דובאי - גן עדן לנגישות

תמונה ראשית עבור: דובאי - גן עדן לנגישות

חזרתי מדובאי מוקסמת מכל הבחינות. גם נגישות מעולה, גם שירות אנושי מכבד, גם אפשרויות לאוכל כשר והמון אפשרויות לטייל ולחוות עיר חדשה ומודרנית עם חשיבה אנושית, המאפשרת לכל תייר להרגיש בטוח ורצוי.
נסעתי לדובאי עם שתי בנותי ועוד זוג חברים קרובים.
אני נעזרת להליכה בקביים ובקלנועית למרחקים ארוכים
משדה התעופה הנסיעה למלון במונית קצרה ונוחה, הנהגת עזרה לנו לקפל ולאחסן את הקלנועית והמזוודות בתא המטען
במלון, הפקידים בקבלה יצאו מגידרם, לא נתנו לי לחכות בתור, לא דיברו אלי מאחורי הדלפק, אלא יצאו אלי כדי לדבר בחביבות ובגובה העיניים
הזמנו חדר מרווח שיספיק לשלוש + קלנועית ( לא חדר מותאם לכסא גלגלים)
החדר היה מפוצל לשני חדרי שינה והיו בו מטבחון ושולחן אוכל, שאפשרו לנו לארגן בחדר סעודות שבת בתנאים מעולים.
לכל אורך הביקור, התפעלתי מיחסם של תושבי דובאי לאורחים עם מוגבלות, אותם הם מגדירים כאנשים נחושים (PEOPLE WITH DETERMINATION).
מרגש !!
הזמנו סיור עם מדריך מומלץ, אשר סייר איתנו באתרי התיירות המרכזיים, עם הסברים תמציתיים ושיחה פתוחה ומעניינת. המדריך הוא פרופסור לזואולוגיה ומדריך טיולים מעבר לתפקידו באוניברסיטה
הסיור נמשך חמש שעות ואני הצטרפתי עם הקלנועית בחלק מהמקומות שעניינו אותי במיוחד. בחלק מהאתרים האחרים לא ירדתי ושאר בני משפחתי ירדו עם המדריך לסיורים קצרים ולצילומי נוף
בימים הבאים חזרנו עם מונית, לאתרים שעניינו אותנו במיוחד. ביקרנו בקניונים הענקיים וגם בקטנים והעממיים, האקווריום ו...נסענו לאקספו
הביקור באקספו היה חוויה נהדרת ובעיקר הביקור בביתן הישראלי שהציג מופעים של חדשנות ולבביות ומשך מבקרים רבים. ביקרנו גם בביתנים של ארה"ב וסין ונהננו בעיקר מהאוירה של מתחמי האקספו הנרחבים ותחושת האיחוד שהייתה בו
לידיעת המעוניינים, תיירים עם מוגבלות לא משלמים בכניסה לאקספו # # וגם בתי הסטודנטית לא שלמה,
חזרנו במונית ותוך 40 דקות היינו במלון. באופן כללי המוניות הרגילות (לא ואן), היו פתרון מעולה ולא יקר עבורי לנסיעות, כאשר את הקלנועית קיפלנו אחסנו בתא המטען
עבורי הנגישות בדובאי אינה טריויאלית, פעמים רבות בנסיעותי בחו"ל בעיקר באירופה, חיפשתי פעמים רבות שירותים מאובזרים ומותאמים לנעזרים בכסאות גלגלים
בדובאי השירותים המאובזרים נמצאים בכל מקום, מפואר ופשוט, עם כל המאחזים והאביזרים הנדרשים. כל כך מרגיע שאפשר לצאת לכל מקום ולדעת שתמיד יהיו שם שירותים נגישים, נקיים ומאובזרים
לסיכום מבחינתי דובאי היא גן עדן של נגישות ויחס מכבד ואני ממליצה לתיירים עם מוגבלויות, גמלאים, משפחות עם ילדים או הורים בכסא גלגלים לבוא להנות ולחוות את השוויון האמיתי לתיירים מבלי להתייחס למוגבלותיהם
נכתב ע"י רינה עם – רן , יועצת נגישות מוסמכת

תמונת הפרופיל של arina