במשך שלושה ימים רצופים הגשם לא הפסיק לרדת לפני שהגענו לאזור.
המערה הזאת היא הסיבה האמיתית ששנים עשר משוגעים ארזו את הפקלאות ויצאו למסע הזה.
מסע שטומן בחובו כ"כ הרבה ייחוד, אבל המערה עומדת בראש הרשימה.
המערה הרביעית בגודלה בעולם, Tiger cave, שמורכבת מסדרה של מערות.
אנחנו הישראלים הראשונים כנראה שמבקרים בה.
מסע של שלושה ימים ושני לילות עם ציוד מצומצם ורשימה בלתי נגמרת של הפתעות.
זה התחיל בג'ונגל.
ג'ונגל אמיתי כמו שאפשר רק לדמיין בחלומות. צמחיה מ ט ו ר פ ת שמוציאה מאיתנו קריאות התפעלות בכל צעד שאנחנו מתקדמים, הליכה בתנאי דרך משתנים.
בתחילה הבוץ ליווה אותנו אז נאחזנו חזק במקלות ההליכה ולא ממש הרמנו ראש למעלה להביט בפלא הזה.
אחרי זה משהו השתחרר בגוף ובנשמה ולמרות שהתקדמנו בקצב מהיר אי אפשר היה שלא להרים מבט ולהתמוגג.
בכל כמה זמן פתאום הנוף השתנה וראינו צמחיה אחרת כשרק קרני השמש מצליחות לחדור מבעד לענפים העבותים.
ואז הג'ונגל נפתח לרגע ואנחנו מבינים איפה אנחנו צועדים. ממש ביקום אחר. אנחנו הולכים בין העצים ומסביבנו משפחות שלמות של חיות שמדברות כל אחת בשפה משלהן שאנחנו לעולם לא נבין. חיות שצופות בנו מרחוק ובינם לבינינו פרפרים שמלווים אותנו בדרך.
גומעים קילומטרים והנפש מרגישה שבא לה לרקוד בתוך הגוף העייף וזה מה שדוחף אותנו קדימה.
ואז הגענו אליה.
כאילו כרגע סיימו לצלם פה סרט נוסף בסדרת ג'ומנג'י או האווטר.
באמצע שום מקום מערה ענקית מלאה כולה במים.
מחליפים ציוד ועולים על בגדי שחיה ואז הקסם מתחיל. שחייה של 350 מטר במערה מרהיבה כשמעלינו נטיפים בגודל של משאית.
ברקע הצחוק שמתגלגל מהאושר שפורץ מחברי הקבוצה וזה בשילוב הקור של המים שלחלק הקשה על המסע.
אני מטבעי נהנית מהחוויה, מתקשה להתקדם במהירות כאילו רוצה לגמוע עוד מכל האושר הזה.
ואז פתאום זה קורה- כאילו לא הספיק כל הוואו הזה הגענו אל המערה הראשונה.
מסתבר שהגעתי יחד עם עוד שני חברים שעה אחרי שהראשונים יצאו מהמערה.
תוך כדי שחייה פתאום רואים פתח של אור ואז המון ירוק בשמיים.
כל התקדמות קלה במים נחשף עוד ועוד מהפלא הזה.
ההבנה הזאת שהצלחתי להגיע לפארק היורה, ממש כמו בסרט רק במציאות.
מעלינו נפתחת פתאום המערה, הצמחיה העבותה מהג'ונגל משתלטת מבחוץ ואנחנו צופים בה ממעמקי האדמה כשאנחנו צופים אלעל אל השמיים מעלינו.
אני פה. זה אמיתי. אני לא מדמיינת.
לא יאומן שיש מקומות כאלה על הכדור הזה ואני הצלחתי להגיע לפה.
הצוות שמלווה אותנו הופך הכל לנעים כשלכל אחד מאיתנו מחכה אוהל אישי שבו מזרן עם שקש וכרית, וכמה דקות אחרי שהחלפנו בגדים ארוחת הערב המפנקת כבר היתה מוכנה.
אחרי ארוחה טובה סיימנו ביין אורז שגרם לכל סמוקי הלחיים להתגלגל מצחוק ולסיים את הערב עם חיוך גדול על הפנים.
וזה רק הסיום של היום הראשון......
לחוויה יוצאת הדופן הזאת יצאתי עם החבר'ה של New Age Trekking, שאיפשרו לכל החלום הזה להתגשם!
מוזמנים לעקוב אחריי לעוד טיולים וחוויות באינסטגרם