון בעיר העתיקה של לוקה.
התלבטתי אם לוותר, כי לא מצאתי הרבה מידע על העיר וחששתי למפח נפש כמו בפיזה.
איזה מזל שהגענו ללוקה!
עיר מקסימה, מוכרת לתיירים מקומיים פחות לתיירי חוץ. לחנות בתשלום מחוץ לztl ולהיכנס ברגל. העיר העתיקה יפיפיה, יש גלריות, מוזיאון, בתי קפה ומסעדות. היתה שוקקת חיים גם בלילה. בבוקר עלינו לשביל ההיקפי על החומות הרחבות של העיר, מקסים ממש.
לוקה- עיר מקסימה! לא לוותר
ישנו אצל אדם מקומי מקסים, אוהב ישראל עם חברים ברעננה:)
casa paolina במרכז העיר העתיקה
Piazza XX Settembre 2, 55100 לוקה, איטליה
דירה ע נ ק י ת!
שבת בפירנצה
מכיוון ואנו שומרי שבת, כל תוכנית טיול מתחילה בעוגן- שהייה בשבת בדירה שמאפשרת לבשל ואם אפשר גם סמוך ברגל לבית כנסת מקומי.
אז הוחלט על פירנצה, שיש מה לעשות בה יומיים ויותר, ברגל, גם אם לא נכנסים למוזיאונים.
יש אפשרות לרכוש מראש סיורים , כרטיסים וגם כטיס רב יומי לכניסה לאתרים. אך היום הכל דרך הפלאפון , אז ויתרנו. הרחובות, האדריכלות, הנוף כל כך יפים שלא היה חסר לנו מוזיאון.
נכנסנו עם הרכב והחננו בגראז' הכי קרוב שבעל הדירה המליץ. 30-40 יורו ליום. הם דואגים לאישור ztl מהמשטרה. חזרנו לקחת את הרכב רק כשעזבנו את פירנצה.
מצאנו דירה משגעת במרכז העיר העתיקה.
dante states apartments
Via Dei Neri 33, אופיצי, 50122 פירנצה, איטליה.
וינסנט, שהחתן שלו היה בשליחות שנים בישראל, היה מכיל, מתעניין, נתן מפה והמון המלצות. הדירה בקומה 1 אבל יש סט אחד של מדרגות תלולות- לא מתאים למי שמתקשה ברגל. דירה קסומה, מטבח שכולל כיריים גז ותנור (שהכשרתי בשריפה והשתמשנו גם במקום פלטה). מפתח דלת מכני. מרחק 15 דק ברגל מבית הכנסת
( להגיע עם דרכון). טיילנו, נחנו היה נהדר. פירנצה פשוט מהממת. ללכת לכל נקודות התצפית הקיימות:) לא לוותר. כל אחת יפה ממש. שער ואגיו, הסימטאות, הכל יפה!!
בראשון בבוקר עשינו סיבוב אחרון, קפה ונסענו אל רומא.
בדרך לרומא עצרנו באורבייטו. עיירה עתיקה וממש יפה. יש בה 4 רובעים, אפשרות לסיור מודרך בקרוניות, כשעה ורבע. טיילו בסימטאות ברגל. עשינו פיקניק בחצר ליד הכיכר המרכזית, חנויות נחמדות, סיפור היסטורי מעניין וחפיר תת קרקעי שממחיש את הסיפור. לקראת סוף הסיור פנינו לראות את שרידי המצודה וארובות השמיים נפתחו במבול של שעתיים! באמצע אוגוסט.
קיבלנו המלצה לעצור גם
pitigliano בירושלים של איטליה
לא הספקנו.
הגענו בערב לרומא, חנינו סמון למקום הלינה
שהזמנתי, סמוך לגטו
tree charme trillussa
Lungotevere della Farnesina 2, טרסטוורה, 00165 רומא, איטליה
מקום מספק ונקי. היו נחמדים. נגיש ברגל וחנייה עירונית לצד המדרכה בשפע. בלילה זה רובע הבילויים.
מלבד הגטו, יש קהילה יהודית גם ב-
זו השכונה המקומית היהודית. יש גם בית כנסת,מאפייה ומסעדות.
סקרנו בבוקר שוב את כל האתרים- טרווי, המדרגות הספרדיות, הותיקן ( שאם רוצים להיכנס צריך להזמין מראש כרטיסים), סנטיאגו, הכיכרות המרכזיות ומה לא. כשהתעייפנו נסענו לכיוון נמל התעופה. עשינו קניות במתחם דה וינצי הסמוך. זה אאוטלט. קחו טופס של tax free.
זו המדינה היחידה שאני מכירה שמחזירה מס בכזו קלות לתיירים!!
בנמל תעופה יש סיוע אנושי או מכונות- מגיעי, מזינים פרטים ומקבלים במיידי מזומן או באשראי החזר. מדהים.
החזרנו את הרכב, עשינו צ'ק אין לטיסה ושבנו הביתה.
עד הפעם הבאה;)