שלום לכולם, שמי לאה מיכאלי ואני פעילה בפורומי למטייל בכינוי rozmar. כחובבת טבע וספורט אקסטרים, ביקרתי בכל אחת משבע היבשות, והגעתי למקומות המרוחקים והמדהימים ביותר בכדור הארץ בעקבות המוטו שלי לחיים (החיים קצרים מדי גם כשהם ארוכים). חובבת בעלי חיים ובמיוחד חיות ארקטיות, מצלמת בכל הזדמנות, וממשיכה לתור אחרי המקומות שיגרמו לי להרגיש את ה wow. בלוג זה מוקדש לזכרם של הוריי האהובים שאהבו את החיים, ונהנו לטייל בעולם טרם נפטרו בגיל צעיר ובטרם עת. 2 הפוסטים המסכמים ביותר את טיוליי הם: דברים שלמדתי מטיוליי בעולם- פוסט מסקנות, וכן פוסט stranger things. לחיות בלי לטייל זה כמו לקרוא רק את הדף הראשון בספר. תהנו.

הארי פוטר והילד המקולל- ההצגה בלונדון.

אז היינו בלונדון ביום העצמאות. לא ממש הבחירה הכי טובה ליום העצמאות, אני יודעת, וסוף סוף הלכתי להשלים פער שאני מנסה להשלים כבר כמה שנים טובות- ההופעה הארי פוטר והילד המקולל בתיאטרון הפאלאס.

כשההצגה יצאה ניסיתי לקנות כרטיסים. המחירים האמירו ל 2400 ש"ח ואני ממש שקלתי את זה, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל מהרבה סיבות אחרות. היום הרבה יותר נוח לרכוש את הכרטיסים באמצעות האתר של תיאטרון הנימקס https://uk.harrypottertheplay.com/

הכרטיסים הגיעו לתיבת המייל שלי יומיים לפני ההצגה, צילמתי את המסך בסלולרי כך שהברקוד יהיה ברור, וזה הספיק לגמרי לצורך הכניסה. אין צורך בכרטיסי נייר.

אז קודם כל כמה לוגיסטיקות למתעניינים: ניתן להגיע מתחנת הלסטר סקוור, או בהליכה מרחוב אוקספורד ליד תחנת הטוטנהם קורט רואד, כשהמארבל ארץ' מאחוריכם- פשוט לוקחים ימינה והולכים כמה דקות על הרחוב. תיאטרון הפאלאס יופיע די מהר מולכם בפניה קלה ימינה. אי אפשר לפספס.

ההצגה, עליה שילמנו 680 ש"ח ל 2 הצגות לאדם, אורכת כ 4.5 שעות. נשמע ארוך, וזה באמת ארוך, אבל לחובבי הארי פוטר, זה שווה בטירוף. ההצגה הראשונה היתה מהשעה שתיים ועד רבע לחמש, וההצגה השניה החלה בשעה שבע והסתיימה ברבע לעשר. בהצגה יש כחצי שעה הפסקה, נדרשת למדיי. תורי השירותים לנשים, ארוכים מנשוא ונמשכים לאורך המדרגות, תלוי בשעת היציאה אליהם.

יש בדיקה בטחונית טרם הכניסה לתיאטרון, ורק אחרי כן בדיקת כרטיסים. יש כמובן מקומות לקנות שתייה וחטיפים, וגם בהפסקה ניתן לרכוש גלידה. הכרטיסים שלנו היו בצד, כי זה מה שנשאר, אבל ס"ה היה בסדר למרות הראות המעט מוגבלת. לכן כדאי להקדים ולקנות כרטיסים באתר, כי ככל שתאחרו, יישארו לכם מעט כרטיסים ואף שום כרטיס. ההצגה הראשונה היתה כמעט מלאה לגמרי, השניה היתה מלאה עד אפס מקום. לרוב בעת ההזמנה, תזמינו לשתי ההצגות יחד. אותנו כיוונו להצגת צהריים וערב באותו היום.

ההצגה עוסקת בעצם בבנו של הארי, אלבוס סוורוס פוטר, שנקרא כמובן ע"ש של דמבלדור וסנייפ, שלא ממש מסתדר עם אבא שלו וכשהוא מגיע להוגוורטס הוא מתחבר לסקורפיוס מאלפוי, בנו של דראקו המפורסם. כל תיאור נוסף יכול להוות ספויילר. מה שכמובן, אינו מומלץ. בהצגה יש אפקטים מדהימים, והם בנו אותה בצורה מיוחדת מאד, היו רגעים שנותרתי עם הפה פעור מהייחוד והיופי. סופה של ההצגה הראשונה היא בעיטה בבטן, שמשאירה את חותמה במשך יתרת אחר הצהריים ואף מעבר לכך. ברור שהשופינג בפרימארק שליד תחנת הטוטנהם קורט רוד (4 קומות של שופינג, רצוי בבוקר לפני התורים של אחר הצהריים), יכול לסייע במועקה.

אני אישית אהבתי במיוחד את החלק השני והשלישי. מי שקרא את הספרים ונהנה מהסרטים, ייהנה בטירוף אבל חשוב לזכור שמדובר באנגלית בריטית ובהצגה. בהחלט היו מילים שלא הבנתי, וכמה קונטקסטים פחות ברורים. ילדים צעירים ממש שאנגלית אינה שפת אימם לא ייהנו לדעתי. ילדים בוגרים יותר עם אנגלית טובה יכולים להנות מאד, ועדיין זה יכול להיות מורכב.

מה שכן- דמויות חשובות וראשיות יגיעו לבקר, ואי אפשר לפספס את האיכויות הבריטיות. כמובן, צריך להתרגל לכך שהרמיוני שונה מכפי שהתרגלנו, אבל כמו שאמרה ג'יי קיי רולינג בעצמה למקטרגים- אף אחד לא אמר שהרמיוני צריכה להראות כך ולא אחרת.

חשוב לציין שקראתי את המחזה (מחזה הוא מאד מעצבן לקריאה, אני חייבת להודות), ואני ממתינה בקוצר רוח לסרט שאמור לצאת מתישהו. מההצגה נהניתי מאד והיא הותירה את חותמה עליי. לחובבי הארי פוטר זו חובה.

תמונת הפרופיל של rozmar
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של rozmar

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים ללונדון

לפני שעה
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא