בפסח 2022 חזרנו לטרק בסיני, באזור הר גבוה – סנטה קטרינה, עם 2 ילדינו בני 14 ו17 ו 3 משפחות חברים בהרכב דומה – סה"כ 11 אנשים.
כמה טיפים כלליים:
1. המסלול הקלאסי של הטרק בהר הגבוה לוקח כ 4 ימים. אותו עשינו לפני שנתיים וחצי. ולכן עשינו מסלול אחר הפעם.
a. יש היום 2 גופים גדולים שמארגנים את הטיולים באזור סנטה קטרינה – שיח מוסא הוותיק עם אחראי בשם סאלח +201006413575 ופארג' +201094732417 המנהל את fox camp. עם שניהם ניתן לתקשר דרך WhatsApp. בנוסף יש דלילים שאפשר לארגן ישירות מולם. הפעם בהמלצת חברתנו ארגנו את הטיול דרך ג'בלי 201007680996+ דליל עצמאי. היה יופי של טיול
b. עלויות: שילמנו 55$ ליום לאדם (בהתאם לגודל הקבוצה, היינו 11) המחיר כלל 3 הסעות (מטאבה, לדהב אחרי טיול ומדהב לטאבה אחרי מלון), 3 מגמלים, דליל, וטבח, לינה בלילה ראשון ב fox camp ולינה בבוסתנים (אם באים רק לבוסתן – 50 לירות לאדם) וארוחות (בוקר וערב שטבח מכין וצהריים שלוקחים לכל יום טיול). מקובל להשאיר טיפים בהתאם לגודל קבוצה. לקבוצה גדולה (מה שהשארנו): בבוסתנים עם בריכה כ 30 לירות לאדם מתרחץ, מגמל – 90, טבח 100 , דליל כ 110 לירות ליום (מינימום, יכול לעלות). כניסה לאזור סנטה שמוגדר כעת כשמורת טבע – 25 לירות.
c. כדאי להביא דולרים או יורו כ 300-400$ לאדם לשבוע בסיניי. אפשר לשלם במטבע מקומי, דולרים, אירו, לפעמים גם שקלים. שווה להחליף כסף בצד מצרי להוצאות קטנות/ טיפים
d. כדאי לקנות סים מקומי – מיד אחרי יציאה מתחנת מוניות בצד ימין יש חנות דואר שמוכרת גם סים, עלות 167 לירות (כ 30 ₪) ל 10 גיגה, תקף ל 14 יום, פחות מחצי מחיר בחנויות אחרות (מתחם מכולת בהמשך) המוכר גם מתקין את הסים. לזכור שברוב מקומות הטיול לא יהיה קליטה, רק בכפר של סנטה/ חוף
e. מומלץ להביא סנדלים/ נעלי טיולים ישנים וקופסאות שוקולד "שחר" כמתנה / טיפ בסוף.
f. מזג האוויר: חם במהלך היום וקריר בלילות, תלוי בעונה. ישנים בבוסתנים בהם יש מזרונים, לכן אין צורך במזרונים מהבית/ אוהלים אך שק"ש טוב חשוב בגלל קרירות לילית. אפשר להביא מזרוני יוגה לתרגול ומתיחות.
g. אוכל בסיסי, אך מזין, בערב יש ארוחה בשרית, בבוקר – פטה, ביצים, תה, עוגיות, פיתות וירקות. שווה להביא צ'ופרים, עוגות לדרך, חטיפי אנרגיה ופירות יבשים ומזון מיוחד במידה ויש צורך. מים – במהלך היום יש צורך ב 3 ל' קבוע. ממלאים בבוקר בבוסתנים לכל היום אך לעתים יש גם אפשרות למלא בדרך מהמעיינות.
h. שווה להביא מקלות הליכה, לעתים יש בריכות בדרך או בבוסתנים – להצטייד בבגדי ים ומגבות
i. בחלק מהבוסתנים יש מקלחות קרות/ צינור שאפשר להתקלח. בכל בוסתן יש היום מבנה שירותים, לא תמיד אטרקטיבי אך יש...
j. כדאי להביא ספרים/ משחקים. בהגעה מוקדמת לבוסתן נשאר זמן שמבלים במשחקים (קלפים, קופסה), שיחות, שווה להביא אלכוהול – יין או אחר לשעות הערב.
k. עשינו ביטוח בריאות סטנדרטי שכלל חילוץ, טרק לא נחשב כספורט אתגרי.
l. אין מפות טובות אלא מפה ישנה עוד מהתקופה הישראלית שכולם משתמשים בה. השתמשנו במפה באפליקציה Locus map , מאד נוח, עם מפה של Egypt שהורדנו לשימוש אוף ליין, רוב השבילים בהם הלכנו הופיעו בה.
m. קיימים אין ספור הזהרות מסע. לא חשנו לרגע איום כלשהו. יש נוכחות מרשימה של כוחות הביטחון באזור.
n. בנסיעות וטיול כדאי לזכור שמדובר בזמן סיניי, איטי.
o. יציאות מכפר נכון ליום רק בליווי משטרתי = רק בשעות זוגיות: 10, 12,14... לפעמים בנסיעה בחזור יש ליווי משטרתי עד הגבול , מוסיף זמן לנסיעה ...
p. טיילנו בחודש רמדאן, כל הצוות צם אך לא מאד משפיע על הטיול וארוחות שלנו.
יום 1 - הגעה:
נסיעה לגבול, כדאי לחנות במקום שמותר – מול חוף אלמוג חניון חינמי על מגרש עפר. לפעמים בעיה במציאת מקום או ביציאה (חוסמים..) משם נהגים מגיעים במונית. לשלם אגרת גבול מראש – חוסך זמן, 102 ₪ לאדם. מעבר היה מהיר מאד. בצד מצרי - קצת לפני ביקורת דרכונים יש סניף בנק בו מחליפים כסף – חובה לשלם 400 לירות בכסף מקומי (כ 80 ₪ ) אחרי מעבר ביקורת דרכונים, את הקבלה מציגים ביציאה עם המונית לכיוון סיניי + יש עוד 2 מיסים קטנים שנוספו – מס' קורונה וביטחון , לכן חייבים מזומן.. בסה"כ הכניסה לקחה כשעה. במגרש מוניות פגשנו את הנהג שג'בלי שלח לאסוף אותנו – מיניבוס קטן עם 13 מקומות ואחרי שעתיים וחצי היינו בסנטה, באכסניה של פארג' – fox camp שג'בלי הזמין בה חדרים מראש. קיבלנו חדרים פשוטים עם שירותים ומקלחת. ג'בלי אף ארגן לנו ארוחת ערב.
יום 2
השכמה לא מוקדמת, לקראת 9:00 כל ציוד הטרק היה בערמה אחת וציוד חוף לאחרי הטרק בערמה שניה שמיד הוכנס למחסן. ג'בלי אסף את הדרכונים והכניסם לכספת. פגשנו את המדריך החביב אחמד אבו מוסא שג'בלי ארגן, מדבר אנגלית. אכלנו א. בוקר וחילקנו מצרכים לא. צהריים לתרמילי יום.
ב 9:30 הקפיצו אותנו ברכב לתחילת מסלול - וואדי קוויז ואחריו וואדי טלח עם מלא בוסתנים יפים ומעיין חמוד במפגש עם וואדי טלה. הליכה בירידה, שביל נוח, בהמשך עלינו בוואדי שג (טיניה) ושחינו בבריכה קפואה עם מים נקיים וצלולים. בילינו ליד הבריכה כשעה תוך שחיה, ארוחה צהריים ושתיית תה שהדליל הכין לנו. המשכנו לעלות וכעבור 40 דקות הגענו לבוסתן של שוב בוואדי סגר. ללילה ראשון, הגענו בצהריים, בבוסתן יש בריכה עמוקה עם מים צלולים לשחייה. ממש כיף. בערב טבח עבדאללה הכין ארוחת ערב חמה, פשוטה אך טעימה מאד.
יום 3
בבוקר השכמה בשעה 6:30, ב 7:00 הציוד לגמלים כבר בערמה ובשעה 7:30 אחרי ארוחת בוקר יצאנו ליום נוסף של טרק בדרך להר הכי צפוני באזור זה - ג'בל נג'עה. קצת חזרנו על המסלול אתו הגענו ביום לפני ועלינו בשביל וכעבור שעתיים הגענו לפסגה המשקיפה צפונה. אחרי מנוחה בפסגה וצילומים יצאנו בחזרה וכעבור שעה וחצי כבר היינו בבוסתן בו ישנו. ארוחת צהריים, מנוחה ושוב שחיה בבריכה המדהימה ואחרי שעתיים יצאנו לכיוון בוסתן לילה הבא בוואדי שאג (ליד אבו ג'יפה). עלינו בוואדי טינה לאוכף עבאס בשא (עליה לא תלולה אך ארוכה ומעייפת). הגענו לאוכף סביב 16:00. אחרי מנוחה קצרה ירדנו דרך ואדי זוותין ובוסתנים ציוריים והגענו לאגם עונתי, המתחבא בהרים מעל הוואדי, מעט צפון מזרחית לבוסתן של חוסיין. אגם מאד מרשים, נוצר אחרי שלג וגשם של חורף. לא מאד עמוק אך גדול ויפה, מים עכורים אך אפשר לשחות. מאד נחמד לעצירה. משם הליכה של שעה נוספת ואנחנו בבוסתן בוואדי שאג ללינה. הבוסתן קרוב לאבו ג'יפה (עליה מהכפר) ולכן היו הרבה קבוצות בבוסתן. בכלל חוויה פחות מוצלחת מהלינה בבוסתן זה...
יום 4
כמו בימים קודמים - השכמה מוקדמת ובשעה 7 וקצת אנחנו כבר צועדים בוואדי אחמר בדרכינו אל ההר הכי גבוה ג'בל קטרינה המפורסמת. יש 2 מסלולים לעלות. המדריך המליץ על וואדי אחמר (מעט יותר תלול אך יותר קצר) ולכן בחרנו בו ותוך שעה וחצי כבר היינו באוכף פארש אום סילה לפני עליה לפסגה. עצירה למנוחה וכבר בלי ציוד (השארנו עם דליל) אנחנו עולים אל הפסגה והקפלה בשביל המזגזג. כעבור שעה הגענו לפסגה. נוף מרהיב משם אין ספק שמדובר במקום שחובה להגיע אליו. אחרי הפסקה בפסגה יורדים חזרה לאום סילה, א. צהריים ומנוחה ומשם ירידה לוואדי אלארבעין. קצת אחרי צהריים הגענו לכפר ליד הבוסתן. הדליל בחר שלא לישון בבוסתן בגלל עומס של קבוצות ולכן ישנו בכפר בו גרים קרובי משפחה של הטבח עבדאללה. אחרי הגעה ותה ששתינו, התארגנו עם המזרונים בחצר של אחד הבתים וקפצנו לבקר במנזר "דיר אלארבעין" המנזר עצמו סגור, על עליו שומרת משפחה בדואית מקומית. גינת המנזר מאד מרשימה עם עצי זית עתיקים. שווה ביקור.
יום 5.
קמים מוקדם וב 7:30 כבר עוזבים את הבוסתן, כמה ילדים ביקשו לרכב על הגמלים ולשמחתם הבדואים הסכימו. הלכנו ביחד עם הגמלים כחצי שעה. הגענו לבוסתן חמוד ומשם הגמלים חזרו והמשכנו בירידה בוואדי שריג' לכיוון הכפר. השביל הוביל אותנו ישירות ל fox camp בו חיכינו עוד כשעה עד הגעת הגמלים עם הציוד, אכלנו ארוחת צהריים ו 12 יצאנו במוניות בדרך למלון בחוף בדהב...
נהנינו מאד בטרק. היה מאתגר אך חוויה משפחתית עוצמתית . הנופים והטבע פיצו על קושי ומאמץ. . כיף לחזור לסיניי, חוויה אוטנטית . מומלץ בחום.
אלכס ואפרת