מעיינות חמים, ודרך לא נודעת

תמונה ראשית עבור: מעיינות חמים, ודרך לא נודעת

עזבתי את אגוואס קליינטס עם תחושת מלאות. יש משהו מרגיע בידיעה שסגרת פרק. מאצ'ו פיצ'ו השאירה בי רושם עמוק יותר משציפיתי, אבל כמו תמיד במסע הזה, התחנות הן זמניות בלבד. היעד הבא חיכה לי בצפון פרו, ואיתו תחושת התחלה חדשה. לקחתי רכבת חזרה לאולנטייטמבו ומשם אוטובוסים שעברו בין עיירות קטנות, עמקים נידחים, שווקים מאולתרים בצדי הדרך. בכל תחנה גיליתי קצת יותר על פרו האמיתית. זו שלא מופיעה בחוברות התיירות.

במהלך הדרך ניסיתי למצוא רגעים שקטים להמשיך לעבוד על המצגת הגדולה של הלקוח. בין תחנות אוטובוס עם וי־פיי מקרטע לבתי קפה עם מאווררים ישנים ותאורה צהובה, ישבתי עם הלפטופ פתוח על הברכיים וכתבתי משפטים שצריכים להיראות חלקים יותר ממה שהכביש איפשר.

באחת התחנות עצרנו בעיירה בשם אבנקאי. נשארתי שם לילה אחד כי פספסתי את ההסעה הבאה. אבל כמו שקורה לא פעם במסע שלי, דווקא הפספוס הזה הפך לרגע מיוחד. הלכתי ברגל בין רחובות של בתים צבועים בכחול חיוור, והגעתי בטעות לפלאזה המרכזית. שם פגשתי את לוסיה, בעלת דוכן קטן שמוכרת מיץ תפוזים סחוט טרי. התיישבתי לשתות והתחלנו לדבר. היא סיפרה לי על הבן שלה שלומד עיצוב גרפי באוניברסיטה בלימה. סיפרתי לה על העבודה שלי כפרילנסר, והיא ביקשה שאשלח לבן שלה כמה קישורים לקורסים בחו"ל.

בלילה ההוא, אחרי שכולם נרדמו בפוסאדה הקטנה, חזרתי לעבוד על הכנת פרזנטציה לפרויקט. הייתה לי השראה. משהו במפגש הפשוט הזה עם לוסיה והסיפור שלה דחף אותי לדייק את המסר של השקף המרכזי בפרזנטציה. מצאתי דרך להסביר רעיון מורכב בצורה פשוטה יותר. אולי בגלל שחשבתי עליו במונחים של מישהי שמעולם לא תראה את המצגת אבל כן מבינה מסר אנושי כששומעת אותו.

משם המשכתי לקחאמארקה. זה לא היה בתכנון. אבל שמעתי עליה ממטייל גרמני שפגשתי באוטובוס ואמר שזו עיר עם אווירה שונה. הוא צדק. העיר בנויה בין גבעות ירוקות עם נוף שמזכיר יותר את צפון איטליה מאשר את פרו. האנשים פה רגועים יותר, הקצב איטי. מצאתי הוסטל עם חצר פנימית, אינטרנט סביר ומטבח משותף. וזה כל מה שאני צריך כדי להרגיש בבית.

השגרה שלי נראית אחרת בכל מקום, אבל הבסיס נשאר דומה. בבקרים אני עובד. קם מוקדם, מכין לעצמי קפה פילטר במטבח של ההוסטל, מתיישב עם הלפטופ ועובר על הפידבקים שקיבלתי מהלקוח. העבודה על המצגת הפכה לא רק לאתגר מקצועי אלא גם לאתגר אישי. איך מספרים סיפור שמשכנע מישהו אחר להאמין ברעיון. איך יוצרים רצף שמחזיק את העין והלב.

באחת הפסקות הצטרפתי לקבוצת מקומיים שיצאה לטיול רגלי למעיינות התרמיים של העיר. מצאתי את עצמי הולך בין שדות תפוחי אדמה, מקשיב לצחוקים ולשירים שלא הבנתי את המילים שלהם, אבל הרגשתי שייכות. יש משהו מיוחד בלהיות הזר שמתערבב, שלא רק צופה אלא גם משתתף.

בערב, כשחזרנו רטובים מגשם לא צפוי, התיישבתי שוב מול השקפים. הפעם עבדתי על החלק המסכם. ניסיתי לסגור את הסיפור באופן שיגרום למי שיצפה במצגת להבין את התמונה הגדולה. בחוץ התחיל טפטוף שקט, ולרגע הכל הרגיש מסונכרן. כמו שכל הקצוות שהיו מפוזרים בימים האחרונים מתאחדים לתוך שקף אחד ברור.

יש רגעים במסע הזה שאני שואל את עצמי מה אני עושה. למה לא להישאר במקום אחד, עם שולחן יציב, משרד נורמלי, ספה אמיתית. ואז מגיע רגע כמו זה. כשאני יושב בעיר בצפון פרו, מוקף באנשים שלא פגשתי מעולם, עובד על פרויקט אמיתי שיש לו משמעות אמיתית, ויודע שאני בדיוק במקום הנכון.

הפוסט הזה לא בא להגיד שהכל זוהר. היו לי ימים מתסכלים, חיבורים גרועים, לילות בלי שינה, תחושת בדידות. אבל כל אלה שווים את זה כשמגיע רגע שבו השקף מוכן, והלב שקט. הנוודות הדיגיטלית היא לא רק סגנון חיים. היא בחירה יומיומית לחיות אחרת, לנוע בלי לאבד כיוון, לבנות משהו משלך מתוך הדרך.

ואני ממשיך. עוד ערים לפגוש, עוד אנשים להכיר, עוד מצגות לסיים. כל תחנה היא גם התחלה חדשה.

תמונת הפרופיל של מטייל_4217179

סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא