טיפים מחופשה משפחתית באפריל במערב כרתים

אנחנו משפחה של שני הורים ושלושה ילדים (11,15 ו-5). שחזרה מחמישה ימים בכרתים. מאוד נהנינו מהחופשה ומהאטרקציות (המוגבלות משהו) בכרתים. רציתי לחלוק מספר טיפים שלא ראיתי לפני הנסיעה.

1. חופשה באפריל – מזג האוויר מתאים לטיולים אך פחות מתאים לרחצה בים או בבריכה חיצונית. רוב המקומות התיירותיים היו פתוחים כשחלקם נפתחו בתחילת אפריל. היתרון בתקופה הז שלא נתקלנו בפקקים או בעומסים במקומות התירותיים.
  2. מיקום ובית מלון - החלק המערבי של כרתים מתאים יותר לטיולים מהחלק המזרחי. אנחנו בחרנו ללון בריתמנו במלון ביו סוויטס ((BIO SUITES HOTEL . הצלחנו להזמין סוויטה לחמישה אנשים במחיר מאוד אטרקטיבי דרך trivago ו-otel.com מחיר שהיה זמין רק בזמן חופשת הפסח. המלון במיקום מצוין במרחק הליכה קצר מאוד מהחוף ו-10 דקות הליכה מהמרכז. החדרים מרווחים ונקיים והשירות מצוין. למלון אין בריכה פנימית למי שהדבר חשוב. ארוחת הבוקר טובה, ארוחת הערב סבירה אך טעונה שיפור. בכל מקרה היתה אוירה נעימה בחדר האוכל כי הוא הוא לא המוני.
  3. תחבורה – שכרנו רכב דרך MCAR. המחיר היה אטרקטיבי והשירות של הבעלים מיכאלה היה מצויין גם כן (לדוגמה הסכימה להוריד מהמחיר היחסי כי הזמנו יום מיותר). קבלנו את המכונית שהזמנו אך בזמן הנסיעה גילינו שיציאת המצית לא עובדת. מכיון שהיה ברשותנו מטען נייד (מוצר הכרחי לטיולים לדעתי) זה לא היה חשוב לנו אבל כדאי לבדוק את הנושא טרם לקיחת המכונית. באופן כללי אני ממליץ על MCAR הודות למחירים הנמוכים והשירות הלבבי.
  4. מצלמות מהירות – בכביש בין הרקליון ל חאניה ישנן מצלמות מהירות רבות חלקם מרחק קצר אחרי הורדת המהירות המותרת. אני ממליץ להיעזר ב- Waze על מנת לזהות את מיקום המצלמות ואת המהירות המותרת בנקודות הללו. בנוסף, לפי הבנתי ישנם שני שלטים המזהירים על שימוש במצלמות לפני כל מצלמה.
  5. אטקרציות לטיול יום באיזור ריתמנו. Moni Arkadi מומלץ בעיקר למי שמתחבר לסיפור של "תמות נפשי עם פלישתים (או טורקים במקרה הזה)".העיר Margarites נחמדה אם עוברים על הדרך ומערת Maldini פחות עשירה מהמערה בארץ ולבטח ממערות אחרות בחו"ל אבל עדיין נחמד לעצור אם נמצאים באיזור. מסעדת Kastro בעיר Panormosאליה הגענו דרך Trip Advisor מאוד מומלצת.
  6. חוף Balos - למרות הדרך הקשה האתר שווה את ההשקעה. הנסיעה בכביש היא אכן קשה והעליה חזרה יכולה להיות מאתגרת לאנשים בלי כושר מתאים, אך הילדה בת החמש עלתה חזרה ללא בעיות מיוחדות. אני ממליץ לא להגיע מאוחר מדי כך שיהיה זמן לבלות בחוף לפני רדת החשיכה.
  7. איזור Preveli – המנזר לא מאוד מעניין למרות הנוף הנשקף ממנו. הכניסה לחוף הוא כקילומטר לפני המנזר מצד שמאל .החוף מאוד יפה עם עצי תמרים וצל ואווזים רעבים J. גם כאן העליה לא קלה אבל לא אמורה לשנות את התוכניות למי שמעוניין לרדת לחוף.

סה”כ חופשה מהנה ולא יקרה. תחליף טוב לחופשה בארץ בזמן החגים.

תמונת הפרופיל של shmuelko1
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של shmuelko1

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לכרתים

"תכננו את זמני הנסיעה בהתאם": רשות התעופה בעדכון חשוב לנוסעים מנתב"ג לאייטם המלא
"תכננו את זמני הנסיעה בהתאם": רשות התעופה בעדכון חשוב לנוסעים מנתב"ג
קאמבק לקראת החופש הגדול: ענקית התעופה חוזרת לישראל עם 54 טיסות שבועיות לאייטם המלא
קאמבק לקראת החופש הגדול: ענקית התעופה חוזרת לישראל עם 54 טיסות שבועיות
רק בסופ"ש הקרוב: אל על מחלקת כרטיסי טיסה במתנה לאייטם המלא
רק בסופ"ש הקרוב: אל על מחלקת כרטיסי טיסה במתנה
גן עדן בלב הים התיכון: האי הקטנטן שהאיטלקים מעדיפים לשמור לעצמם לאייטם המלא
גן עדן בלב הים התיכון: האי הקטנטן שהאיטלקים מעדיפים לשמור לעצמם
בלי שיחות על רמקול: ככה נראית נסיעה ברכבת כשמישהו באמת חושב על הנוסעים לאייטם המלא
בלי שיחות על רמקול: ככה נראית נסיעה ברכבת כשמישהו באמת חושב על הנוסעים
בשורה לקראת הקיץ: חברת תעופה אירופית נוספת חוזרת לישראל לאייטם המלא
בשורה לקראת הקיץ: חברת תעופה אירופית נוספת חוזרת לישראל
כוונו שעונים: ארקיע תציע 50% הנחה על מגוון יעדים רק הלילה לאייטם המלא
כוונו שעונים: ארקיע תציע 50% הנחה על מגוון יעדים רק הלילה
האם חברת התעופה עומדת לשבור שיא גינס? תשיק את הטיסה הארוכה ביותר בעולם לאייטם המלא
האם חברת התעופה עומדת לשבור שיא גינס? תשיק את הטיסה הארוכה ביותר בעולם
אירופה בוערת: אזהרות חום קיצוני ביעדי הנופש הפופולריים לאייטם המלא
אירופה בוערת: אזהרות חום קיצוני ביעדי הנופש הפופולריים
טסים בקיץ? אלה התאריכים שבהם המחירים דווקא יורדים בשיא העונה לאייטם המלא
טסים בקיץ? אלה התאריכים שבהם המחירים דווקא יורדים בשיא העונה
טסים לאיטליה ביוני או ביולי? גל שביתות צפוי לגרום לשיבושים וביטולי טיסות לאייטם המלא
טסים לאיטליה ביוני או ביולי? גל שביתות צפוי לגרום לשיבושים וביטולי טיסות
חופשייה זה לגמרי לבד: 10 יעדים מזמינים למטיילות סולו לאייטם המלא