ערב אחד במהלך השיטוט הרגיל שלי ברשת, מצאתי פוסט מוצלח על העיר נאנט שבמערב צרפת. הנה קישור לפוסט שגם אתם תהנו. בפוסט צויין שבתחילת מאי (פעם בארבע שנים) מתקיימת תערוכת פרחים לאורך הנהר בעיר. נשמע לי מעניין אז בדקתי כמה תעלה טיסה לשם.
ידעתי שאיזיג'ט טסה לנאנט, בדיקה קצרה של אותם תאריכים העלתה טיסה ב-41 אירו בלבד הלוך ושוב, אז קניתי כרטיסים לי ולשתי בנותיי הקטנות (שני 9 ומיטב 6) לחמישה ימים בחודש מאי (3 ימים נטו).
הזמנתי מבוקינגחדר במלון דירות Aparthotel Adagio Nantes Centre בעלות 329 אירו לארבעה לילות. המלון ממוקם במרכז העיר ליד הטירה, ליד תחנת מטרו וליד פארק מדהים עם גני משחקים ייחודיים לילדים. קיבלנו דירה קטנה ומאובזרת כולל מטבחון קטנטן עם כל מה שצריך, שולחן אוכל וכסאות וחלון גדול צופה לרחוב היפה, הקבלה מאויישת 24/7 וקיבלנו מהם את מפת העיר כולל הכוונה וייעוץ. מומלץ מאוד.
הורדתי את המפה של נאנט ל”מפות לא מקוונות” בגוגל מפס, סימנתי את האטרקציות המעניינות ואת המלון, (בדיעבד ייתברר שזה היה מיותר, תכף תבינו למה) עשיתי ביטוח נסיעות בפניקס והיינו מוכנות לנסיעה.
נאנט היא עיר מודרנית נקייה וירוקה שכלכלתה מבוססת על תיירות, שירותים ואקדמיה. כמובן שיש בה בניינים עתיקים, כיכרות יפות, פסלים, מזרקות, גשרים וגם נהר כיאה לעיר אירופאית קלאסית. האטרקציה המרכזית והייחודית לנאנט היא “הקו הירוק הזוהר” שמסומן על המדרכה במסלול של 12 ק”מ ועובר בכל המקומות היפים והמיוחדים שיש לנאנט להציע. נכון שבתמונות הוא נראה יותר צהוב מירוק אבל תאמינו לי שהוא ירוק. הבנות דאגו לתקן אותי שוב ושוב כל פעם שאמרתי בטעות צהוב. אם תלכו לאורך הקו לא תפספסו כלום וגם תגיעו למקומות שלא הייתם מגיעים אליהם. אני מניחה שמי שלא נוסע עם ילדים יכול ללכת לכל אורך הקו ביום אחד (מחשיך לקראת עשר בלילה), עם ילדים כדאי לחלק את המסלול למקטעים, אנחנו חילקנו לשלושה ימים.
את המפה מקבלים חינם בכל מלון וגם במרכז התיירים שצמוד לטירה של נאנט. מצרפת לכם צילום שלה כולל סימונים באדום של מקומות מעניינים לילדים: פארקים, אטרקציות ומגרשי משחקים מגניבים.
נחתנו בנאנט ברבע לעשר בלילה, ניסיתי להזמין אובר אך לא היו מכוניות זמינות אז לקחנו מונית מחוץ לטרמינל בעלות 45 אירו (עם הפעלת מונה), בחזור הזמנו אובר בעלות 30 אירו.
יום 1 – ראשון
ביום ראשון בשבוע הכל סגור בנאנט למעט בתי קפה ספורים והאטרקציות לילדים. יצאנו מהמלון ומיד מצאנו את “הקו הירוק” שהפך להיות “חבר שלנו”, התחלנו ללכת בעקבותיו, הבנות מאוד נהנו לנווט ולהיות מדריכות בעיר. התחנה הראשונה (4 במפה) טירת הדוכסים של בראטן Chateau des ducs de Bretagne הטירה מוקפת תעלת מים בתוכה שוחים להנאתם ברווזים, הבנות התרגשו לראות את שורת הברווזונים ששוחים אחרי אימם, מספר צבי ים השתזפו להם על אבן באמצע התעלה והמון יונים הצטרפו לחגיגה, ממש גן חיות קטנטן, אם היה לנו לחם להאכיל אותם זה היה ממש מושלם. נכנסנו לחצר הפנימית הרחבה שמסביבה בנייני הטירה בסגנון הבארוק, הכניסה חינם אך לא ניתן להיכנס לתוך המבנים. עלינו לסיור על חומת הטירה, מסלול מעגלי מקסים עם תצפיות על העיר מכל כיוון, המסלול עולה ויורד וגם עובר לפעמים בתוך הטירה. הבנות ממש נהנו וביקשו לעשות סיבוב נוסף (לא עשינו).
צמוד לטירה נמצא מרכז התיירים, (מסומן במפה בסימן קריאה !) דיילת חמודה דוברת אנגלית נתנה לנו מפה וסימנה לנו את כל מגרשי המשחקים לילדים שיש במרכז העיר (שניים מהם ממש מול הטירה, נגיע אליהם בהמשך היום).
המשכנו עם הקו הירוק והגענו לקתדרלה של נאנט, (5 במפה) מבנה גדול ומרשים, ברחבה מולה יש רכבת תיירים. בשלט כתוב “רכבת ילדים” אבל בפועל חוץ מאיתנו, רק קשישים היו עליה. 7 אירו למבוגר 4 לילד, הבנות ביקשו אז עשינו איתה סיבוב מעגלי של 45 דקות ברחבי העיר. ברקע שומעים הסברים בצרפתית ואפשר לקבל חוברת בשפות נוספות. (לא כולל עברית).
הבטן קירקרה אז הלכנו לארוחת צהריים במקדונלדס, כן, לא כולם אניני טעם, בחו”ל אנחנו מעדיפים אוכל מהיר, זה הכי בטוח מבחינתנו. 2 ארוחות ילדים וארוחת מק רויאל עלו לנו 16 אירו.
חזרנו לכיוון המלון בדרך מול הטירה ראינו גן משחקים בצורת דרקון ענק (8-במפה), פגשנו שם משפחה ישראלית, הילדות נהנו לשחק עם הילדים שלהם במשך כשעה.
חצינו את הכביש וראינו מזרקה גדולה שילדים נרטבו בה (7-במפה). הבנות ביקשו רק “להרטיב את כפות הרגלים”, כמובן שמהר מאוד הן היו רטובות לגמרי. מזג האוויר החם תרם לחוויה המהנה מאוד עבורן.
השעה הייתה כבר חמש אחר הצהריים, חזרנו למלון כדי להחליף לבגדים יבשים במטרה לצאת שוב לעיר, אבל זה כבר לא קרה. הילדות היו מותשות.
יום 2 – שני
התחלנו את היום בכחצי שעה הליכה רגועה ונעימה לכיוון הגן היפני (6-במפה), הנה מה שראינו בדרך
הכניסה לגן היפני היא חינם, הגן ממש יפה עם המון פינות חמד, פרחים, מים, מפל, גשרים ועוד. הבנות ממש נהנו להסתובב בגן, להתחבא בין קני הסוף, לקפץ על בולי עץ כדי לחצות את האגם הקטנטן, להנות מהשקט והשלווה וגם לשחק בגן משחקים נחמד שיש שם. בסופי שבוע אפשר לשכור סירת פדלים או סירת משוטים לשעה של שייט באגם.
לאחר כשעה והמשכנו לכיוון נקודת החיבור עם ה”קו הירוק” האהוב, הלכנו לפי הסימון לאט, נהננו מהסביבה, נחנו במקומות שאהבנו, וממש ספגנו את האווירה השקטה והנעימה של העיר. הנה כמה מקומות יפים שראינו בדרך:
עשינו עצירה במקדונלדס מאתמול, מצא חן בעייני הבנות. ושוב המשכנו בעקבות ידידנו “הקו הירוק”
סיימנו את היום בפארק הצמוד למלון שלנו JARDIM DE PLANTES. הפארק גדול ומדהים, מדשאות ענקיות, פינות חמד, אגם עם המון ברווזים, ספסלים למנוחה, יצירות אומנות ייחודיות וגדולות, 2 גני משחקים מגניבים וגם פינת ליטוף. גן עדן של ממש למבוגרים וילדים.
התחלנו בגן משחקים עם כדי חרס ענקיים שאפשר לטפס עליהם (1-במפה), לזחול בינהם בתוך מחילות ולהיכנס לתוכם.
לאחר שעה עברנו לגן משחקים סמוך (2-במפה), הבנות נהנו מאוד להעמיס חול לתוך דלי שעולה למעלה עם שרשרת ולשפוך אותו לתוך צינור ואז לסנן עם מסננת גדולה. אטרקציה של ממש שהעסיקה אותם עוד כשעה.
היה לי די והותר זמן להתרגש מכך שלאף אחד מההורים שהגיעו עם הילדים לא היה טלפון ביד!!! ההורים השגיחו על הילדים, שיחקו איתם או שוחחו עם הורים אחרים אבל אף אחד לא החזיק טלפון נייד. צילמתי מהר את הבנות והכנסתי את הנייד לתיק מחוסר נעימות. בקושי רב שיכנעתי את הבנות להמשיך לטייל בפארק, תראו איזה מדהים הוא :
לסיום הגענו לפינת ליטוף של עזים (3-במפה). אין במקום משגיח, הליטוף באחריותכם. הילדות אספו עלים והאכילו את העזים בהנאה רבה.
בסה”כ היינו בפארק כשלוש שעות והבטחנו לעצמנו שנחזור שוב למחרת (זה לא קרה).
יום 3 ואחרון – שלישי
הלכנו רגלית לאטרקציה שנאנט הכי מזוהה איתה “הפיל המכני” (11 במפה), הגענו כרבע שעה לפני פתיחת משרד הכרטיסים בעשר, היינו ראשונים בתור, קנינו כרטיסים לסיבוב על הפיל 8.5 למבוגר 6.9 לילד. הסיבוב הראשון מתחיל באחת עשרה, אז בינתיים עלינו לקומה השניה להסתכל על בית המלאכה וצפינו בסרט על בניית הפיל והקמת כל הפרוייקט של המכונות הענקיות. בכניסה לפיל פגשנו 2 נשים ישראליות שהגיעו למרבה ההפתעה ממושב ליד המושב בו אנו גרים, התברר שלמדתי באותה כיתה (לפני לא מעט שנים) עם בעלה של אחת מהם, איזה עולם קטן. עלינו לפיל תפסנו את המקום הכי גבוה וקידמי, מיותר לציין שהבנות שלי היו הילדות היחידות מבין 50 “הנוסעים”, הפיל הולך ממש ממש ממש לאט, במשך כחצי שעה הוא עובר מסלול של כמאתיים מטר לכל היותר ולמרות זאת מיטב בת השש פחדה ונצמדה אלי כל הנסיעה, שני בת ה-9 הייתה בעננים. חוויה מקסימה לילדים למבוגרים הרבה פחות, נראה לי שעדיף לצפות על הפיל מלמטה.
צמוד למיקום של הפיל יש את מתחם הגלריה עם תצוגה של יונקים, חרקים ועופות ממתכת ועץ המדגימים תנועה והידראוליקה. נציגים מהמבקרים נבחרים לעלות על המייצגים כדי להדגים את התנועה שלהם. עלות הכניסה זהה לזו של הנסיעה על הפיל. הנה קישור לאתר בו תוכלו להתרשם מהמייצגים.
אטרקציה נוספת במקום היא קרוסלה ענקית וגבוהה. באותה עלות כמו של הפיל תוכלו לעשות סיבוב אחד על אחד מהחרקים/עופות/חיות מתכת ועץ. למעט ביולי אוגוסט ובחגים הצרפתיים, אפשר לעלות על הקרוסלה רק בסופי שבוע בשאר הימים אפשר לעשות סיור מודרך בצרפתית.
לאחר שצפינו גם מלמטה בפיל ההולך ומשפריץ מים, המשכנו עם ידידנו “הקו הירוק” הגענו לגן משחקים “הירח” (12-במפה) שיש בו טרמפולינות קטנות.
המשכנו ללכת לאורך הטיילת היפה עד שהגענו לפאב גדול ומקורה, בכניסה אליו תראו הרבה כסאות נוח מפוזרים, בתוכו מצאנו עוד אטרקציה חינמית מלהיבה (13-במפה) שהעסיקה את הבנות למעלה משעה.
בשעה שלוש כשהרעב הכריע, אכלנו ארוחת צהריים במקום: תפו”א קטנים, עוף צלוי, סלט וכוס שתיה/בירה/יין ב-11 אירו לסועד. סוף סוף ארוחה ביתית.
כששבענו, המשכנו עם “הקו הירוק” בדרך ראינו כמה בניינים מיוחדים, אחד עם אוטובוס תקוע באמצע הבניין, שני מכוסה ב”גזרי ניירות שגרסו במדפסת”, אחד כחול בצורת חייזר ועוד… נראה כאילו בשכונה הזו נערכה תחרות בין האדריכלים מי יבנה את הבניין הכי משוגע.
בסוף המסלול ליד הבניין הכחול בצורת חייזר, נחנו מהדרך על גדת הנהר יחד עם המקומיים שנהנו אף הם מהשמש הצרפתית.
חזרנו למלון דרך העיר העתיקה שהתעוררה לחיים בערב, התושבים הצעירים יצאו לרחובות, קבוצות קבוצות שהתיישבו על מדשאות, בבתי קפה ועל ספסלים ברחבי העיר. באחת המדשאות פגשו הילדות כלב מאולף עם כדור בפה ונהנו לשחק איתו זמן רב בזריקת הכדור כשהכלב מחזיר להן אותו שוב ושוב. אחלה אטרקציה חינמית. בבוקר הן התעוררו עם כאבים ביד ימין ולא הבינו למה.
עלויות:
טיסה: 123 אירו, מלון: 329 אירו כולל מס, העברות: 75 אירו, אטרקציות: 37 אירו, אוכל: 100 אירו. סה”כ: 664 אירו שהם כ-2,700 ש”ח.
תובנות והמלצות:
# טיסה זולה, פארקים מדהימים חינמיים, מגרשי משחקים מגניבים ללא עלות, עיר רגועה ולא עמוסה בתיירים הופכים את נאנט ליעד נפלא לטיול עם ילדים קטנים. ממליצה בחום.
# מרכז העיר העתיקה הוא מדרחוב, אין כניסה לרכבים.
# התושבים נחמדים, המון צעירים דוברי אנגלית כך שלא קשה להסתדר מבחינת שפה.
# הנהגים אדיבים ועוצרים במעבר חציה ברגע שחשבת לחצות.
# נאנט היא נקודת מוצא נהדרת לטיול בעמק הלואר.
# מה לגבי קניות אתם שואלים? אז אין לי תשובה בשבילכם, אבל מטען לנייד שהייתי חייבת לקנות כי שכחתי להביא , היה יקר יותר ממחירו בארץ. ומכשיר רפואי שקניתי עלה לי כמעט כפול ממחירו בארץ. אז כנראה שזה לא היעד לקניות.
אם הגעת עד לכאן, אני מזמינה אותך להרשם לבלוג שלי בקישור הזה. אשלח לך פוסטים חדשים, טיפים והמלצות להוזלת עלויות הטיולים.