לאחר 4 ימים מדהימים בסנט פטרסבורג (תוכלו לקרוא עליו כאן). יום שישי 1/06/18 ואנחנו בדרך על הרכבת המהירה SAPSAN למוסקבה. נסיעה מהירה ונוחה לאחר כ4 וחצי שעות ברכבת מגיעים לתחנת MOSKVA OKTIABRSKAIA. משם עולים על מטרו כ15 דק' ויורדים ממש בתחנה שקרובה למלון שלנו.
למלון קוראים Matreshka Hotel ההזמנה בוצע דרך אתר בוקינג כ5 כ5-4 חודשים מראש. הגענו למלון בשעות הערב לקראת 19:00. המלון נימצא כ10 דק' הליכה מהכיכר האדומה, המיקום מעולה.
החדרים קצת פחות, הזמנו חדר עם חלון, שאמור להיות גדול יחסית ובמחיר הוא גם עלה יותר כסף מחדר סטנדרטי, בתאכלס קיבלנו חדר קטנצ'ק בקושי אפשר לפתוח מזוודה בו. המלון במצב די מוזנח. בנוסף ממש צמוד למלון יש פאב אז עד השעות הקטנות יש רעש ומוזיקה יש לקחת את זה בחשבון משרוצה לישון בשקט, כי אי אפשר לפתוח חלון בגלל הרעש ואין מזגנים בחדרים.
כשקיבלנו את החדר היינו די בשוק למה שפורסם באתר ולתגובות שלו. הסתכלנו על החסרונות לעומת היתרונות. ולבסוף החלטנו שאנחנו נישארים במלון הזה הרי חוץ מלישון אנחנו יותר לא צריכים בו כלום.
לאחר היתרגנות קצרה השעה כבר כבר 9 בערב יוצאים לאכול משו אחרי יום ארוך כזה בדרכים.
לפי המלצות מגיעים למסעדה בשם Varenichnaya №1. זו רשת של מסעדות שפרוסות בכל העיר. במסעדה יש אוכל רוסי מסורתי, מקום חם ונעים בסגנון רוסי כזה עתיק, ממש קרוב לכיכר האדומה. בתפריט יש תמונות של המנות כך שמאד שקל לדעת מה מזמינים, המחירים זולים ואוכל היה מעולה וטעים.
לאחר ארוחה טעימה יוצאים טיפה לטייל באזור של הכיכר האדומה. למתחם של הכיכר האדומה אי אפשר להיכנס אחרי 10 בלילה, יש שם שערים שסגורים.
טיילנו באזור ליד המתחם כל האורות היו דלוקים מאד יפה לראות ככה את העיר. חוזרים בשעות הערב המאוחרות למלון לנוח ולישון.
מתעוררים ליום שבת 1/06- יום חדש אנרגיות חיוביות. מתארגנים יורדים לארוחת בוקר במלון.
ארוחת בוקר להפתעתינו היה ממש בסדר. היתה דייסה, ירקות, נקניקיות, גבינות, מאפים, אורז, כוסמת, יוגורטים, קונפלקס ועוד… הייתה בחירה גדולה בארוחת בוקר האוכל היה טעים.
מחלטים ביום הראשון שלנו לטייל באזור כיכר האדומה אבל הפעם באור יום, היתארגנו מוקדם כדי להגיע מהר לכיכר האדומה ללכת לראות את המאוזוליאום של לנין, הכניסה אליו מותרת רק בין השעות 10:00-13:00 ולא בכל הימים שימי שישי ושני הוא סגור. המתחם של הכיכר האדומה רק ניפתח ב10 בבוקר וכבר יש תור מחיצו, ועומד שומר לבדיקה ביטחונית.
השער של הכניסה למתחם של הכיכר האדומה ניתפתח וכל האנשים מהר מהר רצים לכיוון המאוזוליאום לתפוס שם תור ואנחנו רצים מהר מהר איתם. ושוב ממתינים בתור. התור זז יחסית מהר. לפני הכניסה למאוזוליאום יש את בית הקברות ל”גדולי האומה”. קבורים שם בריזניב, סטאלין ועוד כל מיני...
ואז בסופו של הבית קברות הקטן הזה מגיעים לכניסה של המאוזוליאום, אסור לצלם בתוכו, יש לשמור על שקט, בתוך קופסת זכוכית שוכב לנין, לא ניתפס שכל כך הרבה שנים הוא שוכב שם.
ממשיכים בטיול, מטיילים בכיכר האדומה מתרשמים מהכנסייה המפורסמת- כנסיית וסילי הקדוש, מחליטים לא להיכנס אליה רק להיתפעם מיופיה מבחוץ.
במתחם של הכיכר האדומה נימצא קניון גום. קניון ענק עם מותגים יוקרתים. הקניון עצמו מאד יפה מטיילים בתוכו, קצת תמונות וממשיכים בדרכינו.
וקצת מבפנים.
עוברים בכמה מזרקות יפות ומבנים
מגיעים לתחנת המטרו נוסעים ברכבת ותוך 15 דק' אנחנו כבר באזור ליד השוק.
בסופ”שים מתקיים בו גם שוק פשפשים חוץ מהשוק הרגיל. זה המקום שכדאי לקנות בו מזכרות, המחירים זולים בחצי ממה שמוכרים במרכז העיר.
חוץ מהשוק שמתקיים שם המבנים שמקפים את איזור השוק מאד יפים מזכירים את רוסיה של פעם של הבנייני עץ ועיצוב העתיק.
לאחר קניית מזכרות וטיול באזור של השוק ובאזור הבניינים היפיפים האלו חוזרים חזרה לכיוון הכיכר האדומה, לצידה יש קניון בשם Okhotnyy ryad זהו קניון תת קרקעי גדול של 3 קומות. המחירים בו דומים פחות או יותר למחירים בארץ אבל טיפה יותר זול. יש בו קומת אוכל גדולה עם כל מיני סוגי מאכלים.
תקרה של הקניון מלמטה.
לאחר שופינג קצר בקניון חוזרים למלון להיתארגן לנוח מעט לפניי יציאה לילית.
חיי הלילה במוסקבה מאד מגוונים, מלא פאבים ודאנס ברים, יש מבחר גדול של מקומות שאפשר לבלות בהם. אנחנו בחרנו באופן אקראי להיכנס לאחד מהדאנס ברים בשם Dream Bar ומאד נהננו, מוזיקה רוסית ואנגלית עדכנית, חברה צעירים מקומים.
הדבר שהכי הפליא אותי זה שאנחנו יוצאים מהדאנס בר ב3:30 בבוקר ובחוץ אור יום, כאילו 8 בבוקר, פשוט לא ניתפס איך האור והלילה משתנים כזה מהר. חוזרים למלון לישון קצת כי עוד מעט צריך לקום לקנות כרטיס לקרמלין לפני שיתחילו תורים ארוכים.
מתעוררים לבוקר יפה קצת עייפים אבל לא נורא צריך להפסיק להגיע לקופות הקמלין שנימצאות בגן אלכסנדר כדי לקנות כרטיסים למוזיאון היהלומים.
הקופות בגן אלכסנדר ניפתחות ב9:00-17:00. הגענו באיחור קצר ב9:40 וכבר תורים ארוכים ואזלו הכרטיסים למוזיאון היהילומים לסיור של 10:00. הכניסה לסיור במוזיאון היהלומים זה רק בשעות מסוימות ב10:00 ב14:00. הפקידה בקופה אומרת לנו תגיעו ב13:00 לקנות כרטיס לסיור של 14:00.
בינתיים עד 13:00 קונים כרטיס לנשקייה (the armoury chamber) בעלות של 700 רובל, ולמתחם הקמלין בעלות של 500 רובל.
הנשקייה זהו מוזיאון שמכיל מגוון גדול של חפצים שחושפים את ההיסטוריה של רוסיה-תקופת הצאר. בתוך המוזיאון יש הרבה מייצגים של כלי נשק-רובים, חרבות, בגדים, כרכרות יפיפיות, כתרים משובצי אבנים יקרות, תכשיטים שונים. האוסף יפיפה ושמור כך שאסור לצלם במוזיאון.
לאחר כשעה וחצי במוזיאון ממשיכים בטיול במתחם הקרמלין. בתוך המתחם יש מס' כנסיות, יש את הפעמון הצאר, תותח הצאר.
חוזרים למלון להיתרעננות קצרה ואנחנו בדרך לקרקס ניקולין. כרטיסים הוזמנו כ3 חודשים מראש בעלות של 7000 רובל לזוג בשורה שניה.
הקרקס מתחיל בשעה 19:00 עד אז מטיילים באזור של הקרקס.
ב19:00 ניכנסים למתחם של הקרקס יש כל מיני מקומות שאפשר להצטלם על בע”ח בתשלום-
הופיעו אקרובטים שונים, ליצן ממש מצחיק, בע”ח שונים (כלבים, דובים, אריות, סוסים...) הקרקס היה מאד מהנה נמשך כשעתיים ורבע שפשוט עברו מאד מהר.
חוזרים למלון אחרי יום ארוך ומצוין, מלא חוויות בלתי נישכחות. מתחילים לארגן מזוודות מחר היום האחרון שלנו במוסקבה לצערינו הרב. ורוצים גם אותו לנצל עד הסוף.
יום ב' 4/06 מתעוררים קצת בבאסה שזהו אוטוטו ניגמר הטיול שלנו אבל מתמלאים אנרגיות כי יש לנו את כל היום עוד לפנינו. החלטנו שנלך וניסתובב ברחוב ארבט החדש והישן.
ברחוב ארבט יש מלא חניות של מזכרות ומסעדות. המזכרות יחסית לא זולות.
בארבט החדשה יש רשת של אטרקציות מעניינת שניקראת BIG FUNNY. יש להם גם כל מיני מוזיאונים לילדים ויש גם לבוגרים (18+).
אנחנו ביקרנו ב2 מקומות מתוך הרשימת האטרקציות שיש להם. היינו במוזיאון הסקס, והיינו במבוך הפחד. כל אטרציה כזו עולה בין 500- 350 רובל. היה מאד נחמד ומשעשע.
עד הערב טיילנו בעיר ספגו את היופי שלה, הלכנו לכיוון הנהר.
טיסה עם אירופלוט חזור, לא עיכובים, הכל עבר חלק וזריז ומהר מאד נחתנו חזרה בארץ.
לסיכום מוסקבה מדהימה, יש הרבה מאד לראות צריך להשקיע טיול בה יותר מ3 ימים , השאירה לנו טעם של עוד. כמובן נחזור עוד בעתיד.