כמו בכל שנה גם השנה נטוס בחגי תשרי לחו”ל. בשנה שעברה טיילנו באוסטריה/חבל זלצבורג ובשנה לפניה בצפון איטליה-אגם גארדה. השנה היעד שנבחר הוא רומניה.
wizz air טסים למספר שדות תעופה ברומניה: בוקרשט, סיביו, יאשי, קריובה, טימישורה וקלוז' נאפוקה. הטיסה לסיביו הייתה הכי זולה. אבל בזמן שחשבתי על זה במשך שבועיים בערך המחירים הכפילו את עצמם. וגם ביתר היעדים המחיר היה גבוה לתקציב שלי. כדי למצוא טיסות זולות לחגי תשרי, כמו לקיץ או לחופשת פסח, כדאי להקדים את הזמנת הטיסה כל האפשר (אני הזמנתי כבר בינואר טיסה לאוקטובר) חיפשתי אלטרנטיבה אחרת ואז נזכרתי שריינאייר השיקו קו חדש לבוקרשט. תיארתי לעצמי שהמחיר יהיה זול (בכל זאת קו חדש דורש פרסום) ואכן בדיקה קצרה העלתה כרטיסי טיסה במאה אירו בלבד הלוך ושוב, אז סגרתי איתם. כמובן שעקב שינוי מדיניות הכבודה שלהם צריך לשלם גם על מזוודת טרולי (מסירה לבטן המטוס ב-24 אירו או פריורטי ב-14 אירו.) בחרתי באופציה הראשונה כי מידות המזוודה שלהם בלתי אפשריות 55*40*20 ונראה לי שכאשר מוסרים את המזוודות לבטן המטוס, מתרכזים יותר במשקל של המזוודה מאשר במידות שלה, כמובן שזה לא משהו רשמי אלא רק הרגשה אישית שלי.
הרצון שלי לטיול של לפחות שבועיים התנגש עם רצונם של שני הגדולים שלי להנות בחגים גם עם חברים בארץ. ומכיוון שהיה חשוב לי שניסע סוף סוף כולנו יחד (זוג הורים וחמישה ילדים 6,9,14,19,21) התפשרתי על 11 יום (ברוטו).
התכנון המקורי היה לעשות טיול מעגלי: בוקרשט-סינאיה-בראשוב-סיגישוארה-קלוז' נאפוקה-סיביו וחזרה לבוקרשט. אבל לאחר סקירה קצרה של האטרקציות ברומניה הבנתי שהתכנון שאפתני מידי ל-11 יום. אז כדי לא לרוץ ממקום למקום “תפסת מרובה לא תפסת” החלטתי להתמקד רק בחלק המזרחי של טרנסילבניה שזה אומר טיול של כוכב אחד מבראשוב. בשנה הבאה נעשה את החלק המערבי (ככה סידרתי לנו טיול נוסף :))
לינה במלון Grand Hotel מלון 4 כוכבים ממוקם ליד פארק החבלים אוונטורה (צמוד לבראשוב), במלון יש בריכה אך היא לא רלוונטית עבורנו בחודש אוקטובר, 2 חדרים גדולים עם ג'קוזי בכל אחד מהם, כולל ארוחת בוקר יעלו לנו 1,200 אירו לשמונה לילות.
רכב: הזמנתי רכב גדול 9 מקומות מאתר Economy car rentals בעלות 2,048 ש”ח, ביטוח אקסס (החזר השתתפות עצמית) עשיתי כבר לטיול לבולגריה באתר הזה הביטוח עולה 89$ ותקף לשנה. טיפ – אם היינו מזמינים 2 רכבים קטנים (5 מקומות) במקום רכב גדול העלות של שניהם יחד הייתה קטנה בחצי. אם יש לכם 2 נהגים זמינים כדאי לשקול חלופה זו.
ניווט: באמצעות גוגל מפס המצויינת.
הוצאות: ל-4 מבוגרים ו-3 ילדים
טיסה: 4,020 ש”ח (כולל 2 מזוודות גדולות ו-5 טרולי)
מלונות: 6,000 ש”ח
רכב: 2,200 ש”ח (כולל ביטוח אקסס)
להוצאות אלה יתווספו עלות הארוחות, חניה, אטרקציות ודלק.
מעריכה שהעלות הכוללת לא תחרוג מ-17,000 ש”ח (11 יום, 7 איש)
נסיעה טובה
רוצים לדעת אם עמדנו ביעד מבחינת ההוצאות?
את המסלול המפורט לפי ימים, טיפים והמלצות תמצאו בקישור הזה. https://ravitmetayelet.co.il/https-bit-ly-352mo8o