אגם גרדה שבצפון איטליה נחשב בעיני רבים למקום היפה ביותר בכל האזור ולמתאים ביותר בכל איטליה לטיול משפחתי ולנופש משפחתי (כמובן שגם לבודדים, קבוצות, זוגות בירח דבש...). האגם וסביבתו מושכים אליהם מיליוני תיירים בכל שנה שמגיעים בכדי להנות מטבע, נופים, שלווה, שייט וספורט מים, מסלולי הליכה ואטרקציות שונות בעיירות שמסביבו. אגם גרדה הינו האגם הגדול ביותר באיטליה (הקפתו בנסיעה רצופה נמשכת 4-5 שעות) והוא נחשב כאמור לאחד מאתרי הנופש הפופולאריים ביותר במדינה ולאתר הטוב ביותר מבין האגמים: גרדה, קומו ומג'ורה. פרק זמן מספק לאגם ולאזור סביבו הוא משהו כמו שבוע עד עשרה ימים. אל תוותרו על פארק השעשועים גרדלנד בדרום האגם ועל ביקור בעיירה סרמיונה. גני סיגורטה יפים מאד גם הם ולחובבי האקשן חובה לבקר בפארק חבלים מעניין שנקרא
Park Jungle Adventure. יש עוד מקומות רבים שאפשר להגיע אליהם, הכל תלוי באופי וקצב הטיול שבו תחפצו. כמו שאפשרויות הבילוי בו ובסביבתו מגוונות ומתאימות לכל אחד: בודדים, זוגות, משפחות וילדים, כך גם אפשרויות הלינה באגם גרדה ובסביבתו רבות ומגוונות. בכל אחת מהעיירות שסביבו ניתן למצוא מלונות נופש, בתי דירות וחוות המאפשרים חווית לינה שונה אחת מהשנייה בהתאם להעדפותיו של כל אחד ואחד. מלונות באגם גרדה ניתן למצוא כאמור בכל אחת מהעיירות שסביב האגם. גם באלו היותר ממוסחרות וגם באלו הפחות ידועות. חלקם קרובים יותר וחלקם רחוקים יותר מהאגם. מלונות מומלצים בעיירות היותר ידועות: סרמיונה (Sirmione), מלצסינה (Malcesine), לימונה (Limone sul Garda), ריבה דל גרדה (Riva del Garda)או דסנזאנו (Desenzano del Garda), תוכלו למצוא באתרי אינטרנט רבים המרכזים המלצות למלונות טובים. אני הזמנתי לינה במלון בעיירה גרדה עצמה, ממש על האגם. היינו בטיול רק אני ואשתי. מאד נהנינו והנוף אכן מדהים. אני מצטרף גם להמלצה שקראתי באתרים שונים, שאומרת, שלא כדאי לרוץ ולעבור מקום לינה בכל ערב אלא עדיף להסתפק במקום לינה אחד או מקסימום שניים. בכל מקרה, שימו לב ואל תחכו לרגע האחרון. הזמינו מקום לינה מספיק זמן מראש מכיוון שבעונת התיירות המלונות בתפוסה מלאה. תבלו!!