ניתן בהחלט להגיע לויאטנם ללא תכנון מראש, היתרונות אפשר להישאר כמה שרוצים במקום שנראה לכם או לחתוך ממקום שלא נראה לכם החסרונות טיסות פנים יקרות יותר (רגע אחרון) ולא תמיד תמצאו מקום במלון שתרצו אבל ההפרש לא משמעותי ושווה מאד. בכל מלון יש וואי פיי כך שאין בעיה לפתוח בוקינג לקביעת המלון הבא או ויאטנם אייר ליין לטיסות פנים. חשוב מאד לקנות סים מקומי 9 דולר לגלישה ותאום טיולים. אני התחלתי את הטיול בהאנוי וסיימתי בסייגון טיסות עם איירופלוט תא-מוסקבה-האנוי חזרה מסייגון. כדאי מאד להזמין מקום ללילה ראשון או שני לילות בהאנוי במלון Oriental Suites Hotel מלון מדהים שרות מעולם אחר שם ניתן להזמין טיול יומיים להלונג ביי (לא לוותר מקום מדהים) או להתחיל מסאפה (תלוי במזג האוויר) במלון יזמינו לכם כרטיס לרכבת ליילה (מומלץ מאד) יקחו אותכם לתחנה עם נציג מהמלון ואפילו ייצידו אתכם בסנוויצים לדרך ללא תשלום. בסאפה לקחת סיור בן יום אחד עם הנערות החביבות שמסתובבות ברחוב הראשי הן לוקחות אתכם לטיול בסביבה ומארחות אתכם בביתם לארוחת צהריים מדהימה שמבשלים ביחד, טיילנו עם זוג ושו כדאי לחפש אותן טל 0914429551 0902109501 לפעמים צריך במקום האפס בהתחלה 84+. לכפר קט קט לכו עצמאית קל מאד ומומלץ. גם אחרי חזרה מטיול (סאפה או הלונג ביי) אפשר להגיע חזרה למלון Oriental Suites Hotel בהאנוי להתקלח ולהתרענן ללא תשלום נוסף. לאחר שמטיילים בשני המקומות הנל מזמינים טיסה לדאנאנג ומשם נסיעה של שעה להוי אן שם ניתן להעביר שלושה ארבעה לילות. אנחנו התאכסנו ב- Green Boutique Villa מקום יפיפה moon החמודה תפנק אתכם, חיסרון, המקום קצת רחוק מהמרכז יש אופניים בחינם, אנחנו רוכבי אופנועים אז לא הייתה בעיה. קחו שיט שנורקלים לאי Cham Island אבל טיול המיועד לתיירים ולא למקומיים. אפשר לתפור כל בגד ובגדי ים במחירים טובים. . משם טסנו לנה טראנג מקום נופש. לקחת שיט שנורקלים עם אחת החברות הטובות המופיעות באתר המופיעות ב- TripAdvisor
שהוא האתר המועדף לבדיקת כל מלון או טיול כלשהו.– לא לחתאכסן בשום אופן ב pray wish hotel
, לקחנו שיט מהמם עם אוכל טל 84903626061+ ונהנינו מאד.
משם נסענו באוטובוס לדאלאת 8 דולר והתאכסנו ב- sammy hotel שהוא קצת יקר מלון מפונפן ללא יחס אישי כפי שהתרגלנו אבל מפואר ונוח.
בדאלאת לקחת כמובן טיול אופנועים עם חואן גם אם אתם לא רוכבים יש לו נהגים מנוסים. חואן 0908845600 לפעמים צריך להוסיף 84+. מדאלאת אפשר לקחת רכבת לילה או אוטובוס לסייגון. לא להתפתות לנהגים חפרים לקחת מונית ירוקה שהיא המומלצת בכל ויאטנם 2 דולר מתחנת הרכבת להתעקש על מונה. התאכסנו במלון נפלא במרכז Cinnamon Hotel Saigonבפעמון הגענו בארבע בבוקר הכניסו אותנו ונתנו לנו אחד משני החדרים שהזמנו. ג'ני תפנק אתכם. בסיגון אפשר לטייל בשוק המרכזי במוזיאון המלחמה ואם יש זמן גם טיול לדלתה לנו לא היה זמן. לסיכום לא לחשוש להגיע בלי תוכנית לקנות סים מקומי להגיע גם עם מחשב
להיעזר בבוקינג וטריפ אדוויזר לנסוע במוניות ירוקות רק עם מונה לעשות בוקינג לטיולים חד ודו יומיים במלונות או דרך טריפ אדוויזר (טיולים המיועדים לתיירים) להתמקח בשווקים להתחיל בחצי ממה שמבקשים ולעלות טיפה. בהצלחה הנאה מובטחת.