קפריסין עם ילדים

תמונה ראשית עבור: קפריסין עם ילדים
מחלון החדר בוילה בקורל ביי

טוב אז אני אתחיל בשנה לפני….

כמו בכל שנה אני מכריחה את האיש שלי לצאת לחופשת קיץ ובכל שנה אנו מגיעים לעיר הדרומית אילת כך כבר כמעט יותר מעשר שנים…. בשנים האחרונות התחילו להיווצר סדקים באידליה שלנו עם אילת, הילדים גדלו והתחושה היתה של מיצנו כבר את הכל ומשעמם לנו. כבר בתום החופשה קיבלתי בליבי החלטה שנה הבאה משנים אוירה והחופשה תיהיה מחוץ לגבולות מדינתנו הקטנטונת.

החלום לנסוע לארצות הברית אך בנתיים המחשבה להתחיל בקטן כי בכל זאת אנו משפחה עם חמישה ילדים הגדולה בת 15 והקטנה בת 4 ובאצמע בנים בני 12,8,6 תוססים הודענו לילדים השנה הטיול יהיה יחסית קרוב ונראה איך תתנהגו במידה ויהיה טוב נגיע לטיול הגדול בע”ה.

החלטתי שאנו צריכים וילה עם בריכה והתחלתי לשוטט באתרים השונים.. הגעתי לכרתים...למיקונוס… לרודוס אך היה לי קושי לתמחר את עלות הטיול כי הטיסות עדיין לא היו פתוחות באמצע מרץ… וכך בשיטוטי האינטרנט מצאתי טיסות באל על אפ ללרנקה ובבוקינג וילה בעירה קורל ביי ליד פאפוס. הודעתי לאישי על החופשה המתוכננת והפעם היא ל- 8 לילות (ולא כמו באילת ל4 לילות) והוא כמובן היה בעיניין אין לו ברירה.

עוד פרט ששכחתי לציין שאנחנו משפחה דתית השומרת כמובן על כשרות- זה פרט חשוב כי ההתארגנות היתה יותר מסורבלת והצריכה לקחת מוצרי מזון רבים.

ביום הטיסה ההתרגשות היתה בשיאה הילדים התרגשו כי טסים לקפריסין במטוס שזו חוויה בפני עצמה ואני הייתי לחוצה האם הצלחתי לקחת את כל הבית או רק את חלקו… האם האוכל יספיק… והאם יקנסו אותנו על משקל יתר במזוודות….

לקחנו בנוסף גם צידנית עם אוכל מוכן והשתדלתי לדעת מה נאכל בכל יום ומה המצרכים שכן יהיה אפשר לקנות בסופר (עשיתי עבודת תחקיר מקיפה בכל מיני אתרים של דוסים:))

וכך היה….

יום רביעי הטיסה בשעה 16:00 נחיתה בלרנקה כשעה לאחר מכן. שכרנו רכב עם 7 מקומות ידני וכל פעם שהכנסנו לרווס הוא עשה צליל מזעזע… ופחדנו שהוא יתייאש מאיתנו בדרך … התחלנו לנסוע לכיוון פאפוס ולקח לנו זמן להבין את השלטים בדרך אך הרגשנו כמנצחים שעלינו על הכביש המהיר. הנסיעה ארכה כשעתיים וחצי היינו כבר לחוצים להגיע אל הוילה ואני במיוחד הייתי בלחץ שהוילה תיהיה נורמלית כי בבוקינג היא נראתה נחמדה…

אחרי טלפונים ובירורים היכן הוילה הגענו אליה והיא היתה בדיוק כמו בתמונות!!!!

kotsias corallia vilas בקורל ביי.

ברוך ה'.

יום חמישי- התעוררנו בבוקר ודבר ראשון הילדים קופצים לבריכה לאחר מכן הלכנו לחפש סופר והגענו לסופרים של התיירים השארנו לצערנו הרבה כסף שם והחלטנו לברר עם המקומיים איפה כדאי לערוך קניות.

בערב נסענו לטיילת של פאפוס.

יום שישי- בבוקר הלכנו לים, זה במרחק של 7 דק' הליכה

וכמובן לאחר מכן הילדים קפצו לבריכה. ואני התארגנתי בבישולים לשבת והכל עם סיר אחד ומחבת אחת הרגשתי קצת כמו פסח שאין כלים ואין מצרכים אבל נהנתי זה היה תרפיה נהדרת.

שבת- נחנו, ישנו, הילדים שיחקו עם משחקי קופסא שהבאנו, קראנו ספרים וכמובן אכלנו ממתקים כמו בכל שבת. בצאת השבת הילדים קפצו לבריכה לשחיה לילית.

יום ראשון- אישי החליט שאנחנו צריכים לראות את הרי הטרודוס בקפריסין וישב עם המפות ועם ד”ר גוגל ועלינו לאוטו לכיוון ההרים, הנסיעה היתה בהתחלה מעניינת ראינו את השטח משתנה אך לאחר מכן ההרים היו מלאי סיבובים ולילדים וכמובן גם לי היה לא פשוט בלשון המעטה שהתחננו שאנחנו רוצים הביתה… וחזרנו שוב לוילה לבריכה….

יום שני- נסענו לפארק המים בפאפוס , פארק מים נחמד מאוד מסודר ורגוע כל הזמן נזכרנו בשפיים וכמה שהמקום לא דומה לשפיים. הילדים נהנו במגלשות עם האבובים, עלו וירדו לבד והקטנים היו בבריכה שלהם גם עם מגלשות נחמדות.

בערב קפצנו לקניון בפאפוס והופתענו לגלות שהחנויות נסגרות בשעה 20:00.

יום שלישי- נסענו לעיירה לאצי ולמעיינות אפרודיטה יש שם חוף ים קסום ומדהים.

יום רביעי- שוב ים ושוב בריכה….במהלך היום ובכל השבוע שהיה הבאנו את המחשב הנייד עם מגוון של סרטים וגם הוואייפי בוילה היה מצויין אז הם ראו סדרות וסרטים.

יום חמישי- חוזרים הביתה נסענו ללרנקה לטייל קצת בטיילת….

מסקנות מהחופשה – א. היה מצויין!!!

ב. האורך של החופשה היה ממצא בלי תחושה של טעם של עוד.

ג. הילדים שלנו התנהגו למופת כעת אפשר לדבר על טיול יותר ארוך….

ד. האיש שלי עם ההיפראקטיביות שלו ביקר כל יום כ3 פעמים בסופר ועמד בזה בהצלחה.

ה. אנחנו נחזור לקפריסין עוד כמה שנים אבל לעיירה לאצי.

והכי חשוב-החופשה עלתה לנו כ- 20 אלף ש”ח ל8 לילות מנגד החופשה באילת עלתה לנו ל4 לילות 14 אלף ש”ח.

להתראות בחופשה הבאה…..

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא