אקדים ואומר לפני הכל,
הקדמה:
נסענו בסוף ספטמבר עד אמצע אוקטובר במסגרת ג'יפ 4×4, לינה במלונות טובים, נסיעה נגד כיוון השעון , עצירה 2 לילות בשישי- שבת עקב היותנו דתיים, ללא מסעדות כאלו ואחרות, ובחירה באטרקציות מרובות.
למה פתחתי בזה ?
לפני שאתם בכלל ניגשים לתכנן מסלול לאיסלנד עליכם להגדיר מה מבנה הטיול שלכם מכמה בחינות:
סוג הרכב והלינה- האם תרצו לישון ברכב או לא? האם תרצו ג'יפ או לא? ( נוחות ונגישות לכבישי F שנדבר עליהם בהמשך)
אני אדבר בבלוג הנ"ל רק על איך שאני טיילתי , ולכן אם אתם בונים על קמפר תדלגו לסעיפי הטיול ולא להקדמה.
בבחירת השכרת רכב ולא קמפר - יש 2 חברות מובילות : Blue Car ו Lotus Car
ההבדל המהותי ביניהם הוא: הביטוח פלטינום שמקנה אחריות על נזקים שלא מצויין עליהם בבלו קאר ובנוסף מקנה לך נתב אלחוטי ברכב - מצויין ומקל המון בנסיעות זו הסיבה שבחרתי בלוטוס קאר.
כמו שציינתי, אנחנו השכרנו דרך לוטוס רכב מסוג ג'יפ Renegade, רכב מצויין שעבר את כל איסלנד בלי להתאמץ. ( עלה לנו 6,230 ש"ח ל15 ימים כולל הכל)
החסרונות שלו הם :
זלילת דלק + מרחק ק"מ מוגבל אזור ה400 ק"מ.
למרות זאת, הרגשנו בטוחים עם הרכב בכל כביש שנסענו ובכל תנאי - נסענו איתו גם בשלג ולכן אני כן יכול להעיד שזה היה שווה את זה.
מה שכן יש לגי'פ שהשכרנו אופציה להיברידי לא התעסקנו בזה יותר מידי אבל מניח שאם היינו מצליחים להטעין את זה חשמלית זה היה חוסך עוד כסף ומקנה יותר ק"מ של נסיעה.
רוב איסלנד שורצת ברכבי דאציה דאסטר, אם מתאים לכם ידני אז אתם תחסכו הרבה יותר דלק.
2. האם בטיול שלי אני רוצה להיכנס לכבישי F או לא?
ראשית, כבישי F הם כבישי שטח שדורשים נסיעות יותר מורכבות ובד"כ למקומות יותר יפים - צריך לבדוק היטב אם בכלל רלוונטי בתקופה שטסים.
לצורך הדוגמה אצלנו זה היה רלוונטי בעיקר כי היה מזל, לרוב כבישי F נסגרים כבר בתקופה זו.
לאן אפשר להגיע עם כבישי F ? ל- Landmannalaugar, Kerlingarfjoll מקומות שלא ניתן להסביר במילים.
החלטתם שלא, בכל זאת אמליץ לכם לפחות בתקופה הזו לבחור ברכב 4×4 שישרת אתכם נאמן בגשמים, בקרח על הכבישים, ברוחות העזות אבל חשוב לציין כי תצליחו גם לנסוע בלי רכב 4x4.
אבל למה בכל זאת אני ממליץ כן לקחת רכב ? בגלל מזג אוויר שיכול להשתנות ברגע ולהוות לכם סיכון בנסיעה - לא הייתי רוצה להיות בקיה פיקנטו ברוחות העזות שתקפו אותנו מידי פעם, אותו כנ"ל לגבי רכב גי'פ מסוג גימני שידוע שהוא לא מהיציבים.
3.איזו תקופה אני מתכנן לטוס?
להבין מה בכלל אפשרי באותה תקופה מבחינת תכנון, סופר קריטי. יש תקופות שצריך להזמין לינה וכל המסביב מראש ויש כאלו שצריך להגיד תודה שהכביש פתוח ואסור להסתמך על הזמנות מראש כי לא ניתן לחזות מה יוליד יום מבחינת מזג האוויר וכדומה.
4.כמה תקציב יש לי? איפה אני מכניס אטרקציות וכמה?
סיפור התקציב הוא נושא מהותי בתכנון טיול לאיסלנד - הכל יקר וצריך לתכנן טוב מראש בכדי לחסוך כל עלות ולחשוב על מה אתם מוכנים לפספס ומה לא.
עוד טיפ: כל עניין האטרקציות לוקח המון זמן ולכן זה בעיקר בשביל תכנון זמן! והכי חשוב- להזמין מראש בתקופות הרלוונטיות ולחפש את הקופונים הנכונים- יש והרבה קשה רק למצוא אבל אם מצאתם אפשר לחסוך בזה הרבה!
עד כאן לשאלות המקדימות
המלצה כללית לפני תחילת סיפור הדרך שלנו- היא להיעזר באנשי מקצוע- אנחנו התעזרנו ביוגב מאתר איסלנדופיליה- שבנה מפה משוגעת בתשלום סמלי שנותנת לך הכל, ואף ישבנו איתו על המסלול ונתן טיפים מנצחים. סופר מומלץ! בנאדם מקצוען שפשוט מכור לאיסלנד. תצטרפו לקבוצה שלו בוואצפ.
אז אחרי כל השאלות, מניח שהגעתם לכאן כי חיפשתם סיפור דרך שהתבצע בספטמבר- אוקטובר - אני אפרט על מבנה הטיול ועל כל יום עם טיפים ספצייפים ואסיים באיך לתכנן ומה הדגשים שלי לגישת תכנון טיול באיסלנד