טיול לברייטון ולימודים ב-summer school. חוויה של אמא.

ברייטון :טיול עצמאי לברייטון ולימודים ב-summer school.

... בקיץ שעבר חיפשתי נואשות מידע כלשהו על ברייטון, עיירת נופש בדרום אנגליה שמאוד פופולרית בקרב אנגליים ועוד יותר, בקרב נוער וצעירים מכל ארצות התבל, אשר מדי שנה באים לשפר אנגלית בעשרות summer schools שפורחים בבריטון.
לפתע, התברר שאפילו מדריכי טיולים מוצלחים מקדישים לברייטון רק שורות ספורות. גם באתרי אינטרנט ישראליים יש אינפורמציה כללית בלבד.

החלטתי, שאני חייבת לכתוב על מסע שלנו כדי להקל למי שרוצה לנסוע ללמוד לברייטון . מקווה שסיפור שלי יעזור לתיירים להתכונן לטיול, להוזיל אותו ולמנוע מצבים לא נעימים שנובאים מחוסר אינפורמציה.

"הכתבה" שלי די ארוכה,וחילקתי אותה למספר נושאים שכל אחד מהן עשויים לעניין את המטייל.
להלן רשימת נושאים שהעלתי בסיפור:
1. בחירת summer school
2. מגורים בברייטון: משפחה אורחת או בית מלון.
3. ביטוח חו"ל אחרי אישפוז בבית חולים.
4. השכרת טלפונים סוללריים .
5. חסרונות טיסה ערבית.
6. תחבורה ציבורית בברייטון
7. ב-DOROTHY STRINGER SUMMER SCHOOL : איך זה במציאות.
8. בית מלון YOTEL (סמוך לאולם המראות)

מבוא:
אני אמא לאליה, ילדה בת 11. היא לומדת אנגלית מטרום חובה,מקבלת 95 בשיעורי אנגלית בבית הספר, מסתכלת תוכניות בערוץ Disney ודי בטוחה שיודעת אנגלית. אנגלית שלי ברמה בסיסית.
השנה הצעתי לאליה לנסוע ל- summer school. שם היא תוכל לבדוק האם אנגלית שלה מספיקה לשימוש יום יומי. בהתחלה היא ממש לא התלהבה מרעיון, הרי "בית ספר" ו"חופשת קיץ" הם מילות הפכים. סוף סוף הסכימה.
ברחבי העולם יש המון summer school שמיועדים ללימוד אנגלית, רובם לנוער בני 10-17 בלי ליווי הורים. אך לא רציתי לשלוח ילדה בת 11 לבד, ולכן חיפשנו קורסים שמתאימים להורה ולילד.

1. בחירת summer school
... בהתחלה חשבנו להיעזר בחברת CAMPUS שמתמחה באירגון נסיעות למטרת לימוד בחו"ל. הם באמת הציעו לי תוכנית שמתאימה לנו: שתיינו לומדות בקורסי אנגלית מ-9.00 עד 16.00 , מתגררות במשפחה אורחת, יש טיולים ופנאי. אך, לצערי רב, לא נוצרה "כימיה " ביני ובין פקידה של "קמפוס". היו לי המון שאלות רלוונטיות לנסיעה ולימודים, אבל, הפקידה נשמעה לי די אדישה. בנוסף, התברר שנהיה המשפחה הישראלית היחידה שתיסע לאנגליה באותה תוכנית.

כשהבנתי, שאצטרך לחפש לבד כל המידע הנחוץ, הגעתי למסכנה כי אני מסוגלת לארגן את אותה נסיעה בלי תיווך של "קמפוס". כעת, אני מתקשה להעריך, האם זו הייתה החלטה משתלמת, אך אני בטוחה ,שניסיון באירגון הנסיעה תעזור לי ולתיירים אחרים בעתיד

2. תיכנון הנסיעה , רכישת כרטיסים , בחירת מגורים.
כשהחלטתי לנסוע לבד, התחלתי לחפש בתי ספר אחרים, חוץ מ-ISL שהוצע לי ע"י חברת "קמפוס". מצאתי BISS -;Dorothy stringer school שממוקם בבריטון ומציע קייטנה לילדים בני 5-12. אני לא אפרט פה מה תוכנית שלהם לפי הפרסומת -; מי שמעונין יכול לראות באתר שלהם. קישור לאתר של בית הספר:

לפי התוכנית של BISS נראה ,שיחס מחיר -;איכות אצלם הוא אופטימלי ביותר. לכן, רשמתי את אליה לבית הספר. בנוסף לתוכנית סטנדרטית , הזמני שני שיעורים פרטיים מסוג "ONE TO ONE" וארוחות צהריים (לאנץ') כל יום. המליצו גם להזמין שירותי הסעה לבית הספר ובחזרה לבית מלון תמורת 5 שטרלינג לכל נסיעה, אך ויתרתי.
הקורס היה אמור להתחיל ב-26.07.10

רק באמצע יוני קניתי כרטיסי טיסה. הסתבר שממש עזלו את הכרטיסים לטיסות ישירות! אך, בעיה נוספת, שרוב הטיסות בלתי ישירות שנותרו במחיר סביר, מגיעות ללונדון בשעות הערב. מצאתי הכרטיסים הזולים ביותר לחברת ALITALIA. הם עלו "רק" 600$. כל אחד (טיסה לא ישירה, עם קישור ברומא).

בחירת מגורים: בהתחלה חשבנו, בהתאם להמלצה של בית הספר, לשכור חדר accomodation בברייטון. כדי למצוא את משפחה אורחת נעזרנו באתר www.homestaybooking.com (אתר בינלאומי, שדרכו אפשר למצוא משפחה אורחת בכל התבל). למרות שהיו באתר יותר מ-40 משפחות מברייטון , קיבלתי רק 4 הזמנות . למה רק 4 -; לא יודעת. כנראה, שהתחלתי לחפש מאוחר (חודש לפני תחילת הקורסים בברייטון : כל -;summer schools בברייטון פתחו קורסים ב-26.07 ).
מחירים בבתי מלון היו גבוהים פי 3 מאשר במשפחות. וגם בהרבה בתי מלון כבר עזלו מקומות.

3. ביטוח חו"ל אחרי אישפוז בבית חולים

בתחילת היולי כבר מצאתי את המשפחה. רק חיכיתי למשכורת כדי לבצע הזמנה ודרך אגב, גם לעשות ביטוח בריאות. ופתאום, ב-08.07, כשבועיים לפני הנסיעה, חטפתי דלקת ריאות קשה. הייתי מאושפזת בבית חולים. כמובן, ניסיתי לבטל כל הנסיעה . ואז הסתבר, שאני הזמנתי כרטיסי טיסה שלא ניתנים לביטול( non refundable ticket )!!!. אילו הספקתי לעשות ביטוח נסיעה, הייתי מקבלת רוב הכסף עבור ביטול הכרטיס דרך חברת ביטוח, אך, כמו שאמרתי קודם, לא עשיתי ביטוח בריאות בזמן. ניסינו להעביר את כרטיס טיסה על שם של אמא שלי או על שם הגרוש כדי שילדה תיסע , אבל, לא קיים דבר כזה - העברת כרטיס טיסה לאדם אחר. הייתי צריכה לבטל, בלי שום החזר , כרטיס שלי ולקנות חדש במחיר שיתייקר מאוד.

היו לי 3 אופציות: לבטל נסיעה כולה אם הפסד כ- 1400$ (דמי הרשמה לבית הספר -; 60 לירות סטרלינג אי אפשר להחזיר), או , בערך באותו סכום, לבטל כרטיס שלי ולקנות כרטיס לבן משפחה שאלווה את אליה. אופציה שלישית : לקחת סיכון ולנסוע עם דלקת ריאות בשלב ההחלמה. בחרתי באופציה השלישית, אומנם זה היה סיכון גבוה לא רק מבחינת החמרה של המחלה בארץ זרה , אלא גם סיכוי להפסד כספי: ביטוח בריאות שנעשה אחרי אישפוז לא מכוסה הוצאות הקשורות לסיבוכים של המחלה החריפה שגרמה לאישפוז! בעברית פשוטה: טיפול בכל סיבוך של דלקת ריאות לא מכוסה ע"י ביטוח בריאות!!!

בחרתי באופציה השלישית: ממלא, חופש מחלה היה עומד להיסתיים, עדיין הרגשתי די חלשה כדי לעבוד ובכלל, חבל לבזבז את חופשת הקיץ !

בתי מלון בבריטון
כתוצאה מדלקת ריאות השתעלתי כה חזק, שאנשים ברחוב הסתכלו עליי!. עם השיעול לא יכלתי אפילו לחשוב על משפחה אורחת. התחלנו לחפש בית מלון לא יקר. ככל שנסעתי לבד עם ילדה , חיפשתי בית מלוןבעל שם טוב בשכונה בטוחה. (יש לציין, שברייטון היא גם מרכז של הומוסאקסואליים אנגליים, לכן לא כל בית מלון מתאים לילדים).
סוף סוף שיחק לי מזל. מצאתי בית מלון בריז במרכז ברייטון, ליד טיילת. חדר צנוע ביותר, אין ארוחת בוקר, אך מאוד שקט וכל החנויות, בתי קפה ותחנה מרכזית של ברייטון ממש סמוך לבית המלון.

4. השכרת טלפונים סוללריים
כמו שכל אמא עכשיוית, אינני מתארת מצב, שבתי נמצאת מחוץ לבית בלי טלפון סוללרי. לרבות בחו"ל. אני יודעת בוודעות שחסכתי המון עצבים בזכות השכרת מכשירים עם SIM אנגלי, עוד לפני הנסיעה. יש מספר חברות שמשכירות מכשירים סוללריים, אך בחברתי ב- TEL AWAY כי הם ענו הכי מהר לבקשתי. (קיבלתי חשבון גדול, אך באשמתי: בשבוע הראשון חייגתי לארץ בצורה לא נכונה).

5. חסרונות טיסה ערבית.
לעתים, כשרוצים לחסוך כסף , מפסידים יותר. בחרתי חברה זולה ALITALIA למרות שידעתי מפורומים שנוסעים רבים לא מרוצים ממנה: איחורים, איבוד מטען וכו'. אך בכל אופן, בחרתי בה בגלל מחירים נמוכים. הטיסה שלנו הייתה דרך רומא, כך שלפי החישוב, עוד תיכננו לחכות מספר שעות ברומא.
האיחור בנתב"ג היה מעבר כל ציפיותיי: 3.5 שעות! הגענו לרומא בשעה 19.00, בדיוק ברגע שמטוס השני שלנו המריא ללונדון. הטיסה הבאה הייתה רק אחרי שעה וחצי. הגענו ללונדון בחצות. להפתעתי, בטיסה בת שעתיים מרומא ללונדון לא קיבלנו אף סנוויץ, רק כוס שתיה!

התברר, הגענו להיטרו בטיסה אחרונה. לכן קרוסלה של הבאאז כבר לא עבדה. חילקו מזוודות באופן ידעני -; כמו לפני 50 שנה! יצאנו מנמל תעופה רק בשעה 1.40 בלילה. ופה נוכחנו לדעת שאין לנו לאן ללכת בשעה זו! האוטובוס שאיתו תיכננו לנסוע עד GATWICK , יצא מזמן, שום תחבורה ציבורית לא פעלה בשעה זו, ואפילו משרד השכרת רכב ( אופציה שחשבתי עליה במהלך הטיסה), היה סגור.
אני מוצאת את עצמי בשעה 2 לפנות בוקר, בנמל תעופה זר, ריק מאנשיםן, עם 2 מזוודות, כסף, מסמכים ועם ילדה בת 11, שנרדמת על הרגליים. ידעתי שבהיטרו יש חדרי מנוחה YOTEL, מלון זעיר בתוך אולם ההמראות. אך בו לא היה שום מקום פנוי! . מלית ברירה, פנינו למלון הילטון. ידעתי על קיומו גם מאינטרנט. תוך כדי שצעדנו עם עגלה בפרוזדור ארוך שמקשר היטרו והילטון, התפללתי שיהי בו מקומות פנויים. למזלי רב, היה. תמורת 160 לירות לא כולל ארוחת בוקר. כבר לא היה לנו איכפת ממחיר.

למחרת קמנו ב-10.30. נכנסנו לקפטריה של בית המלון. שתיינו לבושות בגופיות וסביבינו ג'ינטלמנים ולאדי בחליפות מהודרות. בחברותם שתינו קפה אנגלי מגעיל ויצאנו לדרך.

באינטרנט ראיתי שלקיחת מונית מלונדון עד ברייטון עולה כ-100 לירות שטרלינג. בתחנת מוניות הציעו לי מונית ב-250 לירות. עוד "הפתעה" אחת קטנה -;כרטיסים שהזמנו באינטרנט לאותו אוטובוס שפספסנו בגלל איחור הטיסה, כבר לא היו בתוקף. פירושו של דבר, זה לא רק איבוד של 30 לירות, אלא גם איבוד מקום. היו מקומות פנויים רק לשעה 18.00 בערב. החלטתנו לנסוע לברייטון ברכבות.

6. תחבורה ציבורית בברייטון.
 סוף סוף הגענו לברייטון. ופה מאוד עזר לנו אתר תחבורה ציבורית של ברייטון . http://www.buses.co.uk/travel/
אפילו בלעדיו הייתי מסתדרת, כי סמוך לתחנת רכבת של ברייטון נמצא travel office ובו אפשר לקחת חינם מפה של ברייטון, לוח זמנים מפורט של אוטובוסים ושל רכבות.
תחבורה ציבורית בברייטון מאוד נוחה ואלף פעמים שמחתי שלא שכרתי רכב. ראשית כל ,אפילו בתור הולך רגל קשה להתרגל לתנועת צד שמאל, ולנהוג באנגליה עכשיו נראה לי רעיון מטורף ביותר. (אגב, עבירת תנועה באנגליה נחשבת כעבירה פלילית!).
שנית, לפחות בבריטון, כל הולכי רגל מתייחסים לרמזורים ולתמרורים כלקישוטי רחוב. שלישית: שעה חניה במרכז ברייטון עולה בדיוק כמו כרטיס יומי לאוטובוס.
למי שמגיע לברייטון לשבוע ויותר כדי לקנות כרטיס משולב עם רכבת: לדוגמא: קונים כרטיס רכבת ללונדון ובו זמני, בתמורת כמה לירות, קונים כרטיס שבועי לאוטובוס. ניתן לקנות אותו בקופות בתחנת רכבת. רק קחו בחשבון, שצריך להצמיד תמונות פספורט (אפשר להצטלם במקום, וזה עולה 5 שטרלינג). כרטיס שבועי לנוער מאוד זול -; באופן פרדוקסלי הוא יותר זול מאשר כרטיס חד פעמי.

7. קייטנה ב- DOROTHY STRINGER SUMMER SCHOOL
בבוקר הלכנו לקייטנה.
Dorothy school ממוקם בתוך שכונה יוקרתית. בניין יפה ורחב עם כיתות מרווחות, בריחת שחיה, ומגרשי גולף, כדור סל וטניס. קבוצה של אליה -; זו קבוצת JUNIOR . סה"כ 12 ילדים : ילדה הכי קטנה בת 8. היא מטורקיה. אחותה בת 11 , 2 אחים מארגנטינה, בן 12 מאיטליה וקבוצת ילדים מקזחסטן (אחד ממדינות של חבר העמים). 2 מרות אנה וטאס.

בערב יום ראשון אני שואלת את אליה:"מה למדתם?"
"איך אומרים "טיפש" בספרדית ואיטלקית."
"אני יושבת עם אירנה, ילדה מקזחסטן, היא חמודה מאוד. כל היום דיברנו, ברוסית. "
על זה חששתי. עוד באוטובוס שמתי לב שרוב נוסעים מדברים בשפה רוסית. בבית רוב הזמן אנחנו מדברים רוסית ( כדי לשמור על השפה ) ולצורך תרגול רוסית, לא היינו צריכים לנסוע לאנגליה.

בדף עבודה של אליה רשומים מילים של איברי גוף ופרטי בגדים. רמה די פרימיטיבית.
ביום שני של לימודים אליה חוזרת עייפה מאוד. אחרי 4 שעות שיעורי אנגלית , יש להם הפסקת צהריים. שילמתי מראש על ארוחות. לאנץ זה נקניקיה, ציפס סלט ושתיה. מכל הקבוצה רק היא ובחור איטלקי אוכלים ארוחת צהריים. שאר הילדים מבקשים מהם . אחרי ארוחת צהריים שעתיים שיעור ספורט. לפי גופיה של אליה, ספורט אינטנסיבי.
למורה טאס נמאס לשמוע רוסית בכיתה. היא מנסה להפריד בין קזאחים ואליה. אליה עכשיו יושבת עם ילדה טורקית גדולה . משט לא הפריע להן להתידד. שתיהן אוהובות טניס.

ביום שלישי הם לומדים על מזג אוויר. אלייה אומרת שזה מאוד קל. ילדים בארגנטינה כמעט לא מדברים אנגלית. ולהפך, טורקיה שקוראים לה עלאוי יודעת אנגלית מצויין. הם הרבה רצים באולם ספורט, אך למרות הפרסומת עדיין לא שיחקו עם ילדים מקומיים.

יום רביעי: היום היה שיעור פרטי ראשון. למרות ציפיותיי, זה לא היה שיעור נוסף, אלא לקחו אותה בזמן הספורט. בשיעור לא היה שום נושא ספציפי רק היא וטאס דיברו 45 דקות על הבדל בין אנגליה וישראל.

יום חמישי : בשיעורים למדו על בעלי חיים. ואחרי הצהריים, בשיעור ספורט ראו את ילדים מקומיים. לא דיברו איתם. אנגליים שיחקו כדור סל במגרש אחר.

יום שישי: היום פעם ראשונה נפגשו עם ילדים אנגליים. זה ילדים שגרים ליד Dorothy school ובאים לקייטנה רגילה. אליה אמרה שהיא הכירה בחורה בשם סוזן והן דיברו קצת.

שבת וראשון -; חופש. בשבת נסענו לונדון. תיכננו לחזור ללונדון שוב ביום ראשון , אך אליה, שלפני שנה כבר הייתה בלונדון עם סבתא בטיול מאורגן, העדיפה לישון. צודקת: היא כל השבוע קמה בשעה 7.00 , מגיעה לה לישון. גם עד עכשיו היא כמעט לא ראיתה את ברייטון:מדי יום היא מסיימת לימודים בקייטנה ב-16, מאוד עייפה ורעבה, ועד שאנחנו מגיעות למרכז העיר, כבר הכל סגור. יום ראשון -; הזדמנות לטייל בברייטון. המקום הכי מעניין לילדים -; זה brighton sea life center . דומה למצפה תת ימית שלנו.

שבוע שני היה די דומה לשבוע ראשון. אותם שיעורים פשוטים באנגלית, לאנץ, ספורט. נראה לי שרק בגלל הספורט האולימפי היה כדי לנסוע לברייטון. בזכות הספורט, אליה רזתה לקילוגראם וחצי. כל יום ספורט אחר. חבל שבבריחה הענקית של בית הספר ילדים היו רק פעם אחד. ולמרות הפרסומת, בכלל לא שחו בלה-מאנש. לא הצטערתי על כך. כמעט כל יום ירד גשם קר. ואם כבר לדבר על מזג אוויר, הרגשנו כמו בחורף שלנו. למרות שברייטון נמצאת דרומה מלונדון, שם יותר קר וגשום.

8. בית מלון YOTEL
 תתארו לעצמכם חדר זעיר שבו מיטה, אוסלה ומקלחת סמוכים אחד לשני. נראה מוגזם? אך בדיוק כך נראה חדר של בית מלון מאוחד YOTEL . הוא נמצא בתוך אולם המראות ומאוד נוח, אם טיסה שלך ב-6 בבוקר. נוח והכרחי, כי בלילה אין תחבורה ציבורית להיטרו. לכן לא היה לנו שום טעם לקחת לילה נוסף בבית מלון בבריטון או בלונדון, אחרי יום לימודים אחרון, נסענו ישר להיטרו. ייחודיות נוספת של YOTEL זה תשלום פר שעה . יקר: הזמנו חדר ל6 שעות וזה עלה לנו כ-55 שטרלינג. אליה ישנה על המיטה . ישבתי לידה במיטה. למרות הפרסומת, מיטה בכלל לא מתאימה לשני אנשים. אבל מקלחת -; פלא. הוא ממריץ יותר מקפה. אחריו כבר לא חשתי עייפות. רעננות שהיא נתנה הספיקה לי עד ישראל.

תמונת הפרופיל של egenie

"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב לאייטם המלא
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני לאייטם המלא
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני לאייטם המלא
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית לאייטם המלא
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית
מחפשים יעד זול לקיץ? הטיסות לבירה האירופית חוזרות בדיוק בזמן לחגיגה הכי גדולה בעיר לאייטם המלא