פרק ראשון – על מה ולמה
באוקטובר 2013 חשבתי שהגיע הזמן להעז ולסוע לארצות הברית. הילדים כבר מספיק גדולים לעבור את הטיסה, רשימת היעדים מוכנה כבר די מזמן, ואפשר להספיק אותה בלי לחץ בטיול של כשישה חודשים
אלא מה - היו לנו 3 שבועות (אני אישתי ושני ילדים בני 8 ו 11) אז נאלצנו להצטמצם.
קודם כל - החלטנו על החוף המזרחי. בחוף המערבי כבר היינו וגם בכל זאת קצת יותר קרוב.
אחרכך - סימנתי עיגול אדום סביב אורלנדו - שבוע אחד כבר היה מתוכנן.
שבוע נוסף הוקדש לקרוז - בתור אחד שלא יודע ללכת למלון כדי לרבוץ בברכה היה פה הימור מסוים, אבל רצינו שבוע של מנוחה בסוף הטיול ודיסנילנד זה כיף גדול, אבל מנוחה זה לא.
אז נשאר עוד שבוע לטייל. כאן כבר יש לא מעט אפשרויות - מפלי הניאגרה, ושינגטון, ניו יורק, ההרים הלבנים. אנחנו בחרנו בשמורת הרי הסמוקי - בעיקר בגלל הקרבה הגאוגרפית. זו שמורה ענקית, מאוד מתויירת, בלי נופים דרמטים - ההרים הגבוהים בשמורה מתנשאים לגובה כ 2000 מטר ואין בה מצוקים דרמטים או מפלים כדוגמת הניאגרה - אבל יש שם הרבה מסלולים נעימים שעוברים ביערות חוצים נחלים ואפילו סיכוי לראות דוב.
עכשיו הטיול כבר קיבל צורה - נקודת ההתחלה היא נמל התעופה הקרוב להרי הסמוקי - אטלנטה, את הקרוז רצינו להזמין ממיאמי ולכן זו גם נקודת הסיום.
לפני שהזמנו כרטיסים - הזמנו את השייט. כיון שטיסות יש בכל יום אבל השייט תלוי בלוח הזמנים של הספינה והאזור שנבחר, זה הסדר המתבקש. בכל אופן הזמנו כשנה מראש ולכן לא היה מורכב מידי.
לשייט נבחרה allure of the seas כיון שזה שייט ראשון שלי, לא ממש ידעתי על מה להסתכל ולכן העדפתי ספינה גדולה יותר וחדשה יותר)
את כרטיסי הטיסה קנינו עם al atilia שהיו הכי זולים בזמן שחיפשנו- יש לי הרבה מה להגיד על השירות שלהם התורים בצק אין ורמת המטוסים, אבל אם להיות ראלי - כנראה שגם בפעם הבאה נרצה לחסוך בסעיף יקר זה ולא נשלם 200 דולר יותר כפול ארבעה כרטיסים כדי לעבור לחברה יקרה יותר - you get what you pay for.
השלב הבא בתכנון היה להזמין מלונות - ככלל אני מעדיף דירות על מלונות, ומעדיף שהייה ארוכה במקום אחד על פני מעברים תכופים של מלון ולכן בכל הטיול היו לנו רק 4 מלונות ללילה (ביום ההגעה ,למחרת, ובזמן הנסיעה לאורלנדו) ושתיד ירות לשבוע - אחת באזור גטלינבורג ואחר בקיסמי.
יש ברשת המון מידע ומה שבעיקר חסר לי זה דרך לארגן את המידע ולבחור משלל האפשרויות. קנינו ונעזרנו בספר של נטע דגני ארצות הברית דרום מזרח ואני ממליץ עליו בחום
כל זה קרה במהלך נובמבר - דצמבר. ואז נשאר לנו רק לחכות לספטמבר 2014 - מועד הטיסה.