כל המידע על פארק grutas tolanttogo
איך מגיעים?
אפשר להגיע ברכב. או בתחבורה ציבורית כפי שאנחנו עשינו ממקסיקו סיטי.
1. יש לנסוע (אנחנו לקחנו מונית )לטרמינל/ תחנה מרכזית דרומית של מקסיקו סיטי. - terminal central de norte. בין פלאטפורם 7 ל8, אפשר לקנות כרטיס לimxiquilpan במחיר 198 פזו לאדם. משך הנסיעה שלוש שעות. האוטובוס מאוד נוח, יש מלא מקום ברגלים, ויש שירותים. יש אוטבוס ממקסיקו סיטי בערך כל שעה. אפשר לראות את הזמנים באתר של ovnibus.
2. כאשר אתם מגיעים לimxiquilpan צריך לקחת מונית או קולקטיב , אתם צריכים להגיע ל (ככה הוא רשום בגוגל מפות) base ixmiquilpan -espiritu-espititu-san a
מדובר על נסיעה מאוד קצרה של פחות מ10 דק. קולקטיב עלה לנו 10 פזו לאדם. בתחנה שציינתי לעיל יש אוטובוס ישירות לפארק. כשאתם מגיעים למיני התחנה מרכזית, האוטובוס לפארק הוא בצד ימין, אתם תראו שלטים גדולים, אי אפשר לפספס את זה. מחיר האוטובוס הוא 50 פזו לאדם, ולוקח לו בין שעה לשעה וחצי.
שימו לב שיש בכל יום אוטובוסים בודדים לפארק בערך איזה 5. את הזמנים ניתן לראות באתר הראשי של הפארק. לכן תכננו את הזמן יציאה שלכם ממקסיקו סיטי כמו שצריך.
גם אם חס וחלילה פיספסתם את האוטובוס לפארק, אפשר לטייל בשוק הגדול שצמוד למיני תחנה מרכזית של העיר.
** בחזור לקוחים אוטובוס למקסיקו סיטי מהטרמינל של העיר, יש 2, לא משנה לאיזו תלכו, בשניהם הוא עוצר.
**מחיר כניסה לפארק 150 פזו, אם אתם נשארים לישון שם, צריך לשלם על אותו יום שאתם מגיעים ועל היום שלמחרת. כלומר סהכ 300.
לינה:
אפשר לישון באוהל, או במלון, יש בפארק 4 מלונות, מאוד פשוטים ללא וויפי, גם אין ככ קליטה טובה בפלאפון, אז תעדכנו את המשפחות שלכם לכל מקרה שאתם נוסעים לפארק ושלא ידאגו.
לגבי המלונות לא ניתן לתפוס מקום מראש, רק כאשר מגיעים. אומרים שבסופי שבוע מאוד עמוס וקשה לתפוס חדר במלון. אנחנו נסעו ביום שני, הגענו בשעה 15 והיו חדרים פנויים, מחיר חדר לזוג 750 פזו הכי זול. באתר יש תעריף עם מחירים, וגם מפה של כל הפארק, אני נעזרתי בו הרבה.
אוכל: יש מסעדות וקיוסקים, לא חסר, המחירים זולים, המנה הכי יקרה שראיתי עלה 180 פזו שהיה מנת סטייק. אפשר לאכול ארוחה בפחות מ100 פזו.
דברים חשובים:
* לא מקבלים אשראי, ואין שם כספומט, לכן תביאו איתכם מוזמן.
* ממליצה להשאיר את המזוודה במלון במקסיקו סיטי אם אתם מתכוונים לחזור לשם, ותקחו תיק קטן עם בגד ים ובגדים להחלפה, המלון מספק מגבות, וסבונים. ולא לשכוח קרם הגנה, חם שם מאוד. כמו כן אם אתם רוצים לצלם תקנו מגן נגד מים לפלאפון, פנס! כדי להיכנס למערה מדהימה, שהיא כמו סאונה. נעלי מים, שורש זה מצויין.
* אם יצא שתשנו באוהל, צריך להביא מגבות וסבונים, יש מקלחות ושירותים ללא תשלום. יש לוקרים לשמירה על חצפים יקרים.
לסיום: לדעתי מקום חובה לבקר במקסיקו, זה אחד המקומות הכי יפים שראיתי בעולם, זה פלא, וכשאתם רואים את המפלים והמערות פשוט יוצא לכם ואוו מהפה.