הולנד -אוקטובר 2018

היעד הבא שלנו הוא הולנד בסוף אוקטובר מה26/10-1/11, היה הרבה חששות בגלל מזג אויר כשסגרנו את הטיסות והמלונות, פשוט קיווינו לטוב

כרטיסי טיסה ניקנו כחודש ימים לפני, הטיסה בחברת אלעל בשדה תעופה באמסטרדם- שווי כל כרטיס טיסה היה 373 דולר. בנוסף הוספקנו מזוודה אחד לטיסה בעלות של 70 דולר הלוך וחזור.

הטיול חולק ל2 חלקים ול2 מלונות. 4 ימים ראשונים החלטנו שנטייל בהולנד עצמה עם רכב שכור ועוד 3 ימים נבלה באמסטרדם.

המלונות הוזמנו באתר בוקינג.

בחלק הראשון של הטיול המלון שהוזמן Hotel Ernst Sillem Hoeve- מבנה יפיפה ממש באמצע היער, ישנה יציאה ממש קלה לכביש הראשי מהמלון , הנוף שנישקף מהחלון שלנו על בוקר היה קסום.

החדרים גדולים, ארוחת בוקר מעולה, מגוונת- כוללת בתוכה ביצים, נקניקים , גבינות, לחמים שונים, סלמון מעושן, ממרחים שונים, יוגורטים עם כל מיני פירות ועוד…

הדבר היחיד שהיה לנו די מוזר זה שלא הייתה דלת במקלחת, היה דוש גדול אבל ללא דלת. היה חדר נפרד לשירותים.

בנוסף במלון יש פינת קפה ותה שאפשר להישתמש בה חופשי במהלך כל היום עד הערב, ישנה גם בריכה במלון (לא הפסקנו לחוות אותה).

הטיסה הייתה אמורה לצאת ב6 בבוקר אבל היו מעט עיכובים והמראנו רק לקראת 7. נחתנו בשדה תעופה סיכהול בשעה 10:00, ניגשנו לדלפק השכרת הרכבים של אוויס (רכבכ הוזמן כחודש מראש), קיבלנו רכב קטן וחמוד קיה ריו 5 דלתות, אחלה של רכב. ומיהרנו ליעד הראשון שלנו שלא נימצא רחוק מאמסטרדם כפר זאנסה סכאנס. מזג אויר מרגיש שיהיה יום יפה, שמיים מעוננים אבל ללא גשם ולא יותר מידי קר.

בכפר זאנסה סכאנס אפשר למצוא כמה טחנות רוח פעילות, שלחלקן ניתן להיכנס בתשלום. בנוסף ישנם כל מיני בתי עץ המציגים עבודות שונות של בני הכפר, בכפר יש מקומות כאלו שניתן לראות את ייצור הנעליים והגבינות ההולנדיות. הכפר פועל מ10-17. מקום מאד יפה יש חניה בתשלום כ10 יורו לכל היום.

בילנו במקום כשעה עד שמזג אויר הישתנה בכזו מהירות משמש לסירוגין למבול ולקור, רצנו מהר מהר לאוטו חזרה, עד שהגענו לרכב היינו ספוגים מים, הגשם לא הפסיק. החלטנו ליסוע למלון להתרעננות והחלפת בגדים, מאד קיווינו שיתבהר בחוץ כדאי שנמשיך בטיול, אך דבר כזה לא קרה אז החלטנו את שארית הערב להישאר במלון, לנוח קצת. טיילנו מעט ביער שמסביב למלון.

מתעוררים ליום חדש 27/10- יום שבת מסתכלים בתחזית- הולך ליום יום שימשי ויפה ללא גשם, יום מצוין ליסוע לחיטרוהן.

נסיעה כשעה וחצי מהמלון- ווייז מנווט מעולה, מגיעים סביבות 10:30 לחיטרוהן מחנים בחניה ליד סופר מרקט SPAR ועושים טיול רגלי בעיירה. מקום מדהים, עיירה על המים, כל בית יפה יותר מהשני. אין כניסה לעיירה עם רכבים, ניתן היתנייד בתוכה או ברגל או בסירות.

בגלל שהגענו מוקדם עוד אין הרבה תיירים במקום, הכל שקט, אוירה מאד פסטורלית ונעימה, מתיישבים על ספסל מאכילים ברווזים, מטיילים ונהנים מהיופי של המקום הזה.

לקראת השעה 12 המקום מתמלא, מחליטים להשכיר סירה ולשוט בתעלות, מהסירה נישקף יופי אחר מאשר בטיול הרגלי. משכירים סירה בעלות של 17 יורו לשעה, מקבלים מפה קטנה איך לשוט באיזה מסלול. מאד קל לא הולכים לאיבוד, בהמלך השיט יוצאים מהתעלות על העיירה ומגיעים לאגם קטן שבו שטים. מאד נהננו.

שהיינו בעיירה עד בערך 13:00-14:00 ואז החלטנו שניסע לכפר הדייגים Volendam שהיה מתוכנן ליום הראשון שלנו בהולנד אבל בשל מזג אויר לא התאפשר לנו לבקר בו. נסיעה כשעה וחצי מגיעים לכפר מחנים את הרכב, החניות במקום בתשלום, אבל שעתיים ראשונות הם בחינם צריך לשים את השעון קרטון בחלון. מטיילים קצת במרכז הכפר טועמים כל מיני מאכלים מעניינים קונים קצת מזכרות, ביקור של כשעתיים במקום בהחלט מספיק.

לאחר ביקור בוולדאם נוסעים לכיוון של מגדלורבשם Paard van Marken שנימצא בסוף כפר הדייגים מרקן.

בדרך למרקן הנוף שנשקף מחלון פשוט יפיפה, כביש שעובר ממש באמצע של המים, מחלק אותם.

מגיעים לאי מרקן, מתמההמים מעט במציאת דרך גישה למגדלור, מגיעים לכביש אפר בשלט הכניסה רשום שהמגדלור פועל רק עד השעה 16:00, השעה שאנחנו הגענו כבר היה לקראת 18:00, מחליטים לנסות ליסוע בדרך אפר, הדרך מאד צרה, פוגשים מס' מטיילים שעושים את הדרך ברגל. בסוף כביש האפר מגיעים אליו, השער שלו סגור אבל הנוף במקום יפיפה, אויר צלול, נקי כזה.

נהנים ומרוצים בדרך חזרה למלון.

ביום הלפני אחרון שלנו בהולנד אנחנו בדרכינו בפארק השעשועים אפטלינג, נסיעה כשעה ורבע מהמלון, יוצאים לקראת 9 בבוקר כשמתקרבים לאזור של הפארק כבר יש פקק קטן, ישנם עומסים בחניות. כרטיס כניסה לפארק עולה כ35 יורו לאדם, בנוסף יש לשלם עוד 10 יורו לחניה, ניתן לשלם בקופות של קניית הכרטיסים או לחילופין במכונות.

הפארק מדהים ביופיו ובטיפוחו, אוירה נעימה, מאד מהנה להסתובב בין השבילים ולמצוא פינת חן נחמדות, ההרגשה שמגיעים לפארק זה כאילו ניכנסים לסיפור אגדה.

בפארק יש אטרקציות לכל הגילאים מילדים עד מבוגרים- מרכבות הרים ועד הפעלות ועד משחקיות.

ממליצה להשתמש באפליקציה של הפארק ניתן לראות בדיוק איפה אנחנו נימצאים וליד איזה מתקנים, בנוסף מקבלים מידע על התורים בזמן אמת. באפליקציה ניתן גם לראות שעות של פעיליות שונות שמתקיימות בפארק, ממליצה ללכת לראות את מופע האבירים, מופע מאד מושקע.

החיסרון היחידי שהרגשתי הוא- שהגענו לפארק דווקא ביום ראשון שזה הרי יום שבתון של ההולנדים, התורים היו מאד ארוכים בכל מתקן, המתנה של כ30-45 דק' לפחות. יצא שלא הפסקנו לעלות על כל המתקנים של הפארק.

בפארק ישנו אזור כזה שניקרא יער האגדות, בין השבילים של היער מפוזרים כל מיני מייצגים של סיפורי אגדות כמו עמי ותמי, כיפה אדומה, יפיפיה הנרדמת ועוד…אזור נעים להיסתובב בו, לשבת לנוח מעט.

שהיינו בפארק מהפתיחה ב10:00 עד הסגירה, לקראת הסגירה בערך ב18:00 ישנו מופע מזרקות, ממליצה להישאר לצפות בו מאד יפה.

חזרה למלון לאחר יום מקסים ומהנה בפארק.

מתעוררים ליום חדש – יום שני- היום האחרון שלנו עם הרכב בהולנד, אנחנו צריכים להחזיר אותו בסוכנות של אוויס במרכז העיר באמסטרדם עד 3 בצהורים, מתעוררים מוקדם כדאי להפסיק ליסוע לפחות לעוד יעד אחד לפני שניפרדים מהרכב.

9 בבוקר אנחנו בדרכינו לטירת האבירים Kasteel de Haar, הדרך לטירה מקסימה ועוברת באזור של בתים על גדות תעלה, גשרים, שלכת וברווזים. בעמדת התשלום מקבלים מטבע לתשלום בחניה ביציאה. הטירה מרשימה מבפנים אך בעיקר מבחוץ. שעות פעילות- קופות נפתחות ב9:00- 17:00 הטירה עצמה נפתחת ב11:00-17:00. מחיר כניסה לגנים+לטירה- כ-16 יורו. נהנו הרבה יותר לטייל בגנים וביער של הטירה מאשר בטירה עצמה, ביער של הטירה יש אזור מגודר של איילים. בטירה יש כל מיני מייצגים של סרטים שצילמו בה בנוסף כל מיני מייצגים שנישארו בה עוד מזמנים ההם. הסיור בטירה לא ארוך מידי.

לאחר טיול בטירה אנחנו בדרכינו לאמסטרדם להחזיר את הרכב במרכז העיר בסוכנות רכבים אוויס, מגיעים אליהם סביבות 14:00, הכל מתנהל במהירות ובדרכינו ברגל לכיוון המלון השני שלנו בשהות בהולנד. את מלון עדן גם כן הזמנו בבוקינג. בעלות של 1618 שקל ל3 לילות.

במלון עדן הזמנו דירה, הדירות נימצאות מחוץ לבית מלון עצמו אבל ממש דקה הליכה, הדירות גדולות, יש בהן מטבחון קטן עם כל הציוד שנידרש כדאי להכין ארוחה- מסירים, לצלחות, סכו”ם, בנוסף בחדרים ישנה מכונת קפה עם קפסולות, תנור, כריים, שולחן אוכל גדול.

החיסרון היחיד בדירה שיש לקחת בחשבון זה המדרגות הצרות כדאי להגיע לקומות העליונות. קצת קשה לעלות מזוודות גדולות במדרגות הצרות האלו, אבל חוץ מזה הדירה הייתה מעולה ושקטה.

ארוחת בוקר מוגשת במלון עצמו הייתה מגוונת- ביצים, נקניקיות, יוגורטים, גבינות, ירקות, כל מיני לחמים למינהם ועוד…

הגענו למלון סביבות 15:00 איחסכנו את הדברים במלון ויצאנו להכיר את העיר אמסטרדם.

קודם כל מגיעים רעבים ומחליטים ללכת לאכול במסעדת SUMO SUMO זו מסעדה של אוכל סיני במסלול אכול כפי יכולתך בתפריט יש מוקפצים, כל מיני סוגי סושי, אגרול גיוזה ועוד...

משלמים 20 יורו לאדם, יש 5 סבבים של הזמנות בכל סבב אפשר להזמין 10 מנות, מקבלים טבלט ומשם מזמינים את המנות, המנות קטנות. אנחנו אחרי 3 סבבים היינו מלאים והפסקנו להזמין, יש לקחת בחשבון שיש לסיים את המנות לפני שמזמינים סבב נוסף אחרת משלמים בנוסף על המנות שלא נאכלו, מאד אהבנו את הקונספט, מסעדה נחמדה, סושי נחמד. ארוחת צהורים לא רעה ואנחנו ממשכים בטיול, עם בטן מלאה.

במהלך השיטוט בעיר מגיעים לכיכר דאם ממש על הכיכר יש את מוזיאון ריפליי ומוזיאון השעווה מאדם טוסו. אנחנו החלטנו ללכת למוזיאון ריפליי, זה מוזיאון שכולל בתוכו אוספים של דברים משונים, חלקם מעוררי התפעלות וחלקם מצחיקים- כמו שיאי גינס, שהומחשו בבובות ובכל מיני תצוגות בשילוב עם הפעלות מצחיקות, מאד נהנינו מהמוזיאון הזה ממליצה בחום, אווירה של כיף וצחוקים. עלות כניסה אליו כ21 יורו. המוזיאון פתוח עד 9 בערב, מצוין לבילוי של מס' שעות בערב.

לאחר יום ארוך חוזרים למלון לנוח , להתאושש ולהתעורר ליום חדש כדאי להמשיך לחקור את אמסטרדם.

מתעוררים יום שלישי יש גשם בחוץ, מזג אויר מעונן וקריר, הזמנו כרטיסים למוזיאון אנה פרנק כחודשיים מראש ליום שלישי לשעה 12:15 עד אז יש זמן לטייל ועוד קצת לחקור את העיר יוצאים לכיוון כיכר Rembrandt Square- בכיכר ניצבת אנדרטת משמר הלילה, משם הולכים לאנדרטה שהוקמה לזכר היהודים.

ומשם ממשיכים לכיוון חצר Begijnhof מקום מקסים, פינה שקטה בלב העיר. במקום ישנו מנזר של נשים, כניסה קטנה וגן יפיפה. הכניסה אליו חינם מקום קטן התרשמות של רבע שעה- חצי שעה,

בדרכינו לקפה ופאי תפוחים בקפה המפורסם Winkel שבו יש את פאי התפוחים הכי טעים באמסטרדם בדרך עוברים ומתרשמים מכנסיית ווסטרקרק – Westerkerk.

לאחר קפה ועוגה מגיעים ב12 לבית אנה פרנק, כניסה למוזיאון לפני שעות כל רבע שעה ניכנסים אנשים שהזמינו כרטיסים לאותה השעה, לא ניתן לקנות כרטיסים במקום רק בהזמנה מראש ברשת.

המקום מושקע, ההסברים ברורים, מקבלים מכשיר שמשמיע הסברים לגבי כל מייצג בבית, מספרים על ההיסטוריה של משפחת פרנק ומה עלה בסופו של דבר בגורלם, בכל נקודה במוזיאון כאשר מקרבים את המכשיר האדיו לקורא חכם ישר מתחיל ההסבר. יש הסברים בשפה העברית. חובה שכל אדם שמבקר באמסטרדם להגיע לבית אנה פרנק זו חוויה כל כך עוצמתית שאין לתאר. הביקור בבית אנה פרנק לוקח בין שעה וחצי לשעתיים.

לאחר ביקור בבית אנה פרנק חוזרים לכיכר דאם

ובמהלך השיטוט מגיעים למאפיה שמוכרת את העוגיה הכי טעימה באמסטרדם Van Stapele- זו מאפיה שמוכרת רק סוג אחד של עוגיה, היה תור לא מאד ארוך, קנינו ישר 4 עוגיות שיהיה לנו לנשנש גם ליותר מאוחר.

חוזרים למלון להתאוששות קצרה, ממש ליד המלון יש סניף של VAPIANO אוכלים פסטה עם סלמון, דווקא פה הרשת הזו די איכזבה אותי, האוכל היה שונה משאר המקומות שאכלנו בהם והיו תורים מאד ארוכים. לאחר ארוחת צהורים/ ערב ממשיכים לכיוון מוזיאון גוף האדם, כרטיסים ניקנו מראש דרך הגרופון ההולנדי בעלות של 22 יורו לכל כרטיס כניסה. התערוכה מוצגת ב6 קומות שכל קומה מתמקדת בנושא אחר בגוף האדם. בתערוכה מוצגים איברים אמיתיים ששומרו ליד כל מוצג יש הסברים באנגלית ובהולנדית. המוזיאון סה”כ נחמד, מייצגים מעניינים אבל ציפיתי קצת ליותר מהמוזיאון בדיעבד הייתי מוותרת על הביקור בו, לדעתי המחיר לתמורה קצת יקר מידי.

השעה כבר 20:00 בערב אנחנו בדרך לכיוון החלונות האדומים. מספיק ביקור אחד בכדי להבין.
 רובע לא גדול יש בארים, קופי שופ, חניות סקס, ובחורות שעומדות בחלונות ומציעות שירותי מין בתשלום, קצת מביך להסתכל עליהן כאילו הן חיות בגן חיות, חוויה לא מאד נעימה. וכך ניגמר עוד יום גדוש בחוויות.

יום רביעי מתעוררים ליום בהיר שמש בשמיים, הולך להיות יום יפה.

הולכים לכיוון אי המוזיאונים-עוברים את הרייקסמוזיאום זהו מוזיאון שמציג את מייצגים ותמונות של ציירים הולנדים מחליטים לוותר עליו.

מגיעים לשלט של אמסטרדם כדאי להצטלם אבל הוא סגור לרגל שיפוץ. מטיילים קצת באזור השלט.

וממש כ10 דק' הליכה משם מגיעים למוזיאון הייניקן Heineken Experience‬, המוזיאון נפתח ב10:30 בבוקר וכבר יש תור אליו עוד לפני שהוא נפתח, אנחנו קונים כרטיס משלוב בעלות של 30 יורו שמשלב ביקור במוזיאון, שייט בתעלות וכניסה לתצפית אדם. במוזיאון מסבירים איך מכינים את הבירה, שיטות הייצור לאורך השנים ואת התפתחות המותג הייניקן, יש כל מיני אטרקציות ופעילויות אלקטרוניות במהלך הסיור, לאחר כל ההסברים מגיע שלב הטעימה ניתן לקבל עד שתי כוסות בירה, במהלך הסיור ניתן להזמין בקבוק בירה אישי עם כיתוב לבחירתך. סה”כ החוויה הייתה נחמדה לטעמי מעט יקרה.

ישר אחרי שיוצאים מהמוזיאון מולו בשעה 12 עולים על סירה לשיטט התעלות שבסופו של דבר מגיע לתצפית אדם, השייט סה”כ נחמד כ30 דק' עם כל מיני הסברים מעניינים של התרבות ההולנדית.

כאשר מגיעים לתצפית עולים במעלית ומגיעים לקומה אחרונה של בניין,נשקף ממנו נוף יפיפה של כל העיר.

החזרה מהתפצית לעיר היא עצמאית ע”י מעבורת שכיוצאת בתדירות גבוה ועוצרת ליד התחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם.

השעה עוד מוקדמת רק 14:00 מחליטים ללכת לכיוון השוק אלברט קאופ, הליכה מהתחנה המרכזית כ30 דק'. בדרך לשוק מטיילים עוצרים מצטלמים בכל מיני פינות יפיפיות בעיר.

עד בסוף מגיעים לשוק, השוק לא מאד גדול יש בו כל מיני דוכנים- אוכל, דגים, גבינות, בגדים, מזכרות, נעליפ, בגדי צמר ועוד….הסתובבנו מעט בשוק קנינו מעט מזכרות וגבינות, אכלנו את דג ההינג עם הבצל ומלפפון חמוץ- במפתיע דווקא זה היה טעים, מנה מפתיעה וטעימה, חובה וטעום אותה. בנוסף אכלנו את הוופל המופרסם shtroobwafel, מכינים אותו על המקום חם ומלא בקרמל, טעים. בנוסף בתחילת השוק יש דוכן של ציפס דווקא מנה לא רעה וגדולה הזמנו ציפס עם מיונז, הייתי אומרת שהוא אפילו יותר טעים מהציפס של Vleminckx.

לאחר טיול בשוק הולכים קצת לנוח בפארק Vondelpark, לראות קצת ירוק ולנשום אויר צח. הפארק גדול מטופח, יפה, יש אגם יפה עם ברווזים, אוירה מאד פסטורלית ונעימה. ניתן להשכיר אופנים ולטייל בפארק, הפארק גדול טיילנו רק בחלק קטן ממנו.

וכל ניגמר עוד יום מקסים.

מתעוררים לבוקר חדש יום חמישי- זהו זה היום האחרון שלנו באמטרדם הטיסה שלנו ב21:00.

היום הזה כולו הוקדש לקניות ושיטוט בעיר. טיילנו בשוק הפרחים הצף קנינו שם מעט מזכרות, היינו בפרימרק, ועוד כל מיני מותגים במרכז העיר.

לקראת השעה 16:00 היינו בדרכינו חזרה למלון לקחת את המזוודות שלנו וליסוע לכיוון שדה התעופה, ההגעה אליו מאד פשוטה עלינו על מטרו ליד המלון והגענו לתחנת הרכבת המרכזית תוך 10 דק' ומשם קנינו כרטיס במכונה בעלות של כ10 יורו לכיוון שדה התעופה, מאד קל פשוט וזול. נסיעה של כ20 דק' ואנחנו בשדה תעופה, ההתמצאות בו מאד קלה דיוטי פרי גדול אבל לא זול.

בסופו של דבר הולנד מדינה מאד נעימה וידידותית לתייר, הולנדים דוברים אנגלית טוב ומוכנים לעזור בכל שאלה. אמסטרדם עצמה עיר מאד קטנה הייתי אומרת שטיול בה של 3-4 ימים בהחלט מספיק כדאי לראות ולחוות אותה. טיול רגוע ביעד כיפי.

תמונת הפרופיל של Julia3217011
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Julia3217011