מתאריך: 22.2.13
עד תאריך: 3/3/13
טיפים לפני הכל לטיול כזה:
1. כאשר מגיעים לפרדיאל להכנס למרכז לתיירים (נמצא צמוד לתחנת הרכבת) ולשאול על דברים שיש לעשות- ניתן גם לרכוש ספר מסלולי הליכה באיזור (8 לאיי).
2. ראשית כל להשיג את כל המפות הנדרשות שמכסות את כל האיזור- אפשר לרכוש אותן בבושתני ליד מלון סילבה. כל מפה עולה 10 לאיי- בעיקרון בשביל לכסות את כל האיזור צריך 3 מפות- ראה יום חמישי)
3. כאשר נכנסים למסעדה לברר אם יש תפריט באנגלית כי גם אם המלצרית מדברת אנגלית, היא לא תצליח להסביר לכם את כל המנות הקיימות- וזכרו- כל דבר צריך להזמין בנפרד.
4. להביא טרמוס ובבוקר להכין תה חם- ממש כייף לשבת עם תה חם ועוגיות באמצע היום.
5. הבלון גז ברומניה לא מתאים לראש שקונים בישראל. אז עדיף להגיע עם בנזניה
6. הציוד הנחוץ לטיול מהסוג הזה: גרביים טובות, ואקס לנעליים, מכנסיים שמתאימות לשלג או חוטלות על המכנסיים, בגדים תרמיים, בגדי פליז, כפפות לסקי או לשלג, חם צוואר ו/או צעיף, כובע צמר, תרמוס, מקלות הליכה.
יום ראשון:
עלינו על טיסה של Tarom -חברה רומנית מהארץ בשעה 9:30.
ונחתנו לאחר שעתיים וחצי בבוקרשט.
כבר מהארץ דיברנו עם בחור מדהים שעזר לנו מאוד בשם נועם אבנון, שמנהל את וילה ויטאליס בעיירה פרדיאל שזוהי עיירת סקי
ניתן למצוא אותו בלינק הבא:
בתחילת הטיול לא שכרנו רכב ולכן התניידנו עם תחבורה ציבורית.
אז כדאי כבר בשדה תעופה להחליף חלק מהכסף לכסף המקומי- לאיי (נקרא גם רון)
כדי לקחת רכבת לכל מקום ברומניה יש קודם כל לעלות על אוטובוס מהשדה תעופה לתחנת הרכבת בוקרשט דה נורד- שזוהי תחנת הרכבת המרכזית של בוקשרט.
ביציאה משדה תעופה יורדים קומה אחת ושם קונים כרטיס לאוטובוס שמספרו 780 והוא יוצא בערך כל שעה עגולה
כאשר משך הנסיעה הוא בערך 45 דקות.
שילמנו 8 לאיי לאחד ועלינו על האוטובוס.
באוטובוס צריך להצמיד את הכרטיס למאין מכשיר כזה.
חשוב (!!) אם קניתם כרטיס ל-2 אז צריך קודם ללחוץ על הספרה 2 ואז להעביר את הכרטיס.
אנחנו עשינו איזו טעות ולא לחצנו על זה ואז משום מה נרשם לנו על הכרטיס רק אדם אחד.
כאשר עלתה הכרטיסנית ובדקה לנו את הכרטיסים טענה ששילמנו רק על כרטיס אחד ולא עזר כלום כאשר אמרנו לה ששילמנו על 2 אנשים ואפילו הראנו לה את את הקבלה שאומרת ששילמנו על 2 אנשים. בכל מקרה היינו צריכים לשלם קנס של 50 לאיי.
טיפ: אולי כדאי לא להעביר בכלל את הכרטיס שקונים בשדה תעופה ולתת לכרטיסנית לעשות את זה בשבילכם ואז לא יהיו טעיות.
הגענו לתחנת הרכבת ובדקנו על רכבת לפרידיאל- ושם יש 2 סוגי רכבות עיקריות: (שהבנו אותו רק בדיעבד)
R- רכבת זולה מצחינה ללא מקומות ישיבה מסומנים שעוצרת בכל חור קטן ויש מליון רומנים שנמצאים עליה והכל עם ריח של נקניק. לא מומלץ לנסיעה ארוכה (הנסיעה מבוקרשט לפרדיאל לוקחת בערך שעתיים וחצי)
IR ועוד- רכבת עם רמות נוחות- פירסט קלאס וסקאנד קלאס. ברכבת זו המקומות הרבה יותר נוחים וגם המקומות מסומנים ולא יקרה מצב שתשבו על המדרגות והיא לא עוצרת בכל חור.
אנחנו לא ידענו שיש את הרמות האלה ולכן לקחנו את הרכבת הראשונה שהיתה לנו ונפלנו על הR... ואכלנו אותה ממש- במשך שעתיים ישבנו על המדרגות וכולם היו דחוסים והיה חום אימים ומסריח!
ירדנו מהרכבת בעיירה פרדיאל (Predeal)- ממש ליד יש מקום מידע לתייירם- שם בררנו איפה נמצאת הוילה ויטאליס- קיבלנו מפה של פרדיאל- המרחק מהעיר עצמה לוילה הוא 3 ק"מ בערך (כי הוילה נמצאת בקצה העיר והתחנת רכבת במרכז)... אז קחו את זה בחשבון. אפשר גם לקחת מונית שעולה בערך 14 לאיי.
בוילה עצמה חיכה לנו ולאד- עוזר של נועם. בחור נחמד מאוד שקיבל אותנו עם חיוך וישר הראה לנו את החדר.
הנחנו את הדברים והוא הראה לנו את המטבח (אפשר לבשל בו) ואת הפינת קפה שיש בו גם כל הזמן גם קורנפלקס
ולא הראה לנו מצגת עם כל מה שאפשר לעשות באיזור.
וכך סיימנו את היום הראשון
יום שני:
הבנו שחסר לנו ציוד לשלג ולכן התחלנו את היום עם קניית ציוד.
לקחנו מונית לבראשוב- לחנות ציוד גדולה שנקראת Decathlon
המלצה: לקחת אוטובוס או רכבת לבראשוב ומשם לקחת מונית לחנות כי זה ממש יקר לקחת את כל המרחק הזה מונית.
קנינו: טרמוס, מכנסיים לשלג, מקלות הליכה, מעיל שמתאים לשלג
משם חצינו את הכביש ומצאנו מונית שלקחה אותנו להר טמפה- עלינו ברכבל (9 לאיי לכיוון לאדם) לנקודת התצפית- שם עשינו מנוחת תה ושוקולד והתחלנו לרדת עד למטה בשביל.
מהתצפית קיימים מספר מסלולי הליכה- חלקם ארוכים יותר וחלקם קצרים-מפאת הזמן בחרנו בשביל הקצר שרק יוריד אותנו מההר.
העיר העתיקה מאוד קרובה לשם אז אפשר ללכת ברגל ולהסתובב קצת בעיר.
ואז לקחנו מונית לתחנת הרכבת ומשם חזרנו לפרדיאל.
בפרדיאל הלכנו לאכול סמעדה שהיא גם מלון- VRK- ואז גילינו שכאשר מזמינים מנה צריך להזמין כל דבר בנפרד- לדוגמה אם מזמינים חזה עוף אז מגיע רק (!!) חזה עוף, אם אתם רוצים עוד משהו ליד אז צריך להזמין בנפרד.
לאוכל לקח מלא זמן להגיע והוא גם לא היה משהו בכלל ולכן אנחנו לא ממליצים על המקום הזה.
בהמשך יהיו מסעדות שאנחנו כן ממליצים עליהן.
יום שלישי: טראי בראזי- פויאנה סקוילר-פרדיאל (Trei Brazi-Poiana Secuilar- Predeal)- מסלול מעגלי
משך המסלול פחות או יותר: 5 שעות של הליכה איטית עם הרבה עצירות לצילומים.
קושי: קליל ורגוע
יצאנו בבוקר לכיוון מרכז העיירה כדי לקבל מידע מלשכת התיירים על טיולים רגליים שאפשר לעשות באיזור- קנינו ספר על מסלולים שעולה 8 לאיי.
בעיקרון עד בקתת טראי בראזי אפשר לנסוע עם אוטו או עם מונית אך אנחנו בחרנו ללכת את זה ברגל.
והתחלנו ללכת מלשכת התיירים לכיוון ימין (כאשר הרכבת נמצאת בגב שלנו).
פנינו שמאלה לפי השלט שמורה Trei Brazi והתחלנו לעלות כאשר חיפשנו בדרך סימון שבילים של צלב כחול.
חלפנו על פני בקתת טראי בראזי והמשכנו עם סימון פסים לבן-צהוב-לבן לכיוון בקתת פויאנה סקוילר.
שם עצרנו למנוחת תה ועוגיות.
משם השבילים מתפצלים- אנחנו בחרנו להמשיך עם פסים לבן-צהוב-לבן שהולך לכיוון ימין. זהו שביל שבסופו של דבר יוצא בחלק הדרומי של פרדיאל או בבקתת טימיס Timis.
השביל נגמר בכביש- פונים ימינה והולכים ללצידו בערך 100 מטר ואז נכנסים שוב ליער מצד ימין.. משביל זה יוצאים שוב פעם במפגש עם הכביש ומצד ימין זו כבר פרדיאל.
במרכז פרדיאל אכלנו במסעדה יותר טובה שנקראת Del monte
ויש להם גם תפריטים באנגלית.
יום רביעי: טראק 7 הסולמות- פיאטרה מארה (Dambul Morii- Canioul Sapte Scari-Piatra Mare- Dambul Morii)- מסלול מעגלי
משך המסלול: יום שלם
קושי: תלוי אם עולים עד הפסגה ואז זה 4.5 מתוך 5 או אם חוזרים ואז ז ה 3 מתוך חמש
המלצות לפני היציאה: לבקש מהמרכז תיירות את השעות של האוטובוס שמגיע מבראשוב, ולנסות לתכנן את הזמנים של הדרך חזרה יהיו קרובים כמה שיותר לשעות האוטובוס בשביל שלא תצטרכו לחכות. לאוובוס לוקח בערך 20 דקות להגיע מהרגע שיצא מבראשוב.
יוצאים מפרדיאל עם אוטובוס מוקדם לכיוון בראשוב ויורדים בדאמבול מוריי- אפשר לשאול אנשים או את הנהג איפה לרדת.
נכנסים לעיירה וחוצים אותה לצד השני ואז תתחילו לראות שלטים שמובילים למסלול.
מתחילים ללכת עם מסלול שמסומן בפסים לבן-צהוב-לבן. הדרך ממש יפה. הולכים איתה עד שמגיעים לסולמות שקצת מלחיצים כי הם ניראים כאילו הם הולכים להישבר.
הסולמות מובילים במעלה קניון מאוד יפה, וממוקמים ליד המפלים, ככה שאם הזרימה חזקה אפשר טיפה להרטב, לא בהיסטריה..
אחרי המפלים יש כמה אפשריות:
1. לחזור חזרה באותה דרך שבא הגעתם.
2. להמשיך עוד קצת עם הסימון לבן-צהוב-לבן עד שרואים מצד ימין סימון של עיגול אדום שמחזיר חזרה לא באותה הדרך.
3. מה שאנחנו עשינו- להמשיך עם הסימון לבן-צהוב-לבן שמביא עד לפסגה של פיאטרה מארה.
העלייה לפסגה היא קשה ארוכה ומתישה
אך הנוף שנגלה על "גג העולם" שווה הכלללללל!!! נוף מדהים שמשקיף על כל האיזור.
קחו בחשבון שהדרך חזרה לוקחת בערך שעתיים (או שעתיים וחצי) אז אם יש לכם זמן שווה לעשות הפסקת אוכל, שתיה ומנוחה בבקתה או בתצפית.
בגלל השלג היה לנו קצת קשה להבין מאיפה החזרה אז שאלנו את הבחור שהיה בבקשה שכיוון אותנו לחזרה במסלול פסים לבן-אדום-לבן. חזרה לעיירה טמבול מוריי.
כדי לחזור לפרדיאל צריך לחצות את הכביש לצד השני וללכת שמאלה בערך 200 מטר עד לתחנת האוטובוס.
יום חמישי:
כל היום ירד גשם והיה מאוד אפרורי אז החלטנו לשכור רכב בבראשוב.
דיברנו עם בחור שעובד בסיקס בשם אובידיו. (נועם המליץ לנו עליו)
הוא נתן לנו מחיר של 250 יורו ל-5 ימים.
הטלפון שלו הוא: 40212082723+
הוא נמצא בכתובת : Apollonia Hirscher str.14- בבראשוב
נמצא בתוך מלון הירשר רזידנט.
משם נסענו לעיירה בושתני לקנות מפות למסולי הליכה.
את המפות קנינו ליד מלון סילבה (שם גם נמצא הרכבל)- באחד הדוכנים יש אישה מבוגרת מאוד נחמדה.
כל מפה עולה 10 לאיי.
בעיקרון בשביל לכסות את כל האיזור צריך 3 מפות:
1. Piatra Mara- Postavarul
2. Bucegi
3. Piatra Craiului
בערב חזרנו לוילה ובערב הלכנו לאכול במסעדה שגם נמצאת במרכז שנקראת דראגולוי- מאוד טעימה וממולצת.
זוהי גם מסעדה הנמצאת במלון
יום שישי: הרי פגראש- בלאה לאק Blea Lac
כל האיזור היה מעונן ולא יכולנו לעשות טראקים בהרים אז נסענו לאיזור אחר- הרי פגראש
שמענו וקראנו שיש דרך מאוד יפה שנקראת טראנספגראש שעוברת בין ההרים.
בעיקרון צריך לנסוע לכיוון סיביו ומשם להצמד לשילוט של בלאה לאק
הדרך מתחילה בסיבובים.. בעיקרון הכל היה ערפל אז לא יכולנו לראות יותר מדי את הנוף.
המשכנו לעלות עם האוטו עד לבלאה קסקאדה Blea Cascada ומשם היינו חייבים לעצור ולעלות עם הרכבל כי הכביש היה חסום בשל השלג.
חיכינו לאיזו קבוצה שתגיע וכשהיא הגיעה עלינו עם הרכבל לבלאה לאק (מחיר: 25 לאיי לאדם לכיוון)
זה היה ניראה כאילו אנחנו עולים אל הלא נודע כי הכל היה בערפל מאוד כבד.
כאשר הגענו למעלה הלכנו לראות את מלון הקרח, איגלו הקרח וכנסיית הקרח- כדי לראות את כל אלה גבו מאיתנו עוד 8 לאיי לאדם.
זה היה מרשים ביותר איך חצבו את כל הדברים בקרח.
תחילה היה קשה לראות משהו כי השלג סנוור והרגשנו כמו באיזור הדמדומים.
אך מדי פעם היה חור בעננים ואז נגלו מולינו הרים מרשימים ביותר!!
באיזשהו מקום נמצא גם האגם אך מזג האוויר ממש לא איפשר להגיע לשם או לראות משהו
וגם האמנו שהיא כולה מכוסה בשלג ככה שרק הסתובבנו במלון הקרח וחזרנו חזרה למטה עם הרכבל.
דרך הרכבל היה אפשר לראות את המפל שנמצא ליד, שבעיקרון אפשר ללכת אליוו אך בשל השלג הרב וויתרנו.
אבל זה צריך להיות יפה.
ומשם עשינו את דרכינו חזרה לפרדיאל
יום שביעי: בושתני- קבאנה באבלה- פיאטרה ארסה- קאבנה מיוריטה-קוטה 1400- סינאיה (Bushteni- Cab.Babele-Cab.Piatra Arsa- Cab.Miorita-Cota 1400- Sinaia)- לא מעגלי
משך הטיול: יום שלם- לצאת מוקדם- גג 8- 8:30
נסענו לבשתני עם האוטו והחננו אותו ליד מלון סילבה. לשם החניה היינו צריכים לשלם 8 לאיי.
עלינו ברכבל לקבאנה באבלה (מחיר: 36 לאיי לאדם).
כאשר הגענו למעלה הכנו את עצמינו לשלג- סנדלי שלג, סגירת מעילים, כפפות וצעיפים.
בעיקרון למעלה איפשהו אמורים להיות 3 סלעים גדולים של הבאבלה- שזה אומר "זקנות" אך אנחנו לא ראינו אותן , כניראה בשל העובדה שלא הלכנו לכיוון שלהן ובחרנו ישר להתחיל את דרכינו במסלול.
התחלנו עם הסימון פסים לבן-צהוב-לבן שנמצא על עמודים לכיוון פיאטרה ארסה.
הבקתה היתה סגורה ושוממת בשל השלג הרב שירד שם.
היה שם גם מלון אך לא התייחסנו אליו יותר מדי והמשכנו לפי הסימון.
ואז הגענו לפיצול הדרך- אם ממשיכים ישר מגיעים לקוטה 2000 ואם לוקחים את השביל השמאלי מגיעים לקאבנה מיוריטה או לקוטה 1400. המשכנו עם השביל ואותו הסימון עד קאבנה מיוריטה ושם עשינו הפסקה לתה עוגיות ופירות.
משם התחלנו לרדת במסלול פסים לבן-אדום-לבן לכיוון קוטה 1400.
ששם גם נמצא הרכבל שיורד לסינאיה.
מקוטה 1400 אפשר לרדת ברגל אך בגלל שכבר היינו גמורים והשעה היתה כבר 16:30 החלטנו לרדת ברכבל. (מחיר: 9 לאיי לאדם)
בסינאיה לקחנו מונית חזרה לבושתני ומשם לקחנו את האוטו וחזרנו לוילה.
יום שמיני: פואינה בראשוב- קניון סולומון- פואינה בראשוב (Poina Brashov-Canyon solomon)- מעגלי/ חד כיווני
נסענו עם האוטו לכיוון פואינה בראשוב. הכננו את האוטו ליד הרכבל
מצד שמאלה על אחד העצים תראו סימון של צלב אדום - מתחילים עם דרך זו וממשיכים איתה עד פסים לבן- צהוב- לבן שבאיזשהו שלב הוא מתפצל לשני כיוונים- צריך לקחת את המסלול השמאלי- לכיוון צפון- הולכים איתו עד לקניון סולומון.
בקניון יש שולחנות וספספלים והוא מאוד נחמד. אפשר לשבת שם ולשתות כוס תה או להכין אוכל.
משם ממשיכים ללכת לכיוון היציאה מהקניון- ממשיכים עם הסימון שבילים פסים לבן-צהוב- לבן.
בחנייה יש שתי אפשרויות:
1. לקחת אוטובוס לבראשוב- הזמנים נמצאים על השלט בתחנה
2. לחזור חזרה מאותה דרך שבאתם
3. לחזור לפואינה בראשוב מדרך אחרת שמטפסת במשך שעה פחות או יותר בשביל פסים לבן- אדום- לבן שיוצא מהחנייה של הרכבלים מול תחנת האוטובוס.
אנחנו בחרנו ללכת ברגל לפואינה בראשוב כי האוטו שלנו היה שם.
המסלול הוא מאוד נחמד וקליל ואפשר לעשות אותו גם עם ילדים.
יום תשיעי: סיגישווארה- עיירה מאוד נחמדה ויפה ויש הטוענים שבה היה ביתו של דרקולה
בעיירה, ברחוב העתיק יש מסעדה טובה- Casa Drakula
מאוד טעים!
זהו יום קליל וברובו נסיעה
שווה לעבור בעיירה הזאת.
גם הנסיעה לשם מאוד מאוד יפה.
אפשרות כיום מנוחה מטיולים רגליים.
יום עשירי:
החזרנו את האוטו לבראשוב