המקום שהייתי חוזרת אליו עכשיו Klong Muang קרבי תאילנד

תמונה ראשית עבור: המקום שהייתי חוזרת אליו עכשיו Klong Muang קרבי תאילנד
שקיעה מרהיבה ב קלונג מונג

קלונג מונג Klong Muang קרבי תאילנד

כ- 30 דקות נסיעה צפונה מ Ao Nangלחופו של ים אנדמן שוכנת עיירה קטנה ושלווה עם רצועת חוף מרהיבה בשם קלונג מונג .( נסיעה במונית מAo Nang עולה כ400 באט)

מספר קטן ומצומצם של בתי מלון מסעדות וחנויות לאורך הרחוב הראשי ניכר כי הזמן זוחל בעצלתיים האנשים החניות ,בעלי החיים ואף הבריזה של שעות אחר הצהריים המאוחרות רומזים על שלווה נפלאה עוטפת ומזמינה את מבקריה.

המונית נעצרת בשולי הדרך תחת שלט קטן “Bliss” מלון קטן השוכן על החוף ומנוהל ע"י משפחה נחמדה .את פני מקבל/ת פקיד/ת קבלה חיננית אשר ליוותה אותי אל חדרי ומיד ערכה לי סיור קצר באזור המלון והצביעה על אפשריות הבילוי בסביבה.

בשעות הערב כשהחשכה ירדה והרעב החל להציק, החלטתי לצאת לסעוד במסעדה בדלת הסמוכה למלון ,מסעדה בשם Sabai Ba Bar את פני קיבלה מארחת חייכנית שהציעה בפניי את מגוון אפשרויות הישיבה במסעדה, לאחר סקירה מהירה בחרתי לרדת ולשבת בחוף לאור נר – הנוף אהה... הנוף יופיו של המפרץ נפרש מכל עבר נצנוץ האורות במרחבים התמזג עם קולות קונצרט הלילה של הצרצרים, ריחות הים וצלילי המוזיקה השקטה שבקעו מבר המסעדה וריח האוכל שעלו באפי הותירו אותי נפעמת מן המראה המשובב והנפלא,נותרתי לשבת לזמן ארוך גם לאחר שסיימתי את הארוחה.

את היום הראשון פתחתי בארוחת בוקר שהוגשה על חוף הים בין מחילות הסרטנים העולים ומציצים לאוניות החולפות באופק הרחוק לבין סירות "הזנב הארוך" הקשורות לחוף והממתינות לנוסעים.בשעות היום בשהותי על החוף התענגתי על מימיו של קוקוס טרי וקר שהוגש לי והרווה את צימאוני. בין לגימה ללגימה לנוף ולשקט .... השקט הזה גורם לך להאזין לקול הקטן בתוכך שמזכיר לך עד כמה בר מזל הינך וכמה גדולה ההנאה מן הדברים הקטנים.

בשעות אחר הצהריים התקדרו השמיים בשמיכת עבים כבדה ואפורה אורות הפלאש הבזיקו והמנצח פתח בקורד רועם המבשר על סיאסטה טרופית. לאחר שעה של גשם שוטף אשר הרווה כל חלקה, התמלא האוויר בניחוח לח וטרי של אדמה רוויה, הצמחים נעשו רעננים וסביבם פצחו במחול חרקים רבים.

שעת ערב ירדה ועימה הגעגוע אל הנוף הנפלא הנשקף ליל יום קודם מוביל אותי שוב אל אותה מסעדה ואל אותו מקום בו ישבתי .סעדתי את ליבי ממטעמי המטבח התאילנדי הנפלא בהמשך הערב הוזמתי להצטרף לקבוצת תיירים שרבצה בנינוחות באזור הלאונג' בסמוך לבר ומשקיף בגובה על החוף וכך נסחפנו אל תוך הלילה בשיחה צחקוקים ושתייה.

יום למחרת בדקתי את האטרקציות באזור שניתן לשלבם : טיול לשלושת האיים המתרכז בעיקר באי קו הונג – חופים לבנים וצוקים מהממים, שייט קיאקים ביערות המנגרובים או טיול יום לאי קופי פי. עלות הסיורים נעים סביב 1500-2000 באט לאדם וניתן להירשם בכל מלון ומשרד נסיעות בסביבה. אני בחרתי הפעם להתמסר באופן מוחלט לשקט ולשלווה במקום, זאת מאחר שהגעתי מהאי קופי פי לאחר חיי לילה סוערים וסיורים יומיים.

בתום רביצה ארוכה והתמסרות מוחלטת לשלווה בחוף, החלטתי לצאת לטיול רגלי לאורך החוף להתרשם ולגלות דברים חדשים. לאחר הליכה קצרה לכדה את תשומת ליבי יצירת אומנות נפלאה אותה עורכים מידי יום ובשעות השפל סרטנים קטנים וזריזים שיוצרים צורות מדהימות ברצועות חול לאורך החוף . פה ושם נתקלתי בשלל "מציאות" שפולט הים אגוזי קוקוס יבשים שנסחפו ממקומות אחרים ועוד, מה נפלא אומן הטבע חשבתי לי היש עוד אומן כזה היכול ליצור יצירה כה יפה והרמונית כל יום מחדש?

ביום האחרון לשהותי בשעות בין הערביים נגלה לפני מחזה מרהיב ביופיו כאילו מרעיף עלי שי אחד נוסף שאשא בזיכרוני. הים עטה את שמלת הערב המרהיבה אשר עוטרה בקרני שמש רכות ואחרונות, דייג בודד ניצב על סלע ומנסה את מזלו , סירות הלונג טייל היו קשורות זו לזו וכאילו מתכוננות למנוחת הלילה. התפעלתי משקיעה פסטורלית ונפלאה ותחושת אושר עילאי מילאה אותי.

בבוקר אספה אותי מונית ישירה לשדה התעופה בקרבי כ45 דקות ובעלות של 700 באט ומשם לקוסמוי.

אל השלווה הזו אני עכשיו חוזרת ... בעצם אני כבר עתה אורזת ..........

תמונת הפרופיל של Soul Traveler
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Soul Traveler