3.5 חודשים בארה"ב+ גיחה לקנדה בתקציב מוגבל- 4

יום שני-שישי, 21-25.2:

אני לא מוצאת טעם לפרט אתה-4 ימים שהייתי בוגאס לחוד אז אני פשוט אעשה סיכום של הכל. טסתי מסן דייגו לוגאס, ממריאים, שתייה ובוטנים, נוחתים (כן, יש לי חסך של טיסות לאילת כנראה). לקחתי אוטובוס מהשדה תעופה לעיר, ליד התחנת אוטובוסים גם היתה שורה אינסופית של לימוזינות- זה לפעם הבאה

הייתי באכסנייה כמה דקות צפונית לסטריפ בשם "סין סיטי הוסטל " היא היתה מול ה"ליטל וויט צ'פל" שנדמה לי שבריטני ספירס התחנתה בה.

כנסייה

לקחתי אכסניה ללילה הראשון כי הגעתי בשעות הצהריים המאוחרות ולא רציתי סתם לבזבז כסף על מלון אבל בדיעבד אני חושבת שהיה כדאי לקחת עוד לילה במלון. בלילה של יום שלישי שהיתי באקסקליבר ובשני הלילות האחרונים בסטרטוספר. שניהם מלונות זולים יחסית וטובים. כמו שכבר אמרתי אני לא חושבת שהמיקום משנה באמת. הדבר היחיד שהיה קצת מעצבן זה שהם לא ממש בסטנדרט האירופאי. באף אחד מהם לא היה מיני בר ובאחד לא היתה כספת...יש אוטובוס שקוראים לו "דיוס" שנוסע לאורך הסטריפ והוא דאבל דקר. כרטיס לשעתיים עולה 5$ וחופשי יומי עולה 7$. מלבד היום הראשון קניתי בכל יום את הכרטיס היומי וחרשתי את הרצועה.

תצפית מהסטרטוספר

מופעים חינמיים:

צפיתי בהתפרצות של הר הגעש מול המיראז'- בהחלט נחמד, מופע הסירנות מול אי המטמון היה ממש מגניב מבחינת האפקטים של האש והמים- מציעה לתפוס מקום מראש כי אם לא קצת קשה לראות.

מופע הסירנות

וללא ספק, גולת הכותרת מבחינתי היתה מופע המזרקות מולהבלאג'יו. ראיתי אותו פעם אחת וזה היה וואו, נשארתי לעוד אחד, ועוד אחד ובכל ערב הייתי באה לראות את זה שוב. נראה לי אחלה תפאורה לירח דבש...מזרקות שיורות מים עםמוזיקה ברקע, אבל המזרקות ממש "רקדו" לפי הקצב ולפי ההקשר גם לפעמים. (רבע שעה בין מופע למופע בערב, יש לציין שבבוקר חיכיתי שעה כמו מפגרת למופע ושכחתי שהמופעים מתחילים רק מ-15).

ממול נמצא הפריז, אז העפתי בו מבט בין מופע למופע ;)
 ואין ספק שהקסם האמיתי של וגאס הוא בשנייה שהשמש שוקעת והאורות נדלקים.

פריז פריז

קראתי מלא בפורום לפני הנסיעה על כל האטרקציות בתוך המלונות ואמרתי לעצמי שזה מזה מוזר בטח להכנס לטייל במלון שאתה לא מתארח בו. מוזר? בוגאס כדי לחצות את הכביש מצד לצד אתה נכנס למלון ועובר אותו לאורכו ולרוחבו.

באחד המלונות

אם התמזל מזלך אתה תצא ישר לרחוב ואם לא אתה תעבור בעוד מלון. כמובן שכל האטרקציות החינמיות השוות גורמות לך לעבור כל סמ"ר של הקזינו. בגדול אני חושבת שהייתי מגדירה את וגאס כדיסנילנד של המבוגרים. אני אישית נגד הימורים, שתייה, עישון והתפרעות חסרת מעצורים אבל יש בעיר הזו אווירה פשוט כיפית. הרבה דברים מיועדים לכל המשפחה ופשוט יפה לראות את השואו.

ערב אחד נסעתי לפרימונט סטריט אקספיריינס שזה רחוב שלם שהתקרה שלו היא מסך ענק ובערב כל שעה עגולה כל בתי הקזינו ליד מכבים את האורות ויש מופע אורקולי כזה. יש שם אומנים כאלו שמציירים בשכבות של גרפיטי ציורים מדהימים...בהיתי בזה כשהוא צייר 3 ציורים שונים.

ציור בגרפיטי
חזרתי בערב כדי להפרד מהרצועה...ראיתי שני מופעים נוספים של הבלאג'יו שהאחרון היה ממש מדהים...התנגן ברקע איזה שיר שמאדיר ומפאר את ארה"ב והמזרקות עברואת הגובה של המלון...היה סיום ממש יפה לשהותי בוגאס.

מופע המזרקות

למחרת נסעתי בטיול מאורגן לגרנד קניון. השכמה ב-5:30...כיף כיף. 5 שעות נסיעה לקניון שמתוכן הנהג לא סתם את הפה במשך 3 שעות (הייתי חונקת אותו אם הייתי יכולה). ב-11 הגענו לעיירה שכוחת אל באריזונה המושלגת ואכלנו ארוחת צהריים ממש טעימה בסגנון בופה.

שכוחת אל, כבר אמרתי?

בגדול זה הזכיר לי גרסא הרבה יותר גדולה של מצפה רמון...יחסית ליוסמטי לא נשארתי פעורת פה. היה יפה מאוד אבל היה מוזר שהכל היה מושלג. תמיד שומעים סיפורים על איך אנשים מתים שם מחום ופתאום אתה הולך במסלול עם מלא עצי אורן עמוסים שלג והשלג פשוט נופל במסות. אין ספק שזו היתה חוויה אחרת (בהחלט חוויה.

הגרנד מכוסה בשלג

למה חוויה?

כל הטיול נמשך 12 שעות. 5 שעות הלוך, 5 שעות חזור ושעתיים בקניון עצמו. המדריך חילק לכל אחד מפה וסימן מסלול של 2.5 מייל בלי המדריך. הוא נתן לנו את מספר הפלאפון שלו ואמר שבכל בעיה שנתקל בה, להתקשר והוא כבר יידע מה לעשות. ירדנו מהאוטובוס לנקודת תצפית ממש יפה, צילמתי כמה תמונות וראיתי שאנשים מתעכבים שם אז החלטתי לתקתק את המסלול. אני מתחילה ללכת, שלג בגובה של חצי מטר, נוף של כל השכבות של הקניון המושלג חלקית. בהתחלה ראיתי שתי יפניות שצילמו אותי ואחרי זה לאט לאט שמתי לב שאני היחידה שהולכת שם. היה קור אימים ולא התלבשתי בהתאם אז התחלתי ללכת מהר יותר.

השביל, השלג והמחסור באנשים

הלכתי, צילמתי, הלכתי ואז התחלתי לראות כביש. אני מגיעה לכביש ויש שם מפה אז אמרתי שאני אעצור להסתכל. ומה גיליתי? שהיה לי הספק מעולה של 1.4 מייל רק שבכיוון ההפוך. עדיין לא חטפתי התקף לב כי סמכתי על המדריך והחלטתי להתקשר אליו. אם נדמה לכם שיש קליטה בגרנד קניון אתם טועים. אלוהים יודע איך הגאון הזה לא עלה על זה...חשבתי שזה רק הפלאפון המעפן שלי אז ביקשתי מאנשים שחנו שם וגם להם לא היתה קליטה. נשארה לי חצי שעה להגיע לנקודת היציאה של האוטובוס. בשלב הזה תהיתי אם עדיף לחטוף שבץ או לקפוץ לקניון...כמו הרבה מקרים בחיים, המזל שיחק לטובתי ועברה משפחה מקסימה מקנדה עם קרוון והם לקחו אותי לאוטובוס.

הגרנד

אני לא ממליצה לאף אחד לקחת סיור של יום אחד לגדה הדרומית...10 שעות נסיעה בשביל שעתיים בקניון עצמו לא נראה לי שווה את המאמץ. או שלוקחים טיול של יומיים או שלוקחים את הסיור לגדה הצפונית שהיא יותר קרובה לוגאס.
לסיכום, הייתי בוגאס עצמה יומיים וחצי ואם לא היתה לי טיסה הייתי נשארת בכיף לעוד יומיים, שלושה, ארבעה...חחח. אם סןפרנסיסקו היא העצירת חובה הראשונה מבחינתי בחוף המערבי אז מסתבר שוגאס היא השנייה.

לוס אנג'לס

אוסקר

בלוס אנג'לס הייתי 4 ימים. הגעתי יומיים לפני האוסקר. היו שיבושים נוראיים וביום של האוסקר עצמו הכל היה חסום. עיר מזעזעת לטעמי- חומרנית וריקה מתוכן. הדבר היחיד שהיה נחמד זה לראות את ההכנות לאוסקר.

תמונת הפרופיל של pazit1989
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של pazit1989

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לארצות הברית (ארה"ב)

באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים