טיילנו במונטנגרו במשך 9 ימים, זוג עם ילד בן 3. שומרי שבת, בסוף אפריל 2026.
מצרפת את התוכנית שלנו ומספר המלצות, כולל קישור לרשימה שיצרתי בגוגל מפות למונטנגרו:
יום רביעי - יום טיסה. נחתנו בטיווט לקחנו דירה בקוטור
יום חמישי - עלינו להר לובצ׳ן - בכניסה רכשנו מנוי לפארקים הלאומיים, ועלינו לתצפית ומוזוליאום (8 יורו למבוגר). ירדנו לחניה ומש ירדנו למסלול קצר ועלינו חזרה כשהתאים לנו.
בדרך עצרנו מספר פעמים לראות את הנוף של מפרץ קוטור היפה.
בערב נסענו לפרסאט. עצרו חניה מעל הכביש וירדנו רגלית לאיזור מעל הכנסיה.
יום שישי - אם לא היינו עם ילד קטן, היינו עושים טיול לBlue cave. חששנו מהקור בנסיעה בסירת מנוע. בגלל איום גשם בשבוע שאחרי, החלטנו לנסוע לשייט באגם סקאדר. יצאנו עם דארקו. שעה ב40€ לכולנו. היה מקסים. בדרך עצרנו לתצפית על סווטי סטפן ועל Petrovac. ירדנו לחוף Luchica Beach Lučica Plaža.
שבת - הליכה רגלית אל העיר העתיקה בקוטור, מנוחה וגן שעשועים.
ראשון - עלינו לכיוון זבליאק. עצרנו בתצפית יפה בדרך Slano lake view point. עצרנו גם במפל סקאקוצ׳ה. לא משהו ביחס למה שעוד תראו. אפשר לוותר. הגענו אל דורמיטור. שילמנו עבור חניה, נכנסנו עם המנוי והגענו אל האגם השחור. מראה מרהיב עם השלג בהר מעליו. הקפנו את האגם. המסלול מתאים לילדים. לא לעגלה. לקח לנו כולל מלא עצירות כ-3 שעות.
ישני בבקתה ששכרנו בזבליאק.
שני - יצאנו אל אגם השטן, אפשר להקיף אותו. ירדנו אל גשר טארה. עשינו כולנו אומגה (יש בצד ימין בחור עם חולצה צהובה.) זה המסלול הקליל יותר. יש מסלולים אתגריים יותר. עלה לנו 30€ למבוגר , 20€ לילד. לאחר מכן ירדנו אל המקום ממנו יוצאים לראפטינג. (לפנות ימינה לפני השלג שר ולאחר 4 דקות לחנות ליד מפלונים קטנים מימין. לחצות את הכביש אל נהר טארה) אפשר לשבת ליד המים המדהימים האלה.
שלישי - יצאנו דרך גשר טארה (שנמצא בשיפוצים עכשיו אז נא לשים לב לשעות הפתיחה. השעות שכתובות בגוגל הפוכות. אלה שעות הסגירה לכלי רכב. אז נא לוודא) עלינו אל תצפית נחמדה Meandri Ćehotine viewpoint
גוגל לא לוקח למקום הנכון. צריך להמשיך עוד קילומטר וחצי בערך למגיעים מצפון, ויש שם שלט עם התמונה של המקום ושביל אספלט שיוביל אתכם לחניה. מהחניה מספר דקות הליכה בשטח אל התצפית.
משם המשכנו אל ביוגרדסקה גורה. מקום מהמם. הקפנו את האגם. שהות של 4 שעות. כולל עצירות רבות.
סיימנו את היום בבקתה מדהימה. הלינק יהיה גם בתגובות.
רביעי - יום חזרה לכיון בודווה, כדי לישון קרוב לשדה התעופה.
נסענו דרך קניון Moraca. מורצה. עצרנו לתצפית מרהיבה מעל גשר ומצאנו דרך לרדת אל המים. היה מדהים.
משם המשכנו אל מפלי הניאגרה בפודגוריצה. חונים ליד המסעדה והולכים ברגל אל המפל. יש במקום עוד מפלונים קטנים ויפים עם בריכות מדהימות ויפות. בילינו שם לפחות שעה.
משם נסענו אל תצפית פאבלובה סטרנה Павлова Страна Видиковац. יש במקום גם בית קפה. אנחנו רק צילמנו והמשכנו אל בודווה.
חמישי - עיר עתיקה, קצת קניות וחזרה לשדה התעופה.
שכרנו רכב מפיליפ. שירות מצוין ממש! כולל כל הביטוחים. היינו בלב שקט. חברות שלנו ששכרו רכב ממנו גם חששו להתקע בלי דלק בעליות להר לובצ׳ן. הוא הציע להביא להן דלק. נסיע לא קצרה כלל.
זו רמת השירות. המספר שלו:
+382 67 974 281
אוכל - כשומרי כשרות הבאנו מהארץ כלים וקנינו בסופר ירקות, קטניות ובישלנו לעצמנו.
קישור לרשימת אתרים מונטנגרו 🇲🇪 · Orna
תהנו. 🙂