יום חורפי בבודפשט, במקרה גם יום חופשה של חג המולד. די קר בחוץ אך זו לא סיבה לבלות גם את היום השלישי ברציפות בבית, לכן, מתלבשים היטב, לא שוכחים כובע צעיף וכפפות, גרביים חמות ונעליים גבוהות (לא עקבים גבוהים) ויוצאים להרפתקאה. רצוי, כך קבעתי לנו, שהיעד יהיה "טבע" - לא רחוק מידי מהעיר כדי שבמקרה חרום (קיפאון) נוכל מהר לשוב למקום מבטחים (חימום). לכן היעד הטבעי הוא "פארק העיר" Varosliget שנמצא ממש, אבל ממש במרכז בודפשט (אזור 14). פארק רחב ידיים, ירוק בימים נורמאליים. היום הוא משקף את צבע השמיים - לבן סמיך!
לרעיון (המקורי) שלנו היו שותפים כמעט כול תושבי בודפשט, שלמזלנו הגיעו למקום בתחבורה ציבורית, עובדה שאפשרה לנו למצוא חנייה בקלות. לבושים היטב הצלחנו, בסופו של דבר, לצאת מהמכונית ונכחנו לגלות של טמפרטורה של 3 מעלות היא טמפרטורה אידאלית לטיול כאשר אתה לבוש כמו שאנחנו לבושים. התחנה הראשונה בפארק (בחורף) היא משטח החלקה על הקרח. משטח ענק! ללא מעקות - כול מחליק מנוסה יודע שדווקא כשמחזיקים במעקה יש את רוב הסיכויים ליפול (חוק מרפי ידוע - למביני הונגרית) אחרי תצפית מעמיקה הגענו למסקנה (אני הגעתי אליה לפני בעלי) שרוב ההונגרים שמחליקים על הקרח - יודעים להחליק על הקרח!
הפארק מכיל בתוכו הפתעות רבות: מתחם המליניום הוא אחד מהם. מדובר באזור שנבנה לרגל חגיגות 1000 שנים להיווסדה של הונגריה שנחגג בשנת 1896. לכבוד האירוע בנו ההונגרים דגם של ארמון מעץ וקרטון, לידו בנו העתק מדוייק של כנסיה ומסביבם נטעו עצים ורצפו טיילת ... יצא להם כל כך יפה שבשנת 1926 הם השתכנעו ובנו את הכול מחדש, הפעם מאבנים אמיתיות, ברזל ובטון. האמת שהצליח להם יפה. אפשר לבקר בארמון אגב היותו מוזיאון לחקלאות.
הטיול הפארק מגלה למטייל עוד הפתעות ושכיות חמדה רבים כמו פסלים יפיפיים, מבנים עתיקים, מרחצאות, אגמים, תעלות מים, מסעדה על שפת המים, מתחם לשעשועי ילדים, שולחנות פינגפונג ועוד.
גם הרחובות מסביב לפארק שוות שיטוט: גילינו שם וילות בנויות בסגנון "ארט-נובו" ומבני מגורים בסגנון כמו שרואים באלפים האוסטרים, בניינים בסגנון הבארוק, גילינו היכן מסתתרות שגרירויות לוב
, שוויץ, שגרירות איראן ששוכנת סמוך לשגרירות איטליה... קירקס, גן חיות, פארק שעשועים לגדולים, מסעדת גונדל המפורסמת...
מרוצים, טובי לב ומקוררים שבנו הביתה להתחבר לרדיאטורים.