יומן מסע טיול בת מצווה של ים פלורידה ארה"ב וקרוז לקריביים ספטמבר 2013 4- ספטמבר נחתנו באורלנדו אחרי טיסת לילה עם USלפילדלפיה. טיסה נוחה ואפילו הצלחנו לישון בעזרת הכדור... הגענו בצהריים למלון Fairfield Inn & Suites Orlando Lake Buena Vista in Marriott Village מלון נחמד מאוד, ארוחות בוקר חביבות ואינטרנט גרוע במיוחד. באותו יום הספקנו לקפוץ לארוחת צהריים במילרס http://www.millersalehouse.com/ ואכלנו את הטקו והבוריטוס הראשונים שלנו בארה״ב. ארוחת צהריים טעימה וזולה. בערב הספקנו לקפוץ ל Walmart שבו אבא הצליח לקנות מצלמה תת ימית וראינו סנאים חמודים על העץ ובערב נכנסנו לבריכה ולג'קוזי. עברנו את הלילה בשינה טובה ללא ג׳טלג בזכות advil pm או בלעדיו.

התחלנו עם שתי רכבות הרים חמות ורטובות במיוחד. אחת לתוך מכרה זהב, השנייה הייתה מטורפת והשלישית לתוך ספינת פירטים. 5 - בספטמבר יוצאים בבוקר לWalmart : Walmart Supercenter 3250 Vineland Rd Kissimmee, FL 34746 המוצלח יותר, לקנות כרטיסים זולים יותר למג׳יק קינגדום. את הביקור בפארק אנחנו מתחילים בנסיעה ברכבת סביב הפארק וכבר מזהים את המקומות שבהם נרצה לבקר.

המשכנו עם כל ילדי העולם צפינו בתערוכה היינו בכוסות לצורך הנוסטלגיה לביקור הקודם לפני 10 שנים.
רכבנו עם פיטר פן רצינו להצטלם עם פו אבל הוא ברח מפני הגשם כי הוא פחד. גילינו שהבית של מיקי בשיפוצים וקצת התאכזבנו. אכלנו את הפרצ'ל הכי יקר בעולם
ופעם ראשונה הבנו שב 15:00 מתחיל לרדת גשם בפלורידה. ניסינו להגיע למופע הזיקוקים אבל בסוף הסתפקנו במופע ואת הזיקוקים ראינו מהחניה בגלל העייפות הכבדה. את היום המדהים סיימנו בפיצה citis ליד המלון שהייתה מצוינת וזולה.
6- בספטמבר היום נוסעים לפארק המים של דיסני בליזראד פארק. פארק שים הייתה לפני 10 שנים.
התחלנו בשייט אבובים רגוע מסביב לפארק כך יכולנו לראות את המתקנים השווים. המשכנו באבוב זוגי ים ואבא במגלשה ארוכה ומטריפה ואמא עשתה את מסלול הכוכבים לבד ואחר כך גם ים ואבא עשו. המשכנו במגלשות אחרות וים לא אהבה את המגלשה עם השטיח. נהנינו מאוד באבוב הקבוצתי של 6 אנשים.
ים הלכה לעשות אומגה והלכה על כאילו קרח ואז כשרצינו לעשות את המגלשה האחרונה התחילה סופה של גשם ורוח וכל האנשים ברחו אתנו מהפארק- זה אחר הצהריים באורלנדו. סיימנו את היום במסעדת סטיקים נחמדה אמא אכלה פורטר האוס מצוין ואבא אכל פרים ריב שהוא פחות אהב.
7- בספטמבר שוב מתחילים עם ה- Walmart קונים כרטיסים ל universal מכינים כריכים במכונית ויוצאים ליום מהנה ב .universal התחלנו את היום בסרט 4 מימד עם שרק המשכנו לצילומים עם סימפסון , בובספוג, סקוויד וויד, ואחרים ואז התחלנו לעשות מתקנים מדהימים: המומיה , גברים בשחור, e.t , סימפסון ואפילו הצלחנו לעשות פעמיים את המומיה ואת הגברים בשחור וראינו את המופע חיות המדהים וכמובן הגשם שלח אותנו מיד לחניה. ובדרך אפילו מצאנו PEZ. ובערב שוב אכלנו בפיצה שלנו.

8- בספטמבר יצאנו בבוקר לכיוון טמפה והגענו למלון הכי יפה שהיינו בו, הולנדר בסט פטרסבורג Hollander Hotel - St. Petersburg מלון בסגנון עתיק, פשוט מקסים ואז התחלנו חווית אוכל מדהימה, אבל לפני זה ביקרנו במוזיאון Dali החביב שים לא אהבה ובסוף לפיצוי של ים עשינו מבוך. המשכנו למסעדת המבורגר מקומית קטנה ומיוחדת ומשם נסענו לטמפה לאייבור סיטי ואחר כך התברברנו קצת לאורך החוף וחזרנו לסט פטרסבורג שכבר הספקנו להתאהב בה ואכלנו במסעדת המלון שלנו שרימפסים מצוינים וים אכלה פיצה ווופל מטוגן אחר כך קינחנו בגלידה מצוינת על חוף הים בטעמים נהדרים והמשכנו לטייל על החוף וחזרנו מרוצים למלון הנפלא.
המלון
מוזיאון דאלי

9 - בספטמבר התחלנו את היום בארוחת בוקר קלילה במרפסת המלון ואחר כך עזבנו את המלון קצת מצטערים לכיוון אחד החופים היפים ביותר שהיינו בהם ואפילו הספקנו לראות חתול ים.
אחרי עצירה קטנה המשכנו לנפלס, עיירה מדהימה ביופיה. את הביקור התחלנו איך לא במסעדה מקסיקנית קטנטנה שבה אכלנו רק אנחנו והמקסיקנים וביקשנו עוד ועוד טקוס מרוב שהם היו טעימים. המשכנו לכיוון המזח שם חווינו חוויה מדהימה דייגים חובבים שדגים דגי ענק ומכניסים אותם לתיקי גב שלהם בין הדגים עפים להם שקנאים ולא תאמינו אפילו דולפין ( אבא : ראיתי דג מאוד גדול...)
כמובן שאת הדרך למכונית עשינו בריצה בגשם מבול. המשכנו בדרך ארוכה לפלורידה סיטי ובדרך כבר התפעלנו מהמראות של הביצות של .everglades הגענו ל Travelodge Florida City שם קיבל את פנינו הודי נחמד ומצא עבורנו חדר מדהים. הלכנו ברגל לWendi's וחיסלנו 50 נגאטס ואמא נהנתה מהסלט ואת הערב סיימנו בבריכה המחוממת של המוטל.
10 - בספטמבר התחלנו את הבוקר בארוחת בוקר עשירה. וופל, פנקייק , חביתה , ספייק והכל מוכן משקיות. המשכנו את היום הנפלא בביקור ב alligator farm התחלנו ברחפת (Airboat) בגשם מבול עם טריקים של הנהג, ראינו איגואנה על העץ עופות במים וברור שראינו תנינים.

היינו אחר כך רטובים לגמרי המשכנו לתצוגה של התינוקות של התנינים והצטלמנו עם הקטנטנים. ים אפילו החזיקה בידיים תנין נחמד. אחר כך ראינו תנינים בכל מיני גילאים וקינחנו בהאכלת תנינים בחולדות קפואות. ים קנתה למזכרת תנינון קטן... חזרנו למלון להחליף בגדים ואכלנו ארוחת צהריים במקסיקנית נהדרת אמא ואבא אכלו כמובן בוריטוס וים אכלה טקוס מצוינים. משם יצאנו לפארקeverglades עצמו בעצירה הראשונה בשביל אניגמה קיבלו את פנינו 2 תנינים שחשפו שיניים משני צידי השביל שלנו, אמא וים קיבלו רגליים קרות עשו אחורה פנה וסירבו להמשיך את המסלול. אבא התלונן שאי אפשר לטייל עם ״אמא וים הפחדניות".

בחשש רב המשכנו למסלול הבא ובדרך ראינו צב פצוע שחיכה לאמבולנס. עשינו את המסלול הבא בחשש רב וחזרנו למלון. המשכנו לWal-Mart לקניית שתיה וחטיפים וסיימנו את הערב בבריכה עם פופקורן ושתייה.
11 - בספטמבר קמנו בבוקר והתחלנו את דרכנו לעבר הkeys . עצירה ראשונה בקיי לארגו בפארק שהוא שמורת חוף מקסימה. קיבלה את פנינו על החוף איגואנה צבעונית וענקית , לפני זה היינו בתוך המרכז מבקרים וראינו דגים ושוניות מקסימים המשכנו בשביל העצים המנגרובים והתפעלנו איך נראים שירותים בקצה העולם שמאלה ואמרנו שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

המשכנו בדרך הארוכה והיפה למרתון ואכלנו את פירות הים ומרק פירות הים והדג וקציצות הסרטן (crab cake) הכי טובים שאכלנו אי פעם.
המשכנו בדרך הארוכה שם קיבל את פנינו במלון חביב Blue Marlin Motel איש פחות חביב והתחלנו לחוות חוויה בתחילה בבריכה ובערב הלכנו לאורך רחוב דובל הצבעוני עם האנשים המוזרים והמקומות הלא פחות מוזרים, הגענו למקום שבו חוגגים את שקיעת השמש אבל לאכזבתנו היום היה מעונן ולכן לא ראינו את השקיעה. פיצינו את עצמנו בפיצה איטלקית מצוינת וגלידה נהדרת ואפילו החלפנו כמה מילים באיטלקית עם בעל המקום. חזרנו לחדר לא לפני תקרית מעט מפחידה עם טיפוס שהתקרב אלינו קצת יותר מידי...
12 - בספטמבר יום של מנוחה התחיל בארוחת בוקר צנועה בבריכה וממשיך בצילומים בנקודה הכי דרומית של ארה״ב. שתייה מתוך אגוז קוקוס והליכה לחוף ים חזרנו לבריכה ואחר כך נסענו למסעדה קריבית שאבא ואמא נהנו מאוד לנסות בעיקר את התירס הקלוי ים אהבה אבל קצת פחות וחזרנו למנוחה בחדר ושוב בילוי בבריכה בערב נסענו לאכול Pizza Hut סיבוב אחרון ברחוב דובל וגלידה לקינוח.

13 - בספטמבר עוזבים מוקדם בבוקר את ה keys לכיוון מיאמי ואחרי 3 וחצי שעות כמעט הגענו לגן החיות של מיאמי ורגע לפני אוכלים בברגר קינג את המבורגר הכי מוקדם שאכלנו בחיים. ואפילו טעינו במילוי הקולה. נכנסנו לגן החיות המקסים, עלינו על הרכבת ועשינו טעות כי לא אהבנו את הרכבת וראינו הרבה חיות : פלמינגו , נמר , אריה , לביאה , פיל , למור , קופים , זברה , ג׳ירפות , דוב נמלים , כלב בר , קואלה , קנגורו , צב ענק , דוב , היפופוטם , אורנגאוטן , במבי , תנין , ראם , גנו ( דומה ללמה) , נחשים , חתול ים , לטאה כחולת לשון , זיקית , ואפילו ראינו איך מאכלים שימפנזים וגורילות וכדאי לקחת את האופניים ולא את הרכבת. משם יצאנו לכיוון המלון שלנו. מלון נחמד ליד שדה התעופה בדובל La Quinta Inn & Suites Miami Airport West ועוד סיבוב קצר ב Walmart וארוחת ערב ב - red lobster המון פירות ים טעימים.
14 - בספטמבר עזבנו את המלון החביב במיאמי לכיוון beachMiami אמא גלתה להפתעתה שהזיכרון הרע שלה מהמקום היה מוטעה. הרחובות עם החנויות שוקקות חיים והחוף עצמו מדהים. בגלל החום הכבד והדרך הארוכה שלפנינו עזבנו את החוף אחרי זמן קצר בדרך ל La Quinta Inn Cocoa Beach-Port Canaveral המלון שלנו לפני הקרוז. הדרך הייתה ארוכה וגשומה עם ברקים מפחידים. ים, למרות כמה דקות שהעבירה בפייסבוק עם חברות איבדה כבר את הסבלנות. הגענו למלון שלנו בקוקה ביץ' ומיד נסענו למסעדה הכי מומלצת ב tripad.מסעדה קטנטנה קרוב לחוף הים עם שרימפסים בחלב קוקוס הכי מדהימים שאכלנו בחיים וגם האורז בחלב קוקוס היה נהדר.

כרגע אבא טובל בבריכת המלון. לקינוח הגענו לגלידת יוגורט מיוחדת שבה אפשר למצוא את כל טעמי היוגורט אחרי מספר טעימות הלכנו על הקלאסי. ים מילאה את שלה בממתקים אמא ואבא בפירות שקלנו את היוגורט שילמנו ונהנינו מכל כפית.
15 - בספטמבר היום יצאנו לכיוון הקרוז. עזבנו את המלון בקוקה ביץ', החזרנו את המכונית ויצאנו בשאטל אל הנמל ומשם לעלייה לאנייה העצומה Royal Caribbean, Freedom of the Seas. אחרי תור ארוך במיוחד בגשם הגענו לחדר המדהים שקיבלנו עם מרפסת ענקית שפונה לצד האחורי של הספינה. פתחנו את שבוע הזלילה בארוחה בבופ'ה ועשינו סיור בספינה ובערב אכלנו בפעם הראשונה במסעדה. הכרנו את שני המלצרים הנחמדים שלנו את תומס מאינדונזיה ואת המלצר הראשי מהפיליפינים, אנתוני. בשאר הימים נאכל ארוחת ערב במסעדה הזאת, נבחר מנות ראשונות ועיקריות בהמלצת השף, נאכל הרבה פירות ים וקינוחים מדהימים כל פעם מחדש.

המראה מהמרפסת שלנו- שווה כבר אמרנו?
16 - בספטמבר יום על הים. פתחנו את היום בארוחת בוקר עליזה עם שרק, פיונה והחתול במגפיים (צריך להזמין מראש שווה לעשות זאת באינטרנט). ים קיבלה הרבה מדבקות והתפריט כולו היה בסגנון הדמויות, עשינו הרבה צילומים. את היום המשכנו בבריכה, בחדר כושר ובעיקר בהסתגלות לשייט בספינה שלאימא היה קשה במיוחד. אחרי צהריים צפינו במופע של החלקה על הקרח יפה במיוחד( צריך להזמין מראש שווה לעשות זאת באינטרנט).

17 - בספטמבר סוף סוף יורדים מהיבשה ללבדי (האיטי) אי שכולו שייך לספינה טיילנו קצת בין החנויות באי קנינו מזכרות אכלנו ברבי קיו שהחברה מהספינה הכינו ואחר כך לקחנו סיור להכרת החיים של תושבי האיטי. הפלגנו בספינה קטנה לחוף נחמד ומשם עלינו ברגל לראות תושבים שמכינים : חמאת בוטנים , קפה , בצק מיוחד ועבודות יד שונות. למרות שהבטיחו לנו שזאת האיטי האמיתית הרגשנו שהתצוגה היא לתיירים, הסיור יקר ואמא ממליצה לא לקחת סיור בהאיטי פשוט ללכת לחוף ים וליהנות ממנו. בערב אכלנו במסעדה האיטלקית. הייתה ארוחה מדהימה, פסטה מצויינת, פיורנטינה וקינוחים נהדרים וזאת בזכות קופון זוגי שקיבלנו מהחברה ממנה הזמנו את הקרוז:([email protected] ) חברה מצוינת שירות נהדר בונוס 300 $ לקניית פעילויות בחופים מומלץ.
הקריבים במלא הדרם
מכין קמח ללחם המיוחד בהאיטי
הקינוחים האיטלקים האהובים מי יכול עוד לאכול 18 - בספטמבר הגענו לפליימונט בג'מייקה. היום שוב לקחנו סיור מהאוניה. נסענו למונטגו ביי וכבר בדרך ראינו בפליימונט כמה ענייה ג׳מייקה. בדרך המדריכה הראתה לנו בתים של אנשים עשירים והראתה לנו עצי פרי מיוחדים. בג׳מייקה אכלנו בדרך לחם בננה ושתינו קפה ג׳מייקני טוב. כאשר הגענו למונטגו ביי התנפלו עלינו המוכרים המטרידים והלא מניחים מהחנויות. קנינו כמה מזכרות, קנינו בולים לאוסף בעיקר זה של בוב מארלי וחזרנו לספינה בגשם מבול. נכנסנו לספינה ומיד הלכנו להתחמם בג׳קוזי. ג'מייקה לא הייתה נעימה, מנשים אחרות בספינה הבנו שכדאי לקחת את הסיור הכולל הליכה בנהר ופחות המגע עם המוכרים ברחובות.

19 - בספטמבר מתחיל יום קסום באיי קיימן. הפעם אל האי מובילות אותנו ספינות קטנות מהקרוז לנמל. מתחילים טיול שלקחנו מהחברה שממנה קנינו את חבילת הקרוז. נסענו באוטובוס לספינה שהובילה אותנו ללגונה שבה השתכשכנו עם חתולי ים עדינים ומקסימים ליטפנו אותם האכלנו אותם ואפילו אמא נישקה אחד. משם המשכנו לשנורקלים ראינו דגים מקסימים וחזרנו לעיר בעיר מצאנו בית דואר ובו קנינו בולים מקסימים לאוסף של ים. וחזרנו לספינה. אי מקסים עם אנשים מקסימים.

20 - בספטמבר מגיעים לקוזמל במקסיקו. שוב לוקחים טיול מהחברה. בנסיעה במונית של חמש דקות מגיעים למלון שם פוגשים 3 צעירים מקסיקנים שנותנים הסבר קצר על מכונית באגי שבה נטייל ברחבי האי אתנו בקבוצה רק עוד זוג אמריקאי. ים ואמא בוחרות בבאגי הוורודה שאחר כך יסתבר שהיא לא תקינה ושמזל שאבא הוא נהג מרוצים חובב ומצליח להתגבר על התקלה שדוושת הגז נשארת תקועה. מגיעים בהתחלה לביקור במתחם של המאיה. מבקרים במקדש נכנסים לבית טיפוסי של המאיה וטועמים מאכל טיפוסי שמכינה אישה מקסיקנית, טעים וחריף. משם נוסעים לאורך החוף הקריבי היפהפה ועוצרים לחצי שעה במסעדה על החוף. ממשיכים בנסיעה חזרה למלון. בדרך עוברים בתוך העיר עצמה, רואים את הבתים הקטנטנים, את הילדים חוזרים מבית הספר והרגשנו את אווירת המקום (אבא, אמא ושני ילדים על אופנוע אחד...). בחוף המלון עשינו קצת שנורקלים וקינחנו בטקוס ודוריטוס טעימים החלפנו כמה מילים עם הזוג האמריקאי השוואנו מחירי דירות בארץ ובאמריקה וחלקנו מונית בחזרה לקרוז. בנמל עשינו קניות של מזכרות אחרונות קנינו מתנות לחברות והלכנו להירגע בג׳קוזי. יום כיפי במיוחד.

21 - בספטמבר היום אנחנו ביום של ים. נהנים מהבריכה, מהג׳קוזי, מהגולף, מהארוחות האין סופיות, מהגלידה ובסוף נפרדים מהמלצרים האישיים ומהחדרנית שלנו אורזים מזוודות והולכים לישון לקראת הנסיעה מחר לאורלנדו.

22 - בספטמבר אחרי ארוחת בוקר בבופה והמתנה כשעה אנחנו עוזבים את הקרוז, שוכרים מחדש רכב וחוזרים מקייפ קנברל לאורלנדו. הימים הבאים יוקדשו בעיקר לקניות ולפארק אחד נוסף. מגיעים לאורלנדו עייפים מאוד ובמלון מתעקשים לא לתת לנו את החדר לפני שלוש. Quality Suites Lake Buena Vista near Walt Disney World מלון מעט מיושן אך החדר מאד נוח, סלון קטן, מטבחון מאובזר, ארוחת בוקר נחמדה. אז אנחנו קופצים ל Walmart קונים שוב כרטיסים ל sea warld וחוזרים למנוחה בחדר ומשם יוצאים לסיבוב ראשון ב outlet הגדול. http://www.premiumoutlets.com/orlando/ קונים כמה דברים וחוזרים לאכול פיצה בפיצרייה שלנו מול המלון הקודם. אחרי שהמוכרת מתבלבלת ונותנת את הפיצות שלנו לסועדים אחרים אנחנו סוף סוף מקבלים אותה מורעבים לגמרי. חוזרים למלון שלנו שבו יש לנו חדר דירה עם מטבחון וסלון מאוד נוח לימים האחרונים בטיול. 23 - בספטמבר היום הוקדש ל sea world כבר בכניסה 2 רכבות ענקיות שים מצהירה ״על זה אני לא עולה״. אנחנו עוברים דרך המופעים, כלבי ים , לווייתנים , והדולפינים וכשכבר אנחנו מחליטים לעלות על מתקן הסירות מתחיל גשם שיאלץ אותנו עוד מאט לברוח מהפארק רטובים לגמרי אבל זאת לפני שעברנו במתחם החדש אנטרקטיקה ויצאנו במין אבוב לראות פינגווינים. בהתחלה בובות ואחר כך פינגווינים אמיתיים יפים במיוחד כאמור עזבנו את הפארק בגשם חזק מאוד ישר למלון והחלפת בגדים. בערב אכלנו במסעדת מילר החביבה עלינו, מנות אמריקאיות, נקניקיות מתובלות כמו שרק האמריקאים יודעים לאכול. המשכנו משם ל outlet הקטן ואבא ואמא קנו נעליים חזרנו למלון עייפים אך מרוצים.

24 - בספטמבר יום הקניות הגדול. 8 שעות של קניות התחילו ב outlet הגדול. בגדים, נעלים ועוד בגדים ומשם המשכנו לפלורידה מול. גולת הכותרת של הטיול, מתנת הבת מצווה של ים, נכנסים לחנות של אפל ומגלים שלפני ארבעה ימים נולד אייפון חדש 5C. ים בוחרת צבע, עושים כמה תמונות, מקבלים הסברים מפורטים וים יוצאת מהחנות מאושרת לגמרי. שש בערב תשושים לגמרי חוזרים למסעדת מילר מגלים שהיום הילדים אוכלים חינם. שוב ארוחה אמריקאית טיפוסים, עוד גינס אחרון וחוזרים למלון ומתקשים להיפרד מאייפון לשנת לילה.
בחנות של אפל, בודקים את האייפון החדש 25 - בספטמבר ארוחת בוקר, אורזים את כל הקניות עוזבים את החדר ממתינים בלובי שעתיים ויוצאים לנמל תעופה לטיסה לפילדלפיה. בעלייה למטוס נלקחים מאתנו 2 הטרולים בטענה שאין מקום בתוך המטוס ושהם יגיעו לתל אביב, מצב שמדאיג אותנו וקצת מכעיס. בפילדלפיה פוגשים את הישראלים, עברית שלא שמענו 3 שבועות מקבלת אותנו בכפרה ויאללה ושוב אנחנו מגיעים למסקנה שאין דומים לנו בעולם לטוב ולרע. את הטיסה אנחנו מעבירים בשינה טרופה ומכתירים את u.s כחברת התעופה בעלת האוכל המגעיל בעולם. טיולנו מגיע לסיומו. היה לנו הכי כיף בעולם. מצד אחד רוצים מאוד לחזור הביתה לבילי הכלבה שלנו, מצד שני מצטערים שהגיע לסיומו הטיול המקסים שלנו.
כתבה : ים מרום
ומוסיפה אמא של ים: אין ספק שהמנצח הגדול בטיול שלנו זה הסמרטפון בכלל ו waze, yelp , tripadvisor בפרט. לא הפסקנו להגיד איך בכלל טיילנו פעם בלי. לא יתכן שפעם : ניווטנו באמצעות מפות, אכלנו בהמלצת הלונלי פלנט ובחרנו מקומות לינה מהמלצות בודדות. לנו היה סים אמריקאי שקנינו כאן בארץ ב freesim , עליו שילמנו 100$. היו לנו שיחות חופשי לארץ ובארה"ב ואינטרנט חופשי לגמרי. לא תאמינו אפילו בקרוז בזמן שהאנייה יצאה מהנמל לים הפתוח. היה טיול מדהים: א מ ר י ק ה.