גוביו ועמק הטיבר העליון - אוכל ויין

טעימה מהמטבח האיכותי והמסורתי של כפרי האזור, המציע מנות שמורכבות בעיקר מיבולי הגבעות וההרים, ומתאפיינות בפשטות - גבינות, נקניקים צלויים, אספרגוס ועוד.
צוות למטייל ברשת
|
שמור לעצמי
תמונה ראשית עבור: גוביו ועמק הטיבר העליון - אוכל ויין
© איתמר ברק

עדכון סטטוס קורונה נכון ל-17/04/2021

  • הכניסה לאיטליה אפשרית לאזרחי האיחוד האירופאי ומספר מדינות מצומצם. לא כולל ישראל.
  • ניתן להכנס לאיטליה במידה ויש לכם קרובי משפחה במדינה, אולם תדרשו להכנס לבידוד של 14 יום.
  • יש להגיש תוצאה שלילית בכניסה לאיטליה מה-48 שעות האחרונות ובמקרים מסויימים גם להכנס לבידוד ל- 14 יום.
  • חובה לעטות מסכות במרחב הציבורי.
  • התחבורה הציבורית פועלת.
  • המסעדות ובתי הקפה פתוחים באיזורים הנחשבים צהובים פתוחים עד השעה 18:00 ובאיזורים כתומים פתוחים לטייק אווי ומשלוחים בלבד.
  • כרגע, רוב איטליה נחשבת אדומה ולכן כל העסקים הלא חיוניים סגורים.
  • ישנו עוצר לילי בין השעות 22:00-05:00.
  • כל החוזרים מחו״ל צריכים להציג בכניסה לארץ בדיקת קורונה שלילית מה-72 שעות האחרונות ולעשות בדיקה נוספת עם חזרתם ארצה (תקף גם למחוסנים).
  • עבור אזרחי ישראל, ישנה חובת בידוד של 14 יום בשובם לארץ או 10 ימים בכפוף לשתי בדיקות שליליות. מחוסנים אינם צריכים בידוד.
לוגו וירוס קורונה

מידע כללי

המוצרים מהאזור הזה מחוברים לשטח ומושרשים היטב בהיסטוריה. למרות שהמסורת שלהם עתיקה, היא לא קפאה על שמריה, והתפתחה עם הדרישה והטעמים של הצרכנים. המטבח כאן מאופיין במנות מסורתיות, שנשאבו מהתרבות הכפרית, שמורכבות בעיקר מיבולים מהגבעות וההרים, ומתאפיינות בפשטות.

לתחילת הכתבה

צ`יטה די קסטלו

צ`יטה די קסטלו (Citta di Castello) נמצאת בגבעות הירוקות, וייחודה בארכיטקטורה הרנסאנסית האלגנטית, בחצרות ובמרפסות, באכסדראות ובאווירה של המרכז העתיק. בימים אלו, נשמת העיר צ`יטה די קסטלו, מתרכזת בעבודתו של תושב מפורסם, אלברטו בורי (Alberto Burri), אמן עכשווי גדול, שנפטר לאחרונה. בעמק הטיבר העליון נאספות כמויות גדולות של פטריות כמהין לבנות. הפטריות נאספות בעיקר בשטחים הרריים. המסעדות והמפעלים הרבים שמתמחים כאן בכמהין, תרמו ליצירת זהות בין האזור לפטריות האיכותיות. הענבים במעלה עמק הטיבר, הרגישו תמיד בבית. היקבים והכרמים נמשכים עד קצת האופק, מה שנראה לעין המתבונן כ"כרם אחד עצום".

אירועי אוכל ויין בצ`יטה די קסטלו:

  • Mostra del tartufo e di prodotti del bosco - פסטיבל מוצרי הכמהין והיער - מדי שנה בסוף אוקטובר - תחילת נובמבר (אתר אינטרנט: www.umbria.org)

לתחילת הכתבה

גוביו

גוביו (Gubbio) היא עיר עתיקה ואצילית, שברחובותיה עדיין ניתן לחוש בקסם ימי הביניים. היא יושבת לרגלי הר Ingino ושולטת על המישורים עליהם נבנתה במקור. לאכול טוב זו מסורת כאן... איכות המוצרים גבוהה, ורובם מן התוצרת החקלאית שתמיד היתה מרכזית בכלכלה המקומית. סממנים אופיניים לנוף הגבעות וההרים הם חוות הבקר, וכן לחם הבקר הידוע כ-Chianina. גידול ועיבוד בשר חזיר נפוצים כאן במנות רבות. קיים גם ייצור איכותי של Prochetta al forno- נקניק חזיר צלוי עם שום, פלפל ושומר-בר, אשר מנצח בפסטיבלים המקומיים. מנות מיוחדות נוספות כוללות קבאבים של כבד (Mazzafegati), ורטבי כבד טיפוסיים עם צנוברים וצימוקים.מוצרי יער גם הם נפוצים, עם טעם חזק ורך של חוטרי אספרגוס, אותם מוסיפים לחביתות, תותי יער וגרגרי ערער. כדאי לטעום גם מן הגבינות המסורתיות: פקורינו, ריקוטה וקצ`יוטה מיסטה.

אירועי אוכל ויין בגוביו:

  • שוק של כמהין לבן ואוכל חקלאי- מתקיים בסוף אוקטובר- תחילת נובמבר. זהו יריד שנתי בו מעריכים את איכות הכמהין הלבן המקומי ומוצרים מסורתים אחרים, וכן מוצעות למכירה עבודות של אמנים מקומיים.

לתחילת הכתבה

גואלדו טדינו

גואלדו טדינו (Gualdo Tadino) נראית ובולטת למרחוק. מרכז ימי ביניים עתיק בעל היסטוריה אנושית הנמשכת מתקופת האבן. הגסטרונומיה המקומית שמרה על המנהגים - בישול מאכלים הקשורים בעבודת השדה ונאכלים בחגים: קריסטמס וערב השנה החדשה, פסחא וכל הקדושים, עונת הקציר והבציר, המסיק וקטיף תירס. מנות מסורתיות אופייניות כוללות ברוסקטה, שמכינים כאן מלחם ועליו שום, מלח ושמן. השמן נעשה במיוחד מזיתי המקום, או מכמהין לבן. מנה מסורתית נוספת היא הפסטה (pancotto או panzanella) מוכנה עם לחם עבש ומלח גס, שמן זית ועגבניות או עם רוטב ויניגרט ובצל, או רוטב acquacotta (בצלים, מלח, פרוסות פלפל, לחם ביתי מיושן) ומרק קטניות. ותפריט שלם מסורתי מורכב ממנה מסורתית בשם קפלטי (capeletti) - פסטה ממולאת מוגשת עם עוף, מרק בשר ולזניה ממולאת בירק. מאכלים נוספים: חזיר בשעועית, טלה רך הידוע גם כ-coratella ficco מוכן עם בשרים לבנים ומבושל ביין, וינגרט, שום, רוזמרין, שמן זית, ולפעמים גם עם עגבניות.

 במחוז זה, לכל מועצה מקומית יש את המתכונים שלה לעוגות ומיני מתיקה. הטעמים רבים, אך המרכיבים הבסיסיים הם תמיד: קמח, שמרים, מעט סוכר או דבש, צנוברים, זרעי שומר, צימוקים. פעמים רבות יש גם וריאציות מקומיות עם תחכום במתכון- קליפת לימון, טיפת חלב או חמאה או שומן חזיר. לעתים מה שעושה את ההבדל הוא זמן ההשרייה, זמן בישול ולפעמים רק הצורה הסופית.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה

עדכון סטטוס קורונה נכון ל-17/04/2021

  • הכניסה לאיטליה אפשרית לאזרחי האיחוד האירופאי ומספר מדינות מצומצם. לא כולל ישראל.
  • ניתן להכנס לאיטליה במידה ויש לכם קרובי משפחה במדינה, אולם תדרשו להכנס לבידוד של 14 יום.
  • יש להגיש תוצאה שלילית בכניסה לאיטליה מה-48 שעות האחרונות ובמקרים מסויימים גם להכנס לבידוד ל- 14 יום.
  • חובה לעטות מסכות במרחב הציבורי.
  • התחבורה הציבורית פועלת.
  • המסעדות ובתי הקפה פתוחים באיזורים הנחשבים צהובים פתוחים עד השעה 18:00 ובאיזורים כתומים פתוחים לטייק אווי ומשלוחים בלבד.
  • כרגע, רוב איטליה נחשבת אדומה ולכן כל העסקים הלא חיוניים סגורים.
  • ישנו עוצר לילי בין השעות 22:00-05:00.
  • כל החוזרים מחו״ל צריכים להציג בכניסה לארץ בדיקת קורונה שלילית מה-72 שעות האחרונות ולעשות בדיקה נוספת עם חזרתם ארצה (תקף גם למחוסנים).
  • עבור אזרחי ישראל, ישנה חובת בידוד של 14 יום בשובם לארץ או 10 ימים בכפוף לשתי בדיקות שליליות. מחוסנים אינם צריכים בידוד.
לוגו וירוס קורונה

כתבות מומלצות עבורך על אומבריה