מסלול חד יומי בדלהי ”הצעות לסיורי יום ברחבי דלהי“
יש אפשרות לקחת את הסיור המאורגן של ה-Government Of India Tourist Office, שיוצא פעמיים ביום - בבוקר ואחר הצהריים. ניתן להירשם לסיורים דרך סוכנויות הנסיעות שבגסט האוסים.
המיין בזאר: רחוב שוק הסמוך לתחנת הרכבת של ניו דלהי. מרוכז ועמוס, קבצנים ונכים, ריקשות, פרות ומוזיקה הודית רועשת בוקעת מהחנויות שלאורך הרחוב. תוכלו למצוא שם הכל - גסט האוסים דוכני מזון, בתי מרקחת, שירותי טלפונים וסוכנויות נסיעות זעירות.
קונאט פלייס: כיכר ענקית מוקפת בבניינים חדשים ויפים, שבהם יש חנויות מודרניות, משרדים ועוד. ניתן לאכול פיצה האט, דומינוס פיצה, ווימפי, מקדונלד`ס או במסעדות הודיות מפוארות. במקום יש סניפים של הבנקים הגדולים ושל חברות כרטיסי האשראי, סניפי חברות התעופה, מלונות היוקרה, ועוד. מקום טוב לערוך בו קניות לפני השיבה הביתה. ברשתות המותגים כמו בנטון, ליוויס ושאר רשתות הספורט, מוכרים כל סחורה מערבית שתחפצו בה, במחירים נמוכים מהרגיל. נשים הודיות מקומיות פורשות את מרכולתן בחזית החנויות. אם מזג אויר נעים כדאי ללכת לשם, זה במרחק הליכה מהמיין בזאר. אם לא, אז לקחת ריקשה. את הכיכר מקיף מבחוץ כביש בשם קונאט סירקס (Connaught Circus). גבולות הכיכר הם מפלזה סינמה (Plaza Cinema) בצפון וג`נטר מנטאר (Jantar Mantar) וטולסטוי מארג (Tolstoy Marg) בדרום.
החנויות הממשלתיות Emporium State: בכל אחת מהחנויות נמכרים מוצרים ממדינה אחרת בהודו - צעיפים, בובות ועוד מזכרות. המחירים די גבוהים יחסית למיין בזאר ולא ניתנים למיקוח. החנויות נמצאות לאורך רחוב ה- Baba Kharak Marg
פאליקה בזאר: השוק נמצא מתחת לכיכר הקונאט פלייס ועמוס בחנויות בהם החל מספרים ובגדי עור ועד סרטי צילום, דיסקים ועוד. בשוק יש מתפרות ג`ינסים בהן ניתן לתפור מכנסי ג`ינס וקורדרוי והג`ינס נראה כמו כל ג`ינס אחר שנמכר ברשתות השיווק. לבקשתכם יצרפו המוכרים את כל הסממנים הדרושים כמו התוויות והכפתורים המתאימים. איכות הגינסים מעולה, והמחירים מצחיקים.
הצ`נדי צ`וק: הרחוב הראשי שיוצא מהמבצר האדום, ומסמן את המעבר בין אולד לניו דלהי. הרחוב וכל הסמטאות הסמוכות אליו מהווים את אחד השווקים המדהימים ביותר בהודו. למעשה, דלהי הישנה היא כל כולה שוק אחד גדול וזול, שמחולק לשווקי תכשיטים, תבלינים, ירקות ופרות ועוד. אני ממליצה ללכת למבצר האדום בבוקר וממנו להמשיך לצ`נדי צ`וק ולטעום מאכלים שנמכרים בעגלות רחוב...
אפשר גם לנסוע לאגרה, לראות את הטאג` מאהל ולחזור באותו היום או למחר, כארבע/חמש שעות נסיעה ברכבת מדלהי, יש גם טיולים מאורגנים באוטובוס. אני מעדיפה לנסוע לבד, ברכבת.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל