נפרדנו מהקצה הצפוני , של האי הדרומי ,מהשפיץ שנמצא מעבר להרים. אם רוצים אפשר תוך 6 ימי הליכה במסלול ה heapy Track לעבור מערבה. דרך שמורת שמורת הקוהרנג'י.
אנחנו בחרנו לעשות את כל הסיבוב ברכב.
יצאנו את טקאקה ונסענו בדרכים יפיפיות שבחלקן נסענו כבר, ופנינו למערב.
מעל ערוץ בלר תלוי לו גשר , שהוא על פי הכתובים הארוך היותר בניו זילנד 110 מ אורכו והוא מתנדנד מעל ערוץ הנחל שצבעי מימיו כחול, ירוק והסלעים מתחתיו בורוד, לבן .
לצהריים התישבנו בrest aria לארוחת צהריים.
עד כה לא סיפרתי על מכת זבובי החול. הצטיידנו בחומר מסריח ושומני. אבל הם נטפלים " נושכים עוקצים" הם קטנטנים ושחורים ויש גם גדולים ומציקים. אכלו אותנו ביסודיות על אף כל הממרחים. והותירו נקודות אדומות
העקיצות מציקות מאוד. דודי סבל מאוד. כדורי היסטמינים עזרו.
המשכנו למערב.
התלבטנו האם לעלות לצפון המרוחק
" מעבר להרי החושך" לכיוון קאראמאה Karamea. לווסט קואסט. אזור מבודד ויש כמובן לחזור את הדרך.
כמו שהגענו לווסטפורט דודי הודיע נוסעים צפונה. מכיוון שהוא הנהג. הסכמתי. המשכנו בנסיעה של עוד כשעתיים. עלייה בהרים. העננים נראה שיושבים שם קבוע לתפאורה. הגענו לקראמיאה. מצאנו חדר חמוד, עם מרפסת ומטבחון. בriver motel אלי בעלת הבית קיבלה אותנו בשמחה, ועם הרבה אינפורמציה. הכנו ארוחת ערב בחדר. יצאנו לים לראות את השקיעה. אבל השמש התחבאה בין העננים.
שבת 19.1.18 west coast
טיול בארץ הפלאות. ביער קסום , קשתות אבן ענקיות ומערות מסתוריות.
OPARRA - מקארמאה נסענו צפונה לאופררה. שם כל הקסם מתחבא. נסיעה של כ 40 דקות בדרך עפר צרה בתוך יער גשם מופלא.
חנינו בחנייה העליונה.
שם נפגשנו עם משפחה ניו זילנדית מנלסון עם 4 ילדים חמודים.
הם היו מצוידים בפנסים לכניסה למערות. והזמינו אותנו להצטרף לאור הפנסים.
אנחנו השתמשנו באור פנסי הניידים שלנו.
גילינו מערות מתפתלות עם כוכים לזחילה ונטיפים ענקיים. על התקרה תולעים זוהרות. חוויה נהדרת.
בילינו במערות דודי התכופף, אני זחלתי והרגשנו כחוקרי מערות.
משם חזרנו לחנייה התחתונה והלכנו במסלול מוסדר עם מדרגות ושבילים לצד הנחל ל OPARARA ARCH. גשר אבן ענק ובתוכו עוד גשר אבן. כל הדרך הולכים בין שרכים, עצים מיוחדים. הרבה גווני ירוק. ממש בתוך ג'ונגל.
הליכה של כשעה הלוך חזור.
הגענו חזרה לחנייה ויצאנו למסלול ל MORIA GATE ולאגם המראות.
במוריה נכנסים למערה ואז מתגלית קשת אבן ענקית ומתחת זורם הנחל. מסלול של כשעה וחצי עם הצצה לאגם המראות אליו משתקפים העצים עד כי קשה להבחין מה המציאות ומה ההשתקפות.
מקום קסום.
זבובי החול אוהבים את דודי ועשו בו שמות. כך שאכלנו באוטו.
ויצאנו בדרכנו חזרה מעבר להרים.
בדרך לווסטפורט החל טפטוף שהתגבר לגשם שוטף.
מצאנו מקום חמוד לישון בו
PAKINGTON HOMESTAY. שנמצא ברחוב פאקינגטון. בית אותו מנהלת ובעלים מישל. במקור מסינגפור. נמרצת וחביבה מאוד. מיד נתנה מלא אינפורמציה. וגם המליצה על מסעדה לערב אצל JOHNNY'S שנמצא בקצה הרחוב הראשי קרוב מאוד ל BNB.
הגשם לא מפסיק לרדת.
ראשון 20.1.18
יצאנו את ווסטפורט לאחר ארוחת בוקר עם מישל. שציידה אותנו בעלי חסה טריים מהגינה שלה.
לאוסטרלים יש את הגרייט אושיין רואד, ולניוזילנדים את הגרייט קוסט רואד. מווסטפורט לגריימאות'.
נסיעה בדרך יפיפיה צמודה לחוף. עם מפרצונים וסלעים. והשיא סלעי הפונאקייקי.
אל הפונקאייקי יש להגיע בגאות
High Tide . בדקנו וראינו שב11 בבוקר מתחילה הגאות.
הגלים משתברים על הסלעים ופורצים מהם. הסלעים בנויים בשכבות כפנקייק.
המסלול מונגש רובו גם לנכים בשביל מוסדר. הטבע במלוא הודו.
לא יכולנו להיפרד מהיופי אז חזרנו למסלול שוב להנות עוד פעם.
בסיום ישבנו לנו עם צלחת פנקייים ברוטב תותים. כי באמת החיים שלנו תותים.
המשכנו לאורך החוף וירדנו בברייטאון לחוף לחפש אבני ג'ייד או בשמם העברי אבן הירקן להצעתה של מישל. מצאנו כמה אבנים ירוקות. למעשה סתם חלוקי נחל ירקרקות, בעיקר נהננו מטיול על החוף. ומשם פנימה לתוך היבשת בכביש הצמוד לרכבת החוצה את הייבשת מגריימות לכרייסטצרץ. אנחנו נוסעים בה לאגם ברונר ולארתור פס ונחזור חזרה לדרך הים.
הגענו לאגם ברונר .
בבוקינג מצאנו שיש 2 חדרים בLake Brunner Longhouse.
בשל בעיות תקשורת לא הזמנו.
מגיעים אין אף רכב בחנייה. ומתנוסס השלט no vacansy.
אנחנו בכל זאת נכנסים.
מקבלת את פנינו ג'ייל בעלת המקום. מדדה, קיבלה מכה ברגל. דווקא יש לה חדרים ריקים וגם שתי הזמנות. אבל...קצת קשה לה היום.
אחרי שזיהתה כמה נחמדים אנחנו הודיעה: אתם ישראלים נכון?
אני:????
דודי; מה כתוב לנו על המצח?
ג'יל: לא, את מאוד מזכירה לי את גולדה מאיר.....
טוב, אחרי " מחמאה" שכזו הפכנו לחברות וקיבלנו חדר.
מקום נחמד מאוד. בעיקר היחס המשפחתי.
טיילנו מעט במואנה הקטנה. וגשם זלעפות החל יורד. אכלנו ארוחת ערב .ולמיטות כל הלילה ירד גשם .
שני 22.1.18 ארתור פס
השמים מעוננים. והעננים יוצרים תפאורה .
הדרך הנה דרך נופית בין ההרים, לנחלים . הגשם שירד המריץ את זרימת הנחלים וההרים זולגים במפלים. פרות רועות במשטחי מרעה ירוקים והלב מתרחב. דרך יפיפיה לצידה נוסעת הרכבת.
בדרך עצרנו לקפה במלון, מוזיאון, אוסף עתיקות מדהים. מומלץ מאוד.
otira stagecoach hotel.
לא ישנו המלון שחדריו מעוצבים. עם מקלחות ושירותים משותפים. אך נהנינו מאוד מהמקום ומהאוספים .
נמצא על כביש SH 73 OTIRA.
המשכנו לארתורס פאס הישוב הגבוה ביותר בניו זילנד. שלג בפסגות ההרים.
עלינו לתצפית למפל קערת הפונץ' של השטן. הדרך עלייה במדרגות מסודרות כחצי שעה הלוך וחצי שעה בחזרה. בתוך חורש .הנוף ושצף המים של המפל מוגשים במתנה מהטבע. נהדר!!!.
חזרנו לאגם ברונר. טיילנו סביבו, שוב הליכה על גשר תלוי ומתנדנד.
הזמנו לארוחת ערב במלון שבמואנה והמסעדה היחידה במקום. ארוחה טעימה. בתפריט היה טלה מרוקאי על מצע קוסקוס ישראלי. מיד דודי בחר במנה זו.
הולכים לישון במוטל אחרי שבעלת הבית כיבסה לנו וקיפלה את הבגדים בזמן שאנחנו בילינו.