מי אני? שמי רוית, נשואה ואמא לחמישה ילדים. לפני כשנתיים "יצאתי לפנסיה" לא ממש מבחירה אבל כן בחרתי לעשות לימונדה מתוקה מהלימונים שנפלו עלי. ולא, לא עבדתי במשרה ממשלתית ולא שירתתי בצבא או במשטרה. פוטרתי במפתיע ממקום עבודתי בחמש עשרה השנים האחרונות ויומיים לאחר מכן נפלתי בצורה נוראית ולמזלי רק שברתי את יד ימין (הנפילה בקלות היתה יכולה להיגמר רע יותר, הרבה יותר!). הסמיכות של שני האירועים האלה גרמו לי להסתכל על החיים בפורפורציות אחרות. הבנתי שהחיים כמו שאנחנו מכירים אותם יכולים להשתנות ברגע. והחלטתי שהגיע הזמן להנות יותר מהחיים וממה שהם מציעים. פתחתי עסק עצמאי בתחום בו הייתי שכירה, כך אני לא תלויה בימיי חופשה שהצטברו לי ובפרצופים של הבוס, ואני יכולה לממש את התחביב החדש שלי לנסוע לחו"ל בתדירות גבוהה יותר (8 טיולים בשנה). הכוונה כמובן לטיולים עצמאיים, כרגע באירופה. לעיתים כל המשפחה ולעיתים בהרכב חסר (לצערי). המטרה היא לחסוך ככל האפשר בעלויות הטיולים תוך מגבלות מסויימות שהצבתי לעצמי. אתם מוזמנים לקרוא על הטיולים שלנו, להנות ואולי גם ללמוד מהם.

רומניה/טרנסילבניה, תכנון טיול משפחתי, 11 יום, אוק' 2019

תמונה ראשית עבור: רומניה/טרנסילבניה, תכנון טיול משפחתי, 11 יום, אוק' 2019

כמו בכל שנה גם השנה נטוס בחגי תשרי לחו”ל. בשנה שעברה טיילנו באוסטריה/חבל זלצבורג ובשנה לפניה בצפון איטליה-אגם גארדה. השנה היעד שנבחר הוא רומניה.

wizz air טסים למספר שדות תעופה ברומניה: בוקרשט, סיביו, יאשי, קריובה, טימישורה וקלוז' נאפוקה. הטיסה לסיביו הייתה הכי זולה. אבל בזמן שחשבתי על זה במשך שבועיים בערך המחירים הכפילו את עצמם. וגם ביתר היעדים המחיר היה גבוה לתקציב שלי. כדי למצוא טיסות זולות לחגי תשרי, כמו לקיץ או לחופשת פסח, כדאי להקדים את הזמנת הטיסה כל האפשר (אני הזמנתי כבר בינואר טיסה לאוקטובר) חיפשתי אלטרנטיבה אחרת ואז נזכרתי שריינאייר השיקו קו חדש לבוקרשט. תיארתי לעצמי שהמחיר יהיה זול (בכל זאת קו חדש דורש פרסום) ואכן בדיקה קצרה העלתה כרטיסי טיסה במאה אירו בלבד הלוך ושוב, אז סגרתי איתם. כמובן שעקב שינוי מדיניות הכבודה שלהם צריך לשלם גם על מזוודת טרולי (מסירה לבטן המטוס ב-24 אירו או פריורטי ב-14 אירו.) בחרתי באופציה הראשונה כי מידות המזוודה שלהם בלתי אפשריות 55*40*20 ונראה לי שכאשר מוסרים את המזוודות לבטן המטוס, מתרכזים יותר במשקל של המזוודה מאשר במידות שלה, כמובן שזה לא משהו רשמי אלא רק הרגשה אישית שלי.

הרצון שלי לטיול של לפחות שבועיים התנגש עם רצונם של שני הגדולים שלי להנות בחגים גם עם חברים בארץ. ומכיוון שהיה חשוב לי שניסע סוף סוף כולנו יחד (זוג הורים וחמישה ילדים 6,9,14,19,21) התפשרתי על 11 יום (ברוטו).

התכנון המקורי היה לעשות טיול מעגלי: בוקרשט-סינאיה-בראשוב-סיגישוארה-קלוז' נאפוקה-סיביו וחזרה לבוקרשט. אבל לאחר סקירה קצרה של האטרקציות ברומניה הבנתי שהתכנון שאפתני מידי ל-11 יום. אז כדי לא לרוץ ממקום למקום “תפסת מרובה לא תפסת” החלטתי להתמקד רק בחלק המזרחי של טרנסילבניה שזה אומר טיול של כוכב אחד מבראשוב. בשנה הבאה נעשה את החלק המערבי (ככה סידרתי לנו טיול נוסף :))

לינה במלון Grand Hotel מלון 4 כוכבים ממוקם ליד פארק החבלים אוונטורה (צמוד לבראשוב), במלון יש בריכה אך היא לא רלוונטית עבורנו בחודש אוקטובר, 2 חדרים גדולים עם ג'קוזי בכל אחד מהם, כולל ארוחת בוקר יעלו לנו 1,200 אירו לשמונה לילות.

רכב: הזמנתי רכב גדול 9 מקומות מאתר Economy car rentals בעלות 2,048 ש”ח, ביטוח אקסס (החזר השתתפות עצמית) עשיתי כבר לטיול לבולגריה באתר הזה הביטוח עולה 89$ ותקף לשנה. טיפ – אם היינו מזמינים 2 רכבים קטנים (5 מקומות) במקום רכב גדול העלות של שניהם יחד הייתה קטנה בחצי. אם יש לכם 2 נהגים זמינים כדאי לשקול חלופה זו.

ניווט: באמצעות גוגל מפס המצויינת.

הוצאות: ל-4 מבוגרים ו-3 ילדים

טיסה: 4,020 ש”ח (כולל 2 מזוודות גדולות ו-5 טרולי)

מלונות: 6,000 ש”ח

רכב: 2,200 ש”ח (כולל ביטוח אקסס)

להוצאות אלה יתווספו עלות הארוחות, חניה, אטרקציות ודלק.

מעריכה שהעלות הכוללת לא תחרוג מ-17,000 ש”ח (11 יום, 7 איש)

נסיעה טובה

רוצים לדעת אם עמדנו ביעד מבחינת ההוצאות?

את המסלול המפורט לפי ימים, טיפים והמלצות תמצאו בקישור הזה. https://ravitmetayelet.co.il/https-bit-ly-352mo8o

תמונת הפרופיל של רוית.מ.
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של רוית.מ.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבראשוב

אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה