ערב אחד, אני ואשתי חיפשנו לנו מקום לנסוע לסופ"ש קצרצר, ובשיטוט אקראי באתר של ריאנאייר צדה את עיניי טיסה לפאפוס ב50€ לאדם..

קפצנו על המציאה וחודש אחרי מצאנו את עצמנו בסופ"ש קצר באי השכן.

על הטיסה שלנו עם ריאנאייר סיפרתי בפוסט הקודם, אז אחרי 50 דקות טיסה בלבד, נחתנו לקראת חצות בשדה הקטן של פאפוס, תוך עשרים דקות היינו בחוץ וחברנו לנהג שהמתין לנו ולקח אותנו למלון, הנסיעה היא קלילה רק רבע שעה ואנחנו בחופש.

טיפ קצר:

כשאני מגיע לשדה עם תח"צ לא כל כך טובה בשעות הערב או לא קיימת כמו בפאפוס, אני מעדיף להזמין מראש מהמלון או מחברת נסיעות נהג שיחכה לי מאשר ליפול על איזה נהג מונית חאפר שיגרום לי להתחיל את הטיול בטעם רע.

המלון:

את המלון (The King Jason) סגרנו עצמאית,

השוויתי בין מחירי המלונות בין מנועי החיפוש השונים, אך עשיתי בדיקה גם באתר המלון וגיליתי שמי שמזמין דרך המלון ישירות (באותו מחיר אגב) ישודרג לחצי פנסיון ואכן כך עשינו.

המלון הוא מלון 5* המדורג ראשון ב Tripadvisor, וכולל 4 בריכות, ספא וחדרים מרווחים.

%25D7%259C%25D7%259C%25D7%2590%2B%25D7%2

המלון בנוי בצורה של "בנייני דירות" כאשר החדרים הם ענקיים ואפילו עם מטבח מאובזר. במלון כאמור 4 בריכות, אחת בלבד מרכזית מיועדת לילדים וגם בריכת פעוטות, שאר הבריכות הן לגילאי 18+ כאשר בריכה אחת עם זרמי מים וג'קוזי, ואחת רגועה יותר עם מיטות שיזוף שנמצאות ממש בתוך המים.

מכיוון שקהל האורחים היו בריטים גרמנים ורוסים, אכן הייתה הקפדה שהילדים ישתובבו רק בבריכה המרכזית וגם זה ללא צעקות מיותרות, ובבריכות של המבוגרים היה שקט ושלווה.

האוכל היה מצויין, טרי ומגוון! כאשר בכל ערב יש ארוחה בנושא אחר, יצא לנו להיות בערב מקסיקני ואיטלקי והיה מצויין!

חיסרון אחד של המלון הוא שמתקני הספא אינם פועלים כל הזמן אלא רק לפי דרישה.. אולי בגלל שהתפוסה לא הייתה מלאה.

אין ספק שזה פגע לנו קצת בחוויה.

לקחנו בחשבון שאנחנו לא מתכננים לזוז יותר מידי. ולכן מיקום המלון שאינו על החוף יכול להוות חיסרון אבל קחו בחשבון שנסיעה קצרצרה בעלות 8€ תביא אתכם לכל מקום בעיר.

יתרון במיקום המלון הוא שהוא נמצא עשר דקות הליכה מהקניון המקומי שמכיל את כל המותגים העולמיים והמקומיים.

טיול יום להרי הטרודוס:

ליום הראשון (יום חמישי) לקחנו טיול יום בין הכפרים בהרי הטרודוס. הטיולים האלה יוצאים רק בימי חמישי ושני ולכן אם אתם מגיעים ערב לפני כמונו תצטרכו להזמין מהארץ.

IMG_2366.JPG

IMG_2394.JPG

ההורים של אשתי היו בפאפוס חודש לפנינו והמליצו בחום על הטיולים של השטיח המעופף, אבל מסתבר שזה לא כ"כ טריויאלי להזמין טיול כשלא הזמנת חבילה דרכם. לאחר שהניסיונות שלי כשלו, הזמנתי עם ספק התיירות שעובד עם המלון.

הסיור היה באנגלית ובגרמנית, כלל בעיקר הרבה נסיעה באוטובוס בנופים ההרריים המקסימים, עם עצירה בכפר אחד, שני מנזרים ובקבר של נשיא קפריסין הראשון מקריוס.

קפריסין ידועה בשמן הזית וביין המשובח שלה אז חזרנו עמוסי קניות.

מומלץ לטעום את שמן הזית על מנת לבחור את זה שאתם מעדיפים ולהיכנס לחנויות של המנזרים, במנזר אחד קניתי יין מעולה ב 4€ בלבד!!

IMG_2327.JPG

ביומיים הנותרים של הטיול בעיקר נחנו והיינו בבריכה, ואכלנו בטברנות טובות.

העיר די מנומנמת וללא רכב שכור ההתניידות היא בעיקר במוניות .

יש גם תחצ אבל היא בתדירות נמוכה והשתמשנו בה רק פעם אחת לאחר שלא הצלחנו לתפוס מונית ובמקרה ראינו שיש אוטובוס שעוזר לנו.

אמליץ על 2 טברנות:

‪7 St. Georges Tavern‬

הטברנה של ג'ורג' היא בעלת המלצות רבות ואף הופיעה בתוכנית טיולים ישראלית לא מזמן. היא נמצאת בחצר קטנה, כאשר כל האוכל הוא מרכיבים אורגניים!

IMG_20170525_203828.jpg

במסעדה אין תפריט אלא הם מגישים לך מזטים לאט לאט עד שאתה מתמלא או נגמרת לך הסבלנות ואתה אומר די.

האוכל די טעים אבל קצב הוצאת המנות איטי מידי ומוציא את המיץ באיזשהו שלב. תבואו שבעים בשביל לשבת עם חברים על יין טוב!

כתובת: Anth. Georgiou M. Savva 37

Akis Tavern

את הטברנה המומלצת הזו שליד שדה התעופה שמרנו ליום האחרון. החלטנו שניסע עם המזוודות, נאכל ארוחת צהריים מאוחרת של 4 ונמשיך לשדה.

כשהגענו לשם עם מונית, גילינו שהטברנה ריקה לחלוטין, ולאחר מספר דפיקות על דלת המטבח יצאה אלינו מאמא קפריסאית שהתנצלה על זה שהם סגורים בין 15:00-18:00.

כשביקשנו שתזמין לנו מונית לשדה, היא הייתה בשוק שבאנו עד אליה במיוחד עם מונית ואמרה לנו "שבו שבו אני אארגן לכם משהו.."

הזמנו צלעות כבש שהיו מעולות ותבשיל כבש בבישול ארוך שהיה אלוהי!

היא פינקה אותנו בציזיקי על חשבון הבית כמנת פתיחה, ועוגה ופירות לקינוח.

IMG_2495.JPG

IMG_2491.JPG

המסעדה התמלאה לאט לאט, וכשביקשנו מונית לשדה היא ממש התנצלה ואמרה שאם לא היו אצלה אנשים היא הייתה מסיעה אותנו בעצמה לשדה! ממש דאגה לנו כמו אימא!

מומלץ להגיע בערב לארוחת מזטים של 17 מנות שלא הספקנו לטעום אבל בטוחים שתהיה מדהימה!

לסיכום, גם פאפוס המנומנמת עלתה על מפת התיירות בזכות אפקט ריאנאייר.. יש מקומות יותר תוססים בקפריסין כמו לימסול ואיה נאפה, אבל מי שמחפש בטן גב, שקט ושלווה כמו שאנחנו חיפשנו בסופ"ש הזה אז פאפוס זו בחירה בהחלט מצויינת!