דמובלה
אחרי טרינקומאלי נסענו לדמובלה, לקחנו אוטובוס ציבורי מהתחנה מרכזית טרינקומאלי לדמובלה, יש תחנה בסיגריה למי שמעוניין. הנסיעה עלתה 250 רופי ולקח כ3 שעות נסיעה, יש לציין כי אין עצירות לשירותים בדרך...
לינה: בדמבולה ישנו ב anon rest נקי עם בריכה חיצונית+ שירותים פרטיים, ללא מזגן רק מאוורר(הספיק) ב2000 רופי, הם יותר זולים בהרבה אם קובעים איתם במקום ולא מזמינים מראש בבוקינג, שילמנו 3700 יום אחד דרך בוקינג וכאשר רצינו להישאר עוד לילה ביקשו רק 2000, ללא התמקחות, יש להם מחירון מסודר. בדמובלה יש מקדשים, אנחנו לא הלכנו לראות אותם, כבר לא עניין אותנו, לאור יש ככ הרבה מקדשים הינדים ובודהיסטים בכל חור.
אוכל: athula restaurant בופה של מאכלים סרי לנקים בשיטת אכול כפי יכולתך ב750 רופי, קצת יקר אבל טעים מאוד, מוגש בסוף קינוח קצת פירות. ישנו פיצריה בעיר, חדשה וטעימה: PIZA BROTHERS יקרה, מחירים בסביבות ה900 רופי, אבל שווה.
מה עושים? ביום אחד עשינו את pidurangala (האבן שממול סיגריה) לאור ההבדלי המחירים, 500 רופי לעומת 30 דולר לסיגריה, ואת העיר העתיקה המדהימה ביופה polonaruwa מחיר כניסה 25 דולר, לקחנו נהג טוק טוק לכל היום שלקח אותנו ל2 האטרקציות במחיר של 5000 רופי. יש לציין כי בעיר העתיקה חייב להתנייד עם טוק טוק או אופניים(ניתן להשכיר שם) היא ענקית ואי אפשר להתהלך ממקום למקום רגלית.
קנדי
מדבולה לקחנו אוטובוס לקנדי, שעתיים נסיעה, 115 רופי לאדם. נסיעה מהממת. ישנה הופעה של ריקודים במחיר של 1000 רופי משעמםםםםםםם, לא ללכת! אני קראתי המלצות שאמרו שמשעמם שם, ואמרתי לעצמי בשביל אלף רופי אני אלך ואבדוק בעצמי והיה בזבוז של זמן. מעבר לכך השוק המקומי פיצי ומשעמם, כמו כן הקניון שלהם, לוותר. התצפית מהבודדה הגדולה הלבנה מהממתתת, מחיר כניסה 200 רופי.
מזג אויר היה גשום בימים שהיינו בקנדי וקנינו מעילי גשם מעולים הכוללים גם מכנס במחיר 1800 רופי, יש לציין כי אנשים גבוהים או רחבים לא ימצאו מידות מתאימות...אז תביאו מעיל גשם מהבית.
לינה: 1. elefent shed, מיקום מעולה, נקי, יש אפילו מטבח לבשל, אינטרנט 100, המיטות מבחינת נוחות ככה ככה, למרות זאת כן הייתי ישנה שם עוד לילה. מחיר 860 למיטה, בחדר של 6 מיטות.
2. KANDY CITY ROOMS AND HOSTEL, מקום מושלם!!!! חוץ מהאינטרנט שלא עובד חלק, החדרים נקיים, המקום חדש ומתוחזק, יש מטבח שכיף לבשל – מצויד בסירים ובצלחות, סכום וכו. מחיר לחדר זוגי עם מאוורר: 20 דולר שירותים משותפים. חדר עם מזגן 35 דולר. חדר דורמס 7 דולר. כל השירותים בהוטסל הזה משותף. מיקום אחלה.
3. Central city hostel להתרחק, לא שווה את הכסף למרות שהוא מאוד זול, שירות על הפנים בעל הבית גרם לנו לחכות לו יותר מ3 שעות, ולא רק אנחנו חיכינו אלא כל האנשים שהיו צריכים לעשות בוק באותו יום, התקשרנו אליו כל כמה זמן והוא אמר שהוא מגיע עוד 10 דק וזה לא קרה, חוץ מזה המיקום שלו רחוק מהמרכז. מעבר לכך, מדובר בבית דו קומתי, והדורמס נמצא כביכול בסלון ולא בחדרים חדרים. כלומר שאתה שומע את הרעש של כל מי שעובר דרך הסלון לחדרים פרטיים.
4. מקום לינה לקינוח בקנדי, רחוק מהמרכז אבל נמצא על הר ורואים דרך המרפסות של ההוסטל נוף מהממםםם, תענוג פשוט לשבת שם עם כוס תה ולהסתכל על הנוף, נקי ואנשים נחמדים. עלה לנו 2700 לחדר זוגי, שירותים פרטיים, מאוורר. Satyodaya educational training centre.
מה עשינו בקנדי?
- לקחנו נהג טוק טוק במחיר של 2000 רופי, לרויאל גן הבוטני (מחיר כניסה 1500 רופי), שלא כדאי לפספס, הוא ענק ויפה מאוד, צריך לפנות לו שעה וחצי הליכה. מעבר לכך נסענו למפעל תה GERAGAMA ESTATE שהסיור שלו היה בחינם ובסוף של הסיור קיבלנו כוס תה עם דבש חינם, היה מעניין ומלמד, אפשר ללכת בין השדות תה למי שרוצה. הינו גם בבית קברות של אנשי צבא שמתו במלחמת עולם ה2- לא מעניין, הנהג גם עצר לנו במפעל עץ OAK RAY WOODCARVINGS, יש שם הרבה יצירות של עץ והזדמנות לקנות מזכרות, מאוד גדול ויפה, ממולו יש גם מפעל של תכשיטים למי שאוהב.
- חיכינו לפסטיבל השן שמתקיים כל שנה בחודש אוגוסט, היה מיוחד וצפוף, יש לציין כי המחירים של הלינה בתקופה של הפסטיבל עולים וכדאי להזמין מקום מראש, כמו כן הרכבות מלאים ולא מספיק לקנות כרטיסים לרכבת יום לפני אלא כמה ימים, לאור זאת כדאי לבדוק בשוק השחור בנוגע לכרטיסי רכבת אם לא נותרו כרטיסים(נאמר לנו כי אני אנשים מקומיים קונים את כל הכרטיסים ומוכרים במחיר יותר גבוה), לא מומלץ מחלקה שניה-אתם לא תשבו!!! בזמן הפסטיבל רק מחלקה ראשונה, כאשר אתם מגיעים לקנדי ישר תלכו לרכבת ותנסו להשיג כרטיסים בתאריך שאתם רוצים, ולשאול אותו על ימים אחרים.
אוכל: בקנדי יש דומינס פיצה ופיצה הוט מחירים יקרים עלה לנו במגש בינוני שמתאים לבן אדם בודד במחיר של 790 רופי ללא תוספות, מסעדה חמודה שאכלנו שם כל יום ומומלצת, מחירים ביינונים בסביבות 400 רופי: CAFE SECRET ALLY, סגנון של ארוחת בוקר.
מקנדי לקחנו רכבת לאלה, מחלקה ראשונה עלה לנו 1250 רופי לאדם, עם מזגן, היה קר ברכבת. הנסיעה ברכבת מהממת!!!! כמו שאומרים, היא באמת מומלצת. זמן נסיעה 6-7 שעות.
**דילגנו על נורה אלה לאור מזג אויר גשום מאוד.
אלה
מאוד תיירותית, מסעדות מערביות בשפע, יקרה.
לינה: LIZZA VILLA חדר עם שירותים פרטיים, מאוור, היה נקי, מיקום מעולה, אך לא היה אינטרנט כלל בחדר, רק באזור הציבורי, כמו כן הזרם של המים במקלחת היו חלשים, שילמנו 3000 אלף לחדר, הם ביקשו 4000 אלף והצלחנו להוריד אותם בקלות.
דיס המלצה רציני על ההוסטל SILENT NIGHT HOMSTAY, התקשרנו אליהם יומיים מראש שישמרו לנו חדר, הגענו אליהם והם קשקשנו לנו סיפור שהחדר שאנחנו צריכים לישון בו תפוס ע"י אדם שלא עשה צאק אוט, והציעו לנו לישון במקום אחר שרחוק מאוד מהרכז ולא הסכמנו, מעבר לכך היינו צריכים לשירותים ולקחו אותנו לשירותים הציבוריים של חדרי ההוסטל והוא היה מסריח ולא נקי כלל וכלל. בסופו של דבר קיבלנו החלטנו לישון במקום אחר.
מה עושים?
יש אלה רוק ואדמס פיק, לא עשינו אותם כי זה לא עניין אותנו, לפי התמונות של האנשים זה אותו נוף שראינו דרך הרכבת.
- קורס בישול מומלץ ביותר ELLA SPICE GARDEN, עלה לנו 2500 לאדם, נתנו לנו ספרון ועט שהכל יהיה לנו כתוב, והכל היה ברור והמורה היה סבלני, והסביר בשפה פשוטה. חזרתי לארץ והצלחתי לשחזר את המתכונים וקיבלתי מחמאות בשפע J מהמשפחה. הקורס מתקיים כל יום בין 17-20, יושבים לאכול אח”כ את מה שהכנו. לא ניתן להזמין מקום מראש לקורס, רק באותו יום ניתן להירשם ליום עצמו, אז תגיעו מוקדם לשמירת מקום.
- DIYALUMA FALLS המפלים השניים הכי גדולים בסרי לנקה, בערך שעה נסיעה מאלה, בחלק העליון של המפל יש הרבה בריכות קטנות לרחצה ולשחיה, מומלץ מאוד. לקחנו נהג טוק טוק שיראה לנו את המפל מלמטה ואחכ שיקח אותנו לבריכות במחיר של 5000 רופי, החלק התחתון מיותר, המפל לא מרשים, אין הרבה מים. ממליצה לשלם 4000 ולנסוע ישר לחלק העליון. כאשר אתם מגיעים לחלק העליון, הנהג עוצר באיזה חניה ואתם צריכים ללכת 20-30 דקות לבריכות, הנהג יסמן שתלכו דרך השביל, תלכו עליו עד שתגיעו לשער, מצד ימין של השער ניתן להיכנס, זה פרוץ וזה בסדר להיכנס, כולם עושים את זה, תעברו את השער ואז יש אפשרות של ישר או ימינה, תקחו ימינה ופשוט תמשיכו עם השביל, יהיה שלב שאתם תצטרכו ללכת דרך שבילים צרים ושיח גבוה, אל תדאגו, כל הדרך ברורה ולא צריך מדריך, ואל תקשיבו לכל המקומיים שיש פילים באזור ומסוכן ללכת לבד, שטויות.
תמונה: חלק מהבריכות שיש באזור
אחרי אלה המשכנו לארוגם ביי, יפורט בפוסט חלק ג'