אתחיל באזהרה, זהו סיכום ארוך. אך יחד עם זאת מקיף, ממצה, עם המון המלצות (וגם דיס-המלצות), אני לא נתקלתי בתכנון שלי בסיכום כזה. בנוסף, צירפתי גם לו"ז לטיול של 6 ימים ביעד המעולה הזה ועוד בונוס קטן. כדאי לכם לקרוא! מצטער מראש אם יש פה ושם שגיאות כתיב או מקלדת.
אז נתחיל,
לטיול תכננתי לצאת בכלל עם חבר שלי בחודש מאי 2024, אך אז הגיע צו 8 וטרף את כל הקלפים. דחיתי את הטיול בארבעה חודשים לחודש ספטמבר, וטסתי בכלל עם אבא שלי 😊. השארתי את אשתי בבית עם 3 ילדים קטנים ועל כך מגיע לה שאפו גדול!
קחו בחשבון שמתואר פה טיול שמתאים לאב ובנו, בני 64 ו 37, כך שייתכן שהסיכום וההמלצות פה לא יתאימו לכל אחד :)
מבחינת הטיסה לקחנו את חברת אל-על, לא כי אני פטריוט או משהו כזה, אלא בגלל שהם יצאו במבצע למשרתי המילואים של כרטיס בחינם (היה צריך לשלם רק על מיסי הנמל) ואחד היעדים היה בודפשט. אך זה יצא טוב כי זו הייתה תקופת מלחמה והיו המון ביטולים של החברות הזרות וגם של ישראייר וארקיע. הטיסות נורא קצרות, פחות מ3 וחצי שעות בהלוך ופחות מ3 שעות בחזור. הטיסות שלי היו טיסות מאוחרות – בהלוך הטיסה יצאה מנתב"ג בשעה 20:00 ובחזור הטיסה מבודפשט בשעה 23:30.
לאחר בדיקה של מספר לא מועט של מלונות החלטנו ללון במלון הדירות 7SEASONS, אשר כמונו הרבה ישראלים בוחרים ללון בו. הפסקה הבאה תהיה אודות המלון, לכן אם כבר יש לכם מלון ו/או שאתם לא מתכוונים ללון במלון זה, אתם יכולים לדלג עליה.
מלון:
מלון 7SEASONS הוא לא מלון רגיל, זהו מלון דירות, עם כל היתרונות והחסרונות שיש לכך.
מבחינת היתרונות:
הדירות גדולות מאוד – הקטנה ביותר מעל 30 מטר ונקראת דירת סטודיו.
הן מאובזרות בכל מה שאתם יכולים לחשוב עליו (חוץ מטוסטר... מצנם יש).
המיקום של המלון הוא מעולה, לדעתי המיקום הכי טוב שיכול להיות, ברובע היהודי, מרחק הליכה של כמה דקות מכל מה שחשוב.
הדירות נקיות מאוד (לפחות זו שאני הייתי בה).
צוות המלון נחמד ואדיב.
WIFI חזק וטוב.
לטובת שומרי השבת, פתיחת דלתות הדירות היא באמצעות מפתח ולא באמצעות כרטיס.
יש אפשרות להוסיף ארוחת בוקר ב18 יורו לאדם לארוחה, אנחנו לא הוספנו אז לא יכול להמליץ או לא להמליץ.
למלון יש חדר שבו אפשר לאחסן את המזוודות, אם מגיעים מוקדם או עוזבים מאוחר. אני חשבתי שזה דבר טריוויאלי, אך מסתבר שיש מלונות שאין בהם את האפשרות הזו.
למלון יש כמה אזורים, אך כל איזור הוא סוג של מבנה וכל הדירות בו פונות פנימה ולא כלפיי הרחוב, לכן הוא שקט מאוד ולא שומעים את הרעש מהרחוב. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון שאפשר ליפול על שכן מעשן, מה שיכול להעיק, אך נראה לי שהסיכויים לכך לא יותר מדי גבוהים, מה גם שרוב הדיירים לא במלון במהלך היום (וכנראה גם אתם).
חשוב לקחת בחשבון שיש גם חסרונות:
כפי שציינתי זהו לא מלון רגיל, לכן אין באמת לובי, יש חדר המתנה קטן עם ספות. יש כאלו שזה מפריע להם, מבחינת הסביבה והאווירה.
המלון ממוקם בתוך פסאז'. לכן בשעות החשיכה יכול להיות קצת לא נעים, אם הולכים עם ילדים, צריך לקחת את זה בחשבון.
לאחר השעה 23:00, הפסאז' ננעל, אך המלון מספק לכם גם קוד לפתיחת השער וגם צ'יפ שמחובר למפתח.
המסדרונות, בשעות החשיכה בעיקר, גם הם יכולים להיות מעט לא נעימים, כשיוצאים מהמעלית בקומות השונות, אין מתג להדלקת האור סמוך למעלית, לכן יכולה להיות עלטה מוחלטת עד שמגיעים לאחד המתגים בקומה.
סידור החדר (ריקון פחים, החלפת מגבות, סידור המיטה) מתבצע רק אחת ליומיים ולא כל יום. במידה ואתם שוהים זמן ממושך, ניקיון יסודי מתבצע אחת לשבוע. לנו זה ממש לא הפריע.
המלצות ומידע נוספים לגבי המלון:
במלון מתאכסנים הרבה מאוד ישראלים (כל אחד שיחשוב אם זה יתרון או חיסרון מבחינתו), לכן הצוות מכיר אותנו וגם דובר קצת את השפה לעיתים, כך שתזהרו במה שאתם אומרים לידם 😊. כפי שציינתי, הצוות מאוד נחמד ואדיב, תהיו גם אתם כאלה כלפיהם, מי יודע, אולי תצטרכו משהו במהלך השהות שלכם.
הציון שהמלון קיבל בבוקינג – 8.8 הוא מאוד משקף.
צריך לקחת בחשבון שבמלון יש דירות ישנות ודירות משופצות, לכן ההצעה שלי היא שטרם הגעתכם לשלוח למלון מייל (או דרך האתר שלהם או דרך האתר שבו ביצעתם את ההזמנה) ושם לבקש לשכן אתכם באיזור החדש יותר. הם יענו לכם שעל מנת לשריין את החדרים החדשים יש להוסיף 10% מערך ההזמנה שלכם – אל תעשו זאת, מניסיון אישי שלי, הגעתי בלי לשדרג והם כן התחשבו בבקשה שלי וקיבלנו חדר משופץ (תמיד אפשר להוסיף שחוגגים יומולדת או איזשהו אירוע אחר, עדיף אירוע אחר, כי את תאריך הלידה אפשר לראות בדרכון שלכם, אלא אם באמת יש לכם יומולדת 😊).
אם בחזור הטיסה שלכם מאוחרת, נסו את הקבלה, אולי יאשרו לכם להישאר עד לשעה מאוחרת יותר ולא לעזוב בשעה 11:00, לי זה לא הצליח כיוון שהמלון היה בתפוסה מלאה לטענת הצוות (ניסיתי מספר פעמים מול מספר אנשי צוות שונים).
אם לסכם את 7SEASONS במשפט אז – היתרונות בהחלט עולים על החסרונות. אני ממליץ.
מזג האוויר:
בגדול, מזג האוויר בחודש שספטמבר אמור להיות יוצא מן הכלל, לא החום של יולי אוגוסט (שבוע לפני שאנחנו הגענו, הטמפרטורות הגיעו לכמעט 40 מעלות) ולא הקור והגשם השוטף של החורף. אך מה לעשות שבאירופה כמו שאירופה, אי אפשר לדעת, ובמרבית הימים ששהינו בבודפשט ירד גשם, אך הוא ממש לא עצר בעדינו. הוא גם היה כזה שלא אמור למנוע מתיירים לצאת ולטייל, לא היה מבול או משהו כזה.
המלצות ומידע נוסף:
תכנון:
אני מאוד מציע לתכנן את מהלך הטיול לפני שמגיעים לבודפשט (או לכל יעד אחד בחו"ל), אחרת סתם נתקעים ומבזבזים זמן על חשיבה מה לעשות ולשאול אנשים.
חשוב לקבל המלצות מכמה גורמים, גם מהאינטרנט, גם מחברים ומכרים שהיו כבר ביעד.
את כל התכנון לרכז במקום אחד כדי שיהיה קל ויעיל להתנהל איתו.
כן להכין איזשהו לו"ז. גם אם אתם לא מתוכנתים כמוני, אז לפחות שיהיה לכם איזשהו שלד של לו"ז שממנו תוכלו לצאת.
GOOGLE MAPS:
הייתי כן מציע לפני ההגעה לבודפשט, ליצור מפה שמורה בגוגל מאפס (יש הסברים ברשת למי שלא מכיר כיצד עושים זאת) ושם לשים את כל האתרים (אתרים, מבנים, אטרקציות, מסעדות, צ'יינג'ים, סופרים, חנויות, קניונים וכו') שאתם רוצים להגיע אליהם, וגם כאלו שלא – כי מי יודע. כך קל מאוד להתנהל ולנווט, פשוט מקישים על המקום במפה ועל ניווט ומתחילים ללכת. זה מאוד קל וגם חוסך זמן. אם תרצו בסוף הבלוג ציינתי את כתובת האימייל שלי, אשמח לחלוק את המפה שאני הכנתי עם מי שירצה.
חבילה סלולארית:
גם בשביל ההמלצה הקודמת, וגם כדי להיות בקשר עם העולם החיצון, חשוב שתהיה לכם חבילה סלולארית ולא להסתמך רק על הWIFI במקומות הסגורים. האופציות הן:
חבילה דרך חברת הסלולר – זוהי האופציה היקרה יותר.
רכישת סים בהגעה ליעד – אופציה זולה יחסית, אם כי לדעתי פחות נוחה.
רכישת ESIM טרם הטיסה – לדעתי האופציה המועדפת, יותר נוחה וגם זולה. אם כי לא כל מכשיר נייד תומך ESIM. זה מה שאני עשיתי ורכשתי דרך AIRALO. אם בא לכם לקבל הנחה של 3$ (ועל הדרך להעניק גם לי 3$) אתם יכולים להשתמש בקוד הקופון XDEIRDO557 בעת הזמנת כרטיס ESIM באפליקציית AIRALO.
מסעדות:
אחד הדברים הבולטים בבודפשט הוא העניין שזהו יעד קולינרי מדהים! יש המון מסעדות טובות (וגם מלכודות תיירים כמובן), גם הונגריות וגם מהעמים השונים, אני אתן לכם המלצות לכמה מסעדות – רק כאלו שבהן הייתי ואני יודע לקחת עליהן אחריות 😊, לצערכם או שלא, כל המסעדות שאני מציין אינן כשרות:
TwentySix – בית קפה מסעדה שמגיש ארוחות בוקר מצוינות! המקום גם מעוצב בצורה ממש יפה ומעניינת, עם המון ירוק מסביב שנותן תחושה מאוד פסטורלית כשאתה בעצם נמצא במקום מקורה. אני ואבא שלי הזמנו שקשוקה ואגז בנדיקט וחלקנו. אני חייב לומר שקודם לכן מעולם לא אכלתי אגז בנדיקט כך שאין לי באמת למה להשוות, אבל זה היה כל כך טעים! ממליץ בחום על המסעדה לשבת בה ולאכול ארוחת בוקר.
Solifno Cafe – עוד בית קפה מסעדה עם אחלה ארוחות בוקר, יש שם אפשרות לבנות ארוחת בוקר שקצת יותר דומה לארוחת בוקר ישראלית וגם למי שמעדיף כשר (אין תעודת כשרות כמובן), אחלה מקום לארוחות בוקר.
בבודפשט יש המון מקומות שאפשר לאכול בהן ארוחות בוקר טובות, אנחנו בחרנו בשתי אלו כי יותר התאים לנו, בשאר הימים הכנו כריכים ממצרכים שקנינו בסופר.
FORESALE – לא משנה כמה ימים אתם בבודפשט ומאיזה סיבה, אל תוותרו על ביקור בפאב-מסעדה הזה. זהו אחד המקומות המוכרים בבודפשט ולא סתם. יש שם אוירה מיוחדת, בין אם מגיעים בצהריים ובין אם מגיעים בערב. על כל שולחן יש סלסלה ענקית עם בוטנים שאת הקליפות שלהם זורקים על הרצפה. יש תפריט רחב ומגוון. אנחנו לקחנו כמובן את מרק הגולאש המצוין. זו מנה גדולה מאוד שמספיקה לשניים-שלושה סועדים, המנה הזו לגמרי מספיקה אם רוצים לשבוע.
Comme Chez Soi – אני לא זוכר מסעדה יותר טובה שאכלתי בה בחיי. קראתי הרבה המלצות על המקום, אבל לא חשבתי שבאמת אתלהב כל כך. הבעיה במקום הזה היא שהוא נורא קטן, יש שם לדעתי 6 שולחנות בלבד וכדאי להזמין מקום חודש מראש (אני הזמנתי חודשיים מראש 😊). המסעדה הזו מאוד אוהבת ישראלים ויש שם גם כיסא עבור החטופים שנמצאים בעזה (מקווה שעד שתקראו שורות אלו כולם יחזרו).
כשישבנו שם, אני לא יודע אם זה אנחנו, אם אנחנו ישראלים או שזה מה שנהוג במסעדה, הם נורא פינקו מעבר למה שהזמנו. אני ואבא שלי הזמנו כבד אווז ולזניה וחלקנו, מנות אלוהיות. פרט לכך, המסעדה פינקה על חשבון הבית במנה ראשונה, בקינוח של כדור גלידה, כוס יין לבן ולסיום צ'ייסר של לימונצ'לו. המנות לא זולות, אך יותר זולות ממה שהייתם משלמים בארץ וגובים אחוז נכבד על שירות (שלגמרי מגיע!), סביבות ה20% אולי אפילו יותר.
בניגוד למה שאולי כתוב בחלק מהמקומות באינטרנט, המקום כן מקבל אשראי.
אני מציע לא לוותר על המסעדה הזו עם עדיפות להגעה בשעות הערב (וכמובן להזמין מקום כמה שבועות מראש).
המבורגריה Luckey 7 Burgers – המבורגר טעים מאוד, מסעדה שמעוצבת כמעין דיינר אמריקאי עם פוסטרים של סרטים הוליוודים על הקירות, ממש נחמד לשבת. אני בטוח שיש עוד המבורגריות טובות בבודפשט, אני בהחלט יכול להמליץ על המסעדה הזו.
Digo Pizzeria – פיצריה קטנה ואיכותית שמגישה פיצות בסגנון נאפוליטני. פיצות מעולות שנאפות בטאבון. הזמנו 2 פיצות, פיצת כמהין ופיצה מרגריטה עם פטריות, הפיצות טעימות מאוד. המלצה חמה על פיצת הכמהין – מעולה!
KARAVAN – זהו אזור הפודטראקים שנמצא ברובע היהודי, מקום ממש נחמד שיש בו כ- 10 פוד טראקים שמגישים סוגי אוכל רחוב שונים. אנחנו הלכנו על הפוד טראק המקסיקני שנראה לנו הכי טוב. אוכל טעים, משמין ובמחיר לא רע בכלל (לדעתי שאר הפודטראקים יקרים יותר). אבא שלי הזמין בוריטו ואני פקיטו, הפקיטו היה נדיר!
קונדטוריית ROSZWURM – מי שעשה שיעורי בית על בודפשט נתקל בוודאי בשם הזה. הקונדיטוריה המפורסמת שנמצאת בצד של בודה, ליד מצודת הדייגים. הזמנתי כמיטב ההמלצות קרמשניט ואוזן פיל (יש עוד מגוון רחב של עוגות מגרות). הקרמשניט אכן היה טעים מאוד, אבל אני חייב לומר שהוא לא אלוהי כמו שרבים כותבים בהמלצותיהם, אבל הוא כן מאוד טעים וממלא מאוד. אני דווקא הרבה יותר התלהבתי מאוזן הפיל שהייתה נורא טעימה (לא יכולתי לסיים כי התמלאתי לגמרי מהקרמשניט, אבל לקחתי לחדר במלון ושם כמובן סיימתי). הקונדיטוריה הזו נורא מפורסמת ולכן כדאי להגיע אליה מוקדם, אנחנו הגענו בסביבות השעה 10:45 ונכנסנו לאחר המתנה של כ 3 דקות. כשיצאנו כבר ראינו תור ארוך מאוד שמשתרך בכניסה למסעדה. אין מה לשבת שם יותר מדי, אוכלים, משמינים, משלמים והולכים.
תחבורה ציבורית:
ההתניידות משדה התעופה היא נוחה מאוד, יש כמובן את הסיפור של המוניות שיעלה לכם באיזור ה 30 יורו למונית, אך אני מאוד ממליץ על אוטובוס 100E שייקח אתכם ישירות למרכז, כך שאם המלון שלכם נמצא במרכז, זה מאוד כדאי, האוטובוס עוצר ב 3 תחנות מרכזיות בעיר: KALVIN TER, ASTORIA ו DEAK FERENC TER. הקו הזה עובד כל עוד יש טיסות, אם כי בשעות הקטנות של הלילה התדירות שלו נמוכה יותר. אנחנו נסענו איתו גם בהלוך וגם בחזור, וכן, עלינו עם המזוודות לאוטובוס, לא קרה שום דבר 😊. העלות של הנסיעה היא 2,200 פורינט (22 ש"ח) לאדם.
בשום פנים לא להתנייד עם רכב בתוך העיר (אם אתם רוצים לצאת מחוץ לבודפשט זה כבר משהו אחר ואיני יכול להמליץ כי איני יודע דבר על כך). סתם תבזבזו זמן על דלק ועל חנייה.
אני הכי ממליץ על התניידות ברגל! תמיד הכי כיף להכיר את העיר דרך הרגליים ולהגיע למנוחה במלון כשעייפים ומרוצים.
בכל מקרה, ובעיקר לימים גשומים, אני בכוונה כותב גשומים ולא חורפיים, כי אם רק קר ואין גשם, בכיף אפשר להתנייד ברגל. התחבורה הציבורית מעולה, גם המטרו, גם האוטובוסים והטראם (לי באופן אישי לא יצא להתנסות בטראם).
אם יוצא לכם להגיע כשמזג האוויר הוא גשום, ואתם מגיעים ל5 ימים ומעלה, הייתי מציע לכם לקנות את כרטיס התחבורה הציבורית ל 15 ימים. יש גם אפשרות לקנות כרטיס ל 3 ימים, אך ההפרש ביניהם הוא 5 שקלים בלבד לאדם, לכן ה 15 עדיף (60 ₪ מול 55 ₪). סיבה נוספת היא הנוחות שלא צריך בכל פעם לרכוש כרטיס כשנכנסים למטרו או ממתינים לאוטובוס/טראם (שימו לב, הכרטיס החופשי הזה ל 15 ימים אינו כולל את קו האוטובוס 100E של שדה התעופה).
אנחנו חשבנו שנלך כמעט תמיד ברגל, אבל לא לקחנו בחשבון את הגשם, ושילמנו על כרטיס בכל פעם שלקחנו מטרו או אוטובוס, אני מאמין שבפועל יצא שהפסדנו קצת כסף.
טיולים וסיורים:
בבודפשט יש מספר חברות ישראליות שעושות סיורים בתוך בודפשט וגם מחוץ לבודפשט. אני פחות אוהב לעשות סיורים מאורגנים או מודרכים ואוהב לגלות את העיר בעצמי, אבל למי שאוהב, יש מספר חברות שעושות את זה ולפי מה שהבנתי הסיורים מוצלחים מאוד, עושות את זה בצורה מעולה.
במידה ואתם מגיעים לבודפשט ליותר מ 4 ימים, כן הייתי ממליץ להשקיע ולעשות טיול מודרך לכפרים/ערים שמחוץ לבודפשט ונמצאים על ברך (עיקול) הדנובה. כפי שציינתי קודם, יש מספר חברות שעושות את זה. העיירות יפות ומעניינות מאוד והנופים עוצרי נשימה. אנחנו בחרנו לעשות סיור כזה עם חברה בשם "קורטוש" אך ורק משום שהחברה נותנת טוויסט קטן שאין לאחרים וקופצת גם לעיירה קטנה בסלובקיה בשם שטורבו. הטיולים האלה עולים בסביבות 70 יורו למשתתף, הם מתחילים בסביבות השעה 09:00 ומסתיימים בסביבות 17:00-18:00.
אפשר להגיע לעיירה סנטאנדרה עם הרכבת M5 (הסגולה). העיירה הזו היא גם חלק מהסיור לברך הדנובה. לדעתי מיותר להגיע לשם לטיול בעיירה זו בלבד.
קניות וקניונים:
קניונים – בבודפשט יש 3 קניונים גדולים, יש יותר קניונים, אבל העיקריים הם: ARENA, WESTEND, ARKAD. הארנה והווסטנד הם המוכרים ביותר והמתויירים ביותר. היתרון של הארנה הוא ששם יש את הפריימארק ולכן רוב הישראלים, שאר התיירים וגם המקומיים רצים לקניון זה. אך ההמלצה שלי היא ללכת דווקא לקניון ארקד מכמה סיבות:
הקניון גדול מאוד, יש בו את כל המותגים ולמרות גודלו, קל מאוד להתמצא בו.
איזור האוכל בקניון יותר מעניין ומגוון מהשאר.
קל מאוד להגיע אליו, לקחת את המטרו האדום ופשוט לרדת בתחנה האחרונה שלו (בצד של פשט). התחנה עוצרת ממש על הקניון.
הקניון, למרות גודלו, ממש לא עמוס וכיף להסתובב בו.
וכנראה הכי חשוב, בגלל שזהו קניון פחות מתוייר מהשניים האחרים, המחירים בו הרבה יותר טובים ואפילו משמעותית לדעתי.
קניון ווסטנד ממש ענק, עמוס ולדעתי גם מבלבל מאוד, הייתי מוותר על הגעה לשם – זו דעתי. לארנה הרוב מגיעים בגלל הפריימארק, שאגב לדעתי לא מציאה כזאת גדולה. המחירים אמנם קצת יותר נוחים, אבל האיכות לא משהו בכלל. מתוך השלושה האלו, לקניון ארנה הכי פחות קל להגיע, תחנת המטרו ו/או האוטובוס נמצאות כ10 דק' הליכה ממנו בניגוד לשניים האחרים להם יש תחנת מטרו שצמודה אליהם.
אם אתם חולים על קניונים ויש לכם זמן, לכו לבקר בכולם, אם אתם צריכים לבחור, אני הייתי הולך על ARKAD חד משמעית.
אני גם הייתי פחות ממליץ לאכול בקניונים, בחוץ יש אפשרויות יותר מעניינות וטעימות, אלא אם אתם רעבים ואז זו בעיה.
חנויות מזכרות – עצה שלי, לא להיכנס אליהן בכלל, המחירים שם יקרים באופן מוגזם ולא פרופורציונאלי. אני אתן דוגמה:
הבן שלי ביקש שאקנה לו בבושקה, המחיר של בבושקה בגודל מסוים בחנויות המזכרות נא בין 50-70 ₪. את אותה בבושקה מצאתי בתחנת הרכבת DEAK FERENC ב 18 ₪. אם אני לא טועה, גם בקניונים יותר זול מהחנויות האלה.
השוק המקורה הגדול – אני מציע לבקר שם רק כדי לעשות "וי" שהייתם שם, אין יותר מדי מה לעשות שם והמחירים גם די יקרים.
את כל הקניות של השוקולדים, ולדעתי גם של כל הפפריקות, הייתי ממליץ לקנות באחד הסופרים, הרבה יותר זול וחבל להוציא סתם כסף.
MULLER – אני מקדיש לחנות הזאת פסקה שלמה, זוהי רשת כלבו. אני ממליץ מאוד לבקר בסניף שלה בקניון ARKAD. חנות גדולה מאוד שאפשר למצוא בה באמת הכל: שוקולדים, ממתקים, ביגוד, איפור, פרפומריה, משחקים, כלי כתיבה ובאמת הכל. החנות הזו יכולה לסגור את הפינה של מתנות לילדים ולמשפחה. הסניף הגדול של הרשת בואצי היה בשיפוצים, אך היה להם עוד סניף של הרשת מולו, לא היה באותה רמה של הסניף בקניון ARKAD.
PEPCO – עוד מעין רשת של כלבו, גם שם אפשר למצוא דברים יפים ומתנות לילדים ולמשפחה.
SKALA – בעיקר בגדים, אך גם שם יש אפשרות למצוא מתנות, פחות מומלץ מהPEPCO לדעתי.
הואצי אוצה – רחוב מאוד נחמד לטייל בו, אחלה אווירה, המון חנויות (לא נכנסתי אליהן) והמון מסעדות (חלקן מלכודות תיירים). אני בגדול לא פריק של קניות אז אין לי המלצה מיוחדת על חנויות ספציפיות, מלבד חנות מחתרתית של חולצות כדורגל שנכנסנו אליה ושם יש המון חולצות, מכל הקבוצות (גם מישראל) ומכל הזמנים – לא זול.
שדרת אנדראשי – שדרה מאוד מוכרת, שם נמצאות כל חנויות היוקרה, לתייר הממוצע אין כל כך מה לחפש שם, אך נחמד ללכת בשדרה שבסופה מגיעים לפארק העירוני.
כסף:
המטבע בהונגריה הוא פורינט. ההמרה שאתם צריכים לעשות לעצמכם בראש היא ש 100 פורינט הם 1 ₪.
צריך לקחת בחשבון, בודפשט לא זולה, בטח שלא כמו לפני כמה שנים. מאז הקורונה המדינה עברה שינוי דרסטי, כיום המע"מ שם מאוד גבוה – 27%, לכן בתי עסק כבר לא זולים כמו פעם, אם כי זולים מישראל בכעשרה עד עשרים אחוזים.
צ'יינג'ים - בבודפשט פזורים מספר צ'יינג'ים, כאשר המפורסם שבהם הוא כמובן הצ'יינג האיראני, אצלו תמיד יש תור, לכן אני ממליץ שבמידה ורוצים להמיר אצלו כסף להגיע כחמש דקות לפני השעה 09:00 בה הצ'יינג' נפתח. השערים בו הם באמת הכי טובים, אם כי כשרוצים להמיר סכום לא גדול, זה לא כזה משנה. הצ'יינג' הזה נמצא בכתובת KIRALY 1 ממש קרוב למלון 7SEASONS.
בגדול, מעטים מאוד המקומות שלא מקבלים כרטיס אשראי (לא חושב שנתקלתי במקום שלא קיבל אשראי), הדרך הנוחה להתנהל בבודפשט מבחינת ההוצאות היא באמצעות כרטיס אשראי גם אם בסופו של דבר משלמים קצת יותר, במיוחד אם העמלה שאתם משלמים עבור ההמרה היא 1% (יש כרטיסים כאלה) ואולי יש כאלה עם פחות.
קזינו – במרכז יש שני בתי קזינו ששניהם שייכים לאותה הרשת – LAS VEGAS. המלצתי היא – תתרחקו... בודפשט היא לא יעד לקזינו, אני לא ארחיב יותר מכך.
תמיד שואלים, כמה כסף כדאי לקחת. והתשובה היא תמיד – זה אינדיבידואלי. אני יכול לומר שבטיול שלנו, אני ואבא שלי הוצאנו כ 3,700 ₪ (לא כולל טיסות ולינה) בשישה ימים מלאים. טיילנו המון ברגל, גם נסענו בתחב"צ יותר ממה שתכננו, ישבנו במסעדות, קנינו קצת מתנות (לא יותר מדי ולעצמנו לא קנינו כלום). לאתרים כמו בית הכנסת הגדול, בניין הפרלמנט, בית האופרה וכו' לא הרגשנו צורך להיכנס. כך שאני מעריך שאם הולכים ללא ילדים, בין 300 ל 400 ₪ ביום לאדם די ממצים. מאמין שעם ילדים זה סיפור אחר או אם אתם פריקים של קניות.
בונוס – הפסלונים של קולודקו:
הרבה תיירים לא יודעים זאת, ואולי גם מקומיים, אך בעיר פזורים להם עשרות פסלונים קטנים, חלקם אפילו קטנים מאוד, של אמן גרילה בשם מיכיילו קולודקו (לא הצלחתי למצוא את הכמות המדויקת של הפסלונים, אך בוודאות יש יותר מ 30). אם יש לכם זמן בעיר ונכונות, הייתי מציע לכם לחפש אחר הפסלונים האלו, זה מאוד נחמד ועוזר אפילו להכיר את העיר טוב יותר, גם את המקומות הפחות תיירותיים. אני מצאתי 28 פסלונים! מעניין אם יש כאלו שמצאו יותר ממני (יש לי כמובן הוכחות מצולמות). זה נשמע לכם בטח קצת "פריקי" אבל זה ממש נחמד להגיע לסביבה בה אתם יודעים שיש פסלון ולנסות למצוא אותו. כתבתי פוסט נפרד אודות הפסלונים, ניתן לקרוא אותו כאן .
לו"ז
כמובן, כל אחד ומה שמתאים לו, אני אציג בפניכם כעת את הלו"ז שלנו לפי מה שקרה בפועל (היה תכנון קצת אחר שהשתנה בעיקר בגלל תנאי מזג האוויר וקצת בגלל חוסר זרימה של אבא שלי), יכול להיות שתהיה כאן חזרה על כמה דברים ויכול להיות שיהיו כאן דברים שלא הופיעו בהמלצות:
סיכום יום ה"אפס" – יום הטיסה (11.9.2024, יום ד'):
הגענו לשדה התעופה בערך בשעה 16:30.
עלינו למטוס בשעה 19:20.
הטיסה יצאה בזמן, בשעה 20:00 ונחתנו בבודפשט בשעה 22:10.
בשעה 22:50 כבר יצאנו מהשדה לאחר שאספנו את המזוודה ובשעה 23:00 האוטובוס יצא לכיוון מרכז העיר.
בשעה 23:40 כבר היינו במלון.
בסביבות 00:30 הלכנו לישון.
סיכום היום הראשון (12.9.2024, יום ה'):
התעוררנו בסביבות השעה 07:15. ירדנו לסופר ליד המלון לקנות קצת מצרכים וחזרנו לשים אותם בחדר.
בשעה 08:30 הגענו למסעדת twentysix לארוחת בוקר, הזמנו אגז בנדיקט ושקשוקה וחלקנו, האגז בנדיקט מדהים. הזמנתי גם סמוזי צהוב, לא הצלחה מסחררת.
בסביבות 09:20 הגענו לציינג של האיראני להחליף כסף, כבר היה תור של מספר אנשים (נפתח ב09:00).
לאחר מכן יצאנו לטייל ברחבי פשט, הגענו לכיכר אליזבת (הכיכר עם הגלגל הענק), הבזיליקה של אישטוון הקדוש (היה מוקדם מדי אז לא אכלנו גלידת פרח כי זה נפתח ב11:00), כיכר ליברטי (שם מצאתי 3 פסלונים של קולודקו), בניין הפרלמנט, אנדרטת הנעליים (בדרך לשם מצאתי עוד פסלון), לאחר מכן החלטנו לנוח כרבע שעה וישבנו על ספסל כשהנוף המשתקף למולנו הוא של נהר הדנובה ובודה.
לאחר מכן המשכנו לרחוב הואצי, ממש בתחילתו עצרנו לקפה בבית קפה Anna ולאחר כ40 דקות המשכנו וחצינו את הואצי לכל אורכו (כ1.5 קמ).
בסוף הואצי מתגלה השוק המקורה הגדול, נכנסו אליו, אין שם מציאות גדולות מדי, יותר כדי לסמן וי.
ממש ממול לשוק הגדול יש את הפאב For Sale. נכנסנו אליו בשעה 12:15, המקום עדיין לא היה הומה אדם אך לקראת השעה 13:00 כבר התמלא (נפתח ב 12:00). הזמנו מרק גולאש מעולה (מנה לשניים של 1.3 ליטר) ופיצחנו בוטנים, כמובן שהשארנו פתק לפני שעזבנו וגם הרשו לנו לקחת כמה בוטנים איתנו. בשום אופן לא לוותר על המקום הזה.
לאחר מכן חזרנו (ברגל) למנוחה בחדר. הגענו לחדר בסביבות השעה 14:00. שנינו נרדמנו לשעה קלה (או שעתיים). בשעה 16:00 אבי החליט שרוצה לעשות מסאז', אז בזמן שהוא עשה מסאז של שעה אני יצאתי להליכה באיזור קצת פחות מתויר של פשט על מנת למצוא עוד 6 פסלונים של קולודקו. למרות שחשבתי שייקח לי יותר זמן מצאתי את הפסלונים די מהר לאחר הליכה של כשעה וחזרתי חזרה למלון במטרו שם פגשתי את אבי בשעה 17:15 שסיים את המסאז' כ 5 דק קודם.
לאחר מכן החלטנו לקפוץ קצת לקזינו כדי להעביר את הזמן עד לארוחת הערב, הלכנו לקזינו סופיטל, הגענו לשם בסביבות 17:45, הפסדנו את הכסף שהקצבנו לעצמנו מהר מאוד והבנו שהמקום לא בשבילנו (ובגדול אפשר לוותר על החוויה הזאת בבודפשט, הקזינו שם מיותר מאוד).
חזרנו לחדר כדי לקחת ג'קט כי התחיל להיות קריר. בדרך חזרה לחדר מצאנו עוד 2 פסלונים.
בסביבות 19:30 יצאנו לכיוון מסעדת Comme Chez Soi לארוחת ערב במסעדה עליה יש אינסוף המלצות (שריינתי מקום חודשיים מראש, קצת מוגזם אבל כדאי לשריין כמה שבועות קודם לפי מה שהבנתי). המסעדה קטנה מאוד אבל איכותית ברמות. הזמנו כבד אווז ולזניה וחלקנו, המנות היו טעימות ברמה שקשה לתאר. המסעדה הזו אוהבת מאוד ישראלים ויש שם גם כיסא שמוקדש לחטופים של ה7.10. המסעדה אף פינקה אותנו ללא תשלום נוסף במנה ראשונה, כדור גלידה לקינוח, שתי כוסות יין וצ'ייסר לימונצ'לו. המסעדה אמנם לא זולה (כן זולה ביחס לישראל בכ10%) ומשלמים סכום נכבד על שירות למעלה מ20% (שחד משמעית מגיע). שילמנו על הכול 227 ש"ח.
בסביבות השעה 21:10 סיימנו את הארוחה והחלטנו לטייל לאורך הדנובה כדי לראות את המראות בשעות החשיכה.
סביבות 22:15 חזרנו לחדר וסיימנו את היום.
סיכום היום השני (13.9.2024, יום ו'):
התעוררנו בסביבות השעה 08:00, אך החלטנו לחכות קצת כיוון שהיה גשום.
בסביבות השעה רבע לעשר ירדנו למרות שהגשם לא פסק, הוא לא פסק עד לשעות אחר הצהריים, אך כן היה כזה שמאפשר לטייל. היום הזה, לפחות חלקו הראשון הוקדש לבודה.
בגלל הגשם החלטנו שנוסעים באוטובוס ולא הולכים ברגל, ההחלטה הזו התבררה כנכונה כיוון שהאזור הררי והעלייה לשם די קשה. לקחנו את קו 16 ממלון ריץ קרלטון בכיכר דיאק לבאסטיון הדייגים, נסיעה של אולי 10 דק ויורדים בתחנה השישית שמביאה אותך ממש עד למקום. הקו הזה יוצא ממש כל כמה דקות.
הגענו לבאסטיון הדייגים בסביבות השעה 10:10. טיילנו קצת באזור, הצטלמנו ליד כנסיית מתיאש וברקע הנוף של פשט, הנוף באמת מדהים וזאת למרות העובדה שגם היה לנו יום ללא הראות הכי טובה. לא נכנסו לכנסייה, היה מיותר מבחינתנו, אך לפחות מבחוץ היא באמת יפה ומרשימה.
לאחר כ40 דקות אמרתי שחייבים לדגום את קונדיטוריית רוזוורם עם כל ההמלצות שהיו עליה. הגענו לשם בסביבות 10:50 והמתנו ממש זמן קצר בכניסה, כ3 דק ונכנסנו. אבא שלי מסיבות בריאותיות לא יכול לאכול מתוק, אז הזמין רק קפוצינו, אני כמובן הזמנתי קרמשניט ואוזן פיל. כשהגיעו המנות, הופתעתי לחלוטין מהגודל של אוזן הפיל. התחלתי מהקרמשניט אותו סיימתי ומאוזן הפיל אכלתי רק חצי, את החצי השני סיימתי יותר מאוחר בחדר. הקרמשניט טעים, אין מה לומר, אך לא צריך להגזים, הוא לא אלוהי כמו שרבים בהמלצות מתארים אותו, אני דווקא חושב שאוזן הפיל טעימה, מיוחדת ומומלצת יותר.
לאחר כ25 דקות החלטנו לצאת מהקונדיטוריה ואז ראינו שמשתרך כבר תור ארוך בכניסה, לכן המלצתי היא להגיע לשם לפני השעה 11.
הלכנו ברגל לכיוון טירת בודה, הליכה של כ 10 דק. גם משם כמובן אפשר להצטלם ברקע הנוף. אך אם אתם בבעיה מבחינת זמנים או שצריכים לבחור, אפשר לוותר על המקום. בטירת בודה מצאתי פסלון נוסף של קולודקו. מטירת בודה ירדנו ברגל. אם לא עולים ברגל, אני ממליץ כן לעשות את הירידה ברגל, הדרך מעניינת, ירוקה וכיפית, ואני מזכיר שעשינו אותה בגשם... הגענו למטה לכיכר קלארק אדם, ממש סמוך לגשר השלשלאות, שם סטינו לרגע ימינה כדי למצוא עוד פסלון, חזרנו חזרה לכיכר ומשם לקחנו אוטובוס חזרה לכיכר דיאק (שוב, בגלל הגשם, אחרת היינו הולכים ברגל). לכיכר דיאק הגענו בסביבות השעה 12:30. בהחלט לא לוותר על איזור בודה. אם לא היה יורד גשם היינו הולכים גם לאיזור גבעת גלרט למרות שהסיטדלה הייתה סגורה לרגל שיפוצים.
חזרנו בשלב זה למלון למנוחה, ולאחר מנוחה לא קצרה יש לומר, של כשעתיים וחצי, יצאנו לטייל קצת, הלכנו לראות את בית האופרה, לא נכנסנו, צילמנו מבחוץ, לאחר מכן טיילנו עוד קצת על אנדראשי, ביקרנו את בית הכנסת הגדול, לא נכנסנו, גם כי סגור ביום שישי לאחר השעה 16:00 וגם כי לא תכננו להיכנס. הכניסה לשם היא גם די יקרה, 108 שח אם איני טועה. ליד בית הכנסת מצאתי פסלון נוסף.
לאחר בית הכנסת רציתי לבדוק שתי חנויות שיכולות לסגור את הפינה של מתנות לילדים, Pepco ו Skala , שתיהן חנויות בסגנון כלבו כזה עם מחירים בהחלט נוחים ואפשר למצוא שם דברים.
לאחר מכן, בסביבות השעה 17:00 הלכנו למסעדת Luckey 7 Burger לאכול המבורגר, זהו דיינר קטן כזה בסגנון אמריקאי עם המבורגר טעים מאוד ובהחלט מומלץ. היינו שם כשעה. לפני כן לא הייתי רעב בכלל כי הקרמשניט סתם אותי לחלוטין.
לאחר מכן חזרנו למנוחה נוספת במלון.
בסביבות השעה 20:15 יצאנו לסיבוב באזור הפאבים והמסעדות שוקקי החיים של הרובע היהודי, נכנסנו לסימפלה שהיה כמובן הומה אדם. המקום בהחלט מגניב ונותן מענה לכאלה שבא להם לשתות קצת. חייב לציין שכבר בשעה הזאת לא היה מקום לשבת, אני מניח שזה בגלל שהיה שישי בערב, בגדול, למי שרוצה לשבת, ממליץ להגיע לשם בסביבות השעה 19:30 ואולי קצת מאוחר יותר אם מדובר באמצע שבוע. חבר'ה צעירים בהחלט יכולים להעביר שם בילוי של שעתיים שלוש. לאחר מכן נכנסו לראות את הפודטראקים בKaravan, בהחלט אחלה מקום לאכול (למרות שמפתיע שאין פודטראק של פיצה) עם הרבה מקום גם לשבת, ועשינו גם סיבוב בחצרות גוז'דו. שם גם יש כמה פאבים, אך בעיקר מסעדות, אחלה מקום.
חזרנו לחדר בסביבות השעה 22:00 וסיימנו את היום.
סיכום היום השלישי (14.9.2024, יום ש'):
היום הזה הוקדש כמעט כולו לסיור מאורגן לברך הדנובה, לאזורים הכפריים שמחוץ לבודפשט.
לקחנו את הסיור המאורגן של חברת "קורטוש" (יש עוד לפחות 3 חברות ישראליות מוצלחות שעושות סיורים מסוג זה עם שינויים קלים). בחרנו דווקא בסיור של "קורטוש" כי הוא היחיד שנותן גיחה גם לסלובקיה. עלות הסיור היא 70 יורו לאדם.
הסיור יצא בשעה 09:00 מהגלגל הענק והתחיל קודם כל בעיירה שטורבו שבסלובקיה ממש על הגבול עם הונגריה. זו עיירה שמשקיפה על הכנסייה הגדולה שבעיירה אסטרגום ששייכת להונגריה (יש חברות שמגיעות לאסטרגום במקום לשטורבו). טרם ההגעה לשטורבו, המדריכה עשתה לנו סיור רכוב באוטובוס והסבירה אודות כל המקומות שעברנו בהם. לאחר מכן הגענו לעיירה וישגראד, שם עצרנו ב2 נקודות, הראשונה הייתה מזחלות ההרים בוישגראד, אטרקציה מהנה לחלוטין (אבא שלי לא רצה לעלות, אז אני עשיתי פעמיים), והנקודה השנייה היא טירת וישגראד המכונה גם טירת העננים, מקום שנמצא ממש בתוך העננים (מכאן הכינוי של הטירה) ואשר משקיף על ברך הדנובה, נוף באמת מדהים ועוצר נשימה, ואני לא אדם שמתרשם כל כך בקלות מנופים. לאחר מכן המשכנו לעיירת האמנים המפורסמת סנטאנדה. עיירה נחמדה, שם גם אכלנו ארוחת צהריים במסעדה הונגרית בשם קורונה (מסכים, לא שם מוצלח), אבל הארוחה הייתה בסדר גמור, מנות ענקיות. המלצתי היא שאם לא חלק מסיור של יום שלם, אין צורך להגיע לסנטאנדרה, אלא אם באמת יש לכם עודף זמן.
בסך הכל הכללי, הסיור הוא כדאי מאוד וכיף גדול, הנסיעה מאוד מעניינת, רואים נופים יפים, העיירות יפות ומעניינות והנוף על ברך הדנובה הוא מדהים. המלצתי היא שאם אתם מגיעים לבודפשט ליותר מ4 ימים, בהחלט לקחת את הסיור הזה עם אחת החברות.
יצאנו מסנטאנדרה בשעה 16:00 חזרה לכיוון בודפשט, האוטובוס עצר לנו, לבקשתנו, בקניון ווסטנד שם עצרנו וקניתי מתנה קטנה לילד בחנות צעצועים שם.
היינו זמן לא רב בקניון, זהו קניון ענק ובחרנו שלא לשוטט בו יותר מדי. המשכנו רגלית למוזיאון הפינבול. זה לא באמת מוזיאון, אלא מקום מלא במאות מכונות משחק של פעם, הרוב המוחלט כמובן של משחק הפינבול המפורסם. רוב האנשים שנכנסים לשם הם מבוגרים דווקא, שמתגעגעים למכונות המשחק של פעם. בילינו שם כשעה ויצאנו, אני חושב שאם אבי לא היה איתי, הייתי נשאר שם יותר. חשוב לציין שיש מקומות מסוימים בתוך המוזיאון הזה שחסר בהם מיזוג ובנקודות הספציפיות האלה יכול להיות קצת חם ומחניק, אבל בסל הכל, אחלה מקום שאפשר להעביר בו שעתיים נוסטלגיות בכיף. עלות הכניסה היא 5000 פורינט ולמי שמעל גיל 62 העלות היא 3600 פורינט.
לאחר מכן החלטנו לחזור למלון. הגענו למלון בסביבות השעה 19:00, ראינו משחק של מכבי תל אביב בכדורגל (לא חשוב איך..) וסיימנו את היום עייפים ומרוצים.
סיכום היום הרביעי (15.9.2024, יום א'):
התעוררתי בסביבות השעה 06:30 (כזה אני), בסביבות השעה 07:00 אבא שלי היה עדיין מנומנם, אז החלטתי שאני יוצא לטיול קטן ברחובות בודה, לאזור הפחות מתויר כדי למצוא עוד פסלונים, לקחתי מטרו אדום עד לתחנה הלפני אחרונה שלו בצד של בודה והתחלתי לחזור חזרה ברגל עד שמצאתי את כל הפסלונים באזור. הגעתי לגשר השלשלאות ולקחתי אוטובוס חזרה למלון, עד שעה 08:00 כבר הגעתי למלון והספקתי גם לקנות בסופר כמה לחמניות לטובת ארוחת בוקר קלה.
יצאנו בסביבות השעה 09:00 לכיוון הפארק העירוני, הלכנו רגלית את כל שדרת אנדראשי היוקרתית והמהנה (החנויות היו סגורות כי יום ראשון, לא שבאמת היינו קונים שם משהו) עד לכיכר הגיבורים שלצערנו הייתה מגודרת בשל שיפוצים, עדיין כמובן היה אפשר לראות אותה, פנינו בכיכר ימינה כדי לאתר עוד פסלון והמשכנו משם לטירת ויידהוניאד וטיילנו באזור (ומצאנו פסלון נוסף), אכלנו את הכריכים ומשם יצאנו מהפארק (אבא לא זרם על גן החיות...).
יצאנו לכיוון קניון ארנה אליו הגענו בנסיעה באוטובוס שעוצר כ10 דקות מהקניון. בילינו כשעתיים בקניון, היינו בפריימארק (למען האמת לא מציאה גדולה), אכלנו צהריים בKFC, המלצה, המנעו כמה שאפשר מלאכול צהריים בקניונים, גם עמוס מאוד וגם משהו שאפשר לחוות בארץ. לאחר מכן נכנסו לסופר Tesco הגדול וקנינו שוקולדים לבית (בעיקר מילקה), מחירים לא רעים בכלל. יצאנו מהקניון והלכנו כ 10 דק למטרו ומשם לנוח בחדר במלון אליו הגענו בסביבות השעה 15:00.
בשעה 18:00 יצאנו לאכול ארוחת ערב בפיצרייה שנקראת Digo. פיצרייה מעולה שמכינים בה את הפיצה בטאבון. המלצתי, אם אתם מגיעים לשם היא לאכול את הפיצה עם הכמהין.
לאחר שסיימנו בסביבות השעה 19:00 הלכנו רגלית לכיוון גשר השלשלאות וחצינו אותו לכיוון בודה על מנת להצטלם על רקע בניין הפרלמנט המואר, ירד קצת גשם לא מזיק בדרך.
חזרנו גם כן דרך גשר השלשלאות, הפעם מהצד השני שלו למלון והגענו בסביבות השעה 21:00 לחדר וסיימנו את היום.
סיכום היום החמישי (16.9.2024, יום ב'):
הבוקר היה גשום לכן החלטנו ללכת למקום סגור ובסביבות השעה 09:30 נסענו לקניון Arkad, ללא ספק הקניון המומלץ ביותר מהקניונים שהיינו בהם, גם גדול, גם קל להתמצא, אוכל הרבה יותר מגוון, ובגלל שהוא פחות תיירותי המחירים הרבה יותר נוחים. הקניון נמצא בתחנה האחרונה (בצד של פשט) של המטרו האדום, הגענו עם הפתיחה בשעה 10:00. מומלצת מאוד החנות Muller בקניון - יש בה הכל, ויש גם אחלה חנות צעצועים. אכלנו גם ארוחת צהריים באחת המסעדות ההונגריות שם (שניצל גדול) ובסביבות 13:30 יצאנו מהקניון חזרה למלון למנוחה.
לאחר מנוחה קלה, יצאנו בסביבות השעה 15:30 לטיול שוב על הואצי לחפש עוד קצת מתנות. עצרנו בחנות די מחתרתית של חולצות כדורגל (של קבוצות כמובן) וקנינו חולצות לילדים. המחירים לא זולים שם. לילדים המחיר קצת יותר נורמליים (כ70 שח לחליפה של קבוצת כדורגל).
המשכנו על הואצי ופנינו לגשר אליזבת (ארז'בט) וחצינו לכיוון בודה שם מצאתי פסלון נוסף.
חזרנו לואצי והגענו עד לסופו, פנינו לגשר הליברטי, עליו יש פסלון נוסף ולאחר מכן הלכנו לכיוון האוניברסיטה של בודפשט שם מצאתי פסלון נוסף.
לאחר מכן הלכנו לForsale (שוב) כדי לאכול מרק גולש. בשלב זה הגשם כבר פסק.
חזרנו חזרה למלון בסביבות 19:00 בערב
בשעה 21:15 אבא שלי נרדם ואני החלטתי לעשות עוד טיולון קטן בעיר, עצרתי במסעדת רטרו לנגוש ואכלתי שני פנקייקים טעימים עם נוטלה, המשכתי עוד קצת צפונה ומצאתי פסלון נוסף, חזרתי למלון בסביבות 22:15 ונגמר לו היום.
סיכום היום השישי (17.9.2024, יום ג'):
התעוררנו בסביבות השעה 07:30 ליום האחרון בבודפשט והחלטנו ללכת לאכול ארוחת בוקר בחוץ.
הלכנו למסעדת Solifno cafe, אני הזמנתי חביתה עם גבינה, סלט, לחם ובייקון, אבא שלי הזמין מקושקשת עם גבינה, סלט, לחם וסלמון.
לאחר שסיימנו חזרנו למלון לסיבוב אחרון בחדר, ביצענו צ'ק אאוט במלון בשעה 11:00 ושמנו את המזוודות בשמירת חפצים.
הלכנו לסיבוב נוסף בחנויות Pepco ו Skala לראות אם פספסנו משהו נחמד לילדים ובסוף לא קנינו כלום, אבל יש לציין שבמיוחד בPepco כן אפשר למצוא אחלה דברים.
אבא שלי רצה לקפוץ לפריימארק אז נסענו לקניון ארנה, הוא קנה קצת בגדים לנכדים, אני קניתי לאישתי שרשרת ולאחר מכן אכלנו צהריים בבורגר קינג בקניון.
יצאנו מהקניון והלכנו לאיזור בזיליקת אישטוון ואכלנו בGelato Rosa המפורסמת. אחלה גלידה ואחלה גימיק, לא חושב שיותר טעימה מגלידות אחרות.
לאחר מכן חזרנו למלון וישבנו ב"לובי" שלו כדי להטעין קצת את הטלפונים.
לאחר מכן קפצנו לאיזשהו מרכז תרבות ממש ליד המלון ומצאתי פסלון נוסף, משם הלכנו שוב לטייל קצת בואצי ומשם הלכנו לקראוואן ואכלנו בפוד טראק המקסיקני פקיטו ובוריטו, היה טעים מאוד, משם חזרנו למלון לקחת את המזוודות, לקחנו את קו 100E לשדה התעופה, בשדה מצאתי פסלון נוסף וכאן תם פרק בודפשט הנהדרת!
מי שרוצה לו"ז מסוכם ומקוצר בטבלה יכול לפנות אליי (המייל שלי מופיע למטה).
אטרקציות נוספות שלא ביקרנו בהם ונשאיר לפעם הבאה:
מרחצאות (סצ'ני, רודאש, גלרט)
גבעת גלרט והסיטאדלה בצד של בודה
גן החיות של בודפשט בפארק העירוני
האי מרגיט
חוץ מזה, בודפשט מציעה גם המון אטרקציות לילדים: פארקי מים, מיני גולף בחושך, MINIPOLISZ (הילדים מתנסים בניהול כל מיני אתרים עירוניים), גן חיות, קרקס, גלגל ענק, כדור פורח, מרחב משחקי ארקייד ועוד ועוד..
לסיכום
בודפשט בהחלט מומלצת, אפשר להסתפק גם ב4 ימים, אך 6 ימים מאפשרים ריווח, טיולים גם מחוץ לבודפשט (יש כאלו שמקדישים יום אחד גם לטיול בוינה), מנוחה באמצע היום ועוד זמן במידה ויש בלת"מים (מזג אוויר למשל) ולא מספיקים כל מה שתכננו.
זהו!
אם יש לכם שאלות, תרצו להתייעץ, לקבל את המפה שהכנתי בGOOGLE MAPS עם כל נקודות הציון, לקבל את הלו"ז בטבלת אקסל (גם מה שהיה מתוכנן וגם מה שהיה בפועל), רשימת אתרים עם ציון תחנת המטרו הקרובה אליהם ועוד, אתם יותר ממוזמנים לפנות אליי באימייל [email protected].
בשורה התחתונה – טוסו לבודפשט!