חבל זלצבורגלנד המדהים

תמונה ראשית עבור: חבל זלצבורגלנד המדהים
אגם המלכים

התיכנון לטיול באוסטריה המדהימה החל כ-חצי שנה מראש.

כרטיסי טיסה עם אל על הוזמנו בחודש אפריל למרות שהטיסה הייתה מתוכננת לספטמבר.

הטיסה תוכננה מה04/09/17-11/09/17 במחיר 557 דולר לזוג כרטיסי טיסה למינכן.

הזמנו רכב מראש דרך חברת AVIS עוד בארץ, בנוסף הזמנו דרך BOOKING דירה בעיירה פלכאו לשבוע בעלות של 1800 שקל.

הטיסה תוכננה ל6:00 בבוקר ביום שני 04/09, בסופו של דבר המרנו ב6:20 וכבר ב9:30 נחתנו במינכן.

מהר מהר רצנו לחפש את עמדת השכרת הרכבים בשדה תעופה, השילוט מאד ברור ופשוט למצוא את המקום. כשהגענו למקום של השכרת הרכבים היה תור מאד ארוך, חיכינו כ- שעתיים וחצי עד שסוף סוף הגיע תורינו לקבל את הרכב, זה היה מאד מעצבן ומתיש. יש לקחת בחשבון שזה יכול לשבש את התיכנונים להמשך היום.

בסופו של דבר לקראת השנה 12:00-12:30 קיבלנו את הרכב, בשעה טובה. קיבלנו פורד קוגה 4*4 עם גיפיאס מובנה (ששימש אותנו רבות בטיול) כניראה ששודרגנו (אולי מההמתנה הארוכה שהייתה) זו לא קבוצת הרכב שהזמנו מההתחלה.

ב13:00 בצהורים התחלנו את הנסיעה לכיוון פלכאו. מג אויר היה מושלם, שמש חמימה, שמים כחולים.

התיכנון ההתחלתי היה: נחיתה במינכן, נסיעה לאגם המלכים ומשם למכרה מלח בהליין, אבל בגלל השעה המאוחרת היינו צריכים לשנות את התיכנון, החלטנו לוותר להיום על אגם המלכים מכיוון שהיינו מגיעים לאגם רק לקראת 2-3 וההפלגות רק עד 6 בערב.

אז במקום התיכנון הראשוני נסענו למכרה מלח בהליין. הנסיעה באוסטריה פשוט מהממת, הכל ירוק, יערות, אגמים בדרך, פשוט אין מילים לתאר את היופי הזה.

בדרך ממינכן לאוסטריה יש לעצור באחת מתחנות הדלק ולקנות מדבקה בשם Vignetteבעלות 8.70 יורו ל10 ימים (זה המינימום),ישנו שילוט בכביש עם השם של המדבקה מאד קל למצוא את התחנות דלק הללו. המדבקה מאפשרת ליסוע בכבישים מהירים שמתחילים באות A, ללא המדבקה אפשר לקבל קנס.

הגענו למכרה מלח בסביבות 15:30 וישר התחלנו בסיור המאורגן המחיר הינו 21 יורו לאדם. הסיור היה בשפה האנגלית, אנחנו השכרנו בעלות של 2 יורו מכשיר איודיו בשפה הרוסית.

הסיור מתחיל בזה שלבשנו על עצמינו בבגדים מיוחדים של כורים ויצאנו לדרך, בהתחלה ישבנו על ספסלים ארוכים ומין רכבת קטנה כזו שהסיעה אותנו פנימה לתוך המכרה, הסיור סה"כ היה מאד נחמד, פעמיים מגלשה בתוך המכרה, שייט על אגם מלח עם אורות, מאד מיוחד, ובסוף הסיור קבלנו מלחיית מלח קטנה למזכרת. היה מאד נחמד לאטרקציה הראשונה שלנו באוסטריה.

ומשם המשכנו בדרכינו לדירה שלנו בפלכאו בשעה 18:30 הגענו לדירה, מאד הפתענו לטובה. דירת 2 חדרים-סלון וחדר שינה עם מרפסת קטנה, דירה מאד יפה ומאובזרת בכל מה שצריך- כיריים, מדיח, תנור, מקרר, מחבתות, סירים סכום, צלחות ממש כל מה שצריך כדי לבשל בדירה.

פלכאו זו עיירה קטנה, יש 2 סופרמרקטים שראינו בה, לא היו באזור שגרנו הרבה מסעדות,

באותו הערב הגענו והלכנו התארגנו ויצאנו לאכול במסעדה שקרובה למלון שלנו .....

הזמנו 2 מרקים, פיצה, פסטה ו2 בירות שעלות של 40 יורו, האוכל היה נחמד, אוירה טובה, המסעדות נסגרות בפלכאו לקראת 9 בערב יש לקחת בחשבון.

יום שלישי -05/09 התעוררנו לנוף ירוק מהממם, ואויר טוב. בדקנו בתחזית וראינו שהולך להיות יום שימשי ונעים.

התארגנו זריז ויצאנו ב8:00 בבוקר כבר לדרך, היינו בדרכינו לתצפית 5 האצבעות, כשעה נסיעה והיינו במקום. כאשר באנו לקנות כרטיסים המוכרת שאלה אותנו עם אנחנו לובשים נעלים טובות כי יש שלג בפסגה. היינו רק עם נעלי ספורט, זה לא היה אידיאלי אבל החלטנו שלא מוותרים ומקסימום אם לא נסתדר בפיסגה אז נרד חזרה ברכבל למטה.

קנינו כרטיסים רק לתצפית ויתרנו על מערת הקרח כי בתיכנון שלנו הייתה המערה בוורפן, בעלות של 30 יורו לכרטיס לאדם. העליה לתצפית כוללת עליה ב2 רכבלים.

כאשר ירדנו מהרכבל הכל היה מושלג, לבן. נוף מהממם להרים. התחלנו לצעוד לתצפית. ההליכה הייתה לא קלה בשלג, היה מחליק, רטוב וקר, לקח לנו כחצי שעה -40 דק' להגיע עד התצפית כי השביל היה מחליק אז הלכנו מאד לאט כדי לא ליפול.

הנוף מהתצפית היה משגע, אגם שסביבו הרים ירוקים, מהממם פשוט אין מילים לתאר.

לאחר התצפית חזרנו חזרה לרכב והיינו בדרכינו לעיירת הלשטט, כ-15 דק' נסיעה. כאשר מגיעים לעיירה יש שלטים של חנייה עם מספר מקומות פנוים בה, מצאנו חניה כ7 דק' הליכה מהמרכז עצמו של האשלטט.

טיילנו קצת בעיירה, מקום מאד יפה, מלא כל מיני חניות קטנות ומעניינות, ישנו מפל שנישקף כשמסתכלים למעלה באמצע המדרחוב, אם עולים במדרגות למעלה מגיעים למפל עצמו. בהחלט מקום נחמד להעביר מס' שעות.

ומהאלשטט נסענו לאגם גוסאו, זה אחד המקומות האהובים עלינו, המים כל כך שקופים שניתן לראות את ההשתקפות של ההרים עליהם. טיילנו מסביב לאגם, לקח לנו כ- 30-40 דק' להקיף את האגם עם הפסקות קצרות, בגלל שהגענו יחסית מאוחר לאגם בערך לקראת השעה 15:20-15:30 ויתרנו על עליה ברכבל כי עליה אחרונה בו היא ב16:30.

וכך סימנו את היום השני באוסטריה, עייפים אבל מאד מרוצים.

יום רביעי- יום חדש התעוררנו מוקדם בבוקר מלאי מרץ וציפיה למה שמצפה לנו היום.

התעוררנו ליום מעונן אבל לא גשום, יום מעולה ללכת למערת הקרח אייסרייזנוולט- (eisriesenwelt).

נסיעה בערך 20 דק' ואנחנו כבר בחניון של המערה, הגענו ב8:30 בבוקר ולפני כמות המכוניות בחניון הבנו שאנחנו בין הראשונים במקום.

קנינו כרטיסים 24 יורו לבן אדם, והתחלנו בטיפוס. העליה למערה לא פשוטה, היא כוללת הליכה כ20 דק' בעליה די תלולה עד שמגיעים לרכבל שמעלה אותנו כ7 דק' ואז עוד בערך 20 דק' עליה נוספת עד שמגיעים לפתח המערה. הנופים שנישקפים במעלה הדרך יפיפים, אז כדאי להגיע ביום עם ראות טובה.

ניתן להיכנס למערה רק בסיור עם מדריך של השמורה, אי אפשר לטייל עצמאית במערה.

היתלבשנו בהתאם- מעילים חובה לפני שניכנסים למערה, הטמפ' בה סביב ה-0 מעלות, והסיור כשעה בקצב איטי אז לא יוצא להתחממם במהלכו.

לפני הכניסה למערה קיבלנו מעין מנורת נפט קטנה כזו וניכנסו פנימה. כאשר המדריך פתח את דלת המערה היה משב רוח חזק וקפוא והמנורות נכבו, לאחר מס' שניות הוא הדליק שוב לכל הקבוצה את המנורות, לא היה נעים לעמוד בחושך בקור בלי אור.

הסיור עצמו כולל הרבה מדרגות ועצירות להסברים, יש לקחת את זה בחשבון למי שמגיע לסיור.

במערה אסור לצלם, סה”כ הסיור היה נחמד, ההסברים של המדריך היו מעניינים. לא היה יותר מידי קרחונים ונטיפים לראות במערה אבל ממשהיה היה נחמד.

סיימנו את הסיור לקראת 10:30 בבוקר היינו הקבוצה הראשונה.

כאשר ירדנו חזרה לחניה ראינו עד כמה עמוס, לא מומלץ להגיע למערה אחרי 11 בבוקר יש תורים ארוכים בקופות למטה והקבוצות של הסיור יותר גדולות.

אחרי שירדנו מהמערה התיכנון היה המצודה בוורפן אבל לפי השעה ראינו שאיחרנו את מופע הנשרים, המופע מתקיים פעמיים ביום- 11:15 ו 15:15.

אז החלטנו ליסוע למפלי גולינג שנימצאים לא רחוק מהמערה כ 20-30 דק'.

המפל באמת מרהיב כניסה אליו עולה 3 יורו, ההליכהלמפל עצמו קצרה כ10 דק', מתאימה לכל אחד. אחרי שמגיעים למפל עצמו ניתן לעלות מעלה ולראות את המקום ממנו מתחיל המפל.

מסלול קליל ויפיפה.

וכך סיימנו את היום השלישי שלנו.

יום חמישי- מתעוררים לבוקר גשום, ערפל מכסה את ההרים, מנסים לא להיתבאס.

מנסים את מזלינו ליסוע לכיוון גרוסקלוקנר' למרות שהראות לא טובה עדיין יש לנו תקווה שהמחק של שעה וחצי נסיעה אולי שם מזג אויר יותר שימשי.

מגיעים לכניסה לכביש גרוסקלוקנר אבל התקוות שלנו מתפוגגות הראות על הפנים, הכל מכוסה בערפל.

עוצרים במצד הדרך לעשות חושבין לאן ליסוע במקום במזג אויר כזה גשום, ומחליטים לנסות את מזלינו בנקיק זיגמונד טון. מגיעים למקום משלמים כניסה 5.50 יורו לאדם וניכנסים.

נקיק מאד יפה, טיפה מזכיר את הבאניאס שלנו בארץ. מטיילים בין גשרי עץ שבנוים מעל המים בנקיק.

מסלול קליל, לא קשה יותר מידי יש מדרגות שצריך לעשות כשמטיילים בגשרים. בסוף המסלול של הגשרים ישנו סכר ואם ממשיכים במסלול מגיעים לאגם קלאמזה.

אגם חמוד קטן אפשר לטייל מסביבו, בערך כשעה לוקח להקיף את האגם, לא נפלו מהיופי של האגם (אגם גוסאו הרבה יותר יפה).

אחרי הנקיק התלבטנו מה לעשות, ושוב ניסינו ליסוע לדרך גרוסקלוקנר בתקווה שמזג אויר טיפה התבהר והראות תישתפר. ברגע שהגענו לדרך הכל מכוסה בערפל אי אפשר היה ליסוע בה ובטח שלא לראות שום דבר המחיר לדרך הזו הוא 35.50 יורו לרכב. החלטנו לחזור ולטייל קצת בעיירה צל אם זה כי זה היה בקרבה, עיריה נחמדה ממקומת על שפת אגם גדול, לא כדאי במיוחד ליסוע לאליה. טיילנו כמה שעות בעיירה אין בה שום דבר מיוחד, עיירה נחמדה להעביר בה כמה שעות, לאכול משו.

אחרי צל אם זה החלטנו לחזור לאזור פלכאו ולנצל את שאר היום הנותר וללכת למרחצאות תרמה אמדה.

בערך ב6 בערב נסענו לתרמה אמדה כ10 דק' נסיעה מהדירה שלנו ואנחנו שם. קנינו כרטיס רק למחצאות, בלי הסאונה בעירום.שילמנו כרטיס כניסה ל4 שעות- 20 יורו וזה בהחלק מספיק.

המרחצאות מחולקות לבריכה פנימית, בריכה פנימית קטנה שיש בה אופציה לצאת לבריכה חיצונית, 2 ג'קוזי קטנים, ובריכה גלים, בנוסף יש 3 מגלשות מים.

בכל בריכה כזו יש שלט שכתוב עליו מה הטמפ' בבריכה וכמה מלח היא מכילה, הבריכות היו יחסית קרות וגם הגקוזי לא היה חם רותח הוא היה פושר.

בבריכה החיצונית הייתה אוירה נעימה, הבריכה ממקומת בין שדות ירוקים והרים יפיפים, באמת נוף מקסים, וכשמתחיל להחשיך האורות של הבריכה נידלקים מאד יפה וקסום.

בהחלט סגרנו את היום במצב רוח טוב למרות שמזג אויר היה מאכזב.

יום שישי- יום חדש, אנרגיות חיוביות השקמנו מוקדם ואנחנו בדרך להר KITZSTEINHORN בערך שעה וצי נסיעה ואנחנו בין הראשונים שעולים על ההר.

כדי להגיע לפיסגה של ההר יש לעלות ב3 רכבלים, בהתחלה אנחנו די מהססים לעלות כי שוב ערפל מכסה את ההר, לוחקים סיכון משלמים כניסה 42 יורו לאדם וכבר יושבים ועולים ברכבל הראשון.

בדרך שאנחנו עולים ברכבל אנחנו עוברים את הערפל ואת העננים ויורדים בשטחים ירוקים עם שמש בשמים זה היה באמת משו מיוחד.

בתמונה ניתן לראות את העננים מתחתינו, מטיילים קצת בעצירה הראשונה של הרכבל מתפלאים מהיופי ועולים שוב, רכבל 2 ורכבל 3.

מגיעים לפסגה 3029 מטר גובה, מטורף. נישקף נוף מהממם, הרים מושלגים, ומאד קר שם בפסגה יש להיתלבש בהתאם.

ניתן לרדת למטה ולשחק בשלג אנחנו ויתרנו על כך כי כבר שיחקנו בשלג בתצפית 5 האצבעות.

בנוסף במקום יש תעלה של 360 מטר שיורדים אותה שבדרך יש כל מיני הסברים על ההר, תצוגה של קטנה של קריסטלים, וגם יש הקרנה של סרט על מסך גדול שמסביר על בע”ח בשמורה, מאד יפה., בילנו בשמורה הזו כ3 וחצי שעות.

ממש צמוד להר כ- 5 דק' נסיעה ניצאים הסכרים של קפרון, במקום יש חניון בן 10 קומות, מומלץ לחנות בחניון העליון, הכי קרוב לקופות ולתחילת המסלול. כניסה עולה 30 יורו לאדם והעליה לסכרים כוללת אוטבוס, רכבל ועוד אוטבוס. הנסיעה בערך כ-40 דק'. יש תזמון מדויק בין כל כלי רכב כזה לא היינו צריכים להמתין הרבה זמן בין המעברים. ממליצה לשבת באוטבוס האחרון משמאל כי משם ניתן לראות את היופי.

עליה אחרונה לסכרים היא ב15:30 יש לקחת בחשבון שצריך לפחות 3 שעות במקום הזה.

מגיעים לתחנה האחרונה, ישנם 2 סכרים, קטן וגדול. הנוף פשוט משגע.

הסכר הקטן

הסכר הגדול

הסכרים נמיצאים בין הרים מושלגים, מים מהממים בצבע טורקיז. אפשר לטייל לאורך הסכר.

לא לוותר ולהגיע למקום הזה, אי אפשר לתאר את היופי הזה.

לאחר בילוי של כ4 שעות בסכרים אנחנו בדרך חזרה לפלכאו, מחליטים היום לאכול במסעדה באזור פלכאו בשם ‪Berggasthof Sattelbauer‬. קצת הסתבכנו בדרך למסעדה, הדרך כוללת נסיעה על הר כ15 דק' עד שמגיעם לפסגה ושם ממוקמת המסעדה, הנוף מקסים מהפסגה.

מסעדה מאד חמודה, מחירים הוגנים, אכלנו מרק ושניצל ונאי היה מאד טעים ומפוצץ (מנות גדולות).

יום שבת- יום יפה, שימשי ונעים ואנחנו בדרך לזלצבורג עם עצירה בארמון הלברון, הכניסה לגנים בחינם, החלתנו לוותר על הכניסה לארמון עצמו, לא התלהבנו מאיך שהוא ניראה חיצונית. טיילנו קצת בגנים

מקום נחמד אבל לא יותר מידי, בילינו שם כ40 דק' והמשכנו בדרכינו לזלצבורג.

כשהגענו לזלצבורג חנינו בעיר בחניה תחת קרקעית במרכז העיר שילמנו על החניה לכל היום בערך 20 יורו, מחיר הוגן בשביל הנוחות, מרכז העיר במרחק 5 דק' הליכה.

העיר זלצבורג מאד נחמדה, טיילנו במדרחוב שלה, ראינו את בית מוצרט, ואת כיכר מוצרט,

ניכנסו לכניסת DOM- כניסה בחינם.

ליד הכיכר הזו אפשר להמשיך קצת למעלה ולהגיע לרכבל שמגיע למצודה של זלצבורג וממד צמוד לרכבל ישנו מקום קטן שמלבישים בבגדים מתקופת העבר ומצתלמים ובסופו של דבר מקבלים 2 תמונות בעלות של 35 יורו (כאשר לצלמים זוג)

מזכרת מאד מיוחדת, ממליצה.

קנינו כרטיסי בייסיק בעלות של 12 יורו כדי להגיע למצודה. שכללו עליה ברכבל, טיול במוזיאון של המצודה, ועליה לתצפית, מצודה נחמדה ישנה תצפית יפה על כל העיר למעלה.

טיילנו כ4 שעות במצודה וירדנו חזרה לעיר.

היינו בגני מירבל, הרבה יותר יפיפים מהגנים בהלברון וגם אליהם הכניסה בחינם.

סיימנו את הטיול בלזצבורג בשעות הערב, עיר מאד יפה, אוירה מזמינה נעימה.

יום ראשון- התלבטנו רבות לאן ליסוע האם ליסוע לסנט גילאן או אולי לאגם המלכים שלא הפסקנו ביום הראשון.

בסופו של דבר מחליטים ליסוע לאגם המלכים ולא מתחרטים בכלל על הבחירה.

נסיעה די ארוכה מפלכאו כשעה ו40 דק', מזג אויר לא אידאלי, מעונן אך ללא גשם.

מגיעים למקום מחנים והולכים לכיוון האגם כ15 דק' יש כל מיני חניות קטנות ודוכנים של אוכל אבל רובם היו סגורים בגלל שהגענו ביום ראשון.

משלמים 17.80 יורו ועולים על הסירה להפלגה, קינו כרטיס לשני העצירות.

ההפלגה עד לעצירה הראשונה - St. Bartholomä לוקחת כ30 דק' ועוד כ15 דק' לעצירה האחרונה.

במהלך השיט ישנו מקום שבו הספינה נערצת והאדם שמסביר לנו מהלך השיט על המקום מוציא חצוצרה ותוקע בה ונישמע הד מההרים מסביב, רגע באמת קסום.

בעצירה האחרונה ישנו מסלול הליכה כ20 דק' עד שמגיעים לאגם קטן בשם אגם המראה -obersee מאד יפה.

אחרי טיול קצר לאורך האגם אנחנו חוזרים חזרה לסירה בשביל לעצור התחנה הראשונה

בתחנה הזו ישנה כניסה מאד יפה חיצונית אבל בפנים קצת פחות, מסלול הליכה מאד נעים בין עצים לאורך האגם ומסעדה

במסעדה באי החלטנו לטעום את הקייזנשמרן (קינוח אוסטרי), ות'אמת שהיה מאד טעים, אהבנו לא רע בכלל.

ולסיום היום החלטנו בפלכאו לעשות את המגלשות לאקי פליצר. ליד המגלשות ישנם כל מיני פעילות לילדים, מתנפחים ועוד… המגלשה מהנה, לא מאד ארוכה אבל מאד כיפית

בהחלט יום מוצלח מאד מהנה, ממליצה לא לוותר.

יום שני- זהו זה היום האחרון שלנו באוסטריה, אורזים את כל הציוד קצת עצובים אבל מתעודדים שיש לנו את כל היום עוד לפנינו.

את היום האחרון שהארנו לנו לטיול בעיר מינכן.

זה המקום לשופינג, מידרחוב מלא חניות, מלא מותגים במחירים סבירים.

טיילנו קצת בעיר צפינו והקשבנו למופע הפעמונים של הקתדרלה של גבירתנו (Cathedral Church of Our Lady) מאד מיוחד.

יש הרבה מה לראות במינכן בהחלט יום אחד לא מספיק בה, אבל טעמו גם קצת ממנה.

לסיכום, זה היה אחד הטיולים הכייפים שהיו לנו, מאד נהנו מאוסטריה, פשוט יעד קסום, נופים מהממים, תמונות לא יכולות להעביר את ההרגשה כשנימצאים שם ואת היופי שבה,

בשבוע אחד ניסנו להספיק כמה שיותר למרות שיש עוד מלא מה לראות בה, זה יעד ששווה לחזור אליו שוב.

תמונת הפרופיל של Julia3217011
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Julia3217011